Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2011 Giulietta ile yeni Alfacı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
4200 valeo kit - 1000 işçilik verdim ben.ama işçