0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle eski bir 159SW kullanıcısı olarak hoşgeldiniz diyorum ve hayırlı olsun.. Resimleri de eklerseniz kısa zamanda sevinirim şahsen
Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Plakadan aracın Polonya'dan alındığını görüyorum. Türkiye'de mi ikamet ediyorsunuz yoksa Polonya'da mı ? Ben de sizin gibi yeni bir 159 kullanıcısıyım. 2. sorunuzda motor yağını değiştirdiğinizi ancak yağ değişimi süresinin geldiğini yazmışsınız. Acaba yağı değiştiren usta ECU'den servis süresini sıfırlamamış olabilir mi? Bundan yağ değişim süresinin geldiği uyarısını veriyor olabilir. Diğer sorularınıza tecrübeli arkadaşlar daha doğru yanıt vereceğini düşünüyorum. Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Şuan Polonya'da ikamet ediyorum ancak 2020'de aracımla Türkiye'ye geleceğim aracın iki yıl kalma izni var. İki yıl sonra avrupa'ya geri döneceğim. Ayrıca teşekkür ederim iyi dilekleriniz için size de aynı şekilde hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.ECU'ya baktık servis süresi geldi uyarısını vs. sildik bakım için 30.000 km kaldı diyor şuan ancak motor yağı durumunu kontrol eden bir sensör var sanırım usta onun bozulmuş olduğunu söyledi.
Yağ değişimi uyarısını silmek için aşağıdaki yol izlenir;1. Kontak kapatılır ve anahtar çıkartılır.2. Anahtar tekrar takılır ve motor çalıştırılmadan Start&Stop basılır (gerçek anahtarlı araçlardaki yarım kontak açma yani).3. Gaz pedalına 30 saniye aralıksız sonuna kadar basılır ve bu esnada fren pedalına da 6 kez basılır.4. Kontak kapatılıp anahtar çıkartılır.Bu işlem sonrasında ekrandaki yağ değişim uyarısının silinmiş olması gerekecektir.
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın..zamanla toparlanacak ufak tefek sıkıntılar var gibi..illaki halledersiniz.
159unuz hayırlı olsun. Polonya Alfa parçası için hazine gibi bir yer Henüz yanıtlanmamış sorularınıza cevaben;1- Sürekli cam suyu az uyarısı veriyor full olmasına rağmen, büyük ihtimalle sensörü arızalanmış. Değişim fiyatı ne olur ya da uyarıyı nasıl iptal ederim bilmiyorum.Cam/far suyu deposu sol davlumbazın içinde. Ancak, seviye sensörü (xenonlu tiplerde) sol sis farını söktüğünüzde ulaşılabilir bir konumda. mekanik bir parça. rezervuar mantığıyla çalışıyor. bu konuyla ilgili olarak tahmin ettiğim gibi bir sorun yaşıyorsanız çözüm önerim var. öncesinde cam suyunuzu komple bitirip göstergeye bir bakar mısınız cam suyu ikaz uyarısı gidiyor mu? ona göre ilerleyelim. Son çare devre dışı bırakmak isterseniz soketini çıkarmanız yeterli olur.3- VDC ve Hillholder uyarısı ara ara veriyor sürekli değil ama uyarı gittikten sonra 1 saat bile geçmeden tekrar geliyor. Forumda da bununla ilgili bilgiler var araştırdım ancak hatayı henüz çözemedim. Sigortalarda sorun yok ABS sensörüyle ilgili sıkıntı olabileceğini okudum ama ABS'yi test ettim devreye giriyor. Sadece Hillholder devreye girmiyor. VDC test etmedim ancak devreye girmeyecektir. Bunu da çözebilirsem araçta hiçbir sorun kalmayacak.Çok yüksek ihtimalle akü yetersiz kalıyor. Şayet akü zayıfsa havalar soğudukça cold start esnasında bu hatayı daha sık göreceksiniz demektir. Bir diğer olasılık; OBD cihazı kullanıyorsanız ve sürekli portta takılı bırakıyorsanız sebebi bu olabilir. 2006-2007 modellerde bu uyarıyı veriyor. Sanırım body computer yazılımıyla alakalı bir durum. 4- Araç alırken yanında aldığım servis faturalarında DPF iptali ve CHIP atıldığını gördüm. Ancak güç testinde araç 3980 devirde 166 hp çıktı ve yüksek devirlerde siyah duman atıyor. 166 hp'lik bir yazılımın duman atmaması lazım. Başka bir yerde soft bir yazılım yaptırmanızı tavsiye edebilirim veya yazılımı yapan firma belli ise orijinal yazılımına dönme talebinde bulunabilirsiniz. Ancak m32 şanzımanın sağlığı için tork değerini aşırı yükseltecek (bence max 380-400 olmalı) bir yazılıma yönelmeyin.
Merhaba, VDC uyarısı için bir gelişme, uzun yolda uyarı asla çıkmıyor 2000 km yol geldim uzun yoldayken hiç çıkmadı ancak şehir içine girince dur kalklarda tekrar geliyor uyarı.Cam suyu için de uyarının gittiğini söylemiştim dediğiniz gibi cam suyu bitmeye yakın uyarı gitmiş doldurunca tekrar geldi uyarı.