Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 ufak tefek işler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

moza80

sunroof kanallarının temizliği...
147 alırken özellikle sunrooflu istemiştim.çok kullanışlı değilmiş maalesef.yazın sıcakta açınca kafanız 5 dakikada haşlanmış yumurtaya dönüyor kışın soğuktan açılmıyor.en güzeli 15-25 derecede bahar ayları...
aracı ilk aldığımda sürücü tarafında bir ıslaklık farkettim.yağ değişimi yapılırken kanallara basınçlı hava tutturdum ama açılmadı.
sonra tekzenden 1,5m çelik tel aldım kanallardan aşağı sarkıttım ama başarılı olamadım.
son çare ızgarayı sökmek idi.güzel bir havada ızgarayı söküp boyadım.bu esnada da kanalları temizledim.kir ve çamur kuruyunca beton gibi olmuş.
işin püf noktası bu kanalların çıkışlarına plastik tapa koymuş fabrika.yani uçları sona doğru daralıyor.bunları söküp atarak kanalları telle iyice temizledim.yukarıdan birkaç litre su boşaltarak da test ettim.şimdi en kral yağmurda bile sorun olmuyor.
You are not allowed to view links. Register or Login

moza80

biraz yürüyene de el atalım dedim.teknorot ön takım seti ve optimal ön amortisörler aldım.viraj demir lastiklerini de değiştirince ses soluk kesildi.
optimal amortisörlerden çok memnun olmadığım için daha sonraki aşamada arka amortisörlerde monroe tercih ettim.tüm bu yaptıklarım döviz fırlamadan önce olduğu için ekonomik olarak beni sarsmadı ama şu an herşey gibi yedek parça fiyatları da uçtu

moza80

rot balansa girdiğimde rotçu arkadaş denge kolunda boşluk olduğunu değişmem gerektiğini söyledi.onu da monroe arka amortisörleri değiştirirken hallettim.
ustama gitmeden önce daha önce başka araçlarla da deneyimlediğim rulman sesini yüksek hızlarda duyuyordum. bir de arka aks rulmanı alarak sorunu çözdüm .doğru teşhis yapmışım :) taşrada yaşadığım için hem teşhis hem tedavi için sanayiye gitmektense elimden geldiğince sorunları teşhis edip parçaları alarak işleri hızlandırmaya çalışıyorum.

moza80

canım sıkılınca yedek anahtarın rengini kırmızı yapayım dedim.biraz zımpara ve kırmızı sprey boya sonrası vernik ile beni 1 yıl götürdü ancak kapı açma tuşlarına sürekli basıldığı için maalesef o bölgelerde boya atmaları oldu

moza80

spoilerde çok alternatif olmadığı için karlıkçı halilin yolunu tuttuk.işçilik ve boya tahminimden iyi çıktı.
marşpiyelde tek model olduğu için kararsızım ancak pek alternatif olmadığı için yine aynı kanaldan devam edecek gibiyim

moza80

kaliperler ve poryanın güzel görünmeyen kısımlarına biraz fıs fıs yaparak güzel havayı değerlendirdim

moza80

spoiler montajı da tamam fena durmadı.

mahoretti

satoya

direksiyon tuşları satılıyor mu? nereden temin ettiniz? ayrıca direksiyon kaplaması direksiyon sökülüp mü yapıldı? ne kadar tuttu?
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

moza80

direksiyon tuşlarının siyah plastik olanlarını alfayedekten temin ettim.tuşların üzerindeki gri plastik çerçeveleri söküp tamir edip boyadım.
direksiyon kaplaması direksiyon sökülerek yapıldı.ben edremit te oturuyorum direksiyonu söküp istanbula gönderdim.ben yaptırdığımda suni deri 400-500 gerçek deri 1000 tl civarı idi.vites topuzu ile beraber 1000 liraya yaptırdım şu an fiyatları bilmiyorum.

direksiyon sökümü basit kendiniz de sökebilirsiniz kaplamacılar direksiyona gereken işçiliğe göre fiyat veriyor benim direksiyon çevresi kanallı olduğu için biraz daha fazla uğraştırmış belki düzlere daha ekonomik fiyat alınabilir.

YasinC

Denge kolu komple mi değişti? Yoksa içindeki takoz benzeri parça mı değiştiriliyor.

moza80

2 uzun 2 kısa denge kolu var ben sadece uzun olan 1 tanesini değiştirdim.komple değişiyor pahalı bir parça değil .rot balans yapılırken boşluk olduğu fark edildi o yüzden aradan çıkardım.

halil

denge kolları sağlam ,düzgün ise baş kısımlarındaki burçlar değişebiliyor.hatta bunlar için daha sert  pe burçlar da mevcut.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

moza80

sadece denge kollları değil tüm ön takımın burçları yenilenebilir. parçaları komple değiştirmeden lakin sanayide pratikte bununla uğraşacak tamirci tanıdığınız olması lazım :) araç lifti meşgul edecek parçalar sökülecek  bir eleman burçları söküp takmaya vakit ayıracak sonra da taktığı yeni burçlu parçayı yerine takacak :)

daha fazla işçilik ücreti metal yorgunluğu olma ihtimali yüksek parçaların kullanılmaya devam edilme riski vs bence gerek yok.

o powerflex burçlar kesin çözüm ama komple parçadan pahalı.ben de viraj demir lastikleri için düşündüm ama normalin 10 katı pahalı olunca vazgeçtim

moza80

jantları da yeniledik.jantlar alfa 147nin opsiyon jantları çok kolay bulunmuyor jant fabrikasında tanıdık bir arkadaş yenileme konusunda yardımcı oldu orjinalinden koyu renge boyandı güzel de oldu

Kibitzer

jantları da yeniledik.jantlar alfa 147nin opsiyon jantları çok kolay bulunmuyor jant fabrikasında tanıdık bir arkadaş yenileme konusunda yardımcı oldu orjinalinden koyu renge boyandı güzel de oldu

Bu jantların modeli "Vela". Hastasıyımdır. Çok çok güzel durmuş maşallah  :nazar: :nazar: :clover:
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Tolga033

Elinize, emeğinize sağlık. Vela'lar efsaneee.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

satoya

2004 156mk2 lerde bu anten mi var stok? benim kinin ucu yok yav
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

moza80

anteni dün değiştirdim ucu kısa olan universal wrc model bi anten taktım.orjinali çok uzun geliyordu gözüme

moza80

Elinize, emeğinize sağlık. Vela'lar efsaneee.

herkes vela diyor ama bunlar 147 nin opsiyon jantları 156 velaya çok benziyor fakat bu jantların kolları daha yuvarlak velaya göre

halil

147 vela , 156 vela diye bir ayrım yoktur.vela tektir.

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

moza80

147 vela , 156 vela diye bir ayrım yoktur.vela tektir.

göstediğiniz jant 147 için çıkmış bir jant .156 için çıkmış ve rastlanan ona benzeyen bir jant daha var genelde karıştırılıyor.adı vela ya da her neyse ...

satoya

anteni dün değiştirdim ucu kısa olan universal wrc model bi anten taktım.orjinali çok uzun geliyordu gözüme

147de kolay da 156 da nasıl değişim acaba? benim ucu yok maalesef.
2004 156 1.6ts
2003 147 1.6ts eco

moza80

147de kolay da 156 da nasıl değişim acaba? benim ucu yok maalesef.

156 yı bilmiyorum ama 147 1 dk lık iş:)

Tolga033

herkes vela diyor ama bunlar 147 nin opsiyon jantları 156 velaya çok benziyor fakat bu jantların kolları daha yuvarlak velaya göre
Biz adını vela diye biliriz ama her neyse, her türlü güzel jantlar.