Enson 1998 166 3.0 V6 aracimla
@cem meric arkadasimin 2008 GT 1.9 Q2 aracini takaslamistim. JTDm GT Q2 her yonden beni tatmin etsede dizelin sesini o kasaya yakistiramadigim icin sevdigim bir mimar arkadasima sattim, arac Kayseri Alfisti grubunda kaldi en azindan. Neyse gelgelelim
@tunerviper (Anil) arkadasimin topladigi 156 3.0 arac bir suredir bu sitede satilikti. Zaten baska bir 156 3.0 aracim olmasina ragmen hem harcanan emegi bildigimden hemde aracin kondusyonundan dolayi almaya karar verdim. Yani acikcasi varsin bende dursun dedim

Aracin onceki konusu (toplanma asamasini iceriyor);
https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/156-3-0-v6-nero-alf44/Yine aracin ozelliklerini Anil`in actigi satilik konusundan alintiliyorum;
-1998 2.5 V6 156, sonrasinda 3.0V6 swap, 182bin km.
-Zender body kit
-Blistein b4 amotisör (sıfır)
-3.5 cm yay v6 için olan
-Üst kule gergisi
-o.z. superturisomo 17 jantlar.
-225/45/17 goodyer eagle f1 asymetric 3 lastik (sıfır)
-Tüm alt takım sıfır. amortisör takozları dahil.
-310 mm brembo 4 piston kaliper. 310 mm disk ve balatalar sıfır(arkalar dahil)
-Önler 13 mm arkalar 12 mm spacer (7075 aluminyum)
-Uzun bijonlar(hepsi yeni)
-Motor 226 hp 3.0 cf2
-Egzoz manifoldları ısı yalıtımlı (seramik kaplama+sargı)
-Full 60 mm krom egzoz (orta susturucu sonda kumandalı susturucu)
-Air intake pipe k&n hava filtresi (orjnal)
-Maxi gauges tam kit (afr,oil temp,oil press,fuel press v.s) alarm ve korumalı(şu na güncel fiyatı 3500-5000 tl arası)
-Sıfır wideband sensör innovate lc-2 hava yakıt göstergesi
-Gta 3.2 enjektörler.
-Benzin pompası sıfır
-Sunroof sıfır (mk2 156 sunroof)
-Motor komple sıfırlandı.
-Şanzıman gta 3.2 ve açılıp kontrol edildi.yeni gibi
-Koltuklar art car yapımı.
-3.0 motora geçildiği özel yağ sogutucusu ve 3.0 sogutma kiti
-Akü bagaja alındı.
-Tavan direkler kaplandı. cam filmi yeni
-Çoğu mekanik parçalar yeni( alt üst merkez,debriyaj balatası v.s)
-Klima gazına kadar basılı aktif çalışıyor.
-Yeni boya
Motor ruhsata işli ve 2959 cc olarak kayıtlı.
Ben ilk olarak amerikan park modulunun sigortasini sokrek ise basladim

Anila ek zahmet vererek stepne yuvasindan bagaj icine tasinan akuyu yine stepne yuvasina ve zemine sabitleyerek yerlestirdim. Bunlar disinda aracta ne var ne yok, ne durumda diye sagina soluna baktim.
Yapmayi planladiklarim arasinda asagidakiler yer aliyor;
1- Vogtland coilover takmak
2- Jantlari oem olarak degistirmek istiyordum ama esim dahil diger arkadaslarim elleme dedi. Tumsek gecislerinde dodiklere surtme mevcut, buyuk ihtimal coilover ile sikinti cozulecek, olmazsa spacerleri braz incelttirecegim. Acikcasi spacer fani degilim ama aracin gountusunu suan icin bozmayi dusunmuyorum.
3- Egzos elimde sessiz bi son susturucu var onu takabilirim, Kayseri`de cok cevirme oluyor, simdilik yakalanmadim.
4-Sol arka hoparlor calismiyor, belki kablosu cikmistir tam bakamadim, elimde bol miktarda sifir hem amfisiz hem amfili kullanima uygun hoparlorlerim var, Alpine olarak guncelleyebilirim.
5- Oem teyp cok karizmatik bence, radyo cekim ve ses performansi elbette super degil. Yine elimde guzel teyplerim var.
6- Farlar bana fena gelmedi ama hanim eski duruyor dedi. Elimde sifir, gunduz farrli model var.
7- Gostergeler beyaz taban ve yesil aydinlatmali, yine cok rahatsiz olmadim. Diger 156mda siyah tabanli kirmizi adinlatmali gostergeler var.
Her iki aracinda koltukleri guzel, birini spor birini klasik olarak saklamak istiyorum, bu yuzden kendi iclerinde parca degistirebilirim. Misal oem teyp diger alfaya gidip ondaki siyah taban gostergeler ve guclu bir teyp buna gelebilir, zamanla bakacagim. Bu arada digerinde turbo setup ve Q2 oldugundan ona coil olarak Bilstein B14 leri takacagim, kendileri gundelik kullanima hic uygun degiller

Birde ayrica once sattigim daha sonra verdigim arkadas arabasini satacak olunca geri aldigim Jetfin jantlarim var, acikcasi 18 inchler takacagim araci biraz yavaslatacaktir, o yuzden turboya takmayi dusunuyorum.
Neyse cok uzattim, aracin gidisi (Kayseri rakimina ragmen!) gayet guzel. Sunroof zaten uzun zamandir alfalarimda aradigim bir donanimdi, en son GTV de sahip olmustum, daha sonra uzun sure sunroolu bir GTV aradim ama hayalim gerceklesmedi, kader diyelim. Sanziman oranlari beni ayrica mutlu etti, 3000dv de 132km/s saat gibi gidiyor tam dikkatli bakamadim, 170lerde arac 4000dv/d larda, tam uzun yol cruser. Virajlarda cok zorlamasamda on arka takim sifir ayarinda, ileride Q2 denk gelirse takabilirim. Koltuk sirtliklari elektrikli hareketli, ucundan ful donanim

Kayseri baglarindan bir kac foto ile ilk tanitimi bitirelim;

Son olarak aracin youtube tanitim video linkini vereyim;
https://www.youtube.com/watch?v=5ahe6irIXbA&t=77s