Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

...yakıt tasarrufu sağlarmı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

resim ?
nasıl bir resim koyabilirizki ?
benim aklıma enjektör resminden başka birşey gelmedi valla bektaş .

Register or Login" border=0>

slm

admin

Ya oda doğru koyacak resim olmazki bu konuya. Neyse resimsizde olur.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

yada benzin bidonu koyabilirsin eheehe
ekonomi olayı

ATA

Doğrudan alakalı olmasada bir resimde benden =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

hakan abi yakışıklı bir resmini koy bence
bmw hakkındaki açıklaman içinde teşekkürler abi,ben o arabaya binip tekrar deneme yapayım,olmazsa söylerim arabayı birde servise götürürüz,arabada bi anormallikte olabilir,daha öncede 6 silindir mercedes kullanmıştım.
aslında böyle bir sistem uygulansa faydalı olmazmı abi,şimdi herkes diyecekki okadar mühendis var herşeyi hesaplıyor ediyor falan.
ama gayet mantıklı geliyor bana,olmayacağını düşünen varsa tartışalım.
manuel vites araçta grank ile şanzuman arasına bir parça takılacak,
bu parça granktan gelen hareketi şanzumana birebir aktaracak yani o yönde kilitleyecek kendisini,
diğer yönde ise,yani şanzuman granka göre hızlı dönmek istediğinde boşa dönecek ama tam olarakda boşa çıkmayacak.
sadece motoru cut off yapabilecek kadar bir kuvvet aktaracak granka,geri kalanı sıyıracak ve böylelikle gazdan ayağımızı çekince,
hem araba cut off yaparak ekonomi sağlayıp
hemde komprasör freni çok çok az yapacak,
araba gazdan ayağımızı çektiğimizde frenlemeyip daha uzun yol alacak

n/a

quote:

hakan abi yakışıklı bir resmini koy bence
bmw hakkındaki açıklaman içinde teşekkürler abi,ben o arabaya binip tekrar deneme yapayım,olmazsa söylerim arabayı birde servise götürürüz,arabada bi anormallikte olabilir,daha öncede 6 silindir mercedes kullanmıştım.
aslında böyle bir sistem uygulansa faydalı olmazmı abi,şimdi herkes diyecekki okadar mühendis var herşeyi hesaplıyor ediyor falan.
ama gayet mantıklı geliyor bana,olmayacağını düşünen varsa tartışalım.
manuel vites araçta grank ile şanzuman arasına bir parça takılacak,
bu parça granktan gelen hareketi şanzumana birebir aktaracak yani o yönde kilitleyecek kendisini,
diğer yönde ise,yani şanzuman granka göre hızlı dönmek istediğinde boşa dönecek ama tam olarakda boşa çıkmayacak.
sadece motoru cut off yapabilecek kadar bir kuvvet aktaracak granka,geri kalanı sıyıracak ve böylelikle gazdan ayağımızı çekince,
hem araba cut off yaparak ekonomi sağlayıp
hemde komprasör freni çok çok az yapacak,
araba gazdan ayağımızı çektiğimizde frenlemeyip daha uzun yol alacak

fazla şey istiyorsun
hem cut-off yap hem boşa çık ,tam boş olmasın ,cut-off yapabilecek kadar olsun ,az olsun öz olsun ,hemde mekanik bir sistemle olsun ? üstelik 100-150 beygirlik bir aktarma sistemi üzerinde ! ohh suyundan da koy madem .
Valla bana yapılabilitesi pek mümkün gelmiyor

Onun yerine daha teknolojik bir düşük hacimli ama turbo olan ve hafif bir araba iyi gider ! mesela mesela You are not allowed to view links. Register or Login olabilir

n/a

bir örnek vereyim .
trend :düşük hacimden yüksek güç almak ama az benzin tüketerek .

benim en az 5-6 arkadaşımda mitsubishi colt CZT modeli var ,

araç 1500 cc 150 hp turbo ve 1060kg fabrika çıkışı ..
bu araca fiyatı kabaca 1000 euro olan bonalume marka modifiye kiti takılıyor ve araç 220-230 hp oluyor hemde hiç problemsiz .

adam şehir içi ortalama 6-7 litre yakarak 230 beygirlik arabayla dolaşıyor .
sanırım 0-100 den falan bahsetmeme gerek yok .
Ha ,aracın tipi güzel olmayabilir ,orasında burasında kusur bulunabilir ama bazı gerçekler değişmiyor ,araç 230 beygir ve az yakıyor işte başarı budur .

Ben hep diyorum ,
adamlar neredeyse benden daha iyi gidiyor (Q4) ama benim yarım kadar benzin yakıyor varmı böyle birşey ? var .

inşallah You are not allowed to view links. Register or Login da böyle olur .

n/a

biliyorum abi o czt leri,rampada yanıma denkgelmişti,inşallah bulaşmaz bana demiştim ama neyazıkki bulaştı,adam resmen kafa yaptı benimle,sadece virajlarda birazcık farkı kapatabildim hepsi o

konuyada son noktayı koymuşsun abi,
bu muhabbetlerden sonra arabayı kullanışım değişti
full cut off gidiyorum

agucba

Cut-Off Sistemi bizim çekicilerde de kullanılan bir teknolji. Hatta bir kez serviste eve giderken bir kaç U/A sürücu vardı. Yokuş inerken niye boşa atıyorsunuz demiştim. Yakıt harcamasın diye cevap vermişlerdi Çünkü araç yüklü iken daha fazla yakıt harcar ancak çok fazla hızlı gitmesinler ve gereksiz şekilde yakıt harcamasınlar, yakıtı boşa tüketmesinler diye de belli tonajlar için belirlenmiş tüketim yüzdeleri vardır. Neyse uzatmayayım. Yokuş inerken boşa atacağınıza ayağınız gaz pedalından çekmeniz yeterli demiştim ve cut-off sisteminden bahsetmiştim. Bunu anlatırken genç ve akıllı sürücülerden biri bana bir örnek vererek destek vermişti. Kendisi de önceleri boşa atıyormuş, ancak bu durumda yakıt ekranında 0,8 litre rakamı çıkıyormuş. Ayağını gazdan çekip ilerlediğinde ise bu rakam 0,1 litre olarak okunuyormuş.
Demek istediğim şu ve Hakan Bey'e de çok ayrıntılı bilgileri için teşekkür ederim ayrıca, "Ecevit Vitesi" boş bir hikaye.

///////////////

n/a

rica ederim :)

peygamber veya ecevit vitesi ,eski karbüratörlü araçlarda kullanılıyordu ve gayet mantıklıydı ,haliyle karbüratör sisteminde böyle birşeyi uygulamak mümkün değil ,
o yüzden 30-40 senedir araba kullanan insanlarda boşa atma hastalık derecesinde alışkanlık yapmıştır ,ben bin kere anlatmama rağmen hala babam kendi hondasını bayır aşağıya inerken boşa atmaktadır ,deli oluyorum ,yapacak birşey yok ...

n/a

quote:

biliyorum abi o czt leri,rampada yanıma denkgelmişti,inşallah bulaşmaz bana demiştim ama neyazıkki bulaştı,adam resmen kafa yaptı benimle,sadece virajlarda birazcık farkı kapatabildim hepsi o

full cut off gidiyorum

sen az çok anlıyorsun ,
tek transiztorlü bir led devresi yapsana arabaya ?

inan çok güzel oluyor ,
cut-off sırasında yeşil bir led yansın ,normal kullanımda sönsün

o ledi yanık görmek insanı mutlu eder ,

n/a

quote:

quote:

full cut off gidiyorum

sen az çok anlıyorsun ,
tek transiztorlü bir led devresi yapsana arabaya ?

inan çok güzel oluyor ,
cut-off sırasında yeşil bir led yansın ,normal kullanımda sönsün

o ledi yanık görmek insanı mutlu eder ,

hakan abi inan aklıma geldi,dur bakalım yaparım belki,o cut off nerededir abi

n/a

ekstra bir valfmi bu kesimi sağlayan yoksa enjektörlere gelen sinyaldenmi faydalanacağız

n/a

enjektör sinyalinden ,
bende birşeyler yapayım ,

dediğim gibi tek transistörlü basit bir devre iş görür ,ecu dan çıkan enjektör sinyali negatiftir ,enjektörün bir ucu direk +12 volttadır ,yani negatif tetikleme ile enjektörler sürülür ,kabaca rölantide 8hz gibi bir tetikleme gelir ,cut-off durumunda ecu çıkışı açık devre gibi olur .

normalde benim göstergeye hem wideband hava yakıt karşımı hemde enjektör sinyali girdiğinden dolayı mikroişlemci ile onu yapmak çok kolay tabi .

n/a

hakan abi uğraşmışken senin yaptığın göstergeden alıp takayım aslında,
bu 100km yakıt hesabınıda yaptırtabildiysen harika olur resmen yol bilgisayarlı gibi,
depoda kalan yakıtla kaç km gideceğinide hesaplatsana abi

n/a

quote:

bu 100km yakıt hesabınıda yaptırtabildiysen harika olur resmen yol bilgisayarlı gibi,

oldu canım ,günlük el falınada baksınmı ?

Sportivo

230 beygirlik bir Colt'a binmek hiç akıl işi değil gibi geldi bana gece gece okudum da
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

n/a

...

Edited by - MaxiBoost on 12/07/2008  13:05:38

Dentist

O kasaya 230 HP sorun yaratmaz mı ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ATA

quote:

O kasaya 230 HP sorun yaratmaz mı ?

Niye yaratsın ABi soruyu anlayamadım, şaseye vereceği zararmı yoksa olası herhagi başka bir zararmı. Şaseyi yeterince kuvvetli yaptılarsa kulelerden açılmadığı sürece birşey olacağını sanmam.
E46 M3'lerin baş belasıdır bu kulelerin yıtrılması...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Murat abinin dedigi şey herhalde aerodinamik yapı , frenler , yol tutuş vb gibi şeylerin arabanın birden 230 bg olmasından sonra nasıl tepki werecebilecegidir.

n/a

quote:

quote:

oldu canım ,günlük el falınada baksınmı ?

yaparsın abi sen olur bence
hınnn  cuff    hıınnnn   glu glu  
turbolu olunca böyle gaz vermek lazım

Dentist

Evet,Umur'un anladığı gibi;"aerodinamik yapı,frenler,yol tutuş vs.nasıl uyum sağlayabilir mi bu yeni duruma, başka hiçbir değişiklik yapılmadan "demek istemiştim.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic