Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Brera 2.2jts gt 2.0jts fiyat aralığı  (Okunma sayısı 1093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emircank

• Membro
Brera 2.2jts gt 2.0jts fiyat aralığı
« : 18 Eylül 2024, 20:58:14 »
Selamlar arkadaşlar,

2000li yıllardan beri ailecek Lancia Alfa Romeo araçlarını uzun yıllardan beri kullanmaktayız. Brera 2.2 jts ile gt 2.0 jts arasında 1 ms hızlanma farkı bulunmakta olup, dış görünüş olarakta kendi şahsim görüşüm olarak, ikiside albenili araçlardır. Breranın fiyatı gtden malum sitede 4 katı olarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Breranın gtye olarak üstünlüğü ve fiyat olarak bu kadar fark etmesinin sebepleri nelerdir? ikiside aynı yıllarda satışa sunulmuş olup,  gtnin parçaları 3te 1 fiyatına olarak bulabilmekteyiz. Siz değerli forum üyelerinin cevaplarını ve görüşlerini önem ile beklemekteyim..
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2024, 21:13:11 Gönderen: emircank »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

coyote

• Membro
Ynt: Brera 2.2jts gt 2.0jts fiyat aralığı
« #1 : 18 Eylül 2024, 22:03:39 »
Şimdi wikiden baktım 81bin gt ye karşılık 22 bin brera üretilmiş. Ülkemize getirilme oranında muhtemelen bu fark daha da açıktır. Kaldı ki aynı anda ilanda olan gt sayısının beşin altına düştüğü hiç görülmemesine rağmen, bazen uzunca bir süre hiç brera ilanı olmayabiliyor. Hal böyle olunca "ya tutarsa" cı tayfa, fiyat yazma konusunda uçmakta sınır tanımıyor. Şu an ilanda 2.7 milyona brera var, yazıyla iki nokta yedi milyon  :S

emircank

• Membro
« #2 : 18 Eylül 2024, 22:28:16 »
Benimde anlamadığım nokta tam olarak bu.. Breranın fiyat olarak gtye üstünlük farkı bu kadar olmamalı.. 159 platform üstüne kurulmuş en temiz breranın ben gtyi aldığımda arasında 5 bin euro fark bulunmaktaydı. Şu an istenen rakam 4 katından fazla.
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2024, 22:40:44 Gönderen: emircank »

coyote

• Membro
« #3 : 18 Eylül 2024, 23:30:29 »
Brera fiyatlarındaki kırılma noktası sanırım 5 yıl kadar önce, meşhur bir koleksiyonere ait, 3 basamaklı kilometrelerde bir 3.2 nin aşırı yüksek bir rakamdan ilana çıkmasıyla başladı. O brera da uzun süre satılmadı ama, o günden sonra mantıklı fiyata brera pek piyasaya çıkmadı. Hadi 1.8 tbi ya da 2.4 jtdm olsa bir nebze anlayacağım da, bir de bizdekilerin hepsi jts yahu  :asagi-ok:

balesanist

• Membro
« #4 : 19 Eylül 2024, 00:31:27 »
2.2 selespeed vardı kırmızı bir tane İzmirde, Beykoz Acarlarda bir galeride bayağı bekledi daha sonra ama hasar görmüştü. 1 günle kaçırmıştım İzmirdeyken. Hala aklımdadır. Brera GT ye göre daha ulaşılmaz gibi. GT sahibi oldum. Çok da keyif aldım ama Brera’nın daha bir premium havası var sanki.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Kaan

• Membro
« #5 : 19 Eylül 2024, 08:55:02 »
GT ile Brera'yı karşılaştırmak elma ile armutu karşılaştırmak gibi. İkisi ayrı platform. İkisi de D coupe olarak geçse de Brera GT'ye göre daha premium bir araba. GT'de kocaman bir bagaj var ve 1 çocuk ile rahat sığıp istediğiniz yere tatile gidebilir siniz. Ama Brera'ya sadece 2,5 kişi binebilir.  Belki yatarak 3 :)
Yani ikisi de jts motor ve coupe diye karşılaştırdığınızda bence hata etmiş olursunuz. Motor ve şanzımanlar tamamen farklı. Kullanıcı profilleri tamamen farklı. Brera ikinci araba olarak kullanılabilecekken GT evin tek arabası da olabilir. İş arası biraz dağınık yazdım ama ikisi de farklı karakter. Fiyat için ise Türkiye'de olmak başlı başına bir sebep.
1 hayal
5 duyu
6.his

cario

• Membro
« #6 : 19 Eylül 2024, 10:50:04 »
Esasında platform olarak GT = 147-156, Brera = 159 dersek,

Otomobil olarak bugun bir 156 ile 159 arasındaki fark kadar fark olmasını bekleriz.

• Sınırlı sayıda üretim ve ihracat
  • Halen egzotik bir görünüm sunması

Farkın çok daha yukarılara çıkmasına neden oluyor.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

devirsever

• Membro
« #7 : 19 Eylül 2024, 11:01:25 »
Bence de elma ile armut karsilastirmasi gibi oluyor. Gt alinir ve gayet dusuk yurutme maliyeti ve bakim/parca olanaklari ile gunluk binilir, yasina ragmen bence abileri olan 147 ve 156dan daha yakisikli bir arac, tabi ici siyaha boyanmis mercekli farlar ve 18 oem jantlarla beraber hafif bir alcaltma islemi ile cok daha albenili oluyor.

Gtnin sportif ve hafif/kivrak karakterini bir yana birakip daha elit ve agir bir platforma gecilerek hafta sonlari sakin sakin zevk almalik, kimsede bulunmayan bir arac kullanmalik derseniz tabiki Brera, 159un bile bakim masraflari, parca bulunabilirligi ortadayken Brera sahiplerinin vay haline  :)

Gunun birinde sahip olabiliriz belki...
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

EscC

• Membro
« #8 : 21 Eylül 2024, 09:43:30 »
Brera nın GT ye üstünlüğü konusunda. ( 2.2 jts ve 2.0 jts )Brera da cam tavan; mercek far ; elektrik koltuk ; 6 ileri şanzuman; daha güncel tasarıma sahip olması ; ve fabrikasyon 4 çıkış egzozlara sahip olması gibi özellikleri sayabilirim...... GT nin Breraya üstünlüğü konusunda ise daha geniş ve kullanışlı bagaja sahip olması; 4 kişi ile çok rahat yolculuk yapılabilir oluşu; yol tutuşu viraj vs ; şoför ü daha az yoran koltuklara sahip olması nı sayabilirim...... Fiyat farkına gelince Breranın bulunabilirliği GT ye göre çok daha zor ( maalesef ülkemiz için geçerli bi durum ) bunuda fırsata çevirmek adına fiyatta önemli bi koz olarak kullanıyorlar maalesef......

Testarossa

• Membro
« #9 : 21 Eylül 2024, 09:48:10 »
GT'nin en büyük üstünlüğü  "Busso"  V6 3.2 ile satışa sunulmuş olması.
Harika bir kombinasyon dışı siyah içi kırmızı jetfinli bir 3.2 GT.....
Semy synthetic hater
2001 156 2.0 blu cosmo 
1999 156 2.0 grigio chiaro
2004 156 Selespeed gonzaga
2004 156 Sportwagon selespeed Grigio Kafla

octinum

• Moderatore
« #10 : 21 Eylül 2024, 10:36:28 »
Bence Brera'nın Türkiye'deki olayı bulunmazlık ve temizlik durumları. Ama ikisinin toplamı bu kadar büyük fiyat farkı yaratmamalı.

Brera çok çok az ithal edildi malum, o yüzden düz adam gözünde havalı olabilir. Ben Ankara'da 4 yılda 1 kere gördüm galiba, o da Ankara plakalı değildi gibi hatırlıyorum. :D Bir de GT'ler belli bir fiyat seviyesine düştükten sonra 156 falan kadar olmasa da bir miktar el gezmiş oluyor genelde. GT-Brera arasındaki teknik farklar da 156-159 gibiyse fiyatın yüksek olması kabul edilebilir bir durum.

