Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 M 9826 MY GT Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kurzuk

Tanışma mesajımda da bahsetmiştim adım Burak 38 yaşındayım, Adana'da yaşıyorum, öğretim üyesiyim.

Yaklaşık 5-6 ay önce evin ikinci aracı olan C2 VTS'min (onu da Ankara'dan almış onun da Tuz Gölü önünde bir fotoğrafını çekmiştim) biraz küçük gelmesi nedeniyle GT arayışlarım başladı. Özellikle az kilometreli, boyasız, bakımlı, ilk sahibinden, GT selespeed arıyordum (ne talep ama). Bu arayışla birlikte forumdaki tüm GT'leri ve hikayelerini okuyup bir yandan da ilanlardaki GT'leri inceliyordum o dönemde forumdan (yerli ve yabancı diğer forumlardan) bulamadığım bilgiler için de Tolga'nın, Bülent'in, Özgün'ün ve Doğa'nın başını ağrıttım sağolsunlar çok yardımcı oldular. Aynı dönemde bu kadar işinin arasında sağolsun hep benim için bir GT bakan Volkan (Veloce) var teşekkürü bir borç bilirim.

Ankara'ya gidip baktığım ilk GT beklediğim her şeyi karşılayacağını düşündüğüm bir GT idi. Gittim baktım olmadı yani ben biraz fazla titizdim galiba, olmadı. Bu arada kriterlerimden biri olan selespeed ilk vazgeçtiğim kriter oldu. Bu arada kaporasını yatırdığım bir GT SS'den uçak biletimi bile almışken vazgeçtim yine ben ve titizlik durumu :-[. Sonra uzaklaştım biraz. Bu arada Ankara'da Akota'da expertiz yaptırırken temiz bir GT Q2 lafı geçti ama sözü edilen rakamlar ve manuel bir GT hiç gündemimde yoktu. Sonra ara sınav döneminde Erasmus'la Polonya'ya gittim ve oradan da belki görmüşsünüzdür kırmızı bir 156 GTA ve Brera fotoğrafı paylaştım. Dönüşte kırmızı bir Alfa GT diğer tüm kriterlerin önüne geçmişti. Biri ilanda, diğeri Ankara'da ilanda olmayan iki kırmızı GT vardı ikisi de Q2. Bütçe de ufak tefek aktarmalar ve sınırları zorlamalar, dizelin orta vadedeki tasarrufunun sağlayacağı maliyet avantajı vb. (aslında bir tüketici olarak tüm mantığa bürümenin tek nedeni kırmızı bir Alfa'nın dayanılmaz ağırlığı) Hemen forumdaki araştırmalarımdan bildiğim Q2'nin efendisi Önder'e  :yukari-ok: yazdım acil durumlar için numarasını aldım (Selim Bey'in Q2'sinin konusunu da birkaç defa baştan sona okumuşluğum var). Önce büyük balıktan başladım Ankara'daki satılıp satılmadığını hatta net olarak kaç lira istendiğini bile pek bilmediğim Q2'nin sahibinin telefonuna ulaştım. Aracın az kullanılmaktan (yatmaktan) ve yaştan dolayı ağır bakımlarının yapılmış olmasının da etkisiyle bir anda karar verdim aradım ertesi gün kredi çektim bir sonraki gün uçaktaydım. Aracın sahibinin çalıştığı kurumda buluştuk, garaja indim arabaya baktım, bakım faturalarını elimde tutuyordum daha 15 gün önce yapılmıştı her şey, servisten olumlu referans da geldi, Eskişehir yolunda Cepa AVM'ye doğru 3-4 km sürdüm, o anda acil durum telefon hakkımı Önder'den yana kullandım. Kısa ve öz konuştu :) sağa döndüm (bilmiyorum o sokağı) dar bir yol sağında iş bankası solda arada noter var  :clover: ne olduysa orada oldu bitti.

2008 model, 28500 km'de, boyasız, koltuk ısıtması, 10 airbag, far yıkama opsiyonları olan 15 gün önce triger, debriyaj, el freni telleri, amortisör salıncakları, filtreleri, yağları, su pompası değişmiş bir GT sahibi oldum. Sonra hemen yola çıktım Adana'ya gelişimde yolun birçok yeri karlı hatta buzluydu  ama her kilometre de doğru karar verdiğimi hissediyordum. Bizim meşhur bir Pozantı/Gülek geçidimiz vardır. Çukurova'ya inersiniz Toros'lardan. Yaklaşık 1000 metreden deniz seviyesine inilir, 30-40  km'de, otobandır, ama inişin de etkisiyle hızlanırsınız savrulursunuz  :-X bu sefer de hızlıydım ama savrulmadım >:D sanırım Q2 bu. Bir de Ankara-Adana 28 litre hem de mazot durumu var... :alkis:

Hepinize teşekkürler, bunu sizlerle paylaşmak, böyle bir ortamın yaratılmış olması, bu kadar zevkli ve incelikli düşünen kişinin bir arada olması gerçekten bir zenginlik. Bundan sonra fırsat buldukça yaptıklarımı paylaşırım şimdilik logolardaki solmalardan dolayı logoları yenilemek, jant göbeklerini yenilemek, yaz lastikleri almak, K&N kutu içi filtre almak ve jantlardaki ufak çizikler için bir formül düşünmek öncelikli. Tabii ki önerilere de açığım.

Tanışma sayfasında "Gt'im şu anda bir yerlerde beni bekliyor" diye bitirmişim cümlemi, işte beni sakin sakin beklediği yer.
You are not allowed to view links. Register or Login
29000...
Ellerimle Yıkadım
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Fatihob

Hayırlı olsun, güzel bulmussunuz :clover:
..

TRSemih

Maşallah sıfırdan hallice olmuş ve onca serüvene değmiş. Iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Bu arada, far yıkamalar faal mi?
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Kurzuk

Hayırlı olsun, güzel bulmussunuz :clover:
Çok teşekkürler
Maşallah sıfırdan hallice olmuş ve onca serüvene değmiş. Iyi günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Bu arada, far yıkamalar faal mi?
Biraz öyle oldu ve değdi gerçekten. Evet faaller.

Kocaman bir maşallah:)

Çok sağolun
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Gouki

Maşallah, sıfır sanırım :clover:

rain man

Çok güzel ya maşallah.her güzel alfanin bu kadar güzel bir hikayesi var sanırım.güle güle kazasız binmeniz dileğiyle.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TRSemih

Far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı varsa aracın farları değişmiş olabilir. Far yıkama, mercek far - xenon opsiyonu ile geliyor. Bilgilendirmek istedim.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Kurzuk

Maşallah, sıfır sanırım :clover:
Sağol Özgün, sıfıra yakın :)

Çok güzel ya maşallah.her güzel alfanin bu kadar güzel bir hikayesi var sanırım.güle güle kazasız binmeniz dileğiyle.
Sağolun. Bana hikaye olmadan olmuyor herkesin hikayesi var. Bak gir foruma oku dediler :) Haklılarmış hikaye olmadan olmuyormuş.

Far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı varsa aracın farları değişmiş olabilir. Far yıkama, mercek far - xenon opsiyonu ile geliyor. Bilgilendirmek istedim.
Otomatik yükseklik ayarı yok manuel var. Far yıkama aktif. Almadan önce internetten okuduğum kılavuzlarda ve fotoğraflarda da far yıkamalı ama merceksiz farlı 2008 Q2'ler gördüğüm için çok yadırgamadım. Ama araştırırım. Teşekkürler.

Yok artık... Hll team
Çok teşekkürler :yukari-ok:
2008 MY GT Q2

iskoc

Maşallah kazasız belasız sürüşler  :clover: :nazar:
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

muğlalı

hayırlı olsun tadınmaz yenmez :nazar:

Murad

İlkkez bir dizel otomobil için bu kelimeyi kullanıyorum ''harika''.
Kazasız belasız kullanın. Muhteşem görünüyor.  :nazar: :nazar:

DcD-Semih

Q2 diferansiyelli bir Alfa varken kim isterki arkadan çekişi. Maşallah kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

canselmo

maşallah aracınız cok güzel hayalimdeki araçlardan gt q2 ler inş birgün bende sahip olurum.

Bence ilk işiniz yazılım 3.5 spor yay bide mercekli far yapabiirseniz efsane olur :D
2.memleket  = İtalya

Kurzuk

Maşallah kazasız belasız sürüşler  :clover: :nazar:
Sağolun. Hepimize kazasız belasız keyifli sürüşler.

hayırlı olsun tadınmaz yenmez :nazar:
:) yiyemiyorum sofraya koydum öyle bakıyorum zaten.

İlkkez bir dizel otomobil için bu kelimeyi kullanıyorum ''harika''.
Kazasız belasız kullanın. Muhteşem görünüyor.  :nazar: :nazar:
Çok teşekkürler. Alfa GT veya 147 olmasaydı dizel bir araba hiç bir zaman kullanmazdım herhalde.

Q2 diferansiyelli bir Alfa varken kim isterki arkadan çekişi. Maşallah kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Teşekkürler. Hiç arkadan itişli araba kullanmadım. Tercih meselesi tabii ki ama yanlayanı değil düzleyeni severim.

maşallah aracınız cok güzel hayalimdeki araçlardan gt q2 ler inş birgün bende sahip olurum.
Bence ilk işiniz yazılım 3.5 spor yay bide mercekli far yapabiirseniz efsane olur :D
Teşekkür ederim. Daha iyileri daha güzelleri olsun inşallah. Yazılma şu anda ihtiyaç hissetmedim ama faydaları belli. Hep yaylı, coiloverlı arabalarım oldu bunu biraz konforlu kullanayım diyorum ama belli olmaz  >:D Mercekli far aklımda büyük ihtimalle Önder'le konuşup benzeri bir çalışma yapacağım. Teşekkürler öneriler için.
2008 MY GT Q2

koroglubrk

O kadar uğraştan sonra böyle bir araca sahip olmak. Nasip  Kısmet dedikleri bu olsa gerek. Kazasız belasız keyifle kullanın maşallah  :nazar:
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

krm1983

Güle güle kullanın.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

The Schuey

Güle güle kullanın. Gerçi böyle bir araç ağlayarak kullanılmaz ya, neyse.

Kurzuk

O kadar uğraştan sonra böyle bir araca sahip olmak. Nasip  Kısmet dedikleri bu olsa gerek. Kazasız belasız keyifle kullanın maşallah  :nazar:
Güle güle kullanın.
iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Güle güle kullanın. Gerçi böyle bir araç ağlayarak kullanılmaz ya, neyse.
Çok teşekkürler arkadaşlar, hep beraber hep keyifle, keyifli yerlere sürelim. Sağolun.

2008 MY GT Q2

driftking11

vay be km ye bak hayırlı ugurlu olsun:)
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

alisto

7 yaşında ve 28.500 km mi ? çok zor bulunur böylesi
güle güle kullanın. :nazar: :nazar: :nazar:

ozoozo

Ateş ediyor resmen ,  hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız inşallah :nazar: ben o q2 ile yaz döneminde pozantı rampalarında dip gaz inmeyi ne isterim :D nasıl yapışır o yola , giu bile başarılıyken q2 gt ile yılan gibi gidilir :clover:

OZO..!!!

tayfun

Nokta atışı olmuş sizinki.doğru seçim, keyifli bir alfa. keyfiniz daim olsun:)

Monogram

Mukemmel bir q2 gule gule kullanin kazasiz belasiz insallah, renk inanilmaz guzel harika bir araciniz var gercekten!