Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

hadi objektif olarak 159 u kıyaslayalım..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hangisi 159 a aleternatif olabilir

opel insignia 2,0 dizel otomatik
44 (45.8%)
pegeout 508 1,6 dizel otomatik
2 (2.1%)
honda accord 2,0 benzinli lpg otomatik
25 (26%)
citroen c5 1,6 dizel otomatik
3 (3.1%)
skoda superb 2,0 dizel otomatik
22 (22.9%)

Toplam Oy Verenler: 96

erk1n

You are not allowed to view links. Register or Login
Ankaradaki tuning firmasi yetkilisi meslekdasima selam olsun. Dpf bosaltimi egr iptali ve yeni yazilim yakiti inanilmaz dusurdu. Ve basinca bir aile babasi olarak beni cok cok tatmin ediyor.

Uzun yolda yakıt tüketiminden memnunum ancak İstanbul içi ağır trafikte inanılmaz fazla yakıyor araç. 100km'de ortalama 10-11 litre gibi değerleri görüyorum.

Yazılım, EGR ve DPF iptali şart gibi görünüyor. Çevreye vereceğim ekstra zararı telafi etmek içinde bir kaç ağaç dikip ilgilenmeyi düşünüyorum.

Siz hangi firmaya yaptırtınız chip tuning, egr ve dpf iptalini? Araç hangi değerlere ulaştı beygir ve tork olarak? Yakıt tüketimi değerlerinizde nasıl bir değişiklik oldu?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

voyager3355

Ben size ozel mesaj attim reklam falan olmasin diye.

EGR iptal edildi, FAP ici bosaltilarak devre disi birakildi, egsost isciligi soyle yapildi, disaridan gorunce yerinde duruyor ama ici bos. bir de yazilim yapti cok anlamam ben gerci ama.

180 hp basiyor biz olctuk dedi. Benim turbo biraz otuyor dolayisiyla cok sikistirmiyorum arabayi.
Yakit 3 tam depo ile burhaniye den stradella ya kadar geldim.
uzun yol, klima devamli acik, 150 km/h hizda, ustte port bagaj ve arka bagaj da dolu arabanin arkasi yerde nerede ise diyelim. bu arada benimki sportwagon, 6.5 l/100 km yakti.
Turkiyeye geliste ise 7.6 yakiyordu ayni kosullarda ve daha yavas seyrediyor iken.
90 ile de 5 l yaziyor tuketim.
Ben bariz farkettim aractaki degisimi cunku, benim dpf ici erimis ve artik egsosun cikacagi yer kalmamis nerede ise. arac zorlaniyor yanan gazi atmakta bende sikistiriyorum v.s. turboyu oyle bozduk gibi duruyor.

Kullaniyoruz bakalim...
PARKU

TRSemih

Sonunda problemin çözüldüğüne sevindim Burak. Birazda keyfini çıkar fazlasıyla hakettin :)

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erk1n

EGR iptal edildi, FAP ici bosaltilarak devre disi birakildi, egsost isciligi soyle yapildi, disaridan gorunce yerinde duruyor ama ici bos. bir de yazilim yapti cok anlamam ben gerci ama.

180 hp basiyor biz olctuk dedi. Benim turbo biraz otuyor dolayisiyla cok sikistirmiyorum arabayi.
uzun yol, klima devamli acik, 150 km/h hizda, ustte port bagaj ve arka bagaj da dolu arabanin arkasi yerde nerede ise diyelim. bu arada benimki sportwagon, 6.5 l/100 km yakti.
Turkiyeye geliste ise 7.6 yakiyordu ayni kosullarda ve daha yavas seyrediyor iken.
Ben bariz farkettim aractaki degisimi cunku, benim dpf ici erimis ve artik egsosun cikacagi yer kalmamis nerede ise. arac zorlaniyor yanan gazi atmakta bende sikistiriyorum v.s. turboyu oyle bozduk gibi duruyor.

Kullaniyoruz bakalim...

SW çok hoş =)

Kaç km'de idi aracınız?

Bende arka bagaj full, 4 yetişkin, 150km/h, yaz sıcağında klima açık chip tuningsiz aynı değerleri görüyorum. Tek fark bende port bagaj yok ve araç sedan.

Bendeki sıkıntı İstanbul trafiğinde. 10-11 litre gibi değerleri görüyorum. Can sıkıcı biraz..
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

voyager3355

Bu gun 217668 km de idi.
Ben sw araba seviyorum sedan isime gelmiyor bebek olunca. Arabasi v.s.

Ankaradaki tuning firmasi yetkilisi meslekdasima selam olsun. Dpf bosaltimi egr iptali ve yeni yazilim yakiti inanilmaz dusurdu. Ve basinca bir aile babasi olarak beni cok cok tatmin ediyor.

Uzun yolda yakıt tüketiminden memnunum ancak İstanbul içi ağır trafikte inanılmaz fazla yakıyor araç. 100km'de ortalama 10-11 litre gibi değerleri görüyorum.

Yazılım, EGR ve DPF iptali şart gibi görünüyor. Çevreye vereceğim ekstra zararı telafi etmek içinde bir kaç ağaç dikip ilgilenmeyi düşünüyorum.

Siz hangi firmaya yaptırtınız chip tuning, egr ve dpf iptalini? Araç hangi değerlere ulaştı beygir ve tork olarak? Yakıt tüketimi değerlerinizde nasıl bir değişiklik oldu?

Firma ismini ozelden mesaj yazarsaniz cevaplayim. Benim dpf inanilmaz bor sekilde

Kullaniyoruz bakalim...

SW çok hoş =)

Kaç km'de idi aracınız?

Bende arka bagaj full, 4 yetişkin, 150km/h, yaz sıcağında klima açık chip tuningsiz aynı değerleri görüyorum. Tek fark bende port bagaj yok ve araç sedan.

Bendeki sıkıntı İstanbul trafiğinde. 10-11 litre gibi değerleri görüyorum. Can sıkıcı biraz..
PARKU

Rotweiler

Abi sen niye şu SW'un sportif bi modelini alıp burda bizim ağzımızı sulandırmıyosun?
Bak işin merkezindesin. Senden bu atılımı bekliyoruz.
Bir de keşke geldiğinde görebilseydik arabayı, güzel olurdu.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

voyager3355

yukaridaki linkte tatil oncesi resimleri var. cok yuksek fiyat yazdim ama bir ara dusurup satacam.

2.4 Q4 var hedefimde.
boyle birsey
PARKU

Alfadanadam

Planlar harika Burak. O paraya burada olsa kapına geceden sıraya girerler ama oralarda piyasa bu :)

voyager3355

Insallah bakalim. Aslinda su da var. Babamin octavia si benim arabadan cok daha genis. Bu cok sinirimi bozuyor. Simdi 3 kisilik minik aileyiz sorun yok. Ama ali diye bir arkadasim vaar 196 cm boyunda gelicek buraya mesela o var iken arka koltuga ancak bebek koltugu sigiyor. Insan oturamaz diz mesafesi kalmiyor. Bu da beni dusunduruyor birax biraz. Neyse bakicaz. Nasipse olur.
PARKU

erk1n

Insallah bakalim. Aslinda su da var. Babamin octavia si benim arabadan cok daha genis. Bu cok sinirimi bozuyor. Simdi 3 kisilik minik aileyiz sorun yok. Ama ali diye bir arkadasim vaar 196 cm boyunda gelicek buraya mesela o var iken arka koltuga ancak bebek koltugu sigiyor. Insan oturamaz diz mesafesi kalmiyor. Bu da beni dusunduruyor birax biraz. Neyse bakicaz. Nasipse olur.

bu çizgilerin ve tasarımın bir bedeli var malesef.

octavia'da görünüş en arka planda olduğu için kullanışlılık ve genişlik gibi özelliklere yer kalıyor. görünüş açısından odun bence daha estetiktir octavia'dan.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

voyager3355

bu çizgilerin ve tasarımın bir bedeli var malesef.

octavia'da görünüş en arka planda olduğu için kullanışlılık ve genişlik gibi özelliklere yer kalıyor. görünüş açısından odun bence daha estetiktir octavia'dan.

Ali cizgilere sigmiyor. Az daha genis yapabilirlerdi. 320 lerde benimkinden kucuk bagaj var sw modellerde. dayimda 335d var ondan biliyorum ama ici daha genis. neyse git ondan al der isin icinden cikabilirsiniz:)
PARKU

erk1n

Alfa'ya söyleyelim E sınıfı otomobil yapsınlar
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Tolga033

O değilde fiyatlar arasında ne kadar far var..Böyle olunca insan hem üzülüyor hemde sinirleniyor.  :'( :duvar:

voyager3355

araba almak cok ucuz. evet. ama her sene 1500 euro sigortasina, 800 euro da vergisine yatirip sonra yok tasit puludur yok muayenesidir diye bakinca ise cok para tutuyor. evet almak ucuz ama binmek dertli.
1.60 euro mazot.
Venedik Stradella arasi otoyol parasi 34 euro mesafe 340 km. sanki 10 km 1 euro gibi.
Bu arada tamirhane inanilmaz pahali onu soylemeden gecmeyim. adam taksimetre calistiriyor saati 60 euro + parca ne gelirse.

Bu arada ben atladim hemen sanki bana sorulmus gibi.
PARKU

Alfadanadam

Aynısını yaşadım hatta burada da yazmıştım. Dıştan cüsseli ama içten dar bir araba 159. Arkada çocuk koltuğu yatar vaziyette iken eşim koltuğunu en öne çekmek zorunda kalıyordu.

erk1n

araba almak cok ucuz. evet. ama her sene 1500 euro sigortasina, 800 euro da vergisine yatirip sonra yok tasit puludur yok muayenesidir diye bakinca ise cok para tutuyor. evet almak ucuz ama binmek dertli.
1.60 euro mazot.
Venedik Stradella arasi otoyol parasi 34 euro mesafe 340 km. sanki 10 km 1 euro gibi.
Bu arada tamirhane inanilmaz pahali onu soylemeden gecmeyim. adam taksimetre calistiriyor saati 60 euro + parca ne gelirse.

Burada da çok farklı değil. Küçük farklar var.

Yıllık 2000TL vergi ödüyorum. 2000TL kasko ödüyorum. 650TL trafik sigortası ödüyorum. Üstelik sizinkisi gibi aracım Avrupa Birliği'nin bilmem kaç ülkesinde sigorta alınta değil yalnızca Türkiye'de sigorta güvencesi altında.

Burada sanayide saatine 100TL işçilik alırlar. Arabana göre fiyat çekerler. Aracın TOFAŞ ise işçiliğin saati 30TL'dir, Mercedes ise 200TL dir :) Ayrıca kandırılıp kazıklanma oranın Avrupa'ya kıyasla 20 kat daha yüksektir.

Üstelik Türkiye'nin kişi başına düşen geliri İtalya'nın kinin üçte biri ;)

Bu arada bu kadar yüksek vergiler verdikten sonra tatilden yaşadığın şehir olan, 15 000 000 nüfusluk İstanbul'a dönmeye çalışırsın. Bu devasa şehre giriş yolu sadece 3 şeritlidir. 8 saatte şehre giriş yapamazsın :)
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >

Tolga033

1.60 euro mazot.

Cevap için teşekkürler.1500 € sigorta çokmuş.  :D Ama araba fiyatları ile fark onu kapatıyor nispeten.

sarpgrey

Ne olursa olsun bazen ingiltere deki 2. El Alfa Romeo lara bakıyorum insan kafayı yiyor resmen. Benzin desen 5 tl . Sacmaliktan başka birşey değil.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

bafralfa

hepsi hakkında bilgim yok ancak
Accord sorunsuz ancak bi turbo dizel değil
508 otomatik kullandım hayatımda gördüğüm en kötü otomatik araç
İnsignia kokpit yönünde gösterişli malzeme kalitesi orta üstü
Şu an 159 sahibiyim abi çok iyi yeaa :D

2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

tolga_ozhan

508 aslında otomatik olmadığı için kullandığınız en kötü otomatiktir.

Doğa Tosun

eniştemde vardi 508 1.6 otm. , vites geçişlerinde selam veriyoruz millete diyordu :D (silkelemeden mutevellit yolcularin kafayi indirip kaldırmasi)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

bafralfa

ben tam otomatiklik kısmında deilim yarı otomatikte olsa rahatsızlık verecek derecede silkeliyor araba
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

tolga_ozhan

ben tam otomatiklik kısmında deilim yarı otomatikte olsa rahatsızlık verecek derecede silkeliyor araba

Bende 508 iyi bir şanzımana sahip kısmında değilim.
Sadece kullandığım en kötü otamatik dediğiniz için söyledim. Robotize şanzımana aşina olmayan her insan geçişlerde arabayı silkeler. Keza selespeed daha iyi bir şanzıman olsada mesela alışık olmayan adamda o da silkeler.
Auto 6R denen PSA şanzıman ile uzun yol yapmışlığım vardır. Bahsedilen yığılmayı sadede 1'den 2'ye geçişlerde yaşıyordum.

Alfadanadam

Psa şanzıman ekonomi odaklıdır. Normalde sizin değiştireceğiniz devrin altında vites yükseltir. Beklemediğiniz anda gelen bu değişim sebebiyle kesiklik hissi oluşur.
Aynı şanzımanı kulakçıklarla kullandığınızda bu his olmaz zira siz bu vites değişimini bekliyorsunuzdur.
Konforlu olmadığı kesin bu şanzımanın ama muazzam ekonomik olduğu da artısıdır. Denk geldiğinde ben manuel kullanıyorum bunları. Öyle olunca çok kötü gelmiyor açıkçası.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ar.159

bende 508 otomtik ve c4 otomatik kullandım uzun yolda alışıyorsun nerdeyse hiç sıkıntı yok ama arabayı robot gibi olması fereken standartlarda kulanırsan eğer bir iki atraksiyon yapim sollamaya çıkım ani hızlanım falan dersen kafayı yiyor hepsi bir kenara en berbat durum dik bir yokuşu yavaş yavaş çıkarken yokuşun ortasında 1 den 2 ye takıp lank diye seni bırakması
şuan insigniaların fiyatı baya düştü 170 bg lik bir cosmo bence güzel olacak zira alınacak 159 kalmadı gibi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford