Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 AG 5059 - 2.0 Selespeed

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasiko

Ayrıca merak edenler ve takipte olanlar içinde güzel bir haberim var. Kumandadan otomatik bagaj açma işlemini sonuçlandırdım.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img] [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Son fotoda plastik kafa basınçtan dolayı kırıldı. Küçük çaplı bir araştırma sonucunda plastik kafaların yerine metal kafa buldum ve kilit pimli oldugu içinde kırılma ihtimali sıfır denecek kadar az. Son durum fotolarınıda yükleyeceğim yakın zamanda.

Yaklaşık 6-7 denemede sanırım son noktaya geldim. Biraz masraflı bir iş oldu ama deneme yanılma ve kırma yöntemi ile bu işi çözdüm diyebilirim. Yapacak arkadaşlara tek tavsiyem şu. Ben biraz daha kullanayım. Bir sorun çıkarsa zaten burdan bilgi veririm. Boştan yere para harcamayın demek istiyorum. ...

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hasiko

İlk fotodaki demir pulun geçtiği plastik kafayı demir olanı ile değiştirdim. Diğer ucundakinide değiştirdim. Yani toplamda 4 adet metal kafa taktım bilginize...

TRSemih

Takipteyim.
Emeğinize sağlık.

Sonuca ulaştım dediğiniz an malzeme tedariği konusunda da detaylı bilgi verebilirseniz harika olur.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hasiko

You are not allowed to view links. Register or Login
Bilgi için teşekkürler aynı sistemi 3-4 ay evvel bende 159 uygulamıştık yayıda yurt dışından almıştım hatta ama 159 bagajı ağır olduğundan yemedi Kapağı sadece yarım kaldırdı oda idare ediyordu ama bagaj kapağında kasma yapınca söktüm farklı bi çarede yok Anladığım kadarıyla

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ayrıca yakın zamanda bir aksilik olmaz ise bu uygulamayı 159 da deneyeceğim. Ama şu an için kendi arabamda sorunsuz çalışmasını sağladıktan sonra...

hasiko

Takipteyim.
Senin yerin ayrı. Forumdan tanıştığım ilk kişisin. Gerekirse uygun bir zaman buluşur beraber yaparız... Sıkıntı yok

TRSemih

Takipteyim.
Senin yerin ayrı. Forumdan tanıştığım ilk kişisin. Gerekirse uygun bir zaman buluşur beraber yaparız... Sıkıntı yok
Eyvallah. Teşekkür ederim.

Birde merak ettiğim bir durum var; yay sonrası bagajı kapatırken bir zorlanma, kasılma veya fazla kuvvet uygulamak gerekiyor mu?
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hasiko

Takipteyim.

Birde merak ettiğim bir durum var; yay sonrası bagajı kapatırken bir zorlanma, kasılma veya fazla kuvvet uygulamak gerekiyor mu?
İlk başlarda biraz kuvvet uygulamak gerekiyor ama rahatsız edici bir boyutta değil. Örneğin tek elle kapatabiliyorsun bagajı. Ayrıca bir tavsiyemde olacak. Bagaj amörtisörlerini biraz daha sert olanıyla değiştirmek. Bu konudada malzeme temininde yardımcı olurum...

ar.159

Bilgi için teşekkürler aynı sistemi 3-4 ay evvel bende 159 uygulamıştık yayıda yurt dışından almıştım hatta ama 159 bagajı ağır olduğundan yemedi Kapağı sadece yarım kaldırdı oda idare ediyordu ama bagaj kapağında kasma yapınca söktüm farklı bi çarede yok Anladığım kadarıyla

Ayrıca yakın zamanda bir aksilik olmaz ise bu uygulamayı 159 da deneyeceğim. Ama şu an için kendi arabamda sorunsuz çalışmasını sağladıktan sonra...

Onu da merakla bekliyorum dediğim gibi bire bir malzemelerle ben beceremedim gerçi tek eksiğim güçlü amartisördü ama o bile olsa bagajda kasma ve güçlü amartisör ve Çelik yaydan dolayı zor kapanma kaçınılmaz gibi ama el elden akıl akıldan üstündür inş bi yol bulursun bizde faydalanırız

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

TRSemih

Takipteyim.

İlk başlarda biraz kuvvet uygulamak gerekiyor ama rahatsız edici bir boyutta değil. Örneğin tek elle kapatabiliyorsun bagajı. Ayrıca bir tavsiyemde olacak. Bagaj amörtisörlerini biraz daha sert olanıyla değiştirmek. Bu konudada malzeme temininde yardımcı olurum...

