0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle cümleten selamun aleyküm. Aranıza yeni katıldım ve inşallah yıllarca kalacam gibi. Başlıktada belirttiğim gibi 159 1.9JTD otomatik distincive plus almak üzereyim. Araç 160000 km de araç sahibinin dediğine göre bakımlı. Yanlız aklıma takılan bir iki soru var ve sizlerin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Araçta şanzıman yağ kaçırıyormuş ve sorduğu ustalar normal bişey kaç yaşında araba sıkıntı olmaz fazla bişey yok bin demişler. Sizcede normal mi olurmu bu tür durumlar 159 larda. Olursa sıkıntı çıkarırmı ilerleyen zamanlarda. İkincisi ise araç çok soğuk havalarda nadiren de olsa birden ikiye geçerken hafif vuruntu yapıyormuş peki sizce bu normal mi olur mu bazen böyle. Birde alırken neyine dikkat etmek lazım bu araçlarda. Genelde sağdan soldan direksiyon kutusu varyatör problemi falan diyorlar ama nekadar doğru bilemiyorum. Sizlere danışmak istedim...
Doğru diyosunuz ama almamak için zor tutuyorum kendimi. Arabaya her baktıkça şeytan habire dürtüklüyo al diye. Bi olur yolunu bulsam hemen alacam. Az hayal kurmadım 159 la. Şimdi imkan da olunca alası geliyor insanın zor frenliyorum kendimi. Büyük sıkıntı çıkaracak şeyler olmasa çoktan almıştım ama düşündürüyo bayağı. Dediğim gibi 60 bine verirse alıp yaptırıp 2 3 yıl rahatça binmek geçiyor içimden. 67 68 e malolur. Ha tabi araç o fiyat edermi bilmiyorum kullananlar veya alanlar daha iyi bilir