Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 2.4 Sportwagon

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

hannibal

İbretlik olmuş, Allah nazarlardan saklasın...
Bir de fotoğraflar ayrı başarılı, değinmeden geçemeyeceğim ;)

Gouki

Maşallah harika görünüyor.

devirsever

Emre eline saglik guzel isler yapiyorsun   :yukari-ok:

Yalniz bana arac asiri basik ve spacerlardan dolayi alt taraf cok genis gorundu gozume. Yani bazi dokunuslar biraz BMW havasi ile harmanlanmis gibi acaba neden  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6

uniquel

You are not allowed to view links. Register or Login
Güle güle kullan :)

Cok tesekkurler tekrardan. :)

İbretlik olmuş, Allah nazarlardan saklasın...
Bir de fotoğraflar ayrı başarılı, değinmeden geçemeyeceğim ;)

Son paylastiklarim kendi cektigim fotograflar, pek beceremem aslında ama begenmenize sevindim :)

Maşallah harika görünüyor.

Cok tesekkurler.

Emre eline saglik guzel isler yapiyorsun   :yukari-ok:

Yalniz bana arac asiri basik ve spacerlardan dolayi alt taraf cok genis gorundu gozume. Yani bazi dokunuslar biraz BMW havasi ile harmanlanmis gibi acaba neden  :D

Evet fazla basık şuan.
Ön tarafta yürüyenle ilgili yapacagım degisiklikler var, bi sure boyle devam edicem fakat sonrasında hem iyileştirme yapıcam hem de ön tarafı yükselticem.
Aslında hicbir BMW aracım bu kadar basık olmadı. :)

uniquel

Ekim günceli olsun.
Son 2 aydır pek bişe yapmadım sayılır.
Boya sonrası tek eksik kalan arka kapı ve camurluktaki koruyucu folyolardı.
Sıfır orijinal olarak o parcaları almaya kalkınca inanılmaz pahalı. Yani parcanın işlevine göre fazla pahalı. Tam set olarak almaya kalkarsanız 4 parca 500 liraları buluyordu yanlis hatırlamıyorsam.

Önce kartondan sablon cıkarttım, sonra şeffaf folyoyu şablona göre kestik. Bikac foto paylasayım.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bi tane gün sonu fotografı paylasayım.

Bu da dogru iş yaptıgımızın gostergesi. Yagmur sularının bıraktıgı iz bu fotografta belli oluyor.

Seramik uygulamasının üzerinden hemen hemen 3 ay gecti.

Bu arada 159 un kronik sorunlarından biri bende de baş gösterdi.
Bir cogunuz biliyordur gerci ama ben kısaca anlatayım.
Direksiyon hidrolik rezervuar haznesinin icinde basıncı tutan bi kapakcık var ve bu kapakcık yerinden koparak sistemde yeterli hidrolik basıncının tutulamamasına neden oluyor.
E tabi bu da direksiyon pompasının ses yapmasına sebep oluyor, özellikle park manevralarında epey can sıkıcı bir durum.
Başlarda korktum, "Aha pompayı aldık elimize" falan diye dusunurken biraz arastırınca gördüm ki durum tamamen rezevervuardan kaynaklı.
Cünkü bu aracın direksiyon hidrolik sıvısı 2 tip cıkmıs.
Kimi 159 da Tutela GI/E kullanılıyor, yani kırmızı olan.
Kiminde ise yeşil renkli Tutela GI/R.
Kaput altı etiketinde ne yazıyorsa onu kullanmak gerekli. Benim araç icin yeşil kullanılması gerekirken, sagolsun gecmiste ustalardan birisi kırmızı koymus.
Sistemdeki kırmızı hidroligi tamamen boşaltmak icin 2 adet 1er lt'lik Tutela GI/R temin ettim. Sistem 0,9lt alıyor fakat tek seferde kırmızıyı tamamen sistemden alamadıgımız icin bir miktar yeni hidroligi ziyan etmek durumunda kaldım.
Sonuc tabiki mükemmel.
Direksiyon yumuşadı
Ses gitti
Haznedeki basınc kaybı, köpüklenme, fokurdama vs gitti.

Bu da bonus olsun. Komşuculuk Ligi :D

devirsever

Sayili 159lardan masallah!  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ekerem

Şampiyonlar ligi ama lider belli maşallah :nazar:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Sercan Keklik

bu arada yeni folyolar orj folyoya göre çok daha kaliteli! :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

uniquel

Sayili 159lardan masallah!  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Tesekkurler :)

Şampiyonlar ligi ama lider belli maşallah :nazar:

Sagolun :)

bu arada yeni folyolar orj folyoya göre çok daha kaliteli! :)

Evet abi sen soyledikten sonra dikkatimi cekti ve bu sekilde yapmak daha guzel oldu sanki.

uniquel

Yağmurlu bir Samsun gününden foto olsun. :)

umitkilic

Maşşşşşallaaaaaaahhhh

meizu note8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

uniquel

Eveeeeet.. Birlikte ilk yılımızı devirdik. 25 Ocak 2019'da tanışmıştık kendisiyle.
Yeni yılın ilk güncellemesi olsun o zaman. Bu post, biraz üzücü olaylarla dolu olabilir; biraz pembe dizi kıvamında da olabilir. Öyle pek görsel şölen falan beklemeyin yani  :)

Hersey bu fotografla basladı.

