Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 alıp aranıza katılmak istiyorum. yardımınıza ihtiyacım var  (Okunma sayısı 2829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

balabancagri

• Membro
Merhaba arkadaşlar
Ben Çağrı, öğrenciyim. 147 alıp aranıza katılmak istiyorum. aldığımda üzülmek istemiyorum. bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz nelerdir? bakiye 25bin civarı.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-az-km-li-yeni-kasa-alfa-romeo-147-393258958/detay/

bu aracı almayı düşünümdüm. 7000-8000 arası hasar kaydı var. sol arka kapı değişmiş(orijinal), sol ön kapı boyanmış.
ön takımlardan ses geliyormuş ayrıca. ön takım değişim masrafı 1000tl diye hatırlıyorum.

yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca Kocaelinde oturuyorum. Servis için istanbula gideceğim mecbur.

merak ettiğim bir diğer konuysa 1 yıl sonra model yükseltmek istediğimde aracı elimden çıkarmak bahsedildiği kadar zor mudur?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

• Amministratore
Valla 10 yıldır birçok modeli kullandım, hiçbirini zor satmadım, hatta bazılarını elimden aldılar diyebilirim. Hiç zarar etmedim desem abartmış olmam. Onu geçtik. 147 kaza durumu yoksa biraz insan gibi binildiyse, alındığında çok üzmeyecek bir model diye düşünüyorum. Parçası yan sanayisi vs. si bol ve seçenekli olması önemli bir avantaj. Bostancı servisleri tüm sorunlarınızı çözecek yeterliğe sahip. Ön takım komple değişirse 1000 TL yi geçebilir de seçeceğiniz parça kalitesine göre..Ancak bu seslerin nedeni sadece birer poliüretan burç ise yarısından daha da az bir maliyetle çözülebilir. Bakılması lazım yani
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

balabancagri

• Membro
Valla 10 yıldır birçok modeli kullandım, hiçbirini zor satmadım, hatta bazılarını elimden aldılar diyebilirim. Hiç zarar etmedim desem abartmış olmam. Onu geçtik. 147 kaza durumu yoksa biraz insan gibi binildiyse, alındığında çok üzmeyecek bir model diye düşünüyorum. Parçası yan sanayisi vs. si bol ve seçenekli olması önemli bir avantaj. Bostancı servisleri tüm sorunlarınızı çözecek yeterliğe sahip. Ön takım komple değişirse 1000 TL yi geçebilir de seçeceğiniz parça kalitesine göre..Ancak bu seslerin nedeni sadece birer poliüretan burç ise yarısından daha da az bir maliyetle çözülebilir. Bakılması lazım yani

yanıtınız için teşekkürler. lpg taktırmayı düşünüyorum bir süre sonra. iyi bir lpg ne kadar patlar tahminnen?

Aşmış

• Membro
yanıtınız için teşekkürler. lpg taktırmayı düşünüyorum bir süre sonra. iyi bir lpg ne kadar patlar tahminnen?
Hor kullanılmamışsa ve hasar kaydı oluşturan şeyler aracın konforunu veya sürüş dinamiğini etkilememişse alınabilir. Vites teli ve çanağı kronik hatası bu arabaların, vites teli oldukça pahalı ama yan sanayisi var, tam anlamıyla mükemmel olmasa da iş görüyor. Ön takımdaki sorun sadece gıcırtıysa ve burclarla çözülebilirse iyi olur ama o sesleri tamamen kesmek zor olabiliyor. Genelde üst burclar ses yapıyormuş.
Almadan önce muhakkak ekspertize sokun ve ustaya detaylı incelemesini söyleyin, bu alfa ustası olmalı tabi. Bir de mutlaka test sürüşü yapın, hatta tamirciye giderken siz kullanın, mümkünse biraz sürat yapın ki vibrasyon konusunda ustaya söyleyecek bir şeyleriniz olsun.
Kolay gelsin.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

kuti147

• Membro
Hem mk1 hem mk2 kasa 147 kullanmış biri olarak 25bin civarına güzel bir mk1 147 bulursunuz diye düşünüyorum. Hor kullanmadıkça ve çok talihsiz ellerde bakım yapılmadıkça 147 sizi üzecek bir araç değil. Önemli olan sabretmek..
Ayrıca mk1 147 mi daha ilana vermeden "satmayı düşünüyorum" dedikten 2 gün sonra sattim. Mk2 147 aracımıda piyasanın üzerinde bir ilan fiyatı koymama rağmen 2.5 haftada sattım. Temiz araç ederi fiyatı konduğunda her daim satılır merak etmeyin. Umarım hayalinizde ki 147 ye kavusursunuz.
Lpg hiç kullanmadığım için bir yorum yapamıcam.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

balabancagri

• Membro
Hor kullanılmamışsa ve hasar kaydı oluşturan şeyler aracın konforunu veya sürüş dinamiğini etkilememişse alınabilir. Vites teli ve çanağı kronik hatası bu arabaların, vites teli oldukça pahalı ama yan sanayisi var, tam anlamıyla mükemmel olmasa da iş görüyor. Ön takımdaki sorun sadece gıcırtıysa ve burclarla çözülebilirse iyi olur ama o sesleri tamamen kesmek zor olabiliyor. Genelde üst burclar ses yapıyormuş.
Almadan önce muhakkak ekspertize sokun ve ustaya detaylı incelemesini söyleyin, bu alfa ustası olmalı tabi. Bir de mutlaka test sürüşü yapın, hatta tamirciye giderken siz kullanın, mümkünse biraz sürat yapın ki vibrasyon konusunda ustaya söyleyecek bir şeyleriniz olsun.
Kolay gelsin.
Teşekkürler yorumunuz için. Hepsini değerlendireceğim:)
Ayrıca @kuti147 sana da teşekkür ederim yorumun için. Dediklerini değerlendireceğim. Osmangazi bölgesinde bildiğiniz bir usta var mıdır? Eksper var mıdır?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emreyilik

• Membro
4 aydir 147 mk2 sahibiyim. Sorularin varsa ben de yardimci olabilirim.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

balabancagri

• Membro
4 aydir 147 mk2 sahibiyim. Sorularin varsa ben de yardimci olabilirim.

Aslında pek bilgim yok. Nelere dikkat etmeliyim neler yapmalıyım? Aracı alırken bursada nereye kontrol ettirebilirim aracı? Aracın nelerine dikkat etmeliyim? Merak ediyorum

emreyilik

• Membro
Bursa da nerelere gosterebilecevin veya hangi ustalara goturebileceginle ilgili bilgim yok ama Bursa'dan bircok alfisti arkadasimiz var burda. Onun otesinde 147 lerle ilgili en inemli sey herkesin siyledigi gibi bakim gecmisi. 120 hp alacaksan varyator durumu onceliklerin olmali. Onun haricinde alt takimlar ozellikle salincak burclari ki baya ses yaparlar. Bazi 147 lerdeki klima flap motorundan sorunlar olabiliyor.

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

balabancagri

• Membro
Bursa da nerelere gosterebilecevin veya hangi ustalara goturebileceginle ilgili bilgim yok ama Bursa'dan bircok alfisti arkadasimiz var burda. Onun otesinde 147 lerle ilgili en inemli sey herkesin siyledigi gibi bakim gecmisi. 120 hp alacaksan varyator durumu onceliklerin olmali. Onun haricinde alt takimlar ozellikle salincak burclari ki baya ses yaparlar. Bazi 147 lerdeki klima flap motorundan sorunlar olabiliyor.

Ön takımda ses varmış. Varyatör şu an sıkıntısız diye biliyorum. Klima işini güzelce denemem lazım

Onurzk

• Membro
Orj hatasız bi arac ıstıyorsanız oguzcanda cok guzel bı arac var mutlaka bakın derım

balabancagri

• Membro
Orj hatasız bi arac ıstıyorsanız oguzcanda cok guzel bı arac var mutlaka bakın derım
Link verebilir misiniz? Veyahut ulaşabilir misiniz bana? Her aracı değerlendiriyorum :)

hkmtctnky

• Membro
2014 ocak ta almak isteyip "öğrenci bütçemle bakımı, idame ettirmesi yorar mı ki?" Sorusuyla 2 adet opel corsa değiştirip sonunda 2016 mayıs ta 147 aldım.
Çoğu bakımı benzinli corsa ile aynı, dizel corsamdan ucuz.
Lpg li olarak alın derim lpg montaj fiyatları aldı yürüdü.
25 e alsanız 27 lere gelir, ufak tefek bişeylerle 28-28.500 leri görürsünüz. Boşa ucuz alıp uğraşacağınıza 28 liğini alın yani.
Mk-2 lerin üzmeyecek halini 25 e alabileceğinizi sanmıyorum, temiz düzgün mk1 bakmak bence daha mantıklı bu durumda..
Satışına gelince düzgün araba alır güzel biner seniz muhtemelen ilana bile düşmeden bi gün arabasız kalmış bulursunuz kendinizi. Aldım alalı sürekli talip cıkıyor araba ya :)

'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
‘06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
------------------------------------------------
‘09 AlfaRomeo MiTo (NeroEtna)

balabancagri

• Membro
2014 ocak ta almak isteyip "öğrenci bütçemle bakımı, idame ettirmesi yorar mı ki?" Sorusuyla 2 adet opel corsa değiştirip sonunda 2016 mayıs ta 147 aldım.
Çoğu bakımı benzinli corsa ile aynı, dizel corsamdan ucuz.
Lpg li olarak alın derim lpg montaj fiyatları aldı yürüdü.
25 e alsanız 27 lere gelir, ufak tefek bişeylerle 28-28.500 leri görürsünüz. Boşa ucuz alıp uğraşacağınıza 28 liğini alın yani.
Mk-2 lerin üzmeyecek halini 25 e alabileceğinizi sanmıyorum, temiz düzgün mk1 bakmak bence daha mantıklı bu durumda..
Satışına gelince düzgün araba alır güzel biner seniz muhtemelen ilana bile düşmeden bi gün arabasız kalmış bulursunuz kendinizi. Aldım alalı sürekli talip cıkıyor araba ya :)

Yorumun için teşekkür ederim. Bakım konusunda aydınlatmış oldun beni. Araç illaki bana masraf çıkaracak biliyorum.
Mk1 değilde yakışıllı bir mk2 olsun istiyorum, içimde kalmasın :)

octinum

• Moderatore
Alfinde vardi galiba dün görmüştüm. Bir bakın ona.
Bir de tabi Alfa servisinden alınma olması avantaj.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

admin

• Amministratore
Kendiniz ilgilencek iseniz;
Triger'in ne zaman değiştiğini sorun.
Bir Alfa Romeo serivisine gidilmeli muhakkak.
Cihaza bağlatıp olası yakıt/motor ile alakalı elektriksel sorunları görebilme imkanı var, ancak her zaman çıkmayabilir!
Diğer elektrik aksamlarını (düğmeler, kontroller, farlar vs.) kontrol ettirmekte fayda var.
Lifte kaldırıp alttan darbe olup olmadığına bakılabilir.
Motor ve şanzımanda terleme veya damlama/kaçak olup olmadığına bakılmalı. Motor bloku alüminyum olduğu için terleme yapmasının önüne geçilemez ancak damlama/kaçak varsa, damlama/kaçakın durumuna göre müdahale "gerekebilir" ama zorunluluk değildir.
İç mekanın durumuna bakılır. Yıpranmış, döşeme kumaşları hırpalanmış/yırtık, koltukların süngerleri deforme olmuş ise almamak için bir bahane olabilir, kirli ise güzel bir temizlik sonrası eski gelir.
Satış işleri bir kısmet ile alakalıdır. Satılacağı zaman "Haber ver, ben alırım!" diyenler, ne hikmetse araçlar satışa çıktığı zaman ortaya çıkmazlar.  :) Kısmet. Bazıları kimi zaman daha ilan vermeden satılırken kimi zaman da sürünürler.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

balabancagri

• Membro
Kendiniz ilgilencek iseniz;
Triger'in ne zaman değiştiğini sorun.
Bir Alfa Romeo serivisine gidilmeli muhakkak.
Cihaza bağlatıp olası yakıt/motor ile alakalı elektriksel sorunları görebilme imkanı var, ancak her zaman çıkmayabilir!
Diğer elektrik aksamlarını (düğmeler, kontroller, farlar vs.) kontrol ettirmekte fayda var.
Lifte kaldırıp alttan darbe olup olmadığına bakılabilir.
Motor ve şanzımanda terleme veya damlama/kaçak olup olmadığına bakılmalı. Motor bloku alüminyum olduğu için terleme yapmasının önüne geçilemez ancak damlama/kaçak varsa, damlama/kaçakın durumuna göre müdahale "gerekebilir" ama zorunluluk değildir.
İç mekanın durumuna bakılır. Yıpranmış, döşeme kumaşları hırpalanmış/yırtık, koltukların süngerleri deforme olmuş ise almamak için bir bahane olabilir, kirli ise güzel bir temizlik sonrası eski gelir.
Satış işleri bir kısmet ile alakalıdır. Satılacağı zaman "Haber ver, ben alırım!" diyenler, ne hikmetse araçlar satışa çıktığı zaman ortaya çıkmazlar.  :) Kısmet. Bazıları kimi zaman daha ilan vermeden satılırken kimi zaman da sürünürler.
Teşekkürler yorumunuz için. Artık kararlıyım 147 alacağım. Linkteki araç için gideceğim bu hafta

crackher

• Membro
hasar kayıtları çokta önemli değil benim aldığım 147 de parça parça toplamda 9 bin kaydı var.ama 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum  :yukari-ok:

balabancagri

• Membro
hasar kayıtları çokta önemli değil benim aldığım 147 de parça parça toplamda 9 bin kaydı var.ama 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum  :yukari-ok:
9bin₺ hasar kaydı var bunun biri 2015in 3. Ayında 7700₺ civarı. Diğeri 2010da 1300₺ civarı. Çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Önden kaza almamış sonuçta

Aşmış

• Membro
Temiz bir 147, bir araba tutkunu insanın o fiyata alabileceği 4 kapılı en güzel şey. Standart bir maaş ile bakımlarını yaptırıp binebilirsiniz ve gerçekten hala diğer benzerlerinden uzak ara daha güzel. LPG takmadan kullanmak gelir düzeyine göre insanı üzebilir ama motoru LPG ile müthiş uyumlu. Hor kullanılmaya gelmeyen bir araba olduğu için kaza da yapmış olsa hor kullanılmamış ve bakımları aksatılmamış olan bir tanesini tercih edin mutlaka. Ben 6 ay ilan sayfası refresh ederek buldum arabamı size öyle söyleyeyim. 2. 147'm ve ilkini sattığım için çok pişmanım.

balabancagri

• Membro
Temiz bir 147, bir araba tutkunu insanın o fiyata alabileceği 4 kapılı en güzel şey. Standart bir maaş ile bakımlarını yaptırıp binebilirsiniz ve gerçekten hala diğer benzerlerinden uzak ara daha güzel. LPG takmadan kullanmak gelir düzeyine göre insanı üzebilir ama motoru LPG ile müthiş uyumlu. Hor kullanılmaya gelmeyen bir araba olduğu için kaza da yapmış olsa hor kullanılmamış ve bakımları aksatılmamış olan bir tanesini tercih edin mutlaka. Ben 6 ay ilan sayfası refresh ederek buldum arabamı size öyle söyleyeyim. 2. 147'm ve ilkini sattığım için çok pişmanım.
Bir aracın hor kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlarım?

Aşmış

• Membro
Cilalanıp temizlenmiş, yıkanmış pırıl pırıl görüntüsüne kanmayıp bir Alfa ustasına gösterirseniz iyi olur. Bunun dışında açık hava filtresi, ucuz egzoz başları gibi eklentiler genellikle biraz hor kullanılmayı işaret eder. Çok çekici görünen bir arabanın size çok pahalı tamir masrafları çıkarması olası, bunun dışında kaportası kötü ama mekaniği çok iyi bir araçla yolunuza daha güvenli devam edebilirsiniz.

balabancagri

• Membro
Cilalanıp temizlenmiş, yıkanmış pırıl pırıl görüntüsüne kanmayıp bir Alfa ustasına gösterirseniz iyi olur. Bunun dışında açık hava filtresi, ucuz egzoz başları gibi eklentiler genellikle biraz hor kullanılmayı işaret eder. Çok çekici görünen bir arabanın size çok pahalı tamir masrafları çıkarması olası, bunun dışında kaportası kötü ama mekaniği çok iyi bir araçla yolunuza daha güvenli devam edebilirsiniz.
Bursa osmangazide alfa ustası bilen gören duyan var mı arkadaşlar?

gothicwhisper

• Membro
cagri sanayileri gezmeyi yada bursada alfa romeo ozel servislerini arastirdin mi ? internet ortamindan illaki bursada merkezde usta cok bulabilirsin yani bir ilcede alfa ustasi bulmak cok zor olablir

.

akıllı

• Membro
@balabancagri Osmangazi merkez ilçe kardeşim. Şehrin ortası yani. Dert edeceğin küçük bir yer değil. Busa da alfa ustası sıkıntılı biraz. Satıcı ile konuş, eğer aracına güveniyorsa ve dediği gibi olduğuna eminseniz yetkili servis Mengerlere (buda Osmangazi sınırlarında mesela) telefon et, bakıyorlar mı sor, biraz paraya kıy, direk oraya götür. Yok bakmıyorlarsa Bosch car service falan bul, yakı sayılırlar. Dışarıda sana özel servis tavsiye edemem kendi adıma. Bende yeni öğreniyorum çünkü.

GoogleTagged