Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 P 6678 159 JTDm

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

Soldaki bebeğin logoları yukarıda kalmış :)
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

Mehmet Ulusoy

Yakıt degerleriniz gayet normal bence. Hayırlı olsun

sabrican

You are not allowed to view links. Register or Login
Yakıt degerleriniz gayet normal bence. Hayırlı olsun
Teşekkürler.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

sabrican

Kapsamlı bir yazı yazamadım hala şu konuya. Sormak istediğim çok şey var.

Dpf iptali ve yazılımı yaptırdım. Ertesi gün Bodrum'a yola çıktım. Performans artışı oldu fakat tüketim azalmadı. İstanbul'dan Bodrum'a ortalama 5.8 yaktı (depoyu doldurarak hesapladım). Yol bilgisayarı 5.47 gösteriyordu.

Bodrum yolunda:

Bir de yazılımdan önce de dikkatimi çeken, sonra da devam eden bir durum var. Kalkışlarda çok güçsüz kalıyor. Hatta bazen üstüste stop ettirdiğim oluyor. O zamanlarda yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum. İki üç kere balatanın yanık kokusunu duydum :duvar: Neden olabilir?

Araç liftteyken Zeki usta arka tekerleri çevirdi eliyle, zor dönüyordu. El fren tellerinin değişmesi gerek dedi. Tam bırakmıyormuş el freni. Hafif çekik geziyorum yani. Bu tüketimi ne kadar etkiliyor kalkışlardaki zorlanma bundan mı oluyor bilmiyorum.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

hi_cazz

Kapsamlı bir yazı yazamadım hala şu konuya. Sormak istediğim çok şey var.

Dpf iptali ve yazılımı yaptırdım. Ertesi gün Bodrum'a yola çıktım. Performans artışı oldu fakat tüketim azalmadı. İstanbul'dan Bodrum'a ortalama 5.8 yaktı (depoyu doldurarak hesapladım). Yol bilgisayarı 5.47 gösteriyordu.

Bodrum yolunda:

Bir de yazılımdan önce de dikkatimi çeken, sonra da devam eden bir durum var. Kalkışlarda çok güçsüz kalıyor. Hatta bazen üstüste stop ettirdiğim oluyor. O zamanlarda yarım debriyaj yapmak zorunda kalıyorum. İki üç kere balatanın yanık kokusunu duydum :duvar: Neden olabilir?

Araç liftteyken Zeki usta arka tekerleri çevirdi eliyle, zor dönüyordu. El fren tellerinin değişmesi gerek dedi. Tam bırakmıyormuş el freni. Hafif çekik geziyorum yani. Bu tüketimi ne kadar etkiliyor kalkışlardaki zorlanma bundan mı oluyor bilmiyorum.

Eğer tekerin dönmesini zorluyorsa yakıtıda ister istemez artırır.

Alper

El freni birakmadigi icin siz cok daha fazla guc harcarsiniz aracı hareket ettirmek için.
Dogal olarak da Yakitiniz artacaktir.
Hemde tahmin ettiğinizden fazla ozellikle yokuslarda ve ilk kalkış esnasında

Gouki

Fren sistemine de zarar vermez mi bu durum? Balataların bitmesi, disklerin yanması gibi?

Alper

Fren sistemine de zarar vermez mi bu durum? Balataların bitmesi, disklerin yanması gibi?
Diskleri yakıyor ve fren tamir kiti ile kaliper in herseyi değişmek zorunda kalıyor.

sabrican

kol gücüyle dönüyordu teker. Yani çok hafif dokunuyor balata. Tabi bir an önce yapılması gereken bir şey ama baya pahalı bir işlem. 450 gibi bir fiyat söylemişti usta.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

ku2

El freni telleri 450 TL mi..?? Vay be...
İyiymiş..!!  :alkis:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Şunu da anlamış değilim bu arada.. Yazılım yaptırıyorsunuz..Güç artışı oluyor..
Gayet doğal... ancak tüketim düşmez arkadaş..
Kim söylüyorsa atıyor gibi geliyor bana..
Bilimsel bir açıklaması var mı bu işin..? Yani dişli oranlarını değiştirmeden nasıl daha az yakabilir araç..?? Performans için yakıt ve hava gerekiyor. Eee.daha fazla yakıt geliyor yazılım yapınca..?? Nasıl oluyorda yazılım yapınca tüketim azalıyor..?
--

Deniz

El freni telleri 450 TL mi..?? Vay be...
İyiymiş..!!  :alkis:
Abi 450 sadece tel parası sökmesi bir dünya işçilik 159da el freninin olduğu konsol sökülüyor komple yarım gün sürüyor değişimi tellerin malzeme dahil değişim 600 700 liralara geliyor neredeyse

ozoozo

Şunu da anlamış değilim bu arada.. Yazılım yaptırıyorsunuz..Güç artışı oluyor..
Gayet doğal... ancak tüketim düşmez arkadaş..
Kim söylüyorsa atıyor gibi geliyor bana..
Bilimsel bir açıklaması var mı bu işin..? Yani dişli oranlarını değiştirmeden nasıl daha az yakabilir araç..?? Performans için yakıt ve hava gerekiyor. Eee.daha fazla yakıt geliyor yazılım yapınca..?? Nasıl oluyorda yazılım yapınca tüketim azalıyor..?

Selim abi selam,

Kısaca şöyle özeti var. 100 kiloluk bir şeyi 5 kişi çekerken artık 15 kişi çekmeye başlıyor haliyle daha kolay çekiliyor ve buda tasarruf sağlıyor :) zaten yazılım yapan kişiler yani tunerlar şunu söylüyor ; eğer ki yazılım yaptırdım araba güçlendi diye uçar,kaçarsanız elbette artar ancak sakin kullanırsanız %10-15 yakıt tasarrufu sağlıyor deniyor ki öyle.  Eskiden 2. Viteste çıktığım yokuşu artık 3. Viteste çok rahat çıkıyorum haliyle düşük devir = tasarruf oluyor. Yada Uzun yol çok yapıyorum bunada dikkat ettim otobanda cc ye aldığımızda eskiden anlık tüketim "atıyorum çünkü hatırlamıyorum" 6.0 gösteriyorsa daha fazla tork ve güç olduğu için aynı yolda 5.4-5.5 vs gösteriyor. Yazılım yaptırmadan önce 7 yakıyorsan , yazılım yaptırdıktan sonra eğer sürüşün değişmez ise çok rahat 5.5-6-6.5 görüyorsun.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

max-ime

Artan torktan ziyade motor egsoz emisyon kurallarindan kurtuldugu icin dusuyor.

ku2

Düşük devirde nasıl çıkıyorsun..?
Dişlilere müdahale yok..

Yazılım ile tork artıyor. Tork artması için daha fazla güç gerekiyor. Güç için daha fazla yakıt.
Şöyle diyelim o zaman.. Araç dizel bir araç..yazılım yapıldı ve 6. vites 120 km sabit hızda yazılımsız haline göre aynı koşullarda daha az yakacağını söylüyorsun..
Bana hala mantıklı gelmiyor.

100 kg yu 5 kişiye kaça çektirirsin..?
15 kişiye kaça çektirirsin..?
Adamlar ne yicek ne içecek..? Çekmeleri için kalori lazım.. :))

Mantıklı değil Özdemir.
Kalkıp sonra klasik laf..Basarsan yakarsın diyorlar :))
Çünkü yazılım yapan herkes güç için yaptırıyor.. Genelde diyelim.
Ekonomi için yapanda var.. mesela Uzun yol tırlara falan uygulama yapıyorlarmış.. Tork artıyor..Daha az yakıt harcıyorlar sabit hızda deniyor.
Ben mantığını anlayamadım..
--

ozoozo

Düşük devirde nasıl çıkıyorsun..?
Dişlilere müdahale yok..

Yazılım ile tork artıyor. Tork artması için daha fazla güç gerekiyor. Güç için daha fazla yakıt.
Şöyle diyelim o zaman.. Araç dizel bir araç..yazılım yapıldı ve 6. vites 120 km sabit hızda yazılımsız haline göre aynı koşullarda daha az yakacağını söylüyorsun..
Bana hala mantıklı gelmiyor.

100 kg yu 5 kişiye kaça çektirirsin..?
15 kişiye kaça çektirirsin..?
Adamlar ne yicek ne içecek..? Çekmeleri için kalori lazım.. :))

Mantıklı değil Özdemir.
Kalkıp sonra klasik laf..Basarsan yakarsın diyorlar :))
Çünkü yazılım yapan herkes güç için yaptırıyor.. Genelde diyelim.
Ekonomi için yapanda var.. mesela Uzun yol tırlara falan uygulama yapıyorlarmış.. Tork artıyor..Daha az yakıt harcıyorlar sabit hızda deniyor.
Ben mantığını anlayamadım..

Abi mesele sadece yakıt değil ki , zaten bu adamlar bunları turbo araçlar için söylüyorlar. Haliyle sadece turbo basıncıyla bile güç alıyorlar. "Sallıyorum" 0.5 bar ile 130 hp de yürüyen araç "sallıyorum" 0.9 barda 160-170 ile gidiyor yani mesele sadece yakıt açma değil ki :) Ha yazılım yapan insan doğru diyorsun genelde güç için yapıyor şahsen ben öyle yaptım  :)) ancak sana şu kadar söylim abi ne kadar dip gaz gidersem gideyim hala şehiriçi 7 litreyi göremedim ve benim yazılımdan önce forumda ne kadar yakıt ile yazdığım yorumlar var. 7.5-8 arası yakıyordum aynı kullanım ile yazılımdan sonra ciddi anlamda fark etti ha işin teknik açıklamasını yapamayabilirim belki tuner bunu daha mantıklı ve ikna edici açıklayabilir ancak sadece mesele yakıt açma değil :)

Sadece torkta artmıyor artı beygir gücüde geliyor. Yani bizzat kendim her gün yaşıyorum eskiden 2.viteste bilkentin tepesine çıkarken şimdi 3. viteste çıkıyorum ve araç boğulmuyor eskiden 2. viteste ister istemez yüksek devir çeviriyordum. Mesela Antepe giderken eğer gittiysen oralara bilirsin abi , pozantı-adana taraflarında sürekli rampa çıkıyorsun eskiden 120-130 cc açık aracın zorlandığını ve gaz verdiğini hissediyordum ha şimdide var ancak o kadar yok zaten buda yakıt tüketiminde görülüyor. Mesela aynen dediğin gibi abi , koca tırlara veya öğrenci servislerine yapılıyor :)

Bunun en güzel ispatı abi gidip GT Q2 yazılım akar :D ondan sonra kendin görüceksin işin teknik kısmını dediğim gibi ikna edecek şekilde bilmiyorum ancak tecrübe edip görmekte fayda var.

ku2

Fakir karışımda gidiyorsun o zaman !! Nasıl oluyor ?? Daha çok hava alıyorsun. !! Tamam. Ben WRX te hiç te az yakmıyordum. Yazılımsız araç benden az yakardı.
--

ozoozo

Fakir karışımda gidiyorsun o zaman !! Nasıl oluyor ?? Daha çok hava alıyorsun. !! Tamam. Ben WRX te hiç te az yakmıyordum. Yazılımsız araç benden az yakardı.

Yakıt açmıyorlar demedim abi ama her şey yakıt değil dedim :D ve vazgeçtim yaptırmayalım abi :))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ku2

Neyse :)) Ankara'ya dönünce bir toplanırız nasılsa :)) Konuşuruz :)
--

hi_cazz

Ben şunu hissettim yazılımdan sonra aracın tork bandı daha fazla genişledi. Özellikle 110km/h CC ile giderken önceden rampalarda devir kaybedip 5. Vitese düşerdi. Şimdi aynı durumda aynı devri koruyarak 6. Viteste devam ediyor. Tork bandının genişlemiş olmasıda aracın çekme kuvvetini daha düşük devirden başlatarak aracın daha az zorlanmasını sağladı.

tolga_ozhan

Selim Abi olayın mantığı şu. Düşük devirleri güçlendiriyorlar. Alt devirde daha fazla yakıt yüketiyorsun ama alt devirde ki güç artık sana yeter olduğun için daha alt devirde kullanıyorsun.
Varsayımsal örnek ile anlatayım.
Yazılımdan önce 2500 d/d 4x yakıt tüketiyor olsun.
Yazılımdan sonra 5x olsun.
Yazılımdan önce 3000 d/d 6x olsun.
Eskiden güç eksikliğinden 2500 d/d sana yetmediği için 3000'e civarı gezip vitesi daha yukarıda değiştiriyorsun. Ancak yazılımdan sonra 2500 sana yeterli gelmeye başlıyor.
Lafın kısası aslında yazılımla birlikte daha çok yakıyorsun ama olayın püf noktası alt devirlerin sana yetmesi.

ku2

Selim Abi olayın mantığı şu. Düşük devirleri güçlendiriyorlar. Alt devirde daha fazla yakıt yüketiyorsun ama alt devirde ki güç artık sana yeter olduğun için daha alt devirde kullanıyorsun.
Eskiden güç eksikliğinden 2500 d/d sana yetmediği için 3000'e civarı gezip vitesi daha yukarıda değiştiriyorsun. Ancak yazılımdan sonra 2500 sana yeterli gelmeye başlıyor.
Lafın kısası aslında yazılımla birlikte daha çok yakıyorsun ama olayın püf noktası alt devirlerin sana yetmesi.

Anladım Tolga :))
Daha çok yakması lazım zaten :))
Ama aynı şekilde kullanımda alt devir daha canlı olduğu için yeterli güç üretiyor diyorsun.
--

max-ime

Bu durumun dizeller için pek uygun olmadığını düşünüyorum Tolga:) Dizeller zaten çok yüksek tork üretiyorlar, yetmemesi gibi bir durum yokki, daha fazla güç üretince araba rahatlasın.

Tüketimdeki asıl düşüşün sebebinin emisyon normlarından kurtulmuş olmak. Hem aracın devir bandını iyileştiriyor, hemde verimini artırıyor.

tolga_ozhan

İşte Uğur dizel içinde aynı durum söz konusu. Daha çok tork ürettiği bandı daha aşağıdan başlayacak şekilde yayıyorlar.
Güç yetmeme olayı dizelde de oluyor. Özellikle turbo daha dolmadığı için alt devirler güçsüz başlıyor, buda kullanıcıyı gaza yüklemeye itiyor. Gazla yüklenme yüksek tüketim demek. Yazılımla bunu kısmen aşıyorlar. Buda tüketime yansıyor.

max-ime

İşte Uğur dizel içinde aynı durum söz konusu. Daha çok tork ürettiği bandı daha aşağıdan başlayacak şekilde yayıyorlar.
Güç yetmeme olayı dizelde de oluyor. Özellikle turbo daha dolmadığı için alt devirler güçsüz başlıyor, buda kullanıcıyı gaza yüklemeye itiyor. Gazla yüklenme yüksek tüketim demek. Yazılımla bunu kısmen aşıyorlar. Buda tüketime yansıyor.

İllaki faydası oluyorda, ben tüketimdeki asıl düşüşün aracı emisyon normlarından kurtarmak olduğunu düşünüyorum.
Şöyle sorayım sana :) Konventör ve dpf iptali olmayan yazılımlı araçlarda efektif düşüş elde ediliyor mu ? Benim izlenimlerim konvertör ve dpf iptali ile yazılım yapılan araçlarda asıl düşüş gerçekleşiyor.