Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 147 mk1 için GTA görünümlü ön tampon  (Okunma sayısı 2761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafatrd

• Membro
147 mk1 için GTA görünümlü ön tampon
« : 07 Mart 2022, 16:31:43 »
Merhaba arkadaşlar,
147 mk1 ler için uyumlu GTA görünümlü ön tampon ve sonrasında diğer body kitleri tasarlayıp üretmekle ilgili bir projemiz var. Konuyla ilgili yaklaşımınız nasıl olur acaba? Talep tahmini yapmamıza yardımcı olur musunuz?
Esen kalın.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2022, 16:46:24 Gönderen: Mustafatrd »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

moza80

• Membro
Ynt: 147 mk1 için GTA görünümlü ön tampon
« #1 : 29 Mart 2022, 21:33:14 »
önden ziyade arka tampon için talip olabilirim.yurtdışında var ancak kargo ücreti de bir o kadar çıktığı için ancak bakabiliyoruz

Mustafatrd

• Membro
« #2 : 29 Mart 2022, 22:38:42 »
Şuan ön tamponu çalışıyoruz. Sonuçlanınca arka tampon, yan marşpiyerleri de yaparız muhtemelen.

mahoretti

• Membro
« #3 : 30 Mart 2022, 09:02:38 »
güzel bir iş çıkar umarım. Beklemedeyim.

moza80

• Membro
« #4 : 17 Nisan 2022, 18:16:18 »
proje ne durumda başlık açılalı 1,5 ay olmuş var mı bir gelişme?

Mustafatrd

• Membro
« #5 : 19 Nisan 2022, 22:38:37 »
Süreç devam ediyor. Henüz sonlanmadı. Bittiği zaman araç üzerindeki görsellerini paylaşırım.

mahoretti

• Membro
« #6 : 20 Nisan 2022, 10:24:24 »
Süreç devam ediyor. Henüz sonlanmadı. Bittiği zaman araç üzerindeki görsellerini paylaşırım.

heveslendirmek adına hazırlık aşamalarını fotoğraflayabilirsiniz.

Musti_CyL

• Membro
« #7 : 23 Nisan 2022, 15:30:53 »
Heyecanla bekliyoruz

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafatrd

• Membro
« #8 : 22 Mayıs 2022, 18:40:55 »
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2022, 19:12:47 Gönderen: Gouki »

mahoretti

• Membro
« #9 : 23 Mayıs 2022, 16:47:03 »
 :yukari-ok: :yukari-ok: :yukari-ok:

Mustafatrd

• Membro
« #10 : 23 Mayıs 2022, 22:05:46 »
[/url][/img]

Resimler görünüyor mu emin değilim. 147 Gta look ön tamponun Catia ortamında tasarım render datasını buraya yükledim. Aşamaları göstermek adına faydalı olur. Süreç şu şekilde ilerliyor. Önce kavramsal tasarım, ardından tasarım doğrulama ve nihai tasarım. Bilgisayar süreci bitince 3d yazıcıda prototip üretilecek. Yüzey kalitesi ve araç üzerinde montaj uyumluluğu kontrol edilecek. Eğer problem gözlenmezse kalıp ve modeli üretilerek FRP- fiber glass malzemeden serimi yapılarak tamponu üretmiş olacağız.

Bunları anlatmamın sebebi, öylece bir bakıp geçtiğimiz bütün endüstriyel ürünlerin ardında günlerce harcanan emek, mühendislik süreci ve tabi ki para yatmaktadır.

O sebeple ürün sahipsiz kalmasın, destekleriniz önemli :D

Linki de şuraya bırakayım. https://www.hizliresim.com/7nxjjas
https://www.hizliresim.com/3ujibp0

Esen kalın.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2022, 22:16:29 Gönderen: Mustafatrd »

obasar

• Membro
« #11 : 24 Mayıs 2022, 11:10:44 »
[/url][/img]

Resimler görünüyor mu emin değilim. 147 Gta look ön tamponun Catia ortamında tasarım render datasını buraya yükledim. Aşamaları göstermek adına faydalı olur. Süreç şu şekilde ilerliyor. Önce kavramsal tasarım, ardından tasarım doğrulama ve nihai tasarım. Bilgisayar süreci bitince 3d yazıcıda prototip üretilecek. Yüzey kalitesi ve araç üzerinde montaj uyumluluğu kontrol edilecek. Eğer problem gözlenmezse kalıp ve modeli üretilerek FRP- fiber glass malzemeden serimi yapılarak tamponu üretmiş olacağız.

Bunları anlatmamın sebebi, öylece bir bakıp geçtiğimiz bütün endüstriyel ürünlerin ardında günlerce harcanan emek, mühendislik süreci ve tabi ki para yatmaktadır.

Esen kalın.

Çok güzel bir düşünce ve proje. Talep olarak beni ekleyebilirsiniz. Ben tüm body kit ' e talip olurum :) Yeterki yapılsın.
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

moza80

• Membro
« #12 : 04 Temmuz 2022, 23:31:15 »
[/url][/img]

Esen kalın.

ben destekliyorum ancak tasarım derken anlamadım?zaten olan bir ürün değil mi? normalinden farklı özgün bir tasarım olmayacak ise direk imajını alıp kalıba dökmek daha kolay olmaz mı?

bir de sinyal yerleri çizimde görünmüyor sanırım.alacak kişiler için yerler boş olsa bile tr de gta sinyali bulmak imkansız olur.buna da bir çözüm bulmak lazım.
keza ileriki aşamalarda arka tampon olacak ise ondaki reflektörleri de türkiyede bulmak imkansız

ha bir de ön tamponda çeki demiri yuvası da olmalı ?

başlığın açılmasından beri epey zaman geçmiş işin açıkçası ben bu işin mutlu son ile biteceğini düşünmüyorum
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2022, 23:34:47 Gönderen: moza80 »

Mustafatrd

• Membro
« #13 : 05 Temmuz 2022, 12:12:04 »
Merhaba;
Sorulara sırayla cevap vereyim.
1.ben destekliyorum ancak tasarım derken anlamadım?zaten olan bir ürün değil mi? normalinden farklı özgün bir tasarım olmayacak ise direk imajını alıp kalıba dökmek daha kolay olmaz mı?
Cevap: 147 GTA, 1.6-2.0 ts modellerine göre yaklaşık 3cm daha geniş bir araç . Bu sebeple araçların ön ve arka maskesi (yani önden ve arkadan görünüşleri) tıpkı aynı değil sadece benzer. Teknik dille konuşacak olursak ''NOT SAME ONLY SIMILAR'' şeklinde ifade edilir bu tip görsel benzerlikler mühendislik açısından. O yüzden bu benzerlik durumunu koruyarak 1.6-2.0 ts araçlarına montaj edilebilecek yüzey uyumunu sağlayacak şekilde A class kalitesinde sıfırdan tasarlanması gerekmektedir. Yaklaşık on yıldır mühendisim ve bu işlerin içerisindeyim direk imajını alarak kalıba dökmek ne demek bilmiyorum açıkçası. Rumuzumun yanında linkedin bağlantım var. Ordan bakılabilir. Eğer bu ifadeyle yurt dışından uyumlu tamponlar satın alınıp kalıp modeli olarak kullanılarak kalıbının alınması kast ediliyorsa doğru bir ifadedir. Fakat yaptığım araştırmalar neticesinde bu tamponlarda yüzey kalitesinde düşüklük ve montaj uyumsuzluğu olduğunu kullanıcı yorumlarında tespit ettim. O yüzden o şık elendi.

2.bir de sinyal yerleri çizimde görünmüyor sanırım.alacak kişiler için yerler boş olsa bile tr de gta sinyali bulmak imkansız olur.buna da bir çözüm bulmak lazım.
keza ileriki aşamalarda arka tampon olacak ise ondaki reflektörleri de türkiyede bulmak imkansız

Cevap: Sinyaller tıpkı aynı bulmak imkansız. O sebeple yurt içi pazarda üretilen universal sinyallerden kullanacağım. Dikdörtgen formda bir sinyal tercih edeceğim. Henüz buna karar vermediğim için tampon boşaltması yapılmadı.
 Reflektörlerde aynı şekilde yerli pazarda bulunan universal reflektörleri kullanacağız. Başta dediğim gibi tıpkı aynı yapmamız imkansız. Sadece genel benzerliği koruyoruz.

3.ha bir de ön tamponda çeki demiri yuvası da olmalı ?
Tabiki olacak.

Nihayetinde bu ticari bir iş. Hayrına yapılmamaktadır sizde takdir edersiniz. Yeteri kadar sipariş oluşmazsa yaklaşık 100 bin tl tutacak maliyeti (sadece ön tampon için) göze almak imkansız olacak. Aslında uzamasının sebebi budur. Ama mutlu son olacağını içtenlikle ifade edebilirm.

moza80

• Membro
« #14 : 05 Temmuz 2022, 22:54:48 »
kast ettiğim yurt dışında bu tamponu kaliteli üreten ve kullanıcıların memnun olduğu bir firma var.bu forumda da alışveriş yapanlar oldu.

onu satın alıp geliştirmeler yapmak eksiklerini gidermek çok daha mantıklı.eğer bu işi ticari olarak düşünüyorsanız bu işten para kazanmanızın çok zor olduğu ortada(sıfırdan bir tamponu tasarlamayı kast ediyorum)

şu an aktif kullanıcı olarak bu araçlardan bu tamponu talep edecek kitlenin tamamı 500 civarıdır kabataslak.bunun en iyi ihtimal %10 u talep etse 50 adet satışınız olur.

ben zaten bu işi yapıyorum hobi olarak da bu tamponu geliştiriyorum ticari kaygım yok özel zevkim derseniz o ayrı.

ancak para kazanmak gayeniz var ise ve illa sıfırdan yapacağım diyorsanız maliyetleri ciddi azaltmanız lazım yoksa sonuç belli

tamponun sizin yapmak istediğinizin yapılmışı avrupada 230 euro. buraya gelişi de 200 euro tutsa hadi vergisi algısı 500 euroya şu an isteyen alabilir.biraz da boya masrafı olacak yani 10 bin lira kullanıcının cebinden çıkarsa gta görünüme kavuşur

peki şu an gta görünümlü kaç tampon var ?ben 1-2 tane gördüm onlar da gurbetçi vs hasbelkader yurtdışı bağlantıları ile getirilmiş muhtemelen.

yani uygun fiyat olmadıkça(alfanın kitlesi de belli) şu tampondan 5 adet satılması mucize olur.o da sizi kurtarmaz sanırım.

muhendisliği bilmem ama benim uzmanlık alanım da ticaret o yüzden projenin askıda kalan birçok noktasına değinmeden geçemedim kusura bakmayın

Mustafatrd

• Membro
« #15 : 06 Temmuz 2022, 12:51:10 »
Değerli katkılarınız için teşekkürler.

moza80

• Membro
« #16 : 29 Temmuz 2022, 23:52:10 »
bu ayı da bitiriyoruz var mı yakın tarihte bir plan?

GoogleTagged