Ama bu kadarı fazla. Abi 2.7 milyona Giulia alırım sanki.  >:D

Kendi adıma, aynı paraya eşit temizlikte Brera 2.2 JTS mi GT mi deseniz seçimim GT olur bu arada. Ama zaten eşit paraya 159 mu 156 mı deseniz 156 diyecek adamım, benim fikrime pek itibar etmeyin.  :lol:

mustafa26

• Membro
« #11 : 21 Eylül 2024, 13:32:19 »
Kimse de dememiş bu araba ünlü diye. Behlül yüzünden oldu işte

Şaka bir yana ama bu fiyat farkının yegâne sebebi nadir bulunan arabanın fiyatının da nadir olması gerektiği inancının piyasada hüküm sürmesi. Avrupa'ya da bakıyoruz mesela, Brera orda Gt'nin maksimum iki katı fiyatına çıkabiliyor. Makas bizdeki gibi değil. Arz kıtlığı olduğunda ürünün fiyatının nasıl değiştiğini geçtiğimiz senelerde sözde chip krizi yaşanırken gördük. Elinde paran hazırsa bile liste fiyatına alamıyordun sıfır otomobili, şu an azalmış olsa da halen motosikletlerde bu durum hüküm sürüyor.
2.2 jts motor özelinde de şunu diyeyim; "koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" .

SM-G998B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

Sercan Keklik

• Membro
« #12 : 27 Eylül 2024, 18:02:44 »
Arkadaşlar Brera ile GT yi karşılaştırıyor iseniz bile gidin GT alın daha ucuz.

Regal mı? Miele mi? sorusu olmuş.. Vakit kaybetmeden GT alın.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

coyote

• Membro
« #13 : 28 Eylül 2024, 08:25:07 »
Kendi adıma konuşacak olursam, burada tartışılan Brera mı iyi, GT mi değil; 3-4 yıl öncesine kadar aralarındaki fiyat farkı bu kadar yüksek olmamasına rağmen şu an Brera'ya Giulia parası istenmesi. Kaldı ki, elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ama, Brera da, GT de, dış görünüş olarak ayrılsa da, platform, iç mekan, motor olarak, birçok kardeşe sahipler. Her ikisi de beğendiğim ve her ikisi de yeterince nev'i şahsına münhasır olmayan, aynı markanın yakın tarihli iki aracından birinin kısmetine Miele, birinin kısmetine Regal düşmesine üzüldüm açıkçası  :)

Doğa Tosun

• Membro
« #14 : 30 Eylül 2024, 17:16:35 »
Kendi adıma konuşacak olursam, burada tartışılan Brera mı iyi, GT mi değil; 3-4 yıl öncesine kadar aralarındaki fiyat farkı bu kadar yüksek olmamasına rağmen şu an Brera'ya Giulia parası istenmesi. Kaldı ki, elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ama, Brera da, GT de, dış görünüş olarak ayrılsa da, platform, iç mekan, motor olarak, birçok kardeşe sahipler. Her ikisi de beğendiğim ve her ikisi de yeterince nev'i şahsına münhasır olmayan, aynı markanın yakın tarihli iki aracından birinin kısmetine Miele, birinin kısmetine Regal düşmesine üzüldüm açıkçası  :)
benim bildiğim aralarındaki fiyat fark oranı hep fazlaydı. Platformları tamamen farklı ki bu onları zaten bambaşka iki otomobil yapıyor. Motorları aynı değil ama benzer seçeneklerle sunuldukları oldu. Bu da otomobil olarak pek benzemelerini sağlamıyor. İç mekanları tamamen farklı; 159'umla GT'mi düşünüyorum, ortak tek bir parça bilmiyorum.

Brera'nın çok daha pahalı olması bence anormal değil. GT de çok güzel ama Brera tasarımına sahip pek o tür araba yok. Brera'dan ülkemizde çok az var üstelik. GT de az bulunsa da daha çok var ve tamamına yakını derme çatma durumda. Çok güzel araba ama içine bindiğinizde yaşını anlıyorsunuz. GT günlük hayata daha kolay eşlik eder doğru, ama sırf bu yüzden daha pahalı olamayabilir, veya Brera inanılmaz şeyler sunmasa bile ucuz bi otomobil olmayabilir.
"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

melih123

• Membro
« #15 : 30 Eylül 2024, 17:44:04 »
Gt SS'i 8-9 senedir günlük kullanıyorum. Koltuklarının yatması ve bagajının geniş olması büyük artı bakım maliyetleri de 156-147 ile aynı şehir dışı 7-8 lt arası yakıyorum. Menzili böyle bir arabaya göre güzel ama Brera bu günün şartlarında Gt'ye göre 2-3 kat daha maliyetli
Alfa Romeo Gt 2.0 JTS Selespeed

