Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 159 Siyah İnci  (Okunma sayısı 13585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pervasiz_7

• Membro
Ynt: 159 Siyah İnci
« #100 : 11 Temmuz 2024, 10:41:57 »
Selam istanbulda masek var hakkıyla boyuyor. Onla görüşebilirsiniz (Y)

Teşekkürler. Aklımızda olsun. İstanbul'a yolum düşerse detayları isterim  :yukari-ok:
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

Pervasiz_7

• Membro
« #101 : 05 Şubat 2025, 11:51:58 »
Tekrardan merhaba,

Uzun süredir yazmıyordum bu arada ufak tefek şeyler oldu onları da buraya eklemek istedim.

1. Patlayan park ampülünü değiştirmek için söktüğümde kablo izolasyonlarının artık kuruyarak döküldüğünü gördüm. Büyük ihtimal kısa devre yaparak ampülü patlatıyordu. Hemen bantla sardım iki tarafı da izole ettim. Artık patlayan ampüllerde kabloları da kontrol etmekte fayda var.

2. Ne zamandır aklımda olan kalorifer petek temizliğini antifiriz değişimde yaptırmak istiyordum. İlla tıkanıp patlamasını beklemeye gerek yok. Eylül başında o işi de aradan çıkarttık. Ancak temizlik sırasında ya da sonrasında cihazda bir şey belli olmadı ben de anlamadım temiz miydi değil miydi. Yani öyle abi bak peteklerden bunlar çıktı gibi bi durum yok, kapalı sistem. Yaklaşık 50 dakika sürdü.

Sonrasında temizliği yapan elektrikçi antifirizi German Müller diye bir marka koymak istedi, tabi ki kabul etmedim. Gelen her araca bu marka antifirizden koyuyorlar mavi ya da pembe rengine göre. Petek temizliği yaptıracaksanız mutlaka kendi antifirizinizle gidin. Ben Magnetti Marelli koydurdum.

3. En sinir olduğum durumlardan biri, cam kriko arızası. Sol arkayı kendim değiştirmiştim bunun için bir konu da açtım hatta nasıl yapılır diye. Geçen ay sağ ön cam da açarken arızalandı. Hava yağışlı, cam tam kapanmıyor, bantlasam bant tutmaz  :duvar: . İyi kötü kaldırdım camı, dedim tamir kiti falan uğraşmayım sıfır orijinal alayım takayım. Sordum soruşturdum yurt dışından gelecek 1 ay . Beklenecek gibi değil hemen çözmem lazım. Ustam şaşmazda bir kilitçiye yönlendirdi gittim ona yaptırdım.

Söküldüğünde şaşırmadığım manzara;

Mekanizmanın parçasında plastik bir kısım kırıktı, ayrıca telde kopmuş makaraya sarmış. Allahtan mekanizmadan ustanın elinde varmış da değiştirdi. Kırık kısmı aşağıda resimde gösterttim elimde tuttuğum küçük beyaz parça.

Aklınızda olsun kilitçiler bu işi yapıyor. Teli ölçüp uygun boyda kesip başlık çakıyorlar ve yeni makaraya ile takıyorlar. Sorunsuz çalışıyor şu an için.

Tamirine 1500 TL ödedim Aralık 2024 itibari ile, sıfırı 4500-5000 TL civarındaydı sanırım.
-Soichiro Honda

Pervasiz_7

• Membro
« #102 : 05 Şubat 2025, 11:55:03 »
Bu arada sağ ön hoparlör patlaktı ne zamandır değiştirecektim. @sefalet abi ile çıkma bir kaç tane denedik onlarda patlak çıktı. Orijinali sıfır olarak bulunuyor mu bilmiyorum ama hem yeni çıkan hoparlörlere göre  daha düşük performanslı hem de değişmişken keşke daha iyisi olsa dedim. Yeni hoparlör almak sorun değil ama yuvaya oturtmak, sığdırmak dert. Araya aparat gerekiyor onun ölçüsü ne olacak, vidalar deliklerin üstüne denk gelmez vs, vs sorunlar.

Sonrasında bir ampül yandı ve dedim ki ben yeni hoparlör alsam bu orijinallerin de içini çıkartıp çerçevesini kullansam. Yerine cuk oturmaz mı?  :alkis:

Hertz marka hoparlörle denedim ve sağ ön çok iyi oldu ancak tamamını değiştirmediğim için bunu tamamlanınca detaylı anlatarak buraya ekleyeceğim (pek yakında  :D8)
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2025, 11:58:15 Gönderen: Pervasiz_7 »
-Soichiro Honda

alperuzi

• Membro
« #103 : 12 Şubat 2025, 15:06:10 »
http://thingiverse.com/thing:5572411

Alfa 159 hoparlör adaptörü. herhangi bir 3d printercıda bastırabilirsin.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Kibitzer

• Membro
« #104 : 12 Şubat 2025, 18:56:16 »
http://thingiverse.com/thing:5572411

Alfa 159 hoparlör adaptörü. herhangi bir 3d printercıda bastırabilirsin.

Herhangi bir 3d printercıya gerek yok. Aramızda mutlaka vardır. Hatta var; ben :))

Malzeme parasına basarım, tamamen hobi olarak evde oyuncak vs yapmak için aldım yazıcıyı. Maddi beklentim yok, kargo ödemeli gönderirim ihtiyacı olan varsa. Çok basit bir parça gördüğüm kadarıyla.

Ekleme: Şimdi parçayı indirip inceledim. Sanırım bir çeyreği bu ve 4 tane lazım. Toplam 100gr filament gidecek gibi görünüyor. Hangi malzeme ile basılması gerektiğine emin değilim. Muhtemelen en iyisi ABS plastik ile basmak olur.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2025, 19:00:22 Gönderen: Kibitzer »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Pervasiz_7

• Membro
« #105 : 13 Şubat 2025, 19:30:43 »
Teşekkürler, burada dursun mutlaka birine lazım olur. Ben orijinalin bağlantılarını kırıp çerçevesini kullandım. Üstelik bağlantı noktaları tam üst üste geldi böylece orijinal soketi de kullanabildim.

-Soichiro Honda

GoogleTagged