Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir Test

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfa38

Aslında çok keyifli inceleme olmuş. Yukarıda belitildiği üzere m5 ve golf olayı ironi. Golf act videosunu tavsiye ederim. Ordada alfa anılıyor.

dr_eros

Testin bütününü okuduğunuzda ironi olmadığı aşikar. Ya da ironi kavramını burada yanlış kullanıyoruz. Elbette editör M5 ile golfu bir tutmuyor. Otomobil bilinci olan birisi. Ama golfu M5'i kullanarak göklere çıkarıyor. Burada kullanılan sanat ironi değil mübalağadır.

Ayrıca otomobilden anlamıyor demiyor ki kimse burada. Objektif olmaktan bahsediyoruz. Fatih terim futboldan çok iyi anlar ama fenerbahçeye karşı objektif olabilir mi?

TRUPHASE

Biz zaten arabadan anlamadığımız için Alfa'ya biniyoruz. Vw ya kıyasladıkları araç, Alfisti'nin hiç sevmediği tekdüzelik ile ödül almış bir marka. Adamlar bisiklet yapsa aynı direksiyonu koymaktan utanmayacaklar. Golf daha konforlu bir araç bunun aksini söyleyecek kimse yok ama bu bizim bakacağımız bir kriter değil.Resimlerdeki fark daha iyi anlatıyor.

[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Biz zaten arabadan anlamadığımız için Alfa'ya biniyoruz. Vw ya kıyasladıkları araç, Alfisti'nin hiç sevmediği tekdüzelik ile ödül almış bir marka. Adamlar bisiklet yapsa aynı direksiyonu koymaktan utanmayacaklar. Golf daha konforlu bir araç bunun aksini söyleyecek kimse yok ama bu bizim bakacağımız bir kriter değil.Resimlerdeki fark daha iyi anlatıyor.

Bir golf'ün içine bak birde Ferrarinin , ferrari gerçekten tam bir "odun" ama yan veriyor neyse ki tam not aldı  :p

eminpar

Kimse arabadan anlamıyorlar demiyor. Objektif bir inceleme değil deniyor. Gereksiz alınganlık olmuş. Bir işi yapıyorsanız hakaret edilmekçe eleştirilmeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Arkadaşlar iyi insanlar ama incelemeleri çok gayri ciddi ve objektif değil. Bu benim düşüncem ve eleştirim.

İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahdan farkı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır. İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.

Sokrates'in diyalog yöntemi iki aşamadan oluşur. Birincisi ironidir. Sokrates, muhatabının kesin doğru olduğunu düşündüğü bilgileriyle ilgili çeşitli sorular sorarak bu bilgilerin gerçekte tartışmaya açık olduğunu kanıtlar.[kaynak belirtilmeli] İkinci aşama ise maiotiktir. Sokrates bu aşamada yine ustaca sorduğu sorularla muhatabının zihninde doğuştan var olduğunu düşündüğü gizli bilgileri ortaya çıkarır.

Kısacası ironi için Golf ün kötü ve sıkıcı olduğuna vurgu olmalı ki M5 i hiç aramadı derken kendi arabasına gitmeye can attığını ifade etsin. Peki böyle bir durum var mı ? Bence bütünlük açısından yok o yüzden ironi değil. Başka şekilde tanımlanabilir

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tolga_ozhan

Herkes Giu&Golf karşılaştırmalarını objektif olmaktan uzak bulmuş.
Fakat bence asıl vurucu nokta Golf için sarf ettikleri birkaç kıyaslama cümlesi değil ki. Beğenmemelerine sebepte bu değil.

Peki sizce diğer Alfa Romeo'lar ile Giulietta karşılaştırması konusunda sarf ettikleri cümleler objektif mi?
Çünkü testin büyük bir kısmını bu konu teşkil ediyor.

(Bu arada bedava Golf verseler ertesi gün satılmasının makbul olacağını düşünenlerdenim.)

tugrules

Dynamic modla normal mod arasında pek fark yokmuş arkadaş hissedememiş  >:(

Almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem ciddiye almayınız,bolca saçmalık barındırıyor video

chao

otomobilden beklentisi çok farklı olan iki kullanıcının yapacağı seçimdir Golf ve Giu..

karşılaştırmak çok mantıklı değil bence..Malzeme kalitesi, iç mekanın şıklığı, sessiz sakin olması, direksiyonu vs. derken özetle konforu arayan az birazda performansı olsun diyen adamın alması gereken arabadır Golf..Ama asla bir Giu ile karşılaştırılamaz.
mesela geçen gün çanakkaleden dönerken arabalı vapurda ince bir bezle zaman geçirmek için toz alayım dedim, kadranın etrafındaki gri çerçeve fırladı :D böyle birşeyin yeni bir arabada hem de bir golfte olacağını çok sanmıyorum..şirkette bir sürü golf var ve cidden kaliteli malzeme sunuyor.

Ama performans olarak, motor dinamikleri olarak, sürüş zevki olarak hep Giu önde. Tasarım olarak Golf Giu'nun yanına bile gelemez benim görüşümde çünkü hep aynı.

170hp performansı da hiç kötü değil, ama genel olarak Giu'da arabanın gittiğini anlamamak gibi bir durum var..ben 120hp de bile bazen ne zaman hızlandı anlayamıyorum..
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Ormanci

Öncelikle sağ koltukta oturanın ben olduğunu ve arabanın da benim olduğunu söyleyeyim :)

Testte yapılmış bazı yorumlar ve nedenlerini biraz açıklamaya çalışayım. And'ı savunmak gibi bir niyetim kesinlikle yok ama övgüler haricindeki yerleri cımbızlayıp "vay öyle nasıl dersin" gibi bir tutum takınmaya da gerek yok.

Ciddiyet hususunda da ayrımı bence yapamıyorsunuz gibi geliyor, test ciddi ancak üslup monoton oto testleri yerine eğlenceli ve akılda kalıcı yapılmaya çalışılıyor.

"Golf'le karşılaştırılıyor, Golf'le karşılaştırılamaz" hususları için karalayayım bişeyler;

Testte Giulietta'yı Golf'le karşılaştırmıyor. En yakın rakibi fiyat olarak bu araç diyor. Yani genelleme, çoğu tüketicinin yapacağı hususu söylüyor. "X miktar para vereceğim, bu paraya neler var" diyen adam aynen de bu şekilde bakacak olaya. Eh, birçok tüketici zaten bilmeden bile olsa Golf Golf Golf diye zıplama modunda, bakalım bu araç bu fiyata sunuluyor ama neler yapıyor diye bakıyor.

Sınıf mınıf olaylarını bir kenara bırakın, bu aracın sıfırı şu anda 70bin TL'lere geliyor donanımlarla bilmemnelerle, o paraya gelen herşeyle karşılaştırırsınız...

Bunun haricinde Dynamic mod'da pek birşey değişmiyor demesinden kastı, örneğin bir Opel'de, VW'de bu tip düğmelere bastığınızda süspansiyonlar sertleşiyor, araç alçalıyor, bilmemne oluyor vs.vs.vs. Bunu söylemeye çalışıyor. Yoksa elbette ki nelerin değiştiğini biliyoruz, testi yapan arkadaş da biliyor. Kendisi videoda montaj yaparken bazı yerleri "gereksiz" veya "hatalı" diye çıkarıyor. Çıkardıkları yerler yüzünden kafanızda böyle bir anlam kargaşası da oluşmuş olabilir.

Motor sesini ben de seviyorum, testte benim de zaman zaman katılmadığım şeyler oldu, hatta bir ara arkadaki arkadaş "sana öyle geliyor olabilir mi" diye çıkışıyor, yarı şaka, yarı ciddidir ;)
Bunları da daha sonra tekrar tartıştık ve aslında konuştukça iki tarafın da haklı olduğu yönler çıkıyor.

Ancak kendisi eski Alfa'lara nazaran karşılaştırıyor bu motor sesini... Ve eskileri gibi değil diyor.
Downsized motorların bir handikapı, turbo sayesinde orta devirlerde patlama yapıp, üst devirlerde gitmeme istekleri, devir çevirdikçe küçük hacim yüzünden, olduğundan fazla zorlanıyormuş izlenimi vermesi... Demek istediği bu..

Eh, aracın sesi biraz da içeriye bilerek verilmiş eksoz ile düzgün geliyor aslında. Yoksa ciddi ciddi devir çevirdikçe bir 6 silindirli 320 sesi alamıyorsunuz haliyle :)

Direksiyon pek fazla tepki vermiyor, yolu anlatmıyor vb diye birçok yerde eleştiriliyor. Bunun yanında kısa turu ile durumu toparlıyor, kullanması zevk veriyor. Ama atıyorum ta zamanında kullandığım 106'nın o netlikten geberen, lastikler ne yapıyor onları bile anlatan direksiyonu daha ben kullandığım hiçbir araçta göremedim. BMW'lerin o çok övülen direksiyonlarında belki...

Pistteki bahsedilen odunluk ise yanlamaması vs. yüzünden değil, direksiyonun, şasinin vb'nin yine bu şekilde tepkilerini istenildiği şekilde belli edememesi yüzünden... Ben de bu aracı piste çıkarmak istiyorum, dizelin ayarları, süspansiyonu, herşeyi farklı olabilir, hatta aynı teklifi kendilerine de yaptım, benim arabayla da çıkalım dedim... Hatta QV'ye bile bakmak lazım, tamamen farklı olabilirler, ki muhtemelen öyledir.

Zaten herşeyin sonunda "çok özel bir otomobil olduğu muhakkak" diyor.
Bu araç sonuç olarak herkese hitap etmiyor.
Belli özellikleri arayan, belli özellikleri ise gözardı edenler bu aracı istiyor, bilerek alıyor. Yani başka bir araca alternatif olarak düşünülmüyor. Yani en azından biz öyle alıyoruz, ama tüketicilerin büyük kısmı böyle almıyor, yukarıda en başta söylediklerim geçerli oluyor, o parayı verdikten sonra neler var diye bakıyoruz...

Bu arada deri koltuğun koltuk altındaki klipsi çıkmıştı, onu sonradan düzelttik. Ancak video ve yazısında değişiklik olamadı. ART CAR'da yerine taktırdım, çıkması çok zor diyordu, büyük ihtimalle fabrikadan çıkarken yerine oturtmayı falan unuttular :D

VW bilmemne hayranı dediğiniz adamlar Polo'yu yerden yere vuruyorlar, Jetta'yı yerden yere vuruyorlar.

Golf'ü zaten birçok otorite kabul etmiş vaziyette, sınıfının benchmark'ı olarak lanse ediliyor. Sessizlik, kalite, konfor, bilmemne vs. hepsini bir arada barındırabiliyor diye.
Diğerlerinde bazı şeylerden feragat edip, bazılarına ağırlık veriyoruz.

Aynen chao'nun mesajına katılıyorum, otomobilden beklentisi çok farklı olan iki kullanıcının yapacağı seçimdir Golf ve Giu. Ve tekrar eklemek isterim ki, burada yapılan tamamen büyük bir genel tüketici bakışı. Yani hiç bu arabaları bilmeyen, kullanmayan birilerine bir tablo çizmek.

master

Alfa'lar için eskiden olan "herkese hitap etmiyor" muhabbetine artık ben pek fazla katılmıyorum.

Herkese hitap etmeyen nispeten yeni nesil Alfa'lara bakarsak bu araçlar 75'tir, 155'tir, GTV'dir diye gider... 156 ile başlayan dönemden sonra Alfa'lar aslen herkese hitap eden araçlardır. Hele ki Giu, 159, MiTo gibi gözle görülür ciddi herhangi bir eksiği olmayan araçlar için eski muhabbetleri yapmak bence gerçek dışı. Çünkü araçlar artık birbirine benzemeye başlıyor. Sundukları şeyler de, özellikleri de birbirine iyice yakınlaşıyor.

20 sene öncesine bakarsanız Alfa'lar bazı şeylerde rakiplerinden "çok daha iyi" iken bazı noktalarda "çok daha kötü"lerdi. "Çok daha kötü" oldukları noktalar ise tipik A'dan B'ye giderken araba kullanan tüketicilerin önemsediği noktalar, "çok daha iyi" olduğu noktalar ise sürüş keyfine önem veren sürücülerin önemsediği noktalar olduğu için bu Alfa'lara "herkese göre değil" denebilirdi.

Ama 159'un, Giulietta'nın herkese göre olmayan ne yanı var? Golf daha konforlu, Golf daha kaliteli. Doğrudur, ama Giulietta kabul edilemeyecek kadar konforsuz, kabul edilemeyecek kadar kalitesiz değil ki? Giu'nun 1.4 170hp'lik motoru iyi hoş, daha sportif. Yol tutuşu çiçek gibi. Ama git başka orta kararın üstündeki bir markadan benzer bir araç al, düzde Giu'dan üç hızlı beş yavaştır, viraja da Giu 120'yle girer de o 115'le girer.

Arada eskisi gibi dağlar kadar fark yok artık. Farklar iyice ufalıyor. Giulietta yol tutuşta daha iyiyse yol tutuşta daha kötü olan araç dağlar kadar arkasından gelmiyor. Giulietta konforda rakibinden kötüyse omurganızda bütün engebeleri hissettirecek kadar daha kötü olmuyor.

Bu yüzden ben artık Alfa'ların herkes için olmadığı muhabbetine katılmıyorum. Buna da en güzel örneği 159'a binen babamın arabaya çamur atacak hiçbir yan bulamamasından ve hatta "olm değişsek mi senle arabaları" diyebilmesinden anlıyorum. Kendisi de 65 yaşında bir insan.

Ha bir de aynı insan zamanında GTV'ye bindikten sonra "bu ne lan, böyle araba mı olur, ne anlıyosun oğlum sen bundan" tepkisini veren adam.

159 beni (ve babamı) mantıklı yönleriyle de gayet cezbedebilirken, GTV zaman zaman saç baş yolduran ama zaman zaman da keyiften ağızdan salyalar akıtan bir araç. Birisi herkese göre değil, birisi herkese göre. Giulietta da ikinci kısımda kalıyor.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

eminpar

Öncelikle sağ koltukta oturanın ben olduğunu ve arabanın da benim olduğunu söyleyeyim :)

Testte yapılmış bazı yorumlar ve nedenlerini biraz açıklamaya çalışayım. And'ı savunmak gibi bir niyetim kesinlikle yok ama övgüler haricindeki yerleri cımbızlayıp "vay öyle nasıl dersin" gibi bir tutum takınmaya da gerek yok.

Ciddiyet hususunda da ayrımı bence yapamıyorsunuz gibi geliyor, test ciddi ancak üslup monoton oto testleri yerine eğlenceli ve akılda kalıcı yapılmaya çalışılıyor.

"Golf'le karşılaştırılıyor, Golf'le karşılaştırılamaz" hususları için karalayayım bişeyler;

Testte Giulietta'yı Golf'le karşılaştırmıyor. En yakın rakibi fiyat olarak bu araç diyor. Yani genelleme, çoğu tüketicinin yapacağı hususu söylüyor. "X miktar para vereceğim, bu paraya neler var" diyen adam aynen de bu şekilde bakacak olaya. Eh, birçok tüketici zaten bilmeden bile olsa Golf Golf Golf diye zıplama modunda, bakalım bu araç bu fiyata sunuluyor ama neler yapıyor diye bakıyor.

Sınıf mınıf olaylarını bir kenara bırakın, bu aracın sıfırı şu anda 70bin TL'lere geliyor donanımlarla bilmemnelerle, o paraya gelen herşeyle karşılaştırırsınız...

Bunun haricinde Dynamic mod'da pek birşey değişmiyor demesinden kastı, örneğin bir Opel'de, VW'de bu tip düğmelere bastığınızda süspansiyonlar sertleşiyor, araç alçalıyor, bilmemne oluyor vs.vs.vs. Bunu söylemeye çalışıyor. Yoksa elbette ki nelerin değiştiğini biliyoruz, testi yapan arkadaş da biliyor. Kendisi videoda montaj yaparken bazı yerleri "gereksiz" veya "hatalı" diye çıkarıyor. Çıkardıkları yerler yüzünden kafanızda böyle bir anlam kargaşası da oluşmuş olabilir.

