0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 model üzeri laguna 1 marka aracın f4r renault motor 140 hp olması beni cezbediyor.115 beygirlik olanları daha boş ama f3r motor olup sorunsuz ödüllü motor olarak biliniyor.konfor olarak lagunanın daha konforlu olduğunu düşünüyorum.yakıt tüketimi konusunda lpg olacağı için pek fark olacağını sanmıyorum.yedek parça ve fiyat konusunda laguna parçaları uyguna bulunabiliyor.performans olarak 140 beygirliği ideal olabilir.lagunanın elinin zayıf olduğu nokta otomatik sanzımanı bu otomatik sanzımandan çoğu kisi müzdarip..156 ya gelince pek fazla bilgim olmadıgı için bu konuda bilgi almak adına foruma geldim.120 bg ve 155 bg lik iki tane motor seçeneği oldugunu biliyorum ama hangisi daha sorunsuz bilemiyorum.parça fiyatlarını ve servis olanaklarını bilemiyorum.otomatik sanzıman nasıldır bilemiyorum.vanos proglemi var mı ve kullanıcı yorumu olarak 156 yı kullanan arkadaslardan eksileri artıları konusunda detaylı bilgi almak istiyorum.martini kardesim lagunanın volvo motoruna girmek istemiyorum servis konusu acayip sıkıntılı bir konu ben reno motor 140 hp ve 115 lik hpleri takipteyim.Sercan kardeşim yorumunuza söyle bir cevap vereyim.ilk olarak ben yeni arabaları sevmiyorum.Eski arabalardaki ruh yeni arabalarda yok.sürüs zevki olarak ta eski arabalar daha zevkli oldugunu düsünüyorum.ama asıl konu bir opel insignia mercedes bmv volvo yada alfa romeonun son arabalarından bahsetmiyorsak orta segmenteki sıfır arabaları sevmiyorum.ne cliosu ne meganı ne egeası ne hyundai ne 301 i ne elizesi hiç biri sıfır parasını haketmiyor hiç birinde sürüs ruhu ve yol tutus denen bir sey olmamkla birlikte parasınıda haketmiyorlar.inancın olsun suan fiyatları çok arttı ama sıfır km bir egea yada megane alacağıma gider temiz 2001 model e200 compressor 186 hp alırım.benim için önemli olan kazasız olması kasasının düzgün olması çürük olmaması oynanmamıs olması arabanın düz çizgide gitmesi çürüğünün olmaması ve arabanın elektrik elktronik aksamı işi bilmeyen insanların elinden geçmememiş olmamasıdır..geri kalan kısmı motor ve parçaları ön takım alt takım hepsi hallolur.yeni arabalarında bakım maliyetleri parçaları vergileri pahalı en kötüsüde premium değilse kalitesiz üretim var zaten ülkemizde görüyoruz ki çogu kişi alıyor sonrasında satıyor çünkü zevk alamıyor yada sorunları çıkıyor..onun için eski bir premium araba alıp gereken bakımları yaptırıp duruma göre parayı harcayıp zevkine varmanın isteğindeyim..
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.145 den vazgeçtim.156 ile laguna arasında gidip geliyorum.sercan keklik dostum 145 i eledim 156 otomatik vites hakkında bilgi almak istiyorum.octinum dostum laguna hakkında derin bilgiler edindim.dediğiniz gibi f3r motor çok sağlam bir motormuş.tek handikapı 115 bg olmasıymıs.140 bg olanlar f4r motormuş bir takım sorunları oluyormus ama çözümleri mevcutmus..gelelim asıl konuya ben kasası temiz düzgün bir araba alaağım için fiyatta biraz yukarlara çıkabilirim.tabi böyle eski model bir araba alıyorsanız cebinizde ekstradan da bişeyler olmalı..sw çok güzel ama temizini bulmakta öyle kolay değil.156 nın otomatik sanzımanı sanırım çift kavramalı ootmatik sanzıman oluyor.156 parça fiyatları arızaları sorunları bakım maliyetleri parça bulunabilirliği ve araç hakkında bilgi alabilirmiyim
Alfayedek.com da çoğu parça var fiyatlara parça olarak oradan bakabilirsin. Nisan ayında 156 alıp bakıma soktum. Parça parça fiyatlar aklımda yok faturayı bulmam lazım. Ankara AlfaTech için yazıyorum diğer yerler de nasıl olur bilmiyorum. Varyatör tamiriV kayışıTriger Buji seti orijinal*DevirdaimRadyatör hortumuSupap contasıTrigerin plastik kapağında ayaklar kırılmıştı onlarÖn fren diskleri Ön arka balatalar Antifrize haznesi orijinal.tamamına 5200 lira verdim belki atladığım 1-2 küçük şey vardır.
156 nın otomatik sanzımanı sanırım çift kavramalı ootmatik sanzıman oluyor.
159 1.9jtd sizi tatmin etmeyebilir. Şehir içinde baya hantal. Hatta şöyle söyleyeyim 156 1.6 ts ile hemen hemen aynı. 156 2.0 falan alırsanız bence sizi tatmin eder. İlla 159 diyorsanız dizel de 2.4jtd veya 1.8 turbo olanlarına bakın derim ama zor bulursunuz.