Haftasonu hava güzel. Cici cici yıkandık temizlendik. Ama sanırım nazara geldik.
Hic olmayacak bi yerde, hic aklıma gelmeyecek sekilde ufak bi kaza yasadım. Ara sokak sayılabilecek 20 ile giderken önümdeki aracın fren yaptıgını gormedim ve gec fren yapınca arkadan carptım. Tabi kaza bu sonucta olabilir ama insan üzülüyor. İlk aklımdan gecirdigim şey "Yeter ya bıktım boya badana işlerinden!" oldu :D

İndim baktım enteresan bi durum var. Vurdugum arac RR Sport olunca tabi hasarın şekli biraz degisik oldu. Tamponda cizik dahi yok fakat kaput 2 büklüm olmuş. RR Sport'un da ceki demiri kapagı takılı olmadıgı icin ordaki kanca kaputa dayanıp yırtmış. Allahtan yırtmış, yırtmasa panel vs hasar gorebilirdi. Neyse sonrası malum, tutanak kagıt kürek işleri..

Fotograflarda pek belli olmuyor ama kaputun ortaları hep dalgalandı. Yani kaput önden aldıgı darbeyle kendini ortadan bükünce tek bir noktadan iz yapmayıp, yüzeyin geneline dagıldı. En sevmedigim durum da macun olayı. Ne kadar düzeltilmeye calısılsa da macun olacagı icin direkt degisim yoluna gitmeyi tercih ettim.

Başa gelen cekilir yapacak bişe yok. Kaskodan dosyamızı actık, bi yandan exper degisim verecek mi diye dusunurken bi yandan da tr de orj kaput var mı diye bakıyorum falan...
Tabiki TR'de yok. Exper bi yandan bastırıyor onarım da onarım diye.. En son, "Ben degisim istiyorum, yurt dısı siparis uzun da sürse degisim olacak" diye diretince siparis gecildi. Şimdi belki bazı arkadaşlar kaputun degismesi konusunda "keşke" diyebilirler ama sanırım ben biraz farklı dusunuyorum. Vidalı parca da degisim, bence macunlu kaputtan daha iyi oldugu kanaatindeyim.

Aslında zamanlama güzeldi. 15-20 gün yurt dısına cıkacaktım zaten. O arada tedarik saglanırdı, en fazla 10 gün daha beklerim diye hesap yapıyordum kendimce.
Aradan 2 hafta gecti, yurtdısındayım hala. Parcacı bir arkadasla tesaduf konusurken, dur bi stok bakayım tekrar dedi. Bir de ne görelim! TR de 2 adet kaput var!
Hemen Sercan abiyi aradım, sagolsun stok oldugunu dogruladı. Bursa da 2 adet stok vardı.

Sonra hemen eksperi aradım. Simdi aramızdaki dialogu yazıyorum.
+ Ahmet Bey, Bursa Tofaş stokta 2 adet kaput gorunuyor, yurtdısı siparis ne durumda?
- E siz yurt dısı siparisi iptal etmediniz mi?
(Ben şok!)
+ Hayır neden edeyim? 2 hafta once bu şekilde konustuk ve siz de tedarikcinize bu sekilde bilgi verdiniz?
- Hayır Emre bey, tedariginiz gorunmuyor suanda iptal etmissiniz.
+ Neyse bosverelim yurtdısını, Bursa'da 2 stok var birini alın hemen.
- Emre Bey rica etsem siz Adana'daki tedarikcimizi arar mısınız? Eger siz ararsanız daha hızlı yürür iş.
+ Tamam verin numarasını arayayım.

Olaya bakar mısınız? Benim tedarigim iptal edilmiş, 2 haftadır dosya oyle havada boşta duruyor, ne kontrol ediliyor ne de ne olacak diye düsünülmüyor!
Adam kalkıp bana diyor ki, tedarikcimizi siz arayın daha hızlı halollour. Yahu adamın işini de biz yapıyoruz, şaka gibi..
Deve - Hendek ilişkisini düşünün. Yumdum gözümü.
Almanya'dan, Adana'yı aradım. Yarım saate yakın tedarikciye derdimi anlatmaya calıstım. Sonuc olarak işi bi şekilde netlige kavusturduk.

Bu kaza olayından hemen önceki hafta aks problemi yaşamıştım. Genelde sağ aks yani uzun taraf bozar diye Almanya'dan sağ aks aldım.

Turkiyeye dondukten bikac gün sonra kaput geldi. Kaportacım aradı, Emre kaput geldi ama ezik var geri gonderdim dedi.
İş yine bitmemişti.. Sonra durdum düsündüm.. Stokta 2 adet vardı, biri ezildi; digeri de ezik gelirse ne yapacagım? :D

Hemen kalktım gittim kargo subesine. Tam Black Friday ertesi tabi.. Kargolarda adım atacak yer yok kalebodur gorunmuyor paketlerden. Kaputun paketini tekrar actırdım, bir yerinde ufak gamze seklinde ezik var, bir de derin bi cizik. Cizik de hafiften iz yapmış yüzeye. Hemen boyasız göçük düzelten ustamı aradım durumu anlattım. O da kaputu görünce bişe yok bu duzelir dedi ve işi cözmüs olduk.

Sonuc olarak macun istemiyordum ve amacıma ulastım :D

Bu arada ben de incik boncuk detay işlerle ugrasayım dedim. Kaput kecesinin klipslerinden 1i eksikti, bikac tanesi de keceyi sokerken kırılıp elimde kaldı. Eksikleri tamamladım. Ben yeni farkettim ama bilenler vardır belki, klipsler Doblo ile aynı :D

Keceyi de oturdum bi güzel temizledim. Yine kirlenecek ama olsun :)
Önce elektrikli süpürgeyle güzelce çektim tozunu, sonra döşeme detay ilacıyla fazla ıslatmadan güzelce temizledim. Sonuc beni tatmin etti.

Hazır el atmışken, yoncalara da girişeyim. Girismez olaydım yine para harcadım :D
Şöför tarafındakinin vernigi biraz kalkmıştı, vernigi kalkan yerler de soluk görünüyordu. Yeşil boyayla rutuşlayıp vernikleyeyim tekrar dedim ama daha beter ettim.
Sercan abiyi aradım yine :D Sagolsun o da hemen gönderdi, sağ sol onları da yenilemiş olduk.

Fırçayla debelenirken cektigim bir kare :D

Ve nihayet artık bitti.

Biter mi hic! Bitmez.. Aks almıştım ya hani..
Sök tak işlemler bitti. Cıktık teste.. Yine titriyor.
İşte yıkıldıgım an. İnanın arabayı vurdugumda bu kadar üzülmemiştim. Bitmeyen iş cözülmeyen sorun gercekten can sıkıyor.
Sonra farkettik ki olay sağ aksta degil, sol akstaymış. Neyse sağı da yenilemiş olduk yapacak bişey yok. Şuan sol aksı da aldım, hatta yanında bir de bonus var  :p
ST Coiloverlarım da nihayet ulaştı elime.

Son olarak, kendimi biliyorum. Duramayıp Wiechers alacagım eninde sonunda ama, simdilik kendimi mutlu etmek icin custom yapım bir kule gergisi taktım.

Biraz uzun oldu ama son 3 ayın özeti bu sekilde. Acısıyla tatlısıyla. Ama otoparkta ayrılırken, arkamı dönüp yine son bi bakışmamız oluyor tabiki :)

kuti147

Signore 156 yı sattığım zaman Kemal de idi bu yakışıklı. Bana sen al bunu demişti. Planlar başka olduğundan kabul etmemiştim. Geriye donup baktığımda "acaba" diye düşündüğüm tek Alfa olur kendisi  :-[

Ama sizin gibi hem bir Alfisti hem de Petrolhead olan birinde olması acımı hafifletiyor açıkcası  :arkadasim:  :yukari-ok:

Yapılan iyileştirmeler olsun, can sıkan olaylar sonucu yapılan işlemler olsun (bu arada ben olsam bende yeni kaput sipariş ederdim  :p ) aracı tam tadında ve zirve noktaya yaklaştırıyor. Emeğinize, cebinize ve zevkinize sağlık.

Nazarsız, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim  :alfisti:

34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

radar54

Vardır her şerde bir hayır biraz sancılı olmuş ama yine mükemmel olmuş  :yukari-ok:  :nazar: :nazar: :nazar:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

Vesper

Kaput değişmiş, daha güzel olmuş ;) Nazar değmesin güle güle kullanın aracınızı :nazar:
2013 1.4 170 Hp TCT Giulietta "Nero Etna"

ekerem

Nazar hocam nazar , Instagram'da paylaşmıcaktınız    :) şaka bi yana geçmiş olsun, çok güzel halletmişsiniz maşallah :nazar:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

devirsever

Emre cok gecmis olsun, cok nazar cekiyor makine  :nazar: :nazar: :nazar:
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6

ysbilgin

Bununla geçmiş olsun.
Mermi gibi maşallah. :nazar:
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

kaanromeo

Alfa varsa nazar vardır :haydi: :nazar: :nazar:

Testarossa

Geçmiş olsun,ben sizin yerinizde olsam bende değiştirirdim.Altı üstü kaput orjinal parça eskisiyle aynı olmuştur zaten.
this is all about passion

2009 159 JTSSW Rosso

uniquel

Signore 156 yı sattığım zaman Kemal de idi bu yakışıklı. Bana sen al bunu demişti. Planlar başka olduğundan kabul etmemiştim. Geriye donup baktığımda "acaba" diye düşündüğüm tek Alfa olur kendisi  :-[

Ama sizin gibi hem bir Alfisti hem de Petrolhead olan birinde olması acımı hafifletiyor açıkcası  :arkadasim:  :yukari-ok:

Yapılan iyileştirmeler olsun, can sıkan olaylar sonucu yapılan işlemler olsun (bu arada ben olsam bende yeni kaput sipariş ederdim  :p ) aracı tam tadında ve zirve noktaya yaklaştırıyor. Emeğinize, cebinize ve zevkinize sağlık.

Nazarsız, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim  :alfisti:

Cok tesekkurler güzel yorumunuz icin.
Petrolhead oldugumu kabullendim artık ama alfisti konusunda emin degilim. Sanırım 156 ve gt gibi araclara sahip olmadan da pek alfisti olarak gormeyecegim kendimi.
Acaba diye dusunmeyin hocam, bana da hayrı olmaz yoksa :) şaka bi yana, kendimi şanslı hissediyorum ben de.
Cunku bi 1.9 jtd alsam yine aynı iyilestirmeler gerekiyorsa yapardım. Ama 2.4ün verdigi hazzı ve nadideligi yasayabilecegimi sanmıyorum.

Vardır her şerde bir hayır biraz sancılı olmuş ama yine mükemmel olmuş  :yukari-ok:  :nazar: :nazar: :nazar:

Evet olması gereken bişeymiş sanırım. :)

Kaput değişmiş, daha güzel olmuş ;) Nazar değmesin güle güle kullanın aracınızı :nazar:

159 un kronik problemi sanırım kaput degisimi :D tampon sözde var yani :D
Cok tesekkurler

Nazar hocam nazar , Instagram'da paylaşmıcaktınız    :) şaka bi yana geçmiş olsun, çok güzel halletmişsiniz maşallah :nazar:

Nazar diye bişey var evet ama benim de dalgınlıgım var kabul ediyorum yani :)
Cok tesekkurler

Emre cok gecmis olsun, cok nazar cekiyor makine  :nazar: :nazar: :nazar:

Abi yapacak bişe yok ne yapayım onu soyle, binmeyeyim mi :D

Bununla geçmiş olsun.
Mermi gibi maşallah. :nazar:

Evet daha buyugunden korusun. Cok tesekkurler

Alfa varsa nazar vardır :haydi: :nazar: :nazar:

Cıkmıştır heralde dimi? :D

Geçmiş olsun,ben sizin yerinizde olsam bende değiştirirdim.Altı üstü kaput orjinal parça eskisiyle aynı olmuştur zaten.

Tesekkurler. Evet orj parca olmasa / bulamasam degismezdim sanırım.

kuti147

Cok tesekkurler güzel yorumunuz icin.
Petrolhead oldugumu kabullendim artık ama alfisti konusunda emin degilim. Sanırım 156 ve gt gibi araclara sahip olmadan da pek alfisti olarak gormeyecegim kendimi.
Acaba diye dusunmeyin hocam, bana da hayrı olmaz yoksa :) şaka bi yana, kendimi şanslı hissediyorum ben de.
Cunku bi 1.9 jtd alsam yine aynı iyilestirmeler gerekiyorsa yapardım. Ama 2.4ün verdigi hazzı ve nadideligi yasayabilecegimi sanmıyorum.

Acaba dememin altında hiç bir negatif düşünce yok aman yanlış algılanmasın. Düzgün bakan birilerinde olduğu sürece mutlu oluyorum, destekliyorum  :D zaten en güzel kısmı 2.4 ve nadide olmasi  :rock:

Bu arada bence yavaş yavaş Alfista olduğunuzu da kabul etmelisiniz. Kullanılan Alfa modeli ile değil Alfa'na olan yaklaşımına göre Alfista olunur. Ki bence çoktan hak etmişsiniz  :serefe:

Tekrar NAZARSIZ, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim  :yukari-ok:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

devirsever

Valla benim gt deki tek ve yegane eksik 2.4 20V makine  :D

Daha ne diyim, iyi gunlerde kullan, Allah nazarlardan korusun  :nazar:
1996 155 Q4