Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06DG977 - Alfa 159 "Finally True Blood"

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login  sağ olun :)

bagajdan çıkanlara ben de çok şaşırdım. 20'den fazla cila parlatıcı mpc.. vs sprey ve karışımlar, 30'dan fazla çeşit çeşit bez, 3 bijon anahtarı, 3 yangın tüpü, 2014'de sattığım BMW'nin eski teybi, kullanmayı bilmediğim balık oltası, AlfaRomeo bagaj çantasına ek olarak 2 trafik seti, hatırlamadığım kıyafetlerim, yarış kaskı, yarış tulumu, 5 çift ayakkabı, spora gittiğim dönemden spor çantam ve malzemelerim, eski kız arkadaşımın birkaç eşyası, şirkete ait en az 30 kilo evrak döküman dosya, 2 sene öncenin ders notları ve defterleri, 50'ye yakın orjinal albüm, 2015'de sattığım 147'm ile ilgili birkaçı ıvırzıvır, 1 şarjlı matkap ve dübel seti, küçük bir takım çantası, DG'nin toplamda 5 tane plakası (2 orjinal 2 app ve 1 öne takmadığım mühürlü app), kapalı garajda durmasına rağmen orjinal brandası ve aklıma gelmeyen birçok şey.

1720 kg çıktığında anlamıştım durumun ciddiyetini, nihayet başardım. Tamamen boşalttım, gereksiz herşeyi kaldırdım. Gereklileri koymadan bi güzel temizledim. Şimdi sadece cilalı şampuanıyla yıkadığım için kova, şampuan, lastik ve jant temizleyici, eldiven, AlfaRomeo trafik çantası, 2 AlfaRomeo katlanır sandalye (yaz sonuna kadar durur) ve halısaha çantam var. Mutluyum :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

octinum

Ya bırak, yerli Dexter'mışsın, ceset unutmuşsun işte. Adamı Eymir gölüne atmadan tarttın, şimdi onun ağırlığınca mazeret üretiyorsun.  :p

mertcancagla

Bence o bagajdan daha fazla ıvır zıvır cıkmıstırda, Doğa utandığından dolayı söyleyemiyordur :D
Kardeşim sonunda arabanın içini boşalttığına çok sevindim ama sonunda 159 un gerçek gücünü görebileceğiz:D
O kadar yangın tüpünün olduğunu bilseydim, çökerdim bitaneside:D

ALP

Maşallah Çok güzel olmuş doğa güle güle kullan :)
156 2.5 v6 1999 Giulietta 1.6 jtdm 2013

Doğa Tosun

@octinum @mertcancagla , valla ne deseniz haklısınız :D

@ALP abi çok teşekkür ederim :)

Bu arada nihayet kırmızı rengi ruhsata işletmek için gerekli adımları attım. Dün tüvtürk'de tespit yapıldı. Bugün de emniyete ruhsatı teslim ettim. Darbeden dolayı emniyet hizmet vermeye geçen hafta başladı. Ben de arabayı bir buçuk ay falan önce kırmızı yaptım. Darbe yüzünden işletememiştim. Fakat devlet cezasını darbeyi ben yapmışım gibi bana kesti. 92 lira da onu ödedim, 190 lira da ruhsat tecil işlem ücreti ödedim.

Yarın İstanbul'a gitme durumum var 159 ile. Hem birkaç gün kalacağım, hem de pist günlerine denk geldi, 147'yle yaptığım gibi öylesine keyif için piste çıkıp zorlamadan birkaç tur atmayı düşünüyorum. Yarın netleşecek.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bu da kirli de olsa muayene gününden;

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

Oğlum belamısın nesin:)
159unu satanlar olarak birleşip alıcaz arabanı altından o olacak
Maşallah:)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OğuzCanAlantor

Taksiyi bıraktığın kötü oldu kardeşim plaka 500 bin oldu , hadi hayırlısı gazan mübarek olsun tosunummmm  :nazar:

Kurzuk

Yok arkadaş böyle de durulup poz verilmez ki... Bu ne güzelliktir yahu
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

hkmtctnky

İkimizin ruhsatındada kırmızı yazacaksa sıkkntı var. Benimki bunun yanında kırmızı falan değil kardeş :lol: tekerine taş değmesin maşallah DG977 ye..  :nazar:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Oğlum belamısın nesin:)
159unu satanlar olarak birleşip alıcaz arabanı altından o olacak
Maşallah:)

