Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

10 yıllık platonik aşk, nihai düğün...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adza

Hayırlı olsun abi çok güzel oldu

Sent from my iPhone using Tapatalk

akıllı

Eline sağlık kardeşim. Sayende güzel oldu.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EscC

Bu canavara 19 ti veya 19 prodrive yakışır... :nazar:

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login
Bu canavara 19 ti veya 19 prodrive yakışır... :nazar:
Çok teşekkür ederim. İnşallah onu da hallederiz.

akıllı

Geçen cuma günü Düzce'ye doğru yola çıktım. Yaklaşık 20 km kala motor bir anda titredi, araç güçten düştü, turbo göstergesi dibe indi. Lan ne oluyor diye çektim sağa. Uyarı aşağıda. Peşine yola ıkına sıkıla devam edip düzceye ulaştım. Araç 3000 d/dk yı ve 100 km/h hızı geçmiyor. Sağolsun @Sercan Keklik telefonda yardımcı oldu. Turbo hortumundandır, çok yüklenme yolda bırakmaz tavsiyesiyle 2 gün idare ettim. Arıza ışığı sürekli yanıyordu ama kontağı açıp kapatınca düzeldi bir kaç sefer. Geri dönüş yolunda tekrar yaptı. Otoyolda can sıkıcı durum tabi. Bu sefer Sercana ulaşamayınca o can havliyle pazar pazar @OğuzCanAlantor u aradım. O da çok sağolsun tatil günü yardımcı oldu, ihtimalleri söyledi.

Pazartesi aracı birmota götürdüm. Cihaza bağlandı vs. Hortumlar kontrol edildi. Resimde ok ile gösterdiğim k.çı kırık 10 cm lik hortum alttan biraz yırtılmış derdi o meğer.

Hazır el atılmışken uzun yol öncesi iyice bakalım derken fark ettik ki turbodan ekzoza çıkışta conta yıpranmış, kaçak var. 3. Resimde gözüküyor içi de simsiyah olmuş. Madem söküldü temiz olsun diye turboyu da temizlettik (son resim). İçi vs elden geçti. Ustanın yorumu yatmaktan ve yeterince iyi bakılmadığından biraz erken müdahale istemiş. Ama olsun tertemiz oldu işte.

Son olarak dpf yi söktük bugün, temizliğe gitti. Yarın teslim alacağım inşallah. ilk sağlam testte yazarım durumu.

Tekrar sağolun Sercan ve Oğuz. Kırmadınız yardımcı oldunuz.
Son olarak dönüş yolunda 41k km yi de gördük. Allah tüm forum ahalisine kazasız belasız maşallahlarla dolu 41000 ler nasip etsin inşallah. :nazar:[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

DcD-Semih

Maşallah aracınıza, düşük kilometrenin ceremeside ayrı oluyor malesef :)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

muğlalı

Bu km lerde olmaması gereken şeyler geçmiş olsun.

Adza

Onunla geçmiş olsun  :serefe: İyi bak arabaya  8)

düşportacı

Geçmiş olsun. En sevmediğim şey uzun yolda aracın arıza vermesi daha da sevmediğim  turbolu arabanın turbosunun arıza vermesi

wolkanku

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim.

Umarım bundan sonra uzun süre sıkıntısız kullanmama vesile olur diye düşünüyorum şimdilik.  :)

umitkilic

159 u da başıma gelen ilk problemdi bu.mesajınızı okumaya başlar başlamaz o boru aklıma geldi.geçmiş olsun

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akıllı

159 u da başıma gelen ilk problemdi bu.mesajınızı okumaya başlar başlamaz o boru aklıma geldi.geçmiş olsun

Teşekkür ederim.

Sercan Keklik

Geçen cuma günü Düzce'ye doğru yola çıktım. Yaklaşık 20 km kala motor bir anda titredi, araç güçten düştü, turbo göstergesi dibe indi. Lan ne oluyor diye çektim sağa. Uyarı aşağıda. Peşine yola ıkına sıkıla devam edip düzceye ulaştım. Araç 3000 d/dk yı ve 100 km/h hızı geçmiyor. Sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login telefonda yardımcı oldu. Turbo hortumundandır, çok yüklenme yolda bırakmaz tavsiyesiyle 2 gün idare ettim. Arıza ışığı sürekli yanıyordu ama kontağı açıp kapatınca düzeldi bir kaç sefer. Geri dönüş yolunda tekrar yaptı. Otoyolda can sıkıcı durum tabi. Bu sefer Sercana ulaşamayınca o can havliyle pazar pazar You are not allowed to view links. Register or Login u aradım. O da çok sağolsun tatil günü yardımcı oldu, ihtimalleri söyledi.

Pazartesi aracı birmota götürdüm. Cihaza bağlandı vs. Hortumlar kontrol edildi. Resimde ok ile gösterdiğim k.çı kırık 10 cm lik hortum alttan biraz yırtılmış derdi o meğer.

Hazır el atılmışken uzun yol öncesi iyice bakalım derken fark ettik ki turbodan ekzoza çıkışta conta yıpranmış, kaçak var. 3. Resimde gözüküyor içi de simsiyah olmuş. Madem söküldü temiz olsun diye turboyu da temizlettik (son resim). İçi vs elden geçti. Ustanın yorumu yatmaktan ve yeterince iyi bakılmadığından biraz erken müdahale istemiş. Ama olsun tertemiz oldu işte.

Son olarak dpf yi söktük bugün, temizliğe gitti. Yarın teslim alacağım inşallah. ilk sağlam testte yazarım durumu.

Tekrar sağolun Sercan ve Oğuz. Kırmadınız yardımcı oldunuz.
Son olarak dönüş yolunda 41k km yi de gördük. Allah tüm forum ahalisine kazasız belasız maşallahlarla dolu 41000 ler nasip etsin inşallah. :nazar:[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

(Y)

hadi geçmiş olsun.

İşimiz Para Kazanmak değil, dost kazanmak, Ticaretimiz yokkende biz burdaydık  :arkadasim:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

akıllı

(Y)

hadi geçmiş olsun.

İşimiz Para Kazanmak değil, dost kazanmak, Ticaretimiz yokkende biz burdaydık  :arkadasim:
Eyv :arkadasim:

emreyilik

Geçmiş olsun yardım eden arkadaşlara da tesekkurler.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

h.t

Bununla geçmiş olsun :clover:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

cAn16

Geçmiş olsun . İyi bayramlar ;) tadımız hiç bozulmasın .  En büyük sorunu bu olsun inşallah

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

akıllı

@emreyilik @h.t ve @cAn16 teşekkür ederim.

Çözümü ile uğraşıyoruz aslında hala. Son yazdığımda dpf temizlenmeye gitmişti ama ihyitacı yokmuş. Aynı gün egrdendir kararıyla (başka bir 159 unkini takarak denedik) aracı teslim aldım. Bayram için memlekete geleceğim için biraz seçeneksiz kaldım maalesef bu riskle yola çıktım.

Tam ankara çevre yolunda iken tekrar etti sıkıntı. Arıza ışığı yakıyor turbo 0 da kalıyor. Gece gece Oğuz Can ı rahatsız ettim, o gece Ankarada kalıp aracı sabah alfine çektim. Sağolsunlar 4 saat uğraştılar turbo vs gözden geçti, egr ve kelebek temizlendi (ben o kadar kurumu soba borusunda görmedim o derece yani). teste çıktık yine yaptı lanet. En son manifolda baktık, orası da kurum dolu. Bunlar arefe günü olan olaylar olduğu için ve uzun süreceğinden manifolda giremedik tabi. Öylece yola çıktım. 400 Km sonra yine aynı. Alfinden ustanın "Stop edip kutup başını sök-tak, 10 dk mola ver" tavsiyesi ile Artvine geldim. Arıza ışıpıda yanmıyor artık.

Ama turbo tırt. Alt devirde 2500 altında kağnı kıvamında. Üstüne geldi mi normal.

İnşallah dönüşte manifold vs halledip bakacağız. Sonuçları paylaşırım. Köyde internet biraz hak getire. Dolayısıyla yazamadım.

wolkanku

abi You are not allowed to view links. Register or Login atlamamıştır diye düşünüyorum ama MAP sensörü temizliği yapıldı mı?

akü kutup başını söküp, map sensörü de temizlenirse turbo tepkisi düzelebilir diye düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

akıllı

Sağolsunlar abi. Servis ile ilgili sıkıntı yok. Öyle anlam çıktıysa özür dilerim. Oğuzun işi vardı sabah gelemedi ama Şükrü abiyi haberdar etmişti. Bende uzun yola çıkacağım diye nihai karar verilen manifold işine vakit yokluğundan giremedik. Temizlenince düzelecek mi bakacağız ona artık.

Map sensörü temzilenmedi. Bilgisayarda arıza sürekli turbonun basınç düşüklüğünden veriyor. Büyük hortumu da değiştik. Zaten sıkıcı olan hala tam anlamıyla teşhis koyamamış olmak. Yoksa murat usta, can usta çok uğraştılar sağolsunlar.

Uğraştıracağı varmış, çekiyoruz nazını. Ama fazla naz aşık usandırırmış

umitkilic

Madem uzun yoldasın,yakıt katkısı ilave et mazota.ispatı nasıl yapılır bilemem ama ben muntazaman wurth diesel katkısı kullanıyorum ve faydası olduğunu düşünüyorum. İlk aldığım zamanlardaki rejenerasyon sıklığının azalması bunun bir faydası muhtemelen.Hatta geçen hafta da manifold girişi için yine wurth egr cleaner kullandım.en azından zararı olmaz denemenin

akıllı

abi You are not allowed to view links. Register or Login atlamamıştır diye düşünüyorum ama MAP sensörü temizliği yapıldı mı?

akü kutup başını söküp, map sensörü de temizlenirse turbo tepkisi düzelebilir diye düşünüyorum.
Anca vakit ve malzeme buldum ve  bugün sensörü ben temizledim abi. Ama yerine takıp tekrar çıkarınca fark ettim ki temizlediğim de boşa olmuş. Aynı pislik yapıştı hemen sensöre. Belli ki manifold full dolu

Hafta sonuna doğru Bursa ya dönünce halledeceğim inşallah ama yaklaşık 3000+ km çok zevksiz tatsız tuzsuz geçmiş olacak vesselam.

Adza

Aman abi manifolda dikkat... 159 un en gerizekalı parçası manifold. Temizliği ayrı kelebekleri ayrı dert...

akıllı

Aman abi manifolda dikkat... 159 un en gerizekalı parçası manifold. Temizliği ayrı kelebekleri ayrı dert...
Aynen abisi. Zaten şu işi bi halletsem anlaşılan dert tasa kalmayacak ama değecek inşallah.