Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 KN 147 (2005 1.6 Distinctive) Engin Şenelt

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stromboli

Sonunda arabamı temiz, havayı açık ve fonu dolgun buldum ve tesadüfe bakın fotoğraf makinam da yanımdaydı..

2008 Ocak sonunda, 42000km'deki ilk alfama sahip oldum. Epey sancılı ve karmakarışık bir arayış süreci sonrasında sanırım aşk evliliğinde karar kıldım.

Arayış sürecim alfama kavuşmamdan takriben 6 ay önce başladı. Kafamda belirgin tek nokta compact sınıfa mensup bir araç olmasıydı, o bile +/-1 sınıf esnetilebilecek bir karardı. Sıfır ile ikinci el arasındaki karar bile aylar sonrasında verildi. Ne C30 lara, ne Golf TSI lara, ne Grande Puntolara, ne 3.16ti lara, hatta ne 1.5 subaru imprezalara bakıldı. Ancak arada saolsun çok yakın bir arkadaşım ve araba araba gezerken peşimden sürüklediğim dostum, yol üstünde üstün oto showroomuna sokuverdi beni.

O güne kadar alfa romeo benim için ulaşılamaz bi otomobildi, düşünmemiştim bile alfam olabileceğini, seçenek bile değildi. Bu yüzden de alfa da çok güzel araba demişliğim bile yoktur, farklı bir kulvardaydı benim için. Şöyle bir baktık arabalara, çukurambardaki showroomda bir yandan oradaki çalışan (Onur), bir yandan benim arkadaş (Alper) farkettirmeden kanıma girmiş oldular. Çok direndim başta, belli ki hoşuma gittiğini itiraf bile edemedim, aileden de çok sıcak bir tepki almadım ama saolsun Onur peşimi bırakmadı. Sonra tam sakinleşmişken ODTÜ'ye Alfa Romeo tanıtımına geldiler, Onur'la karşılaştım orada. Çekiştire çekiştire Q2 denetti bana Onur. O test aracına çok kötü davrandım itiraf etmem gerekirse. Daha park yerinden çıkarken arka tekerleği kaldırıma çıkardım (Onur Alfalar biraz içerden alır virajı diye açıkladı), 2 dakika sonra kasise altını sürttüm caanım mavi Q2nin (e tabi alçak biraz, senin alacağın daha yüksek olucak dedi) ODTÜ'nün kasisli ve virajlı yollarındakısa bir sürüş aşkımın tazelenmesine yetti.

Bu arada showroomda "benim alfa" hazırdı, kemik beyazı bir distinctive 1.6, beyazın bir otomobile bu kadar yakışabileceğini hiç düşünmezdim. Sonra Onur yine peşimi bırakmadı arayıp arayıp benim alfanın boynu bükük beni beklediğini söyledi durdu, ben bir alfaya gidiyordum bir volkswagene, bir alfaya gidiyordum bir fiata.. Nereye gitsem alfaya geri dönüyordum. Bu arada Alper benim bu saydığım arabaların hepsini aynı kefeye koymam nedeniyle bana alfayı yakıştırmayı bırakıp beni alfaya yakıştıramamaya başladı. Sen golf al boşver yakışır sana demeye, beni sinirlendirmeye başladı.. İyice ikna oldum alfaya böylece.. Bana alfayı savunduğu ilk aylarda ben hep alfayı kötüler, ezer ama belli etmeden de yavaş yavaş ikna olurdum. Ta aylar önce bana, mantık evliliğiyle aşk evliliği arasındaki karar senin vermen gereken demişti, onun için alfa almak mantıksız diye düşünmek boşaydı artık.

Sonunda evde de benim karalı olduğum anlaşıldığında ciddi soruşturmalar başladı. Alfa nasıldır, parçası bulunur mu, servisi nasıl, 2nci eli nasıl... Derken her ne kadar bu soruları alnının akıyla cevaplayamasa da alfa sınavı geçti. İkinci elde piyasasının düşüklüğünü lehimize kullanalım ikinci el alalım dedik, şöyle donanımlı olsun dedik, derken You are not allowed to view links. Register or Login da stromboli grisi alfamla karşılaştım.

Eski sahibi ile bir türlü buluşamadık, şehir dışı görevleri oldu, babası gösterecekti arabayı onla denk getiremedik zamanı, ama içim içimi yemeye başladı.. Kararım kesindi istiyordum onu, başka alfalar gördüm ama bunun yerini tutacak gibi değildi. Sonunda araca bakıldı, araca babayla bakıldı, fotoğraflar herkeslere gösterildi, serviste soruşturuldu, derken anlaşıldı. Eski sahibinin alfama gerçekten çok iyi baktığı belliydi, kaporta müdahaleleri vardı park yerinde uğradığı çirkin ve üzücü bayan sürücü saldırıları sonucu oluşan hasarlara, ama titiz kullanıcısı köklü ve başarılı müdahalelerle eski haline getirmişti.

