Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 MK2 SS 07 HMZ 53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

defrost

Yine ortasından dalayım

Bu aracımdan önce mk2 rosso 1.6 156 sahibiydim ve alfayı bu araçla tanımıştım. Rosso dan çok memnundum orijinaldi alfam sadece performansı sarmıyordu beni. ss i kafaya koymuştum birkere, herkesin bahsettiği 2.0 motorun performansı selespeed in keyfi birde donanımı tabiki.
Birgün ofisin orda bir polis memuru alfamı sordu, biraz sohbet muhabbet derken laf satarmısına geldi, dedim satarım (takipte olduğum bir ss sw vardı) biraz daha muhabbet, fiyat konusu falan ön görüşme gibi oldu arkadaş ayrıldı.
Düşünmüş taşınmış ve geldi iş ciddiye bindi, hadi dedik ama dedim 1dk ben istediğim alfa yı bulmadan bunu sana veremem (plakadan sebeb)
Tabi hemen takipteki sw ss i aradım arkadaş satmaktan vazgeçmişti ve macera başladı.
İlanlardaki ss lerin hiçbiri bana gelmezdi çünkü düzgün bir ss, geçmişi belli olan, gereken ilgi gösterilmiş hakkı verilmiş olmalıydı.
Alanya da ikamet ettiğim için en yakından başladım ve Turgay ustayı aradım, olumlu bir sonuç çıkmadı sonra başladım İzmir - Ankara - İzmit sırayla aradım yok, düzgün kafama göre bi ss yok çıldırıcam, bu arada polis memuru arkadaşta sıkıştırıyor (ama sağolsun iki ay bekledi beni).
En son zeki ustayı aradım, dedim usta böyleyken böyle, yok dedi şuan bildiğim, o ara yanındaki ustalara sordu var bir tane deyince dedim usta anlat nedir ne değildir.
Zeki usta nın araç hakkında verdiği bilgiler benim kafamdaki fikirlerle örtüşünce tamamdır dedim. Aradan birkaç gün geçti henüz bir netice yok ben haber bekliyorum ve aradım sordum. Zeki usta ss sahibi arkadaşla görüşmüş iş yerinden bir arkadaşına söz vermiş o cayarsa ss bizim ama kafamda deli sorular. Benim hiçbir işim normal gitmezki mecbur kaderimize razı olduk bekledik. Sonunda arkadaşla görüştük sen sor ben söyleyeyim dedi, konuştuk anlaştık.
Macera devam ediyor bir yandan işlerin en hızlı olduğu dönem dükkanı bırakamam, diğer yandan İstanbul uzak mesafe en kötü iki günüm gidecek birde plaka işi var rosso yu satacağım arkadaşında ikameti Alanya olduğu için plaka değişimi isteyemiyoruz. Manavgat'ta ikamet eden arkadaşıma satışı verdim aynı gün o da polis arkadaşa satışı verdi aynı gün emniyetteki arkadaşlar boşa çıkan plaka yı garaja çektiler :)
Bitmedi daha İstanbula gidilecek araç alınıp dönülecek.
Biletler alındı sabaha karşı 4.30 uçağı, saat gece 12:30 ben hala ofisteyim son müşterimi gönderip eve geçtim bi duş alıp kestireyim biraz iyi gelir dedim.
Bir buçuk saat uyumuşum, saat 3.00 antalya'ya havaalanına doğru yola koyulduk. Uçağa bindik İstanbula indik kahvaltı falan derken zeki ustanın oraya geçtik, arkadaşta geldi bakıldı edildi notere geldi iş, her zamanki gibi sistem yok bi türlü satış alamıyoruz bayağı zaman kaybından sonra hallettik aldık ss i.
Bittimi, bitmedi daha Alanya'ya dönülecek bir buçuk saatlik uykuyla nereye dönüyorsun yok öyle bir dünya dedim, ama varmış o heyecanla yola koyulduk bastık gidiyoruz hava kararmadan ne kadar yol katedersek kardır diye biraz yapıştırdım.
Akşam olduğunda afyona varmıştık bile bi küçük mola ve artık 120 120 yola devam ediyorduk ama iyice bitmiştik çünkü 37-38 saat olmuş bir buçuk saat uyku ile direniyorduk.
Bu arada Alanyadaki dostlarımızda devamlı bizi taciz ediyorlardı nerdesiniz, varmı bir sıkıntı, dikkatli olun falan diye bi ara konum istediler gönderdik meğer adamlar Alanya'dan kalkmış bize doğru geliyorlar (neme lazım bişey olur diye) Ispartada buluştuk ben bunları gördüm direk attım kendimi alfa dan, tam diğer araca yönelirken yok ben yan koltukta oturayım sen sür dedim. ss bu herkese verilmez başladım yılların alfacısı gibi şöyle süreceksin yok böyle vitesi kullanacaksın falan filan :)
Sonunda Alanya'ya vardık macera bittimi yok daha plaka işi var onuda anlatmayayım nedir canım zaten kısaltarak anlattım.

Araç 2004 model jamara siyah
şuan 105.000 km
Geçmişi belli bir araç
ilk sahibi zeki ustaya götürüyormuş ikinci sahibi bahattin ustaya benim aldığım arkadaşta zeki ustaya götürüyordu bende tabiki turgay ustaya götürüyorum
Aldığımda sağ sol kapılarda sürtmeler vardı onlar elden geçti gerekli bakımları yapıldı
keyifle biniliyor nisandan bu yana.

Herkese sevgi ve selamlar...

You are not allowed to view links. Register or Login

defrost

defrost

Bu arada dünkü Alfisti olabiliriz ama yıllardır İtalyancıyız baba :)

Muratözdemir

Hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun. Maceranızın mutlu bitmesine sevindim. İnşallah sizde aracın kondisyonuna kondisyon katarak yıllarca kullanırsınız.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

defrost

Hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun. Maceranızın mutlu bitmesine sevindim. İnşallah sizde aracın kondisyonuna kondisyon katarak yıllarca kullanırsınız.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hoşbulduk sağolun eğer 159 veya gt için kaşınmazsam bu alfam için yeni sezonda güzel planlarım var...

krm1983

Roman gibi :)
Kazasız belasız inşallah.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

schumi

Hayırlı olsun, kazasız belasız...

defrost

Roman gibi :)
Kazasız belasız inşallah.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Sağolun  :)
hikayemi alfa mı roman? You are not allowed to view links. Register or Login

ali kaynak

Bayağı bi trafik yaşamışsanız ama deymiş . :nazar:
Hayırlı uğurlu olsun ....
Lancia delta III

defrost

Sağolun cümlemize kazasız belasız inşallah You are not allowed to view links. Register or Login

Değdi değdi gönlüme göre oldu çok teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login

vieri

Hayırlı olsun.Maşallah.  :nazar:

alperen08

Baya ugrasmissiniz ancak degmis kazasiz belasiz gunlerde kullanmaniz dilegiyle

LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DcD-Semih

Çok yakışıklı maşallah, güzel günlerde kullanın.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Koful

Hayırlı olsun. Maşallah  :nazar: :nazar:

coyote

Hayırlı olsun. Performans olarak 1.6 ile 2.0 arasında fark olduğu malum. Arka arkaya ikisine de sahip olduğunuz için performans farkı için siz ne dersiniz?

defrost

Çok sağolun arkadaşlar inşallah dahada yakışıklı olacak parmakla göstericez biraz zaman lazım...

1.6 ile 2.0 performans olarak mukayese edilemeyecek kadar fark var.
2.0 ne kalkışlarda ne yokuş yukarı kesinlikle üzmez, 1,6 lpg de 25-30 kuruş yakardı güzel bir değer bu
2.0 ise 50-55 kuruş yakıyor yaksın çünkü karşılığını veriyor. (lpg yok hiç takılmadı takılmayacak)
2.0 gerçekten keyifli kalkışı, hızlanması, uzaması, ara hızlanması, motor sesi, selespeed keyfi bambaşka 1.6 ile çok farklı
ama aslına bakarsanız bi sprint booster güzel olabilir You are not allowed to view links. Register or Login

defrost

Bu arada '' Yay Şart'' çılar nerde?  :haydi: :haydi:

Gouki

Hayırlı uğurlu olsun abi. Yay şart :clover:

defrost

Eyvallah abi sağol  :)
bi gelde tanışalım artık da You are not allowed to view links. Register or Login

coyote

Çok sağolun arkadaşlar inşallah dahada yakışıklı olacak parmakla göstericez biraz zaman lazım...

2.0 ne kalkışlarda ne yokuş yukarı kesinlikle üzmez, 1,6 lpg de 25-30 kuruş yakardı güzel bir değer bu
2.0 ise 50-55 kuruş yakıyor yaksın çünkü karşılığını veriyor. (lpg yok hiç takılmadı takılmayacak)
2.0 gerçekten keyifli kalkışı, hızlanması, uzaması, ara hızlanması, motor sesi, selespeed keyfi bambaşka 1.6 ile çok farklı
ama aslına bakarsanız bi sprint booster güzel olabilir You are not allowed to view links. Register or Login

Sanırım 2.0TS motor varken yanına 1.6 seçeneğini eklemek tamamen vergi dilimleri ile ilgili. Gidişi yanında yakışı fazla farketmeyen bir motor çıkarmanın başka bir açıklaması olamaz sanırım.

3 yıl önce 2.0TS 156'mı satın alma aşamasındayken, ilanlardaki lpg'li 156'lara vebalı muamelesi yapıyordum. Neyse, uzun bir arayıştan sonra, hayallerimin tüpsüz :) 156'sını buldum ve 1 yıl bu şekilde bindim. Prins marka lpg kullanıcısı bir arkadaşımın ısrarlı methetmelerine dayanamayıp lpg sistemini araştırmaya başladım. Arkadaşımın sistemi Prins Silverline idi. Bu modelden oldukça yüksek fiyata bir de Prins VSI diye bir model olduğunu görünce, özellikle o modeli araştırmaya başladım. En sonunda ikna olup Prins VSI sistemini taktırmaya karar verdim. Ancak biraz detaylı araştırınca, tüm bileşenlerin kite dahil olmadığını, tank ve tank üzerindeki regülatörün ayrı ayrı ve montaj firmasının tercihine göre takıldığını gördüm. Onları da tek tek markalarını seçerek belirledim. Hep montaj konusunun çok önemli olduğunu okuduğum için, o konuda da çok seçici davrandım ve ona göre bir firma seçtim. Uzun lafın kısası, 2 yıldır 156'mı LPG ile kullanıyorum ve benzin ile kullandığım 1 yıla acıyorum. Aynı aracı her iki yakıtla da kullanmış biri olarak diyorum ki; LPG konusunu tüm 2.0TS motoru kullanan arkadaşlar ciddi ciddi düşünmeliler. Benzinlinin yarı fiyatına gezmek "paha biçilemez"  ;)

defrost

Sanırım 2.0TS motor varken yanına 1.6 seçeneğini eklemek tamamen vergi dilimleri ile ilgili. Gidişi yanında yakışı fazla farketmeyen bir motor çıkarmanın başka bir açıklaması olamaz sanırım.

3 yıl önce 2.0TS 156'mı satın alma aşamasındayken, ilanlardaki lpg'li 156'lara vebalı muamelesi yapıyordum. Neyse, uzun bir arayıştan sonra, hayallerimin tüpsüz :) 156'sını buldum ve 1 yıl bu şekilde bindim. Prins marka lpg kullanıcısı bir arkadaşımın ısrarlı methetmelerine dayanamayıp lpg sistemini araştırmaya başladım. Arkadaşımın sistemi Prins Silverline idi. Bu modelden oldukça yüksek fiyata bir de Prins VSI diye bir model olduğunu görünce, özellikle o modeli araştırmaya başladım. En sonunda ikna olup Prins VSI sistemini taktırmaya karar verdim. Ancak biraz detaylı araştırınca, tüm bileşenlerin kite dahil olmadığını, tank ve tank üzerindeki regülatörün ayrı ayrı ve montaj firmasının tercihine göre takıldığını gördüm. Onları da tek tek markalarını seçerek belirledim. Hep montaj konusunun çok önemli olduğunu okuduğum için, o konuda da çok seçici davrandım ve ona göre bir firma seçtim. Uzun lafın kısası, 2 yıldır 156'mı LPG ile kullanıyorum ve benzin ile kullandığım 1 yıla acıyorum. Aynı aracı her iki yakıtla da kullanmış biri olarak diyorum ki; LPG konusunu tüm 2.0TS motoru kullanan arkadaşlar ciddi ciddi düşünmeliler. Benzinlinin yarı fiyatına gezmek "paha biçilemez"  ;)

Bende 1.6 kullandım ama şimdi 2.0a binince şımardık 1.6 yı beğenmiyoruz. Lpg konusuna çok hakim olmamakla beraber ts motorlar için pek performans kaybı yaşanılmadığı söylenir genellikle
Benim durumum farklı, bu araca hiç lpg takılmamış eğer ben taktırırsam ihanet etmiş sayarım kendimi :)

blackgear

Maşallah, iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah  :nazar: :clover:

defrost

Maşallah, iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah  :nazar: :clover:
Çok sağolun
Amin cümlemize kazasız belasız sürüşler  :yukari-ok:

defrost

Ben oynamıyorum

Koful

Çok geçmiş olsun.
Sürtüp kaçma mı yoksa yine? (.............)

Ön kapı ve arka kapının sadece çerçevesi, ilginç görünüyor. Taşıdıkları birşeyi mi sürttüler acaba...

Neyse, geçmiş olsun tekrardan.