Öncelikle merhabalar,
Bana BMW yi bıraktıran 2.4 sportwagon ile aranızdayım. Adım Emre, Samsun'luyum.
Alfa konusunda da forumunuz konusunda da oldukca acemiyim. Hatalarım olursa lutfen uyarınız
Biraz kendi tarafımdan sportwagon hikayesini anlatayım.
Yıllardır coupe araca bindim. BMW E36 Coupe ile 3 yıl, Seat Leon SC ile 2 yıl ve en son evlenme arifesinde aldıgım BMW E46 Coupe aracım oldu. Malum çocuk geliyor ve hayatta satmam dedigim E46'mı cevremden gelen yogun baskılar sonucunda gözden cıkarmak durumunda kaldım.
Sedan araç sevmiyorum, sw ler arasında V60, A4 falan derken bir yandan da ara ara ilana düşen temiz 1.9 159 sw ler ise gözüme takılmıyor degildi.
Sonra bir sabah yine gözüme takılan bir 159 u incelerken buldum kendimi. 2.4 hacimli oldugunu görünce ise işin rengi değişti bir anda
Günlerden perşembeydi. Cumartesi sabah yurtdışına cıkacaktım. Aracı araştırıp karar verip, kalkıp Bursa'ya gidip aracı almak için sadece 1 buçuk günüm vardı. Tabi heyecan da var
Neyse gittik baktık, artıları eksileri degerlendirip bi şekilde anlaşarak hayırlı olsun dedik.
Alfa'ya cok yabancıydım, dogal olarak da Samsun'da da alfa ustası guvendigim birisi yoktu. Ankara'da tavsiyeler dogrultusunda bir usta buldum ve Bursa'dan dönerken triger seti, tüm kayışlar, yağ filtre bakımı, genel kontrol vs. yaptırdım. O günden bikaç foto paylaşayım.
Ben nasıl bir belaya bulaştım dercesine;
Acil bakımı yaptırmıştık ve genel olarak bir eksik listemiz de oluşmuştu.
Tabi önceligim mekanik eksikleri halletmek ama plakanın yazı karakteri gözüme batıyordu. Amerikan parkları ise seviyorum ama siz alfistiler nasıl karşılarsınız bilmiyorum tabi
Şuan için tam bir yaramaz baba modundayım. Aracın soluksuz ivmelenme istegi, yolda verdigi güven beni cok tatmin ediyor. BMW nin oldugu gibi Alfa nın da gercekten kendine has bir sürüs dinamigi oldugu asikar. Zamanla daha da ögrenecegiz, alışacagız.
Şuan için mekanik olarak eksikleri,
- Direksiyondan cevirirken gelen ses
- Egzoz Manifold saplamalarından biri kesmiş
- Rot ayarı bozuk
- El fren tabancasının üst dişlerde atlama yapması
- Sol ön davlumbaz yenilenmesi lazım
- Radyatör davlumbazı ve motor alt koruma yok
- Radyatörün takozlarından eksikler var
Bir aksilik olmazsa bu hafta sonu bunları halledecegiz. Bir de spacer gerekiyor bence ama bu konuda sizin görüşlerinizi bekliyorum cunku kac mm almam gerektigini tam bilemedim. Sanırım 15mm ön-arka yapmak yeterli olacaktır?
Sonrasında kozmetik işleri zamanla hallederiz. Aracın ici oldukca düzgün fakat dıştan bayagı eksigi var bence.
Biraz uzun yazdım, biraz sohbet havasında bir konu olsun isterim. Cunku dedigim gibi, alfaya cok yabancıyım ve sizin her türlü gorus ve düsüncelerinize de acıgım.
Simdiden tesekkürler,