Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 - 07 GBP 03 YENİDEN İSTANBUL'DA.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burock27

You are not allowed to view links. Register or Login
O nasil yorum yaaa  :D Kutup ayisi degil en azindan.

Masallah masallah ellerinde hayat buldu bu nadide guzellik. :nazar: :nazar:
Kullansan sen de öyle dersin

CPH2009 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

admin

Jantlar kimyasalla metale kadar soyulup elektrostatik  boyandı. Falken Azenis FK510 lar ile takıldı.
Lastik ile ilgili yorumum: Ayı gibi tutuyor.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yine de dikkatli olmakta fayda var, lastiklerin genel olarak bir çoğu ilk zamanlarda iyi yol tutar. Kalitesi yüksek olanlar da etki uzun veya daha uzun sürer iken, ortanca ve alt kategoridekiler daha erken su koyverirler.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Burock27

Yine de dikkatli olmakta fayda var, lastiklerin genel olarak bir çoğu ilk zamanlarda iyi yol tutar. Kalitesi yüksek olanlar da etki uzun veya daha uzun sürer iken, ortanca ve alt kategoridekiler daha erken su koyverirler.
Doğru. Yeniyken tüm lastikler iyidir. En dandik Çin lastiği bile yeniyken tutunur. Ama Falken Azenis'in tutunması sıradışı geldi bana. Yonca yaprağı dönerken G kuvvetinden tansiyonum düştü desem abartmış olmam. Bu tutunma %10-15 azalsa yine iyi bence.

Lastikleri bana tavsiye eden @martini_lancia ya çok teşekkürler. 625 tl ye çok iyi performans.

cAn16

Hayırlı olsun, maşallah çok güzel araç.  Falken konusunda aynı tepkiyi bende vereceğim.  Zaten şu an yeni Egea larda da aynı seriyi kullanıyoruz.  Test etme ve inceleme sonrası Falkende karar kılmıştım ben de . Hem yerli malı tercih edelim her zaman ;) kazasız güzel günlerde kullanın inşallah

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

Burock27

Hayırlı olsun, maşallah çok güzel araç.  Falken konusunda aynı tepkiyi bende vereceğim.  Zaten şu an yeni Egea larda da aynı seriyi kullanıyoruz.  Test etme ve inceleme sonrası Falkende karar kılmıştım ben de . Hem yerli malı tercih edelim her zaman ;) kazasız güzel günlerde kullanın inşallah

Egealar Azenis FK510 ile mi geliyor fabrikadan?

agucba

///////////////

Burock27

Falken yerli mi?

Tapatalk Bericht
Made in Çankırı.

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

cAn16

Egealar Azenis FK510 ile mi geliyor fabrikadan?

2021 modeller evet ;)

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

martini_lancia

Lastikleri tavsiye edip bulamamistim size ama ne yapip edip azimle tedarik ettiniz lastikleri Burak Bey,satin aldiginiz lastikci de japon uretim olmayan Azenis serisi gormedim demisti size oyle animsiyorum diyalogumuzdan, buna ragmen watsaptan lastikler gelince yolladiginiz fotodaki Made in Turkey ibaresi ikimizi de  sasirtmisti ve biraz uzmustu acikcasi,cunku o kadar sorma sorusturma Made in Japan lastige ulasma motivasyonu ile yapilmisti  ama akabinde taktirip memnun kalmaniza sevindim. 
Bu seri piyasaya ciktigi zaman Falken'in flagship serisi ve made in japan slogani ile You are not allowed to view links. Register or Login farkli zamanlarda 225/45/17 olarak 2 set almistik ve ikisi de japon uretimdi 2018 ve 2019 tarihlilerdi bize denk gelenler. 
Ticari gercekler  slogani da yedirtiyormus bunu gorduk bu lastik tedarigi surecinde.

2002 Cosmo Blu manual 156 2,0ts.

Burock27

Lastikleri tavsiye edip bulamamistim size ama ne yapip edip azimle tedarik ettiniz lastikleri Burak Bey,satin aldiginiz lastikci de japon uretim olmayan Azenis serisi gormedim demisti size oyle animsiyorum diyalogumuzdan, buna ragmen watsaptan lastikler gelince yolladiginiz fotodaki Made in Turkey ibaresi ikimizi de  sasirtmisti ve biraz uzmustu acikcasi,cunku o kadar sorma sorusturma Made in Japan lastige ulasma motivasyonu ile yapilmisti  ama akabinde taktirip memnun kalmaniza sevindim. 
Bu seri piyasaya ciktigi zaman Falken'in flagship serisi ve made in japan slogani ile You are not allowed to view links. Register or Login farkli zamanlarda 225/45/17 olarak 2 set almistik ve ikisi de japon uretimdi 2018 ve 2019 tarihlilerdi bize denk gelenler. 
Ticari gercekler  slogani da yedirtiyormus bunu gorduk bu lastik tedarigi surecinde.
Bence Türkiye üretimi ile Japonya üretimi arasında hamur farkı yok. Yanlış bilmiyorsam Porche Macan bazı ebatları Azenis ve Çankırı'dan gidiyormuş.

admin

Motorsporlarının en üst seviyesi olan Formula 1 lastiklerinin İzmit Köseköy'de üretildiğini düşünürsek, bunun haricinde bir çok otomobil markasının lastik tedarikinin Türkiye'de üretilen lastikler ile karşılandığını düşünürsek, lastiğin nerede üretildiği konusunun çok sıkıntı olmaması gerek.

Kimi yerlerde duyulur veya okunur; Lastik hamurlarının satıldığı pazara göre uyarlandığı gibi bilgiler var ama bu ne derece doğru, onu uzmanlar söyleyeceklerdir.

Örnek olarak nasıl ki İspanya'da üretilen bir Nissan ile İngiltere'de üretilen Nissan arasında fark yoksa, veya Fransa'da üretilen Renault ile Slovenya'da üretilen Renault arasında fark yoksa, genel olarak Türkiye'de üretilen lastik ile Japonya'da üretilen lastik arasında da fark yoktur. Üretim esnasında uyulması gereken gereksinimler, teknik şartlar aynı olması gerektiğinden, sonuç olarak bir fark olmayacaktır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Burock27

Biraz frenlere el atayım dedim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

devirsever

Biraz frenlere el atayım dedim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Hortumlari neyle degisiyorsun?
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Burock27

Hortumlari neyle degisiyorsun?
Bunlarla işte. Bunlar çelik sargılı hortumlar.

devirsever

Bunlarla işte. Bunlar çelik sargılı hortumlar.

Bana sanki kirli gibi geldilerde o yuzden sordum  :D
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

cem meric

Fren hissiyatı arttı mı Abi ?

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

Burock27

Daha almadım servisten. Perşembe günü alıp muayeneye götürecem. Kullanınca nasıl oldu yazarım.

Burock27

Frenler bayağı farketti çelik hortumlarla. Çok direk ve dozlama daha kolay. Ön balatalar trafikte biraz ısınınca çok ses yapıyordu. Diskler değişti ve Ate balata ile gayet iyi oldu. Balatanın bedding aşaması bitince eminim biraz daha iyi olacak.

Burock27

Biraz da Nardi Style takılalım.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

devirsever

Burdanda hayirli olsun Burak, bakalim bu uygulamadan umitliyim ben.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Burock27

Derisi yenilendi takılacak yakinda inşallah. Güzel oldu sanki 
Şu an için sadece direksiyonj takmaya karar verdim. Ağaç vites topuzu bulursam takimlayacağım

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

obasar

Çok güzel duruyor. Ağaç vites topuzunun yenisi çok zor ben ingiltere de bulmuştum 2 ay önce 156 için kargo ile aldım.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Burock27

Satılıktır...

RMX3741 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi