Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06 ZK 043 1.6 Rosso 147

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

E.Ç.M. (MiTongin)

haydaaa  :S inşallah hayırlısı neyse o olur
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

kemal_live

Theillest

Durum okadar ciddimi ya resimlerden öyle durmuyordu ama çok üzüldüm inş kasko gerekeni yapar mağduriyetinizi giderir geçmiş olsun tekrardan.

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

ahmetali

Çok geçmiş olsun. Eksper ile görüştünüz mü?
R.I.P. Ayrton Senna
Respect Niki Lauda

35oz41

Geçmiş olsun, fazlaca nazar değmiş. Umarım en az zararla atlatırsınız, cana gelmesin de.

hkmtctnky

Cok gecmiş olsun, cana gelmesin. Kırıkkalenin yolları ne yazıkki saçma, yolda gidip gelen elemanlar daha saçma. Her hidiş gelişimde bi ekşın yaşarım 3 yıldır :)
Kaza suç oranına gelince siz durabildiğiniz için size suç yazılmaz. Tempra ya bindirirler tüm suçu.
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

tarr

Çok çok teşekkür ederim cumleten tekrardan  :) son gelişmeleri aktarayım. Evet bu sabah itibariyle tempra %100 hatalı cikti. Ancak hasar konusunda kafam çok karıştı. Usta pazartesi arka saseye girmistir demişti ancak çarşamba saç ve panelde durmuştur dedi. önde de panelin çekilmesi gerekiyor. Usta pazartesi böyle dememistin dediğimde açılıp bakılması gerektiğini büyük ihtimal girmediğini söyledi.
Öte yandan dün eksper aramış 6000tlye anahtar teslim yapılmasını teklif etmiş. Usta meblanin ancak parça fiyatlarına yeteceğini 8500-9000e yapılabileceğini belirtti, yetkili servis fiyatıni sordugumda, 12-13bin aralığı söyledi. Öte yandan tamir konusunda anlasma yapilmadan sokup bakilamiyormus. saseden emin olmadan tamir ettirmeye baslamak sagliksiz geliyor bana. Hatta tam olarak hasarlı yerler tespit edilemeden fiyat belirlemek de mantıksız geliyor.
Eksperle konusamadik henüz, cep numarasını alamadım, büroya da sadece sabahlari geliyormuş, bu sabah uygun olamadım. Bürodan baska birisiyle konuşacağım birazdan.
Bir süre ugrastiracak bu işler, hayirlisini dileyelim.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devirsever

Cok gecmis olsun dostum. Ustan biraz gozu acik gibi geldi bana. Perte cikarsa is yapip para alamayacak, is olsunda maksimuma olsun der gibi bir yaklasimi var.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

Kaan

Öncelikle bununla geçmiş olsun. Sizleri iyi olması herşeyden önemli.
Panel ve şase konularına birşey diyemiyorum ancak kayma varsa bağlayıp çektirmeden toplamaya çalışmak büyük hata olur.Ayrıca tamponlar ile bagaj ve motor kaputunun değişmesi gereksiz şişiriyor faturayı. Ki bence görünen kadarı ile değiştirmeyi gerektirecek derecede hasar yok bu parçalarda. Harita gibi olmuş kaporta parçalarının güzel işçilikler ile ve en önemlisi en az şekilde macun kullanılarak hasar aldığı anlaşılmayacak şekilde yapıldığına şahit oldum. Tabi bu önerimin tek nedeni değişen parça olmaması için. Satmayı düşünürseniz ne olursa olsun 8-10 binlik hasar kaydı alıcının midesini bulandıracak ve ister istemez fiyat düşeceksiniz. Resimleri dahi gösterseniz alıcının işine gelmeyecek.  :( Ancak daha uzun süre binme düşünceniz var ise 147 ye o zaman parçaları değiştirip aracınızı sıfır hata ile geri almanız daha mantıklı görünüyor. Tüm değişkenleri göz önüne alıp acele karar vermeyin derim.
Tekrar geçmiş olsun.
1 hayal
5 duyu
6.his

tarr

@devirsever
Çok teşekkür ederim. Evet biraz hissettiriyor.
@Kaan
Kesinlikle katılıyorum, nasıl tamir edileceği ile ilgili detayları konuşmadık ustayla, ilk etapta olumsuz baktı tamir edilmelerine.
Benim bir önceki bagaj kapagi tamirinde de karşı çıkmıştı ancak sonra tamir olmuştu. O zaman far yatakları yamuldugu için duzeltilmesinin zor olduğu, orta yerde olsaydı düzeltilebileceğini söylemişti, şimdi orta yerde :)
Tamponlar her halükarda değişir.
Ancak benim de önceliğim sase hakkında bilgi alabilmek. Her ne kadar içimden gelmese ve olur mu bilmesem de perte çıkarabilmek. Çünkü dediginiz gibi yüksek meblali kayıtlar zararı arttırır.

tarr

Ekspertiz bürosunun ilgili  biriminden bilgi aldım.  6000lik teklif sigortanın standart on teklifiymis. Ustadan ne kadara yapacağının bilgisini almışlar. 8500e yapabileceğini söylemiş.
Öte yandan dosyayi sigorta sirketine ağır hasarlı olarak gondereceklermis. Bu noktada oncelik  sovtaj mal olarak sigortaya geçmesi, sigortanın da alıcı hulup, üstüne ekleyerek zararımi kapatması şeklinde oluyormuş. Tamir ise talep etmem halinde oluyormuş. Sigorta şirketinde (allianz) genelde sovtajla halloluyor, araç sahipleri de yüksek meblali tramerlerli araçtan zarar ederek mağdur olmak istemiyor dedi. Ki çok mantıklı geliyor bana da.

tarr

147m için Geçen hafta içerisinde pert kararı çıktı. Beni uzmeyen bir mebla karsiliginda bir kısmı sovtajci bir kısmı sigorta karşılamak üzere mutakabata varıldı. Dün plakaları ve kalan eşyalarımı alıp öyle son kez vedalastim.

İyi bir 147ydi, umarım bir sonraki sefer de  yine iyi bir alfa nasip olur.

Onur Mutlu

You are not allowed to view links. Register or Login Çok geçmiş olsun. Fotoğraflara ilk baktığımda çok bir şey yok gibi görünüyordu. Şasesi tampona çok mu yakın da bu kadar çabuk hasar aldı aracınız? Bu arada ayetel kürsi duasının küçük kart şeklinde satıyorlar bazı yerlerde onu almanızı tavsiye ederim. Her korktuğumda okuduğum bir duadır.  :nazar:

tarr

Çok teşekkür ederim.Bayağı bir hızlı çarpmis, net olarak kestirmek zor ancak bir 70-80i varmis demek ki. Abssiz bir aracti tekeri kaymış bir 10-15 metre kadar. Arka taraf fotoda göründüğünden daha kötü durumdaydi ancak yine de bu kadarını beklemiyordum ben de. Kimsenin canına bir şey olmamis olmasi sevindirici. Guneslikte mevcuttu ayetel kürsi. Ancak ışte arkadakinin daha dikkatli olmasi gerekirdi öncelikle.

DarknessHero

Çok geçmiş olsun canınıza bir sey gelmemiş cok şükür. Arabayi da uzmeyecek bir fiyata vermişsiniz. Arabaniz hemen ilana cikmis bu arada You are not allowed to view links. Register or Login

tarr

Çok çok teşekkür ederim. Evraklari bir an önce göndermem için her gun mail atıp durdular, meger alıcı buldukları icinmis. Çabucak olması sevindirici çok beklemeyecegim anlamına geliyor.

Wolfshade1989

Geçmiş olsun. Umarım umduğunuz gibi sonuçlanır.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

cAn16

Geçmiş olsun, muhakkak her şerde bir hayır vardır. Sağlık olsun, inşallah gönlünüze göre bir Alfa ile yola devam edersiniz  :alfisti:
2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

tarr

@wolfshade1988, @cAn16 cok teşekkür ederim. 5-8 işgünü içerisinde sonuçlanır dediler, inşallah bir sorun çıkmaz.

tarr

You are not allowed to view links. Register or Login
Çok geçmiş olsun canınıza bir sey gelmemiş cok şükür. Arabayi da uzmeyecek bir fiyata vermişsiniz. Arabaniz hemen ilana cikmis bu arada You are not allowed to view links. Register or Login

İlan da kalkmış, benim ustayı aradım, pazartesi almaya gelecekler dedi :o
Bu kadar hızlıca el değiştirmesini beklemiyordum açıkçası. Önce ben bir paramı alaydım iyiydi. 5-8 işgünü içerisinde ödeme yapılır dedi sovtajcı, umarım bir problem çıkmaz.