Tamamdır. Beklemedeyim.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hasiko

Minik bir açıklama daha;

En son modifikasyondan sonra takriben 100 e yakın aç kapa yapıldı sıkıntı yok...  ( yakın zamanda birde kumanda pili değişecek sanırım )

hasiko

Onu da merakla bekliyorum dediğim gibi bire bir malzemelerle ben beceremedim gerçi tek eksiğim güçlü amartisördü ama o bile olsa bagajda kasma ve güçlü amartisör ve Çelik yaydan dolayı zor kapanma kaçınılmaz gibi ama el elden akıl akıldan üstündür inş bi yol bulursun bizde faydalanırız

Çok sevdiğim bir abimin 159 u var. Sorun olmazsa yakın zamanda onuda çözerim...

hasiko

Sağlamlık testini bitirmek üzereyim. Detaylar yakın zamanda...

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hasiko

Güzel iş çıkarmışsın :)
Tşkler kardeşim...

hasiko

Herkese selam. Aracımın bilgi ekranında bir kaç gündür bir uyarı alıyorum. ENGİNE FAİL SENSOR FAİLURE GO TO DELETED SERVİSE...
Yağ sensörümü nedir bu anlamış değilim. Aracı cihaza bağladık ve herhangibir arıza görünmüyor. Geçenlerde bütün lamda sensörlerini değiştirdikten sonra bu uyarıyı almaya başladım. Araçta görünen yada hissedilen bir sıkıntıda yok. Böyle bir sıkıntı yaşamış olan birileri varsa çözümleme yöntemlerini öğrenmek isterim.

Bu arada kumandadan bagaj açma olayı tamamen kusursuz çalışıyor. Yapmak isteyen arkadaşları yönlendirebilirim...

hasiko

Bugün komple boya için ustayla anlaştık. Yakın bir zaman içinde boya atölyesine girecez. Açıkcası sonuçları bende merak ediyorum...

hasiko

Boya için anlaşmıştım ustayla ama işin boyutu değişti

hasiko

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

rain man

Yapanın yatacak yeri yok. Çok üzüldüm :(
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

martini_lancia

Geçmiş olsun.Çizikler başa bela.Boyatsan bir türlü,boyatmasan bin türlü.Aracı en son aldığınız yerde,çevre esnaf ya da eşrafta kamera vb. varsa bir tespit yaptırın ilgili lokasyonda. 

Ebayden aldığım 3 takım kırmızı  sibop kapaklarım her defasında çalındı,bilmemneyliğine atılan çizikleri saymıyorum zaten.

2012 yılı olması lazım, bagaj kapağına monte orijinal Zender spoilerim gece sökülmeye çalışılmıştı.Başaramayınca da kırmışlardı. :duvar: 

Bilemiyorum rötuşla geçer mi?Boya kodunuzla beraber toplamda 100 ml hazırlanan,uygulama eldiveni dahil setler var belki kurtarabilirsiniz o şekilde bilemiyorum?
2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

hasiko

Tşk ederim geçmiş olsun dilekleriniz için.  Söylediğiniz gibi benimde sibop kapaklarımı 2 kez çaldılar. 2-3 defa anten çalındı. 1 kere jant göbeklerinin 2 tanesini aldılar. 2 ay önce plakalıkta montajlı laser led i araklama girişiminde olan birini  ben yakaladım (cezasını ben kestim).
İkamet ettiğim mahallede başka 156 yok. Sanırım dikkat çektim biraz.
Boyacı ustama aracı götürdüm. Çizikler derin olduğu için malesef komple boyanacak. Pasta cila vs gibi malzemelerle kapatılmaz  dedi.  Komple boyanacak...

francobaresi

Gecmis olsun, sinir bozan heves kiran seyler yapiyolar , kacamiyorsunda. Subap kapaklarimi benimde caliyolardi, hatta cocuklar bisikletlerine caliyolar heralde yoksa kim ne yapsin diye dusundum ama garip bi zarar verme durtusu var bazi insanlarin. Kendilerine dogrudan faydasi olmasada sirf kotuluk icin boyle isler yapanlar var.  bunlardan kurtulus olmadigina gore allah bizlere sabir versin :)

Cuore sportivo

hasiko

Yapanın yatacak yeri yok. Çok üzüldüm :(
Aynen katılıyorum size. Sağlık olsun demekten başka bişey gelmiyor elimden...

hasiko

Gecmis olsum, sinir bozan heves kiran seyler yapiyolar , kacamiyorsunda. Subap kapaklarimi benimde caliyolardi, hatta cocuklar bisikletlerine caliyolar heralde yoksa kim ne yapsin diye dusundum ama garip bi zarar verme durtusu var bazi insanlarin. Kendilerini dogrudan faydasi olmasada sirf kotuluk icin boyle isler yapanlar var.  bunlardan kurtulus olmadigina gore allah bizlere sabir versin :)

Tşk ederim.Çok doğru söylüyorsunuz. Cidden insanlarda başkalarının malına zarar vermek garip bir dürtü halline geldi. Anlamış değilim halen..

hannibal

Geçmiş olsun, zaten komple boyanacaktı öyle değil mi? Canınız sağolsun.
Sırf logosunda haç var diye bile yapıyorlar ya, komedi...