Sonucunda el sıkışıldı ve bir alfam oldu. Ankaranın çetin kışı ile alfamın kabaklaşmaya yüz tutmuş yaz lastikleri bir araya gelince ruhsat işlemleri tamamlanana kadar alfamı kullanmak için diretmemin çok anlamı yoktu. İçim giderek ve üstüne yağan karları temizleyip temizleyip binemeyerek yaklaşık 2 hafta bekledim. (Prosedürler benim başvurduğum gün değiştirildiği için sanırım tarihin en uzun süre ruhsat bekleyen alfistisi oldum).

Sanırım artık arabamın ön plana çıkma zamanı geldi.
Alfam sayesinde Stromboli kelimesini cümle içinde bol kullanır oldum. Artık birisi en iyisi gri araba, tozu çamuru göstermiyor, bakımı kolay dediğinde hemen atlıyorum gri ama Stromboli Grisi diye.. İtalya'da bir yanardağ ve o yanardağın bulunduğu kentin adıymış Stromboli..

Kendisi Stromboli Grisi 2005 Alfa Romeo 1.6 Distinctive
Distinctive donanımı üzerine gri deri koltukları, sunroof'u ve 16" jantları mevcut. Park sensörü distinctive de var mı emin değilim ama yoksa bunda var :o)

Aldığımda 42.000km iken şimdi 45.000i devirdi.. İlerleyen zamanlarda karşılaştığım sorunlardan da bahsederim ama bir alfistinin sorun demeyeceği ufak tefek tıkırtılardan ibaret :D Bir de nerde o eski saygılı insanlar dedirten yan araba kapı çarpıcıları :o)

Biraz bol fotoğrafım var hiçbirinden vazgeçemiyorum, umarım zevkle bakarsınız..

Register or Login" border=0>

Edited by - stromboli on 28/04/2008  01:32:53

Sercan Keklik

hoşgeldiniz maşallah :)

Edit: Resimler önceden gözükmüyordu :)
deriler benim eski arabanın derisi ile aynı renk :) kimseyi bindiremiyosunuzdur :D

Edited by - SerCy on 28/04/2008  01:34:35
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Cem

Aramıza hoşgeldiniz,kazasız belasız güzel günlerde kullanın.
Resim sıkıntısına çare You are not allowed to view links. Register or Login

HAKAN-K

Aracınız hayırlı olsun.
Sıkıntılı bi süreç olmuş ama sonucuna deymiş ,kazasız belasız kullanmanız dilegiyle.

stromboli

Teşekkür ederim sanırım halloldu..
Ben de fotoğrafları foruma yükleme adımlarını takip etmiştim imageshack'te, hata bende sıradan bir forum sanmışım burayı..

Edited by - stromboli on 28/04/2008  01:37:40

Cem

Şİmdi oldu, tebrikler.
FArlarınıza mercek,birde -5 yay ile eksiksiz olacak=)

AlfistiKerem

Aramıza hoşgeldiniz.Maşallahı var aracınızın.İyi günlerde kullanın.

stromboli

Aslına bakarsanız o konuda hiç endişe etmemiştim ama belki de biraz tutucu davranmam gerekiyor hakkaten.. Deride biraz iz var ama daha önce deri kullanmadım hiç tecrübesizim biraz, deri temizleme besleme ürünü aldım geçenlerde ("sonax xtrem deri temizleme köpüğü"), onla sildiğimde çıkarmış gibi geliyor ama vakit ayıramadım ne zamandır. Çıkmaz mı ki

quote:

deriler benim eski arabanın derisi ile aynı renk :) kimseyi bindiremiyosunuzdur :D

n/a

Engin Alfistiturkey'e hoşgeldin. Alfanla kazasız,sorunsuz sürüşler.
ODTÜdesin galiba. Bu dönem sonunda İzmir'den geleceğim Alfamla. Görüşürüz belki

stromboli

ODTÜdeyim evet, her zaman bekleriz..
Benim de yakın çevremde epey izmirli var, sık gelip giderim, hatta alfamı aldığım fakat gerek hava şartlarından gerek ruhsat işlemlerinin uzamasından kaynaklı kullanamadığım dönemde bir hafta İzmir'e gittim. Bilmiyorum bana mı öyle geldi ama İzmir'de ne kadar çok Alfa var :D
Birdahaki gelişimde görüşmek isterim, Ankara da sayılı alfasıyla benzer bir ruh yakalamaya çalışıyor ama hakkaten çok sevinmiştim her sokakta bir alfa görebildiğime..
Sonra bir günümü de manisada geçirdim, bütün gün gözlerim alfa aradı, bütün şehri dolaşmışımdır ama koca şehirde sadece ve sadece bir 145 görebildim..

