Tekrardan merhaba,
Uzun süredir yazmıyordum bu arada ufak tefek şeyler oldu onları da buraya eklemek istedim.
1. Patlayan park ampülünü değiştirmek için söktüğümde kablo izolasyonlarının artık kuruyarak döküldüğünü gördüm. Büyük ihtimal kısa devre yaparak ampülü patlatıyordu. Hemen bantla sardım iki tarafı da izole ettim. Artık patlayan ampüllerde kabloları da kontrol etmekte fayda var.

2. Ne zamandır aklımda olan kalorifer petek temizliğini antifiriz değişimde yaptırmak istiyordum. İlla tıkanıp patlamasını beklemeye gerek yok. Eylül başında o işi de aradan çıkarttık. Ancak temizlik sırasında ya da sonrasında cihazda bir şey belli olmadı ben de anlamadım temiz miydi değil miydi. Yani öyle abi bak peteklerden bunlar çıktı gibi bi durum yok, kapalı sistem. Yaklaşık 50 dakika sürdü.

Sonrasında temizliği yapan elektrikçi antifirizi German Müller diye bir marka koymak istedi, tabi ki kabul etmedim. Gelen her araca bu marka antifirizden koyuyorlar mavi ya da pembe rengine göre. Petek temizliği yaptıracaksanız mutlaka kendi antifirizinizle gidin. Ben Magnetti Marelli koydurdum.

3. En sinir olduğum durumlardan biri, cam kriko arızası. Sol arkayı kendim değiştirmiştim bunun için bir konu da açtım hatta nasıl yapılır diye. Geçen ay sağ ön cam da açarken arızalandı. Hava yağışlı, cam tam kapanmıyor, bantlasam bant tutmaz

. İyi kötü kaldırdım camı, dedim tamir kiti falan uğraşmayım sıfır orijinal alayım takayım. Sordum soruşturdum yurt dışından gelecek 1 ay . Beklenecek gibi değil hemen çözmem lazım. Ustam şaşmazda bir kilitçiye yönlendirdi gittim ona yaptırdım.
Söküldüğünde şaşırmadığım manzara;

Mekanizmanın parçasında plastik bir kısım kırıktı, ayrıca telde kopmuş makaraya sarmış. Allahtan mekanizmadan ustanın elinde varmış da değiştirdi. Kırık kısmı aşağıda resimde gösterttim elimde tuttuğum küçük beyaz parça.

Aklınızda olsun kilitçiler bu işi yapıyor. Teli ölçüp uygun boyda kesip başlık çakıyorlar ve yeni makaraya ile takıyorlar. Sorunsuz çalışıyor şu an için.
Tamirine 1500 TL ödedim Aralık 2024 itibari ile, sıfırı 4500-5000 TL civarındaydı sanırım.