Motor sesini ben de seviyorum, testte benim de zaman zaman katılmadığım şeyler oldu, hatta bir ara arkadaki arkadaş "sana öyle geliyor olabilir mi" diye çıkışıyor, yarı şaka, yarı ciddidir ;)
Bunları da daha sonra tekrar tartıştık ve aslında konuştukça iki tarafın da haklı olduğu yönler çıkıyor.

Ancak kendisi eski Alfa'lara nazaran karşılaştırıyor bu motor sesini... Ve eskileri gibi değil diyor.
Downsized motorların bir handikapı, turbo sayesinde orta devirlerde patlama yapıp, üst devirlerde gitmeme istekleri, devir çevirdikçe küçük hacim yüzünden, olduğundan fazla zorlanıyormuş izlenimi vermesi... Demek istediği bu..

Eh, aracın sesi biraz da içeriye bilerek verilmiş eksoz ile düzgün geliyor aslında. Yoksa ciddi ciddi devir çevirdikçe bir 6 silindirli 320 sesi alamıyorsunuz haliyle :)

Direksiyon pek fazla tepki vermiyor, yolu anlatmıyor vb diye birçok yerde eleştiriliyor. Bunun yanında kısa turu ile durumu toparlıyor, kullanması zevk veriyor. Ama atıyorum ta zamanında kullandığım 106'nın o netlikten geberen, lastikler ne yapıyor onları bile anlatan direksiyonu daha ben kullandığım hiçbir araçta göremedim. BMW'lerin o çok övülen direksiyonlarında belki...

Pistteki bahsedilen odunluk ise yanlamaması vs. yüzünden değil, direksiyonun, şasinin vb'nin yine bu şekilde tepkilerini istenildiği şekilde belli edememesi yüzünden... Ben de bu aracı piste çıkarmak istiyorum, dizelin ayarları, süspansiyonu, herşeyi farklı olabilir, hatta aynı teklifi kendilerine de yaptım, benim arabayla da çıkalım dedim... Hatta QV'ye bile bakmak lazım, tamamen farklı olabilirler, ki muhtemelen öyledir.

Zaten herşeyin sonunda "çok özel bir otomobil olduğu muhakkak" diyor.
Bu araç sonuç olarak herkese hitap etmiyor.
Belli özellikleri arayan, belli özellikleri ise gözardı edenler bu aracı istiyor, bilerek alıyor. Yani başka bir araca alternatif olarak düşünülmüyor. Yani en azından biz öyle alıyoruz, ama tüketicilerin büyük kısmı böyle almıyor, yukarıda en başta söylediklerim geçerli oluyor, o parayı verdikten sonra neler var diye bakıyoruz...

Bu arada deri koltuğun koltuk altındaki klipsi çıkmıştı, onu sonradan düzelttik. Ancak video ve yazısında değişiklik olamadı. ART CAR'da yerine taktırdım, çıkması çok zor diyordu, büyük ihtimalle fabrikadan çıkarken yerine oturtmayı falan unuttular :D

VW bilmemne hayranı dediğiniz adamlar Polo'yu yerden yere vuruyorlar, Jetta'yı yerden yere vuruyorlar.

Golf'ü zaten birçok otorite kabul etmiş vaziyette, sınıfının benchmark'ı olarak lanse ediliyor. Sessizlik, kalite, konfor, bilmemne vs. hepsini bir arada barındırabiliyor diye.
Diğerlerinde bazı şeylerden feragat edip, bazılarına ağırlık veriyoruz.

Aynen chao'nun mesajına katılıyorum, otomobilden beklentisi çok farklı olan iki kullanıcının yapacağı seçimdir Golf ve Giu. Ve tekrar eklemek isterim ki, burada yapılan tamamen büyük bir genel tüketici bakışı. Yani hiç bu arabaları bilmeyen, kullanmayan birilerine bir tablo çizmek.

Kusura bakmayın ama bu videoda ki bazı kısımlar direk yalan. Bu kelimeyi kullanmak istemedim ama yerine kullanılacak baska kelime yok. DNA da değişen ayarların hic biri golf dsg spor modda değişmiyor. Eğer dynamic modda birşey değişmiyor diyorsanız ben söylediğiniz tek lafı bile ciddiye almam. Aracımı BMW sahibi , minicouper sahibi , mercedes cla ve mercedes A serisi sahibi hatta Subaru Wrx  kullanan insanlar kullandı hepside Dynamic modda değişiyor dedi :)) ya bunların hepsini geçtim Giulietta 170 hp tct yorumlarını okuyun. Bir tanesinde de arabaya odun dediklerini direksiyon hisleri kötü dediklerini duymadım  hepsinde DNA ve çift pinyonlu direksiyonu övülüyor. Evde yeni kasa Golf de var Giulietta da . Giulietta odun ise Golf ne... ? Nasıl bir kalite farkı var anlamış değilim her iki arabayıda kullanıyorum, kalite konsola iki yumuşak plastikle olmuyor... Gören de herkes malzeme mühendisi, kalite kontrol mühendisi sanacak :)) Motor kismina hiç girmiyorum bile Multiair a kötü demek için önce biraz teknolojisini araştırmak lazim. İsteyeni Ford da çalışan mühendis arkadaşımla konustururum . Benimde okudugum bir çok yabancı makalede benchmark dediginiz VW grubunun TSI motorundan üstün bulunmuş. Kafamıza göre ben sesini begenmedim moduna girersek bende Pagani Zondayı beğenmiyorum moduna döner, artık gerisini siz hesaplayın :)). Böyle bir video çekerseniz eleştirilme hakkınızda olur. Çünkü ne bir araştırma yapilmis nede bir makale okunmuş bence öyle denip geçilmiş. Arkadaş diye koruma ve açıklama yapma çabası komik geldi :) Laflarımın hiç biri kişisel değil öylede algılamanızı istemem. İyi akşamlar

eminpar

2010 da 1-1.4 motor  aralığında rakibi TSI di ( 1-liter to 1.4-liter   Volkswagen 1.4-liter TSI Twincharger)

Calling Fiat's MultiAir (earlier post) "the single most innovative engine technology to appear in the past 12 months", the Awards judging panel for the International Engine of Year Awards has selected the 1.4L Multiair Turbo the Best New Engine of 2010.

MultiAir employs an electrohydraulic system to independently control each cylinder's inlet air charge. Depending on the driving situation, there are five main modes of inlet valve timing and lift, but in principle MultiAir enables infinitely variable control of the inlet valves.

The system enables the delivery of increases power and torque while reducing fuel consumption and emissions. Fiat Powertrain Technologies, which developed and patented the system, claims that, compared with a traditional gasoline engine of the same displacement, a MultiAir unit brings up to 10% more power and 15% more torque, while improving fuel economy by up to 10% and reducing emissions, whether they be CO2 (-10%), particulate matter (-40%) or NOx (-60%).

Fiat plans to roll MultiAir out across additional engine families, with the next to benefit being an anticipated two-cylinder turbo, which is on track to offer 105 bhp, the panel noted.

Judged by a panel of 65 motoring journalists from 32 countries, the Awards highlight and acknowledge engine engineering excellence. The Awards are organized by Engine Technology International, published by UKIP Media & Events, which also publish a number of other automotive titles.

eminpar

Bu arada yanlış anlaşılmasın TSI çok daha iyi olduğunu söyleyen yazılar da mevcut :haydi: Benim demek istediğim motor daha iyi demek aslında iki motor birbirine çok yakın oldukları için göreceli ve zor. Tıpkı ses konusu gibi. Mesela 2010 da TSI ın da ödülü var, Multiair ın da. Bu işler birazda pazarlama, reklam. Tıpkı Alman dergilerinin İtalyan arabalarına haksız eleştirisi gibi lobi olayıda var :haydi: (Her araç markası için)

dr_eros

Herkesin ağzında  Golfun malzemesi kaliteli lafı var. Ön konsol ve kapı içinde biraz daha yumşak malzeme kullandı diye golf nasıl kaliteli araç oluyor? Peki giuliettanın spor paketle gelen ısıtmalı deri koltuklarını, aluminyum pedal setini, siyah ve oldukça kaliteli iç tavanı ne yapıcaz? Bunlar kalite farkından sayılmıyor mu?
Sürüş modu konusunda; opel ve VW'de binlerce tl tutarında opsiyonel şasileri almazsanız asıl o zaman hiç bir şeyi değiştirmeyen sürüş modlarına sahip oluyorsunuz.
Motor konusunda ise; Alfanın 1.4 170 hp motoruna rakip denebilecek 1.4 160 ve 180 hp tsi motorlar sorun içinde yüzüyorlar.  160 hp motoru yeni modellerinde kullanmayacağını, çift aşırı beslemenin sorunlu olduğunu VW resmi açıklama ile duyurdu. 180 hp motor sahipleri ise malumunuz bagajda yağ tenekesi ile geziyor.
DSG şanzıman olayı ise nereden tutsan elinde alıyor. Hal böyle iken golf şöyle kaliteli, motoru-şanzımanı böyle iyi demek komik oluyor.
Olay Alman hakimiyetindeki otomobil piyasası ve dergilerinin oluşturduğu bir ilüzyondan ibaret. Buna artık alfa sahiplerinin bile kanması ise üzücü.

max-ime

Giu kalitesiz diyenlere ben de kızarım. Gayette iyi bir kompakt otomobilr herşeyiyle.

Ama bunları yazarken golf'e sallamakta yersiz. Golf diğer premiumların hepsinden daha iyi bir otombil, overallda.

Şunu da ekleyeyim Giu'nun 159'dan iyi olması söz konusu bile değil..

ozoozo

Herkesin ağzında  Golfun malzemesi kaliteli lafı var. Ön konsol ve kapı içinde biraz daha yumşak malzeme kullandı diye golf nasıl kaliteli araç oluyor? Peki giuliettanın spor paketle gelen ısıtmalı deri koltuklarını, aluminyum pedal setini, siyah ve oldukça kaliteli iç tavanı ne yapıcaz? Bunlar kalite farkından sayılmıyor mu?
Sürüş modu konusunda; opel ve VW'de binlerce tl tutarında opsiyonel şasileri almazsanız asıl o zaman hiç bir şeyi değiştirmeyen sürüş modlarına sahip oluyorsunuz.
Motor konusunda ise; Alfanın 1.4 170 hp motoruna rakip denebilecek 1.4 160 ve 180 hp tsi motorlar sorun içinde yüzüyorlar.  160 hp motoru yeni modellerinde kullanmayacağını, çift aşırı beslemenin sorunlu olduğunu VW resmi açıklama ile duyurdu. 180 hp motor sahipleri ise malumunuz bagajda yağ tenekesi ile geziyor.
DSG şanzıman olayı ise nereden tutsan elinde alıyor. Hal böyle iken golf şöyle kaliteli, motoru-şanzımanı böyle iyi demek komik oluyor.
Olay Alman hakimiyetindeki otomobil piyasası ve dergilerinin oluşturduğu bir ilüzyondan ibaret. Buna artık alfa sahiplerinin bile kanması ise üzücü.

Yağ tenekesiyle gezme olayı nokta atışı olmuş , özellikle polo gti lar yağ yakmıyor yağı içiyor..

DSG şanzıman olayında ise 3-5 gün VW kullanan bir arkadaşınızla servise git-gel yapmanız yetecektir.

Doğa Tosun

ben de biraz abartıldığını düşünüyorum, ama rakipsiz olduğu yönler de var bence.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

master

Yağ tenekesiyle gezme olayı nokta atışı olmuş , özellikle polo gti lar yağ yakmıyor yağı içiyor..

DSG şanzıman olayında ise 3-5 gün VW kullanan bir arkadaşınızla servise git-gel yapmanız yetecektir.

İş arkadaşımda Polo GTI var, aldı, başta arabasını öve öve bitiremedi, sonra yağ yakma sorunundan illallah dedi, hatta garantiden motoru değişti, şimdi de satıyor ama alan yok :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

halilemre21

Arkadaşlar bu arkadaşların diğer testlerini izlemeyen arkadaşlar  arabayı yerden yere vurduğunu zannedebilirler ancak bu adamlar için araba test etmek bildiğinizden biraz farklı Onların yaptıkları aracın artı ve eksi en ufak noktasına kadar değerlendirmek ancak bu adamlar bu eksileri araçtan soğuyun diye söylemiyolar,her aracın bir eksisi vardır ve hangi eksinin ne kadar önemli olduğu size kalmış.Yani demem o ki bu adam bukar şey söyledi diye o araba alınmaz flan değil.Adamlar için demediğinizi bırakmamışsınız ancak youtube da  sinan beyin 156 sını test ettikleri videoyu da bulabilirsiniz.Ayrıca çok haksız sayılmazlar kimsenin malını kötülemek istemem ama Giulietta bence alfanın ruhunu yansıtan bir araç değil gerek motor sesi gerek sürüş hisleri olsun bana  bi alfadan çok dolu bir fiat hissi veriyor

eminpar

Arkadaşlar bu arkadaşların diğer testlerini izlemeyen arkadaşlar  arabayı yerden yere vurduğunu zannedebilirler ancak bu adamlar için araba test etmek bildiğinizden biraz farklı Onların yaptıkları aracın artı ve eksi en ufak noktasına kadar değerlendirmek ancak bu adamlar bu eksileri araçtan soğuyun diye söylemiyolar,her aracın bir eksisi vardır ve hangi eksinin ne kadar önemli olduğu size kalmış.Yani demem o ki bu adam bukar şey söyledi diye o araba alınmaz flan değil.Adamlar için demediğinizi bırakmamışsınız ancak youtube da  sinan beyin 156 sını test ettikleri videoyu da bulabilirsiniz.Ayrıca çok haksız sayılmazlar kimsenin malını kötülemek istemem ama Giulietta bence alfanın ruhunu yansıtan bir araç değil gerek motor sesi gerek sürüş hisleri olsun bana  bi alfadan çok dolu bir fiat hissi veriyor
Ben video da iyi birşey duymadım. Bu arada dolu Fiat hissi veriyor? Pardon ama komik olmuş.  Alfa Romeo aracı tasarlanmış üretmiş ama dolu Fiat havası vermiş :)) Bence konu son derece açık siz DNA da hiç birsey değişmiyor derseniz ya hiç konuyu araştırmamışsınızdır yada art niyet vardır.  Ben art niyet olduğuna inanmak istemiyorum ama DNA da biryeş olmuyor diyorsanız 4C i de kaldırıp çöpe atın. Daha önce güzel incelemeleri olması hata yapmayacakları anlamına gelmez. Bakın birseyi ben sevmedim demek ayrı beyaz duvara siyah demek ayrı seylerdir...

Gouki

Eskiden burada 147 gerçek Alfa değil diye konuşurduk. Giulietta ve MiTo'nun halefleri gelsede onlar da gerçek Alfa olsa :)

alihsans

Alfa toptan kapansa da hepimiz kurtulsak. :)

-_-_-_-
Samsung Galaxy S4 Alfa ile Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

eminpar

Eskiden burada 147 gerçek Alfa değil diye konuşurduk. Giulietta ve MiTo'nun halefleri gelsede onlar da gerçek Alfa olsa :)

:)) Doğru söze ne denir

Murad

Bir Alfa gerçek mi değil mi kim karar veriyor?
Böyle bir güruh var da bizim mi haberimiz yok :)
Bu Alfa gerçek, yok bu imitasyon, bu Alfa çakma, hah bu işte gerçek Alfa gibi mi seçiliyor :) :) Merak ettim  >:D

depeche101

Bir Alfa gerçek mi değil mi kim karar veriyor?
Böyle bir güruh var da bizim mi haberimiz yok :)
Bu Alfa gerçek, yok bu imitasyon, bu Alfa çakma, hah bu işte gerçek Alfa gibi mi seçiliyor :) :) Merak ettim  >:D

Şaşı bak şaşır ve baykuş gibi bakanlar gerçek Alfa değil , çok seksi haşin bakan ve çekik gözlüler gerçek Alfaymış  :rock:

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||