Ne zaman başlıyoruz darbeye? Kalkışmada olabilir. Dg977 kalkışması

Tapatalk

h.t

Doğacığım yakıyorsun ortalığı gerçekten , şarap gibi 159 yıllandıkça değerleniyor  :nazar: :nazar:

E.Ç.M. (MiTongin)

ateş smile yoktu o zaman ateşşş  :lol: yalnız şu kaplamalarda yansıma işini orjinal gibi ne zaman yapacaklar acaba  :S
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

salihyksk

bu şaheseri birde 19 inch prodrive ile gözümde canlandırınca daha sexy olurmuş gibi geliyor  :)

Doğa Tosun

@wolkanku , @OğuzCanAlantor, @Kurzuk , @hkmtcnky , @hi_jazz , @h.t  ;
Çok teşekkür ederim :) Volkan abi Halit Abi, 159 özlediyseniz emrinize amade :)

@MiTongin ; çok teşekkür ederim :) aslında gerçekte boyadan hiçbir farkı yok ama kameram rengi çekebilsin diye odaklama problemleri yaşıyorum. Prof. Makinayla bu sorun ortadan kalkıyo ama en azından iphone6 kamerası ile rengi olduğu gibi görmek mümkün olmuyor. Haliyle amatörce bir odak ve kontrast ayarı sonrası yansımalar böyle bozuluyor :)

@salihyksk ; çok teşekkür ederim, 19" jantla kullanmam malesef mümkün değil :(

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ssg

BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

Doğa Tosun

Bu arada, İstanbul'a geldim. Ankara'dan trafiğe ve bazen tek şeride düşmeye rağmen (kazalar ve çalışmalar sebebiyle) Bolu'ya 1, Düzce il sınırına yaklaşık 1 buçuk saatte vardım. Bayağı tempolu geldik, ama sonra aşırı yağmur ve tünellerden sonra duran trafik yüzünden Ankara merkezden İstanbul Sarıyer'e yolculuğumuz hiç molasız 6 saati buldu. Bir Ankaralı olarak bu şehirde yaşamayı aklım hala almıyor.

Yarın da piste çıkıcam. Yolda Bolu-Düzce arasında bir f30 320d ve F458 ile üçümüz sol şeritte uzun süre 220-240 ile seyrettik. F458 mola için durunca biz de bir süre F30'la didiştik ama 159'a pek dayanamadı. Yol tutuşu, frenleri ve yüksek hızdaki muhteşem stabilitesi günümüz premiumlarında yok. Trafik durana, tempomuz düşene kadar çok eğlenceli bir yolculuktu. Fakat sonrası, tam bir rezaletti trafik açısından.. Burada hergün araba kullanana, hele manuel kullanana helal olsun.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Rotweiler

Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

E.Ç.M. (MiTongin)

Hoşgeldiniz diyelim o zaman doğa. Yarın bir bakarsın seni izlemeye gelmişim piste  :haydi:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

ucarozcan

Bu 159'ların son hızı nedir? Yıldan yıla, donanım paketlerine yada otomatik manual seçeneğine göre değişiyor mu?

Xperia Z3

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

Tolga033

Maşallah. Tekrar tekrar baktım,sarıdan daha güzel . :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login , You are not allowed to view links. Register or Login ; çok teşekkür ederim :) 

You are not allowed to view links. Register or Login ; zannetmiyorum. Özelden mesaj atarsanız fotoğrafları göndereyim, otomatik 159 dipgaz giderken 210'da 6'ya yeni geçer. (Kadran sapmasının da etkisiyle) kadranda 245'e kadar gördüm. 1.6 JTD Giu'lar kadranda bu değerlere azıcık eğim yardımıyla ulaşıyor neredeyse, 159 200'de kalıyorsa bir problem var demektir. Yada kadranında bentley parmağı vardır, sıfır hata ile gösterim yapıyordur. (235-40-18 ve orjinal ölçü 225-50-17 ile)

İstanbul tatilimi tamamladım. Bugün Ankara'ya geri döndüm. Pazar günü de İstanbul Park F1 pistine çıktım.

