Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

11 MiTo QV (ealprsln)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bu aralar benimkini sökmem gerekiyor. Bluetooth ile görüşme kalitesini arttırmak için orjinal bluetooth harici mikrofon aldım ve teybin arkasına takmam gerekiyor. Dış kaplamayı bir iki kastırdım ama pek çıkacak gibi görünmüyor. Teyp adaptörünün arkasının bir fotosu var mı? Yada sökmeniz gerekse nasıl sökülebilir teyp ve dışındaki çerçeve?

Bülent Abi teşekkür ederim,

Mito'ların konsolu yapısından ötürü Double Din'in kendi kutusundan çıkan metal çerçeve ile montaj gerçekleştiremediler.Çerçeve satın aldığım zaman beraberinde gelen siyah plasitk çerçeve ile montajını yapabildiler. Sebebi ise aracın kendi göğüsünde "double din yuvasında" üniteyi tutacak herhangi bir çıkıntı tırnak yok yok bu sebep ile çerçeveyi takmadan üniteyi bıraktığınızda göğüsün içine düşebiliyor.

Bu sebepten ötürü benim aracımda çerçevenin içinden çıkan "plastik montaj yuvası" ile dış gri çerçeveyi birbirine yapıştırdılar, anlattıklarına göre farklı bir çözüm mümkün değilmiş. BU bebeple ki benim montaj yuvam dışarıdaki grş çerçeve ile birleşik ve üniteyi çerçeve taşıyor; fakat montajı iyi yapabildiler ve herhangi bir sarsıntı yerinden oynama gibi problemlerim yok. Bugüne kadar hiç denemedim ama çerçeveyi çektiğim takdirde ünitenin gelmesi gerekiyor, birkaç haftaya arka kamera montajı yaptırmayı planlıyorum. Eğer gerçekleştirirsem o zaman fotoğraflayıp senin ile paylaşabilirim.

Ama söylediğin doğrudur, benim orjinal üniteyi dahi 10 dk gibi bir sürede yuvadan çıkartabildiler.Aracın göğüsü pek bırak mak istemiyor, biraz fazlaca yüklenmek gerekiyor açıkçası.

Ünitenin arka görüntüsü de aşağıdaki gibidir,

Umarım yardımı olur.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Gouki

ealprsln

Sağol Özgün kardeşim.

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bence hiç de fena durmadı  P ZERO NERO

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Fatihob

Güzel durmuş. Corel dosyasını unuttumadım, P.Tesi yollıcam :)
..

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ealprsln

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alfadanadam

Teşekkürler cevap için. Ben de dün torpido gözünü sökerek arkaya ulaşabildim. Ünitenin arkasından görebildiğim kadaıyla benimkinde de benzer bir çözüm uygulamışlar. İhtyacım olan jaklara torpido aöküldükten sonra ulaşılabiliyor o yüzden üniteyi sökmekle uğraşmayacağım. Baktınız sıkıntı oluyor siz de deneyebilirsiniz. Sadece yıldız tornavida eterli sökmek için. 9-10 Tane yıldız civata tutuyor.

Bu arada Alpine komponent ve alpine swe-1200 aktif koltukaltı subwoofer siparişi verdim. Monte ettikten sonra yorumlarımı yazarım.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ealprsln

Güzel durmuş. Corel dosyasını unuttumadım, P.Tesi yollıcam :)

Teşekkür ederim You are not allowed to view links. Register or Login

emin

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ealprsln

Teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login

ealprsln

Teşekkürler cevap için. Ben de dün torpido gözünü sökerek arkaya ulaşabildim. Ünitenin arkasından görebildiğim kadaıyla benimkinde de benzer bir çözüm uygulamışlar. İhtyacım olan jaklara torpido aöküldükten sonra ulaşılabiliyor o yüzden üniteyi sökmekle uğraşmayacağım. Baktınız sıkıntı oluyor siz de deneyebilirsiniz. Sadece yıldız tornavida eterli sökmek için. 9-10 Tane yıldız civata tutuyor.

Bu arada Alpine komponent ve alpine swe-1200 aktif koltukaltı subwoofer siparişi verdim. Monte ettikten sonra yorumlarımı yazarım.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bilgiler için teşekkür ederim You are not allowed to view links. Register or Login

swe-1200 hakkındaki görüşlerini gerçekten çok merak ediyorum, bu tip wooferlar konusunda herkes farklı yorumlar yapıyor ki kim haklı gerçekten merak ediyorum. Senin yorumların belirleyici olacaktır benim için. Ama MiTo gibi ufa karaçlar için çok iyi bir çözüm olduğu gerçeği tartışılmaz.

wolkanku

ben lastik yazılarını beğendim :) güzel durmuş
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Mevcut ses sistemini iyileştirmek için çok alternatif düşündüm. Çok ta kararsız kaldım hatta. Geçtiğimiz hafta You are not allowed to view links. Register or Login  Uğur ile denk geldik. Malum bu işlerin uzmanıdır. Ona da danıştım. O hatta önce iki komponent koyup sonucu izle sonra ihtiyaca göre koltukaltına sığacak aktif bir sub düşünürsün dedi.
Sub olmadan müziğin tadı çıkmaz diyerek ben en baştan sipariş verdim. Bas yüksek gelirse -ki sanmıyorum aslında ama, kısarım olur biter diye düşündüm.

Hele bi gelsin de bakalım. Gerçi benimki uzman görüşü olmayacak, müzik pek iddialı olduğum bir konu değil. Ama en azından mevcutlara göre ne değişti ne değişmedi onu söyleyebilirim.

ealprsln

Sen de deneyebilirsin You are not allowed to view links. Register or Login , beğenmezsen temizlemesi de çok uzun sürmüyor.

wolkanku

Sen de deneyebilirsin You are not allowed to view links. Register or Login , beğenmezsen temizlemesi de çok uzun sürmüyor.

ben denedim ama 159'da pek şık olmadı..
asetonla silip çıkardım hemen :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ealprsln

Mevcut ses sistemini iyileştirmek için çok alternatif düşündüm. Çok ta kararsız kaldım hatta. Geçtiğimiz hafta You are not allowed to view links. Register or Login  Uğur ile denk geldik. Malum bu işlerin uzmanıdır. Ona da danıştım. O hatta önce iki komponent koyup sonucu izle sonra ihtiyaca göre koltukaltına sığacak aktif bir sub düşünürsün dedi.
Sub olmadan müziğin tadı çıkmaz diyerek ben en baştan sipariş verdim. Bas yüksek gelirse -ki sanmıyorum aslında ama, kısarım olur biter diye düşündüm.

Hele bi gelsin de bakalım. Gerçi benimki uzman görüşü olmayacak, müzik pek iddialı olduğum bir konu değil. Ama en azından mevcutlara göre ne değişti ne değişmedi onu söyleyebilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login  bende ana üniteyi değiştirdikten sonra sesin çok değişiğini farkettim, ilk günlerde oldukça memnundum.Ama 1 ay oldu ve kaşıntı başladı yavaştan. Önlere 1 takım komponent arkalarada 1 takım komponent veya coaxial denemeyi düşünüyorum. Bunları kısa bir süre içerisinde yapacağım ve muhtemelen bu mid+coax değişimi beni bir süre götürecektir ama gerçekten sub olmadan tam olarak istediğini almak zor o yüzden sub siparişi vermeniz iyi olmuş. Ama bu slimlerin fiyatları da el yakıyor gerçekten. Belki bagaj halısının altına (üstüne tekrar halının örtülebileceği şekilde ) mdf den kaliteli bir kabin yaptırılabilir. Siz sonuçları görün (belki video da paylaşırsınız) ona göre planlarımı yapacağım.

Alfadanadam

Emre'cim madem konu açıldı başka detay da yazayım istedim.

Öncelikle ilk niyetim mevcut ünite 4x50 w rms desteklediği için 2 takım komponent takmaktı. Amfi sonraki aşamada duruma göre plana dahil olacaktı.
Bu montaj ile ilgili (kendim yapmak, kapıları vs insan gibi söküp takmak istediğimden) araştırmalar yaptım. Ön kapılar neyse de arka hoparlör değişimi için arabanın arkasında neredeyse sökülmedik yer kalmıyor. Arka koltuklar, arka şapkalığın oturduğu raflar, bagaj yan-üst kaplaması, ön kapı arkasındaki kaplamalar vs. Uğur'dan da arkaların gereksiz olduğu yorumunu alınca oldukları gibi bırakmaya karar verdim. Onun tavsiyesi öncelikle sadece komponent değişimi yapıp beklentimin karşılanıp karşılanmadığını görmem, sonrasında aktif sub alarak konuyu bitirmem yönünde olunca(ki aklımdaki planlardan biri de buydu aslında) bu şekilde davrandım. Bir süredir fiyat-model araştırması yapıyordum zaten. Haftasonu yine nette gezinirken aksoy tuningin "kendi" web sitesinde çok iyi fiyatlar olduğunu görünce dayanamayıp oradan aldım. Eğer senin de tercihin Alpine olacaksa orayı kesinlikle tavsiye ederim. Hatta şimdiden alsan bile olur zira fiyatlar "yanlış olabilecek kadar" iyi :)

Eğer amfisiz 2 komponent ve 1 aktif sub yeterli olmazsa anca o zaman arkalara da komponent takacağım. Normalde yuva 13 ama dıştan bakıldığında hoparlör kapakları aslında daha büyük. O sebeple belki arkalara da önlere taktığımla aynı boy ve model komponent alabilirim.

Bu arada ek bilgi. Benim ana ünitenin RCA çıkışları kendi özel fişiyle. Bu ünite seneler önce monte edildiği için o bağlantı adaptörleri kayıp.
Hem RCA çıkışları hem de harici mikrofon bağlantısı için gerekli ara adaptör kabloları mecburen ebay'den aldım. Kargosu ile birlikte 2 dandik kabloya 150 TL ödedim. Sen daha yeni aldın, amman kaybetme kutudaki hiçbir kabloyu :)

FAKmito

Bu ne güzellik ya siyah qv mi özledim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tolga033

Siyah yakışıyor Mito'ya.Maşallah.  :nazar:

ealprsln

Emre'cim madem konu açıldı başka detay da yazayım istedim.

Öncelikle ilk niyetim mevcut ünite 4x50 w rms desteklediği için 2 takım komponent takmaktı. Amfi sonraki aşamada duruma göre plana dahil olacaktı.
Bu montaj ile ilgili (kendim yapmak, kapıları vs insan gibi söküp takmak istediğimden) araştırmalar yaptım. Ön kapılar neyse de arka hoparlör değişimi için arabanın arkasında neredeyse sökülmedik yer kalmıyor. Arka koltuklar, arka şapkalığın oturduğu raflar, bagaj yan-üst kaplaması, ön kapı arkasındaki kaplamalar vs. Uğur'dan da arkaların gereksiz olduğu yorumunu alınca oldukları gibi bırakmaya karar verdim. Onun tavsiyesi öncelikle sadece komponent değişimi yapıp beklentimin karşılanıp karşılanmadığını görmem, sonrasında aktif sub alarak konuyu bitirmem yönünde olunca(ki aklımdaki planlardan biri de buydu aslında) bu şekilde davrandım. Bir süredir fiyat-model araştırması yapıyordum zaten. Haftasonu yine nette gezinirken aksoy tuningin "kendi" web sitesinde çok iyi fiyatlar olduğunu görünce dayanamayıp oradan aldım. Eğer senin de tercihin Alpine olacaksa orayı kesinlikle tavsiye ederim. Hatta şimdiden alsan bile olur zira fiyatlar "yanlış olabilecek kadar" iyi :)

Eğer amfisiz 2 komponent ve 1 aktif sub yeterli olmazsa anca o zaman arkalara da komponent takacağım. Normalde yuva 13 ama dıştan bakıldığında hoparlör kapakları aslında daha büyük. O sebeple belki arkalara da önlere taktığımla aynı boy ve model komponent alabilirim.

Bu arada ek bilgi. Benim ana ünitenin RCA çıkışları kendi özel fişiyle. Bu ünite seneler önce monte edildiği için o bağlantı adaptörleri kayıp.
Hem RCA çıkışları hem de harici mikrofon bağlantısı için gerekli ara adaptör kabloları mecburen ebay'den aldım. Kargosu ile birlikte 2 dandik kabloya 150 TL ödedim. Sen daha yeni aldın, amman kaybetme kutudaki hiçbir kabloyu :)

Bülent Abi,

MiTo'lardaki hoparlörlerin kaç cm olduğunu araştırırken internette MiTo BOSE broşürüne rastlamıştım. O sistemde de biliyorsundur ki önler ve arkalar komponent artı arka stepne içerisinde woofer var. Broşürde ön ve arkalarda 16cm mid gözüküyordu. Yuvalar dışarıdan küçük gözüksede bizim araçlarımızın mid'leri 16 cm'dir.

Aracın arka panellerinin sökülmeside ayrıca çok zor gerçekten, Yılmaz Usta sökerken yanındaydım. Gerçekten baya meşakatli ve zaman alan bir iş; klipslerden herhangi birini kırmadan sökmekte gerçekten pratik gerektiren beceri gerektiren bir iş. Ama arkalarda hazır tweeter yuvası olması da çok hoş, belki coax takmak yerine direkt olarak yine aynı komponent takımından takmayıda düşünebilirim gerçekten.

Eskişehir'de daha önce kendi 2 aracınada sistem yapmış olan bir arkadaşım ile üzerine düşünüyoruz, konuşuyoruz nasıl yaparız şeklinde. Her muhabbetin sonu şu noktaya geliyor : "kapı içlerinin ve arka panallerin yalıtımını DYNAMAT ile yapmazsan (bitüself falan değil) hiç bir zaman istediğin sesi alamayacaksın" . Böyle de bir gerçek var; yaltım olmadan 10 numara ekipman ile gerçekten 5'lik 6'lık performans alabiliyorsun. Kapılar ve paneller kapalı dönmediğinden ötürü midler düzgün çalamıyor gerçekten. Ses sistemleri de kendi içinde ayrı bir dünya araştırıp okumaya başladıkça daha da okumak lazım düyorsun  :D

Bu arada ben yeni aldığımdan bütün bağlantı kablolarım duruyor abi, gözüm gibi bakıyorum. Kaybetmem tabi ki ,uyarı için teşekkürler  :yukari-ok:

Alfadanadam

Öyleyse devam edelim. :)

Yalıtım için MXS diye bir ürün tavsiye ettiler. Isı tabancası ile uygulanıyor. Bir tarafı yapışkan ama eğer ısı tabancasıyla uygulanmazsa bir süre sonrs düşüyormuş. Yani yapışkanlığı uygulama kolaylığı yapsın diye sadece.

Sırf bu iş için Black&Decker marka bir ısı tabancası bile satın aldım :)

Arka ölçüler için hep 13 deniyordu. Ben de biraz baktım şimdi dediğin gibi ön arka aynı boyutta. Eğer mevcut ünite önleri iyi besleyebilirse o zaman gözümü karartıp arkalara da aynı model komponent alırım.

Kargo ile görüştüm. Mallar gelmiş :)
Ama havalar çok yağmurlu, umarım en azından haftasonu sıkıntı olmaz.

ealprsln

Siyah yakışıyor Mito'ya.Maşallah.  :nazar:

Daha iyileri senin olur umarım Tolga kardeşim.

ealprsln

Bu ne güzellik ya siyah qv mi özledim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkürler Fatih.

Alfadanadam

Alfa owne'da arka trimleri sökmekle ilgili konu.