Herkese merhabalar. Konuyu açmakta geciktim. Bu aralar yoğun geçti biraz, ancak şimdi zaman bulabildim. Eve 2. bir araç ihtiyacı doğmuştu. 70-75 bandında Giulietta Ma Tct bakıyordum. İstediğim dolulukta ve renkte bulamadığımdan başka araçlara bakmaya başladım. Bmw 3 serisi E90'lara baktım temizini bulamadım. E46'lara Coupelere bakıyım cebimize para kalsın dedim 1 tane bile temiz araç yoktu piyasada. En son 147 SS düşünür oldum o ara arkadaş grubumuzdan Mustafa GT'yi neden düşünmüyorsun dedi.
@Doğa Tosun ile göz göze geldik, konuştuk ettik. Sonunda teslim aldım. Alfa'da kaldığıma inanın çok mutlu oldum. Zaten gönlümden geçiyordu. Ancak kafamdaki arabayı bulamamıştım.
Yakıt konusu benim için önemliydi özellikle dizel Giulietta'dan sonra 2.0 atmosferik benzinli bir araba çok çok farklı noktalarda. Kendimce hesabımı kitabımı yaptığımda altından kalkabileceğimi gördüm. 2. depo benzinimdeyim. Şehir içi genel itibariyle tempolu sürüşlerde ortalamam 10-10.5 arasında seyrediyor. Ekonomi yaparsam daha altına indirebileceğimi düşünüyorum ancak orda GT devreye girip ufaktan bir motor sesiyle beni direk kendi tarafına çekiyor
Yakıt konusunda gayet memnunum sonuç olarak.
Bu 3 haftalık süreçte Giulietta ile gözlemlediğim farklar olarak öncelikle direksiyon tepkileri ve arabanın tepkisi Giulietta'ya göre çok daha hızlı ve net. İç mekanın daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Oturuş pozisyonu sanki Giulietta'da daha aşağıdaydı ama GT'nin oturuş pozisyonuna alıştım. GT'nin şu an için tek eksisi Bluetooth ya da Aux olmaması. Radyo mp3 çalıyor ama müzik indirmeye çok üşeniyorum. Günlük müzik zevkim değişiyor çünkü. Param olursa öncelikli olarak Aux yaptırmayı düşünüyorum. Selespeed gayet keyifli bir şanzuman. İlk 2-3 gün city modunda kullandım. Şu an Sport modunda kulakçıkların keyfini çıkarıyorum.
Ufak tefek eklemeler yapacağım elbetteki. Dış görünüş-iç görünüş bu haliyle kalıcak. Double din düşünmüyorum. Benim için tek eksi Bluetooth-Aux onu da bir aparatla çözeceğimi düşünüyorum.
Arabayı 51.000 küsür km'de Doğa'dan aldım. Şu an için 52800 km civarlarında. Benzin fiyatları elverdikçe aktif kullanmayı düşünüyorum. 2006 model bir arabayı bu kondisyonda korudukları için Doğa ve önceki sahibine burdan teşekkürlerimi iletiyorum. Babama da teşekkürlerimi iletiyorum. Sağolsun onun sayesinde bu yaşta böyle güzel iki arabaya binebiliyorum.
Güzel fotoğraf çekecek imkan bulamadım. Doğa'nın 159'unun konusunda fotoğrafları vardı. Bende elimdekileri paylaşıyım.