Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 - Passione - Yeni Fotograflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

@agucba, Eskisine göre farkı; turbonun ardındaki katalitik konvertörün de bu işlemle birlikte iptal olması. Eskisinde rezalet bir işçilikle sadece DPF iptali yerine düz demir boru vardı. Şimdi ise iyi bir işçilikle DPF + katalitik konvertör iptali var. Bunların yanında 304 krom materyalinin normal OEM boruya göre egzoz gazını daha kolay tahliye etmesi de güç artışı sağlıyor.

Burada egzoz kafaları aşırı büyük çıkmış fotografın çekim açısı gözünüzü yanıltmasın.

@Emin, custom hakkındaki şehir efsaneleri konusunda haklısınız fakat gerçekten aracını çok iyi tanıyan birisi için bu sistemin kattığı +performansı anlamamak mümkün değil. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
"centocinguantanove"

Gouki

İşçiliğe bayıldım ben de Candoğan, güle güle kullan. :clover:

emin

abi valla eski haline göre iyi birşey yapmışsın sanırım. Riskli hareketler her adımı 3-5 kere düşünerek yaptırmak lazım, ben de deneye yanıla gördüm. GT'nin egzozuna hayatta dokunamam mesela =)
supersprint getirecek yürek de yok malesef =)

Aracını tanıyan birisi özellikle turbo araçlarda en ufak bir yazılım farkını, egzoz farkını hissedebiliyor en azından ben mitoda öyleydim. o yüzden anlaşılabilir fakat bazen ses işin içine girince yanıltıcı olabiliyor.
En temizi dynoda teste çıkmak işlem öncesi ve sonrası, anca tanıdık olucak yazılım için çıkarken egzozu da yazılımdan sonra yaptırıp bakıcaksın falan karışık işler, bunların piri fatih oldu artık.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Passione

@Gouki, teşekkürler Özün :)
@emin, Q-tronic şanzımanda dyno ölçümü yapılıyor mu bilmiyorum. Daha doğrusu birkaç kişiden otomatik vitesli araçlarda sağlıklı sonuç vermediğini duymuştum. ne kadar doğru bilemiyorum tabi :)
"centocinguantanove"

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
@emin, Q-tronic şanzımanda dyno ölçümü yapılıyor mu bilmiyorum. Daha doğrusu birkaç kişiden otomatik vitesli araçlarda sağlıklı sonuç vermediğini duymuştum. ne kadar doğru bilemiyorum tabi :)

Dyno ölçümü yapılıyor. Sıkıntı yok.

bende işçiliğe bayıldım doğrusu...

KAKIRMAN

Böyle işçiliği olan ustalar kaldı mı yahu. Maşallah nazar değmesin ustaya da makinaya da.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Passione

Dyno ölçümü yapılıyor. Sıkıntı yok.

bende işçiliğe bayıldım doğrusu...

Dyno isini arastirmak lazim o zaman tesekkur ederim.

@KAKIRMAN, Tesekkurler Ilhan Bey sagolun.
"centocinguantanove"

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Passione

Yav su arabayi yerde gorek bi :)

Ayynen ya fark ettimde butun fotolar liftte :) bakalim birkac islem daha kaldi ondan sonra saglam bi makinayla yerde fotolar cekilicek.
"centocinguantanove"

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

@agucba, Eskisine göre farkı; turbonun ardındaki katalitik konvertörün de bu işlemle birlikte iptal olması. Eskisinde rezalet bir işçilikle sadece DPF iptali yerine düz demir boru vardı. Şimdi ise iyi bir işçilikle DPF + katalitik konvertör iptali var. Bunların yanında 304 krom materyalinin normal OEM boruya göre egzoz gazını daha kolay tahliye etmesi de güç artışı sağlıyor.

Tamamdır, açıklama için teşekkür ederim.  :)

///////////////

hi_cazz

aklıma birşey takıldı. Muayene zamanı napmayı düşünüyorsunuz? Bildiğim kadarı ile DPF'siz bir şekilde muayeneden geçemeyecek araç. DPF bölümünde ekstra bir ek görmedim.

Burak

Eskiden dyno yok hiç biyerde diye ağlardık , şu an ise İzmirde bile 2 tane var bi Ayhan ustada bi de kastyle da ama giden yok  :D
Bence kastyle 3. Sanayide güzel bi yer yaptı dyno'da 70-80 tl bişeymiş git bi ölçtür yakın hem sana  :)
1997 Gtv V6 TB

Passione

@hi-cazz, muayeneye giderken eski sistemi takıcaz: downpipe sonunda bir adet flanş var oradan sökülüp eskisi  DPF ile birlikte takılıyor.
@definitive, Burak abi tavsiye için sağol, ilk işim gidip bir ölçüm yaptırmak olacak :)
"centocinguantanove"

wolkanku

çok başarılı olmuş..tartışmasız en iyi 159 oldu :)

sesi nasıl oldu?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Passione

Eyvallah tesekkurler, ses cok az artti tatli hirilti seklinde anlatabilirim. Turbo emis sesi baya artti en guzel yani da bu.
"centocinguantanove"

ATA

Sirada ne var diye sormaya korkar oldum Cando :)) gule gulee kullan  cok başarili olmus :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Passione

Eyvallah Ata ufak operasyonlar kaldi artik, guclendirilmis anti-roll barlar, krom bijonlar, belki jant boyama vs. :) TI direksiyonu alayim diyorum ebay den fakat rengi siyah :( benim sutlu kahve ic mekana uyar mi bilemiyorum. Bakicaz iste nasip :)
"centocinguantanove"

fevkalbeser12

İzmire gitmek için bi sebep daha oldu artık:) en yakın zamanda mekanına gelicem artık:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ATA

Vallahi burda hic bir sey yapamiyorum arabay sizlerin yaptiklarina bakip bakip mutlu oluyorum. Calismalara devamm :)) ekimde bende kaldigim yerden devam ederim :))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

egeozal1

Eyvallah Ata ufak operasyonlar kaldi artik, guclendirilmis anti-roll barlar, krom bijonlar, belki jant boyama vs. :) TI direksiyonu alayim diyorum ebay den fakat rengi siyah :( benim sutlu kahve ic mekana uyar mi bilemiyorum. Bakicaz iste nasip :)

Derisini sorun etmeyin. İç renginize göre kaplarsınız derisini yine kırmızı dikil kullanırsınız ortada ki kapağı da sizinki ile değiştirirsiniz. ;)

Erkay KAHYA

Selamlar,
Eksoz harika görünüyor. İyi günlerde kullanın.
159 lara bayılıyorum. (Bazı eksik yanları dışında.)
Eksoz sesi de iyileştiyse daha ne olsun.

Passione

Selamlar,
Eksoz harika görünüyor. İyi günlerde kullanın.
159 lara bayılıyorum. (Bazı eksik yanları dışında.)
Eksoz sesi de iyileştiyse daha ne olsun.

Eksi yanlari artilarinin yaninda hicbir onem tasimiyor bence :)
"centocinguantanove"

agucba

Çok sevdiğim bir arkadaşımın yeni aldığı 159 SW'de dün kısa süreli de olsa seyahat etme fırsatı buldum. Bence 159 bambaşka bir dünya. Bildiğimiz diğer Alfa Romeo'lar ile ile alakası yok.

///////////////

Passione

Çok sevdiğim bir arkadaşımın yeni aldığı 159 SW'de dün kısa süreli de olsa seyahat etme fırsatı buldum. Bence 159 bambaşka bir dünya. Bildiğimiz diğer Alfa Romeo'lar ile ile alakası yok.

Bu kisa seyahatta ki 159 ile ilgili dusuncelerinizi ogrenebilir miyiz Serkan Bey?
"centocinguantanove"