Sercan Keklik

quote:

Aslına bakarsanız o konuda hiç endişe etmemiştim ama belki de biraz tutucu davranmam gerekiyor hakkaten.. Deride biraz iz var ama daha önce deri kullanmadım hiç tecrübesizim biraz, deri temizleme besleme ürünü aldım geçenlerde ("sonax xtrem deri temizleme köpüğü"), onla sildiğimde çıkarmış gibi geliyor ama vakit ayıramadım ne zamandır. Çıkmaz mı ki

quote:

Derileri temizlemeniz için Sonaxın You are not allowed to view links. Register or Login. Ben daha önce bunu kullanıyordu, sonra almanyadakı bı arkadaşım bi ürün keşvettigini söyledi :) ona geçtim.. Derinın sert kalmasını saglıyor buda benım acayıp hoşuma gitti açıkcası şimdi onu kullanmaktayım.. Mat görüntü verip deriye sertlik kazandırıyor normalde derinin sert olması iyi birşey degildir ama koltuga oturdugunuzda direk kalıp gibi olması hoşuma gidiyo :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ATA

Aramıza hoşgeldiniz diyerek yay şart diorum

O mavi canıım q2 yi bende kullandım sizden sonra İzmir Ege Üniversitesinde. Sizinki ile yüksekliği arasınca çok fazla bir fark yok yanlız onu belirteyim =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

stromboli

quote:

O mavi canıım q2 yi bende kullandım sizden sonra İzmir Ege Üniversitesinde. Sizinki ile yüksekliği arasınca çok fazla bir fark yok yanlız onu belirteyim =)

Ben de biraz teselli olarak düşünmüştüm zaten onu. Showroomda bakarken öğrenmiştim 147 blackline larda biraz daha alçak spor süspansiyon vardı, q2de de öyle olması lazım.. Aynı olsalar bile sanırım o q2'de 10dakika içinde acemiliğimi atmış oldum, şimdi gözüm gibi bakıyorum alfama. Geçen gün yanımda oturan dalgın arkadaşım yoldaki bir çukurdan geçerken kafasını kaldırıp nooldu niye durduk dedi.. Bu çukurlar çok kötü çok, o çukuru kapatmışlar çocuklar gibi sevindim gördüğümde..

borriscc

maşallah, maşallah

Jakomo

Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileği ile... Willkommen an Bord
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

alfistihrn

Aramıza hoş geldiniz. Maaaşallah.

n/a

Hoşgeldiniz, keyifli sürüşler...

n/a

Hosgeldiniz,

Kazasız, sorunsuz sürüşler dilerim.

Arabanız çok güzel, maaşallah.

ogoksel

Toygara araba bakarken denk gelmiştik bu arabaya:))Sahibi pilot ve o yüzden şehirdışına çıkıp duruyomuş devamlı.Bayaaa bi beğenmiştik ama pazarlıkta adam nuh deyip peygamber demedi.Hatta 'bari satış masraflarını siz verin desek ne olur?'diye sorunca sahibi 'bende o zaman eve dönüp eşimle alışverişe giderim'demişti.Ordan ayrılıp bir telefon daha edip toygarın aldığı selespeed i bulduk.Hayat ne kadar enteresan adam az bir indirim yapsa idi o araba şu anda toygar da olacaktı ve belki bu sayfada başka araba resimleri görecektik:)))Güle güle kullan..İkiniz içinde hayırlısı olmuş.Herkez beğendiği alfaya sahip oldu sonuçta:))

Dentist

Alfa virüsü bu;insanın içine bir kez girdimi,bir daha asla çıkmaz.Güle güle kullanın iyi günlerde.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tughan

Hoşgeldiniz....
Tuğhan.
156 Selespeed

ersen

Çok güzel bi 147.İyi günlerde kullanın.hoşgelsiniz.

ycecen

Bugün realde gördüm sanırım.. Gerçekten çok güzel

nagash

Hoşgeldiniz..
Yay?Bu yay konusunu anlamış değilim hala.Bennimki yaylı ama anca bukadar düşük görünüyor.
İllaki yay lazımsa 3 cm yeter gibi sanki..
Maşallah kazasız belasız..

147TI

Birde buradan hoşgeldiniz diyeyim, Kazasız belasız keyifli sürüşler olsun...

Ankara +1 güzel güzel... her ne kadar bulaşma özürlü olsamda Ankara'nın sayısı önemli :)

Aracınız çok güzel duruyor, maşallah...

Önede küçük plaka pek bi yakışır aslında