emir_1993

• Membro
« #16 : 30 Eylül 2024, 20:07:58 »
Yaklaşık 1 ay önce 12 senedir severek kullandığım breranın yanına bir de çok temiz bir Gt 3.2 aldım. Brera ile gt tamamen farklı araçlar breranın tasarımı hiç eskimeyecek ve bir çok süpersport otomobilden benim görüşüm hala daha güzel. Yolda giderken sürekli gözler üzerinizde çok farklı tasarıma sahip bir araç en önemli fiyat farkıda bundan kaynaklanmaktadır. Çok net breranın klasik olacağı aşikar 5 sene sonra veya 10 sene sonra. Breranın fiyatının yüksek olmasından çok gt 2.0 jts fiyatlarının çok düşük olduğu kanısındayım. Beş taklalı , 2 ağır hasar kayıtlı , 3 otomobil birleştirilip yapılan s2000 ler bile yaklaşık 1.8 milyondan başlıyor. Breranın tek sıkıntısı motor ve ağırlığı olduğunu düşünüyorum. 12 senelik brera tecrübüme dayanarak sadece bakımdan bakıma giden bir araba. Kullanıcı faktörü en önemli unsur. Brera ile gt arasındaki iç mekan kalitesi, sağlamlık ve görünüş olarak dağlar kadar fark olduğunuda belirtmek isterim.

coyote

• Membro
« #17 : 01 Ekim 2024, 08:54:43 »
Yeni mesajları okuyunca farkettim, Türkçe'nin azizliğinden kaynaklı, benim mesajımdan, Brera ve GT'nin benzer araçlar olduğunu söylemişim gibi bir sonuç da çıkabiliyor. Demek istediğim, Brera ve GT'nin ayrı ayrı kendi kardeşlerine benzer araçlar olduğuydu. Yoksa elbette, her ikisi bambaşka araçlar.

Hazır S2000'in lafı geçmişken, aslında Brera'nın fiyat hikayesi de, zamanındaki S2000'in fiyat hikayesine benzeyecek gibi. Hatırlayanlar bilir, S2000 2. elde mütevazi fiyatlı bir arabayken, bir anda populer kültürde kendine farklı bir yer bulup, 2. elde bulunmaz hint kumaşına dönmüştü. Bir de ufak bir ekleme yapayım, bir Alfa Romeo sever olarak amacım elbette Japon İtalyan kıyası değil ama, S2000, motor teknolojisi başta olmak üzere, sadece bir meta olarak değil, bir "otomobil" olarak gerçekten nev'i şahsına münhasır bir şey. Elbette, enine 2, boyuna 2 olmak üzere 4 ayrı S2000'den oluşan "Voltran"ları hariç tutuyorum :)

octinum

• Moderatore
« #18 : 05 Ekim 2024, 21:49:58 »
Az daha kafa yordum bu işe, merakımdan. Bence hala iki araba arasındaki teknik fark bu fiyat farkını açıklamıyor, teknik fark olsaydı 156-159 gibi bir durum beklerdik. Daha önce söylediğim gibi, üç temel faktör görüyorum sanki.

Birincisi bulunabilirlik. Bugün kafayı GT'ye taksam iki aya eli yüzü düzgün GT bulurum keseme uygun. Ama Brera ara ki bulasın. Şimdi bu araba fazla satmamış harcıalem bir model olsaydı bu durum fiyatı yükselten bir etken olmayabilirdi. Örneğin Citroen C6'nın az bulunuyor olması fiyatını artıran bir durum değil. Ama bkz. aşağıdaki maddeler.

İkincisi tasarım. Şimdi kişisel olarak çok katılmıyorum buna (yine bkz. aşağısı) ama Brera çoğu kişi için çok güzel bir tasarıma sahip. Az bulunurluğu ile birleşince bir yere parkettiğinizde daha çok baktırıyor. Dediğim gibi, Citroen C6 meraklısı dışında baktırmayan, nadir bulunur bir araba. Ama Brera hem nadir bulunurluğa hem de özel bir tasarıma sahip.

Üçüncüsü de, pek çok GT piyasada pek de iyi bakmayacak kişilerin elinden geçti. Brera'da bu yok, Brera alan adamlar genelde doğru düzgün bakımına falan para da harcayacak adamlar/kadınlar. GT almaya kalksak belki 20 GT'den biri içimize siner, %5. Brera almaya kalksak zaten ya bir ya iki tane buluruz, ikisi de iyi durumda olur, %100.

Son olarak, bu çok kişisel bir konu. "Brera seviyorsan yapacak bir şey yok, parası budur" da diyebiliriz sanki. Örneğin ben "GTV'nin Selespeed muadili yok, demek ki mecbur GT olacak" kafasındayım Coupe'lerde. Aynı şekilde 156 kullanıyorum ve hiç "ulen 159 alsam mı ki?" demedim. Piyasada gördüğüm Brera'ların fiyatlarına bakınca da öyle bir param olsa az daha koyar Giulia'ya kaçarım. Benim kafada adam için elbette Brera fiyat farkı çok fazla. Sizin için tam tersi, "Dört kapılı Giulia'ya bineceğime Brera'ya binerim coupe keyfi yaparım" olabilir. O zaman da fiyatı budur.

Kibitzer

• Membro
« #19 : 06 Ekim 2024, 00:29:01 »
Az daha kafa yordum bu işe, merakımdan. Bence hala iki araba arasındaki teknik fark bu fiyat farkını açıklamıyor, teknik fark olsaydı 156-159 gibi bir durum beklerdik. Daha önce söylediğim gibi, üç temel faktör görüyorum sanki.

Birincisi bulunabilirlik. Bugün kafayı GT'ye taksam iki aya eli yüzü düzgün GT bulurum keseme uygun. Ama Brera ara ki bulasın. Şimdi bu araba fazla satmamış harcıalem bir model olsaydı bu durum fiyatı yükselten bir etken olmayabilirdi. Örneğin Citroen C6'nın az bulunuyor olması fiyatını artıran bir durum değil. Ama bkz. aşağıdaki maddeler.

İkincisi tasarım. Şimdi kişisel olarak çok katılmıyorum buna (yine bkz. aşağısı) ama Brera çoğu kişi için çok güzel bir tasarıma sahip. Az bulunurluğu ile birleşince bir yere parkettiğinizde daha çok baktırıyor. Dediğim gibi, Citroen C6 meraklısı dışında baktırmayan, nadir bulunur bir araba. Ama Brera hem nadir bulunurluğa hem de özel bir tasarıma sahip.

Üçüncüsü de, pek çok GT piyasada pek de iyi bakmayacak kişilerin elinden geçti. Brera'da bu yok, Brera alan adamlar genelde doğru düzgün bakımına falan para da harcayacak adamlar/kadınlar. GT almaya kalksak belki 20 GT'den biri içimize siner, %5. Brera almaya kalksak zaten ya bir ya iki tane buluruz, ikisi de iyi durumda olur, %100.

Son olarak, bu çok kişisel bir konu. "Brera seviyorsan yapacak bir şey yok, parası budur" da diyebiliriz sanki. Örneğin ben "GTV'nin Selespeed muadili yok, demek ki mecbur GT olacak" kafasındayım Coupe'lerde. Aynı şekilde 156 kullanıyorum ve hiç "ulen 159 alsam mı ki?" demedim. Piyasada gördüğüm Brera'ların fiyatlarına bakınca da öyle bir param olsa az daha koyar Giulia'ya kaçarım. Benim kafada adam için elbette Brera fiyat farkı çok fazla. Sizin için tam tersi, "Dört kapılı Giulia'ya bineceğime Brera'ya binerim coupe keyfi yaparım" olabilir. O zaman da fiyatı budur.

Şu anda satılık sadece bir Brera var ve istenen fiyat ile iyi durumda bir Giulia Q4 alınabiliyor.

halil

• Membro
« #20 : 07 Ekim 2024, 10:27:24 »
avrupa 2.el sitelerinde 159 3,2 q4  2012 kayıtlı 19500 € iken(bu ilanlar içindeki en pahalı olanı),en pahalı brera 2006 3,2 q4 38000 €.

https://www.autoscout24.com.tr/lst/alfa-romeo/159?atype=C&cy=D%2CA%2CB%2CE%2CF%2CI%2CL%2CNL&damaged_listing=exclude&desc=1&powertype=kw&search_id=dk20fqmdym&sort=price&source=homepage_search-mask&ustate=N%2CU

https://www.autoscout24.com.tr/lst/alfa-romeo/brera?atype=C&cy=D%2CA%2CB%2CE%2CF%2CI%2CL%2CNL&damaged_listing=exclude&desc=1&powertype=kw&search_id=5yi7gfsgks&sort=price&source=homepage_search-mask&ustate=N%2CU

burada da olması gereken fiyat ortalama 159 500-600 ise brera'da 1000 civarı olur.ama 159'a göre daha az bulunur olmasından dolayı  tutturabildiğine fiyatlar yazılıyor.

sarı sitede giulia için 11500000 gibi fiyat tenmesi gibi.ilan ilk çıktığında dikkatimi çekmişti.Alfa'nın sitesinde giulia q için 8500000 gibi fiyat vardı.

biraz önce baktım Alfa fiyat listesine 2024 model olarak stelvio ve giulia listede yok.gelmeyecek mi acaba?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

octinum

• Moderatore
« #21 : 07 Ekim 2024, 15:02:03 »
Şu anda satılık sadece bir Brera var ve istenen fiyat ile iyi durumda bir Giulia Q4 alınabiliyor.

Evet de işte "Ben coupe bi' Alfa istiyorum, az modern olsun bir de arıza marıza uğraştırmasın istiyorum, para da çok mühim bir sorun değil" dediğimiz anda o Brera'dan başka şansımız yok, işin bir de o tarafı var. :D

balesanist

• Membro
« #22 : 08 Ekim 2024, 00:33:12 »
Gönlünden Brera geçirip de Giulia’ya tav olmayacak Alfisti yok denecek kadar azdır. Onlar da ikisini de alır geçer büyük ihtimal.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

KAKIRMAN

• Membro
« #23 : 09 Ekim 2024, 09:05:49 »
Oldukça saçma bir fiyat politikası...
Sayılı imiş felanmış filanmış...

Bir ara 48k ye brera alıyordum bu ülkede sırf panoramic cam iken içten döşeme ile fabrikasyon kapalı olması nedeni ile vazgeçmiştim.

Şimdi bakıyorum e hadi brera alalım yine. O da ne fiyat 2milyonlarda volta atıyor.

Afedersiniz çüş gerçekten çüş...

Sadece burda değil dünyada da artık insanlar yeni model ve de sorunsuz araçların peşinde.

Jeff Bezos bile güler bu duruma.

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI

Testarossa

• Membro
« #24 : 09 Ekim 2024, 20:38:18 »
Cuma ,cumartesi çok temiz bir GT kullandım, özellikle recarolar çok başarılıydı daha önce bindiğim bitik GT'ler hiç böyle hissettirmemişti.
Pazar günüyse Brera'nın  sadece  içine bindim.
Arada çok fark var,156-159 içi farkı gibi değil ,araba buram buram kalite kokuyor.Brera egzotik bir otomobil.

Satıldığı yıllarda her GT alanların %90'ı ,Brerada aklı kalmıştır yıllar geçtiği için normalleşiyor ama Brera 2006 yılına göre akılalmaz bir otomobil, alfa diyince  aklıma gelen ilk şey 10 yaşındayken Bağdat Caddesinde gördüğüm kırmızı Breradır. Beni hayatım boyu hiç bir araba öyle etkilemedi.Şuan iki şansım olsa ;Giulia QV ile dolaşmak mı , yoksa 2006 -2010 yılları arasında Kırmızı bir Brera ile Bağdat Caddesini altına üstüne getirmek mi ?Düşünmeden Brerayı seçerdim,egzotik arabaya egzotik hayller  :D .Şuan artık hiç bir arabaya " oha" diyemiyoruz bence alıştık, işte Brera o yıllarda tam " oha" denilebilcek bir otomobilmiş.
« Son Düzenleme: 09 Ekim 2024, 20:57:35 Gönderen: Testarossa »
Semy synthetic hater
2001 156 2.0 blu cosmo 
1999 156 2.0 grigio chiaro
2004 156 Selespeed gonzaga
2004 156 Sportwagon selespeed Grigio Kafla