0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar arabamı daha yeni aldım bildiğiniz gibi. 1-2 gün sonra servise bakıma gidecektim. bugün evin yakınlarında maalesef debriyaj arızası ile yolda kaldım. 2002 147 mk1 1.6ts eco aracım. birden debriyaj boşaldı ve araç stop etti. alta eğildim baktım hidrolik tip debriyaj sistemi olduğunu gördüm ve aracın altından yola hidrolij akmıştı. birilerinin yardımı ile aracı parkettim. çok masraflı bir durum mudur? nelerin değişme ihtimali var?
Muhtemelen hidrolik hortumunda delik vardır. Hortumun değişmesi ile beraber sıkıntınız giderilecektir. Orijinal hortum olabileceği gibi bu iş konusunda uzman olanlar tarafından hortum yaptırmak da mümkündür. Tabi eğer sıkıntı hortumda ise.Baskı balata değişimi veya başka şeylerin değişimi konusunda bir şey söylemek için erken. Öncelikle sıvı kaybının nereden kaynaklandığını bulmak ve gidermek gerek.
baskı balata neden değişim gerekiyor acaba?
İhtimali olanları sormussunuz ondan yazdım ama aynısı bizim de başımıza geldi debriyaj pedalı sertmiydi viteslerde fln kaydırma yapıyorduysa hidrolik patlayana kadar baskı balatanın değişim zamanı da gelmiş olabilir. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar aracı bugün teslim aldım. baskı balata değişti ve debriyaj pompası alt merkezi değişti. çıkan parçaları bana verdiler. diğer tüm filtreler (benzin dahil) yağ da değişti (4.5lt) yanmayan ampuller değişti. yaklaşık 1200tl gibi bir rakama mal oldu. debriyaj pamuk gibi olmuş. fakat bana eskiye nazaran biraz üstte kavrıyor gibi geldi. bir ayarsızlık mıdır?
arkadaşlar merhabaöncelikle yeni konu açmak istemedim.2004 model 156 1,6 sahibiyim. 1 ay olmadı, araç yokuşta yığılma oluyor çekmiyor(durduktan sonra kalkarken) bir kaç kişiye danıştım bujilerden, gaz ayarından yada baskı balatadan olabilir denildi. ustaya masrafrını sordum(alfa servisi değil tanıdık olduğu için danışmak istedim) 400 tl işçilik masrafından bahsetti. sizin fikriniz nedir problem kaynağı olarak, ayrıca çıkartılan işçilik masrafı hakkında düşünceniz nedir?teşekkürler
Usta ne teşhis koydu da masrafa 400 dedi?
Baskı balata değişecekze 400 tl olur dedi. Daha doğrusu ben en masraflı baskı balata olur diye öğrenmek için sordum.
Başlatan ejelibonum Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan hakande Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Serkesh Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan umtu06 Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan erayergun Teknik Bilgiler, Teknik Yardım