Pistte herşey güzel başladı. İlk seanstaydım ne kadar erken olursa o kadar serin olur diye böyle ayarlamaya çalışmıştım fakat bazı gecikmeler ve programın geneli itibariyle piste öğlene doğru çıktık. 20 dakika süre içerisinde ben 3-4 tur atıp zaman kalsa dahi çıkacaktım çünkü lastiklerimi ve frenlerimi gözden çıkarmam mümkün değildi. En fazla tempolu bir yol sürüşü kadar gazlayacaktım. Herhangi bir iddiam veya süre hedefim zaten hiç yoktu. Tamamen eğlencesine, İstanbul ziyaretimi biraz daha eğlenceli hale getirmek ve günün geri kalanında pistteki sıkı arabaları izlemek için gitmiştim.

Fakat İstanbul Park AlfaRomeo'ya gülmüyor  :p ilk iki turu zorlamadan ama iyi bir tempoyla geçtim. 3.turun ortalarında dinlendirmek adına tempoyu bayağı düşürdüm. Öyle ki geçtiğim 2-3 araç beni tekrar yakalayıp rahatlıkla geçtiler. 1 turu bayağı yavaş attıktan sonra tempolu bir tur daha atmak için gaza yüklenmeye başladım. Fakat 159 benimle aynı fikirle değildi. Duman atmaya başladı ve performans ciddi düşmüştü. Soğutmak amaçlı kaplumbağa gibi turu tamamladım, ve pit'e girip seansımı tahmin ettiğimden 1 tur erken, seanstaki diğer araçlara göre ise bayağı erken sonlandırdım.

Gölgeye dinlenmeye çekildik. 159 ilk defa böyle bir problemin sinyallerini veriyordu. Dr You are not allowed to view links. Register or Login ile iletişime geçtim hemen belirtilere ve attığım ses kaydına bakarak tahminlerde bulunduk. Herzaman olduğu gibi tüm sorularımı yanıtladı ve beni rahatlattı sağ olsun  :serefe:

Şüpheliler turbo, hortumları ve saplamalarıydı.

Arabayı pistten çıkardım. Limp mode'a geçmiş gibiydi. Performansı çok düşük olsa da ilerlemek konusunda hiçbir sıkıntı yoktu. Aracı kullanarak Sportivo Yılmaz Usta'ya götürebilirdim, yakın da sayılırdım. Ama riske atmak istemedim, kenara çekip dörtlüyü yaktığım gibi İstanbul'un "akbaba" çekicilerinden biri önümde bitiverdi. Oğuz Abi'yle de sürekli iletişimdeydik.

Çekiciyle Sportivo'nun önüne indirdik. Pazar akşamıydı, in cin top oynuyordu tabi. Arabayı sportivo'nun vip gölgesine indirip vapurla kaldığımız yere, avrupa yakasına geri döndük. You are not allowed to view links. Register or Login Cemal Abime haber verdim, durumu anlattım. Sağ olsun o da Yılmaz Usta ile görüştü ve pazartesiyi benim arabaya ayırmasını rica etti. Çünkü planıma göre pazartesi sabahı yola çıkacakken, bu durumda pazartesi sabahı arabanın onarımına başlanacaktı.

Sağ olsun Cemal Abi pazartesi sabahı beni alıp Sportivo'ya götürdü. Arabayı inceledik, Yılmaz Usta turbo'nun ölüm haberini verdi. Çok şaşılacak bir durum değildi benim açımdan. Hatta saplama veya hortum çıkmasından daha iyiydi. Hiç değilse artık kafam rahat olacaktı. Neticede 180 küsür binde fabrikasyon, 80 bin km'den beri yazılımlı ve 8 senelik bir turbo idi.  Bana ve çevredeki çoğu markadan diğer benzer örneklere göre bu kadar dayanması da gayet iyiydi. Yılmaz Usta işe koyuldu, Cemal Abi ise pazartesi sabahı işini gücünü bırakıp tüm gün benimle birlikte serviste uzun bir gün geçirmiş oldu. Canım abime burdan tekrar çok teşekkür ediyorum.

159'umuzun herşeyi yetkili serviste yapılıyor bildiğiniz gibi. İlk defa böyle bir işlem (bence ağır bir işlem) Sportivo'da Yılmaz Usta tarafından yapıldı. Gerek karakteri, gerek işçiliği her konuda memnun kaldım. Kendilerine de ilgi ve alakalarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Pazartesi sabah başlandı, güzel muhabbetle uzayan öğle yemeği faslımıza rağmen akşama doğru kusursuz biçimde hazırdı. Ankara'da özel servise gideceksem sadece Alfin dediğim gibi, İstanbul'da da Sportivo.

You are not allowed to view links. Register or Login 'un istanbul park canavari MiTo , You are not allowed to view links. Register or Login abi ve spider  :clover: de oradaydı. Akşama doğru You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login Okan Abi de uğradı. Sohbet etmiş, dünya güzeli CLV'yi; dünya gözüyle 2.kez görmüş, ve Nurburgring'e çıkmış bir Giulietta'nın da güzel sesini duymuş oldum  :clover:

İşimizi bitirdik. Bu turbo işi İstanbul ziyaretimi bir gün daha uzatmamı da sağlamış oldu. Ertesi gün yani bugün de Ankara'ya döndüm... (Havasına suyuna trafiğine kurban olayım :)) )

Arabayı bayağı test etmiş oldum tekrar sağlığına kavuşmuş haliyle. Ben çok memnun kaldım şu anki halinden ama yinede bilenlerin yorumunu almak istediğim bir konu var;

Eskiye oranla daha iyi bir performansa sahip olduğum çok net. Demekki turbom bi anda ölmemiş, zaten çok iyi durumda değilmiş. Eskiye dediğim, 3-5,belki 10 bin km'ye göre. Daha öncesini net hatırlamıyorum. Fakat dikkatimi çeken nokta; basınç eskisine göre 100-200 rpm daha geç geliyor. Ama çok daha sağlıklı ve düzgün geldiği farkediliyor. Bu, benim örneğin 2 hafta önce Ankara'da sorunsuz kullanırken de aslında sorunun başladığını ve süreç içinde ilerlediğini ve pistte de probleme sebep olduğunu mu gösteriyor ? Yada herhangi bir balans, avans ayarından mı kaynaklanıyor ?

Şu anki kullanımı çok daha rahat. 2 bin devir civarına kadar gayet soft ve konforlu gaz tepkileri alıyorum eskiye göre. 1600-1700'de ara sıra yanlışlıkla kafa atmıyor. Ama gaza yüklenip 2 bin devri geçtiğimde eskiye göre farkedilir biçimde daha güçlü gidiyor. Yazılımdan mütevellit attığım bir miktar kara duman ise yine eskiye göre bayağı azalmış durumda.

İstanbul Park'ta attığım 2 tura gelirsek; biraz ağır kalmasının dışında 159 pisti pek bilmiyor olmama rağmen hiç kontrolden çıkmadı, veya limitlerine ulaşmadı. Gerçekten yetenekli bir araba. Örneğin yeni scirocco ve yeni 118i M amortisörlü limitlerindeyken, ben gayet rahat dönüyordum. 220d m aero+m susp. un yavaş yavaş çizgisinden çıktığı uzun bir virajda ben hızlanabiliyordum. f1 pisti asfaltı sayesinde 159'un düşük hızlardaki body control'u de ankara'nın bol ziftli kavşaklarına göre çok daha iyiydi. Özellikle yüksek hızlı virajlarda genel olarak çok iyi. Ortalama tempoda attığım 2 buçuk turda frenlerimde hiçbir yorulma veya ötme olmadı. Lastiklerimde de görünen ciddi bir değişiklik yok gibi. Bayağı virajlarda turistik gezi yaptım resmen :D

İstanbul'a ciddi tempolu dinlendirmek dışında hızımı azaltmadığım gidiş yolculuğumun trafiğin durmasına kadarki ortalaması klima ile 6,2'idi ve 1 bucuk saatte düzce sınırını geçip bu tüketimi görmek beni mutlu etti. İstanbul'da ise 10,2'nin altına inmedi. Sadece pazar günü sabah trafik azdı; ve 7,2 dedi.

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Bunlar da birkaç fotoğraf;

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

OğuzCanAlantor

Kardeşim Koca oğlan nazara gelmiş pistte  , maşallah koca oğlana 

Hadi bunla geçmiş olsun , Tr nin en güzel 159 una kazasız belasız sürüşler .  :nazar:  :clover:

Fatihob

Ahaha sende Vip'in tadina bakmissin :)
Gecmis olsun Doga. Pist gaza basildiginda, viraj kasildiginda ciddi yipratiyor araci. Ben yine aks korugunu yirtmisim, inaniyorumki sabah aksam sokakta gazlasam hic hisi olmaz. O kadar eski ve kmli turbonun piste cortlamasi hic sasirtmadi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

..

ssg

Geçmiş olsun kardeşim. Ağzımın suyu akıyordu nazarımız değdi. :nazar:
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed