Merhaba..
Nasıl başlayayım bilemedim önce kendimden bahsedeyim. Daha önce 156 ve 159 sahibi olmuştum. 159'u 2013 te kullandım. 1.8 MPI motorluydu ve en büyük hatam sanırım o motorla o aracı almaktı. Motor dışında herşeyini hep özlemiştim.
159 u satıp sıfır Lancia Delta aldım 3 sene kullandım, daha sonra da kiralık olarak Kia Sportage kullandım. Bu araçları hep kendi şirketimiz bünyesinde aldım ve kullandım.
Kia'nın kira sözleşmesi kasımda biteceğinden ufaktan araç aramalarına başlamıştım. Genelde hedef Ford Mondeo idi ancak 159 aşkı da hiç kaybolmamıştı ve ilanları hep takip etmekteydim. Ilanlara 170bin km de bir TBI düştü. 170 bin kmde araç almak aklımın ucundan geçmezdi aslında. Sonuçta şirkete alacağım araç günlük kullanılacak ve az masraf çıkaracak bir araba olmalıydı. Ancak bir gün Bostancı'dayken şeytan dürttü ve araca bakmaya gittim. Ortağım da yanımdaydı ve araca bayıldık. Yakından incelendiğinde çok iyi bakıldığı belli oluyordu. Kısa bir tur kullandıktan sonra da almaya karar verdim. Bugün aracın bende olduğu 4. gün
Şu ana kadarki gözlemlerim:
Motor beklediğimden de iyi soluksuz bir hızlanması var. Alt devirleri çok güçlü o yüzden sık vites değişimine gerek olmuyor.
Eski 159 um da çok iyi yol tutardı ama bu bambaşka bir seviyede.
En şaşırdığım kısım eski 159 umdan daha konforlu ve daha sessiz olması. Ekstra bir yalıtım var mı daha inceleyemedim ancak çukurlara girişi çok daha sessiz ve alt takım daha rijit hissettiriyor.
Eski 159 umu 45bin km de almıştım. Şimdi aslında temiz gözükmesine rağmen iyi bakılmamış olduğunu daha iyi anlıyorum.
İç dış çok temiz. İçeride sadece sol kapı açma mandalının ordaki plastik parçada çizikler var ve arka klima kumandalarının olduğu parça soyulmuş/erimiş. Bunlar dışında kusursuza yakın. Bu parçaları da kolayca bulurum diye düşünüyorum.
Yakıt fena
Ancak tahmin etmediğim birşey değildi. Benim ev Gayrettepe iş Leventte. Trafik bolca mevcut. Şu ana kadar 14 litre yaktım
Tabi deneme sürüşleri olduğu için rahat durmuyorum.
14 litreyle günlük nasıl kullanacaksın diyebilirsiniz. Mesafe kısa olduğundan toplamda aşırı olmayacak benim için. Sonuçta 3 senedir kullandığım Sportage de 12 litre civarı yakıyordu bu güzergahta (1.6 turbo 177hp)
Ufak tefek sorunları var:
Işık sensörü çalışmıyor.
Kısa farlar bitik aydınlatmıyor.
Motor ikaz ışığı yanıyor, baktırdık lambda sensör hatası verdi.
Bunları yarın servise götürdüğümde halledeceğim. Eski sahibi hep yetkili servise sokmuş ve kayıtlara ulaştık.
Son olarak resimleri de koyuyorum. Araba biraz pis idare edin
Beyaza alışmaya başladım ama aklımda hep mat siyah kaplama vardı. Siz ne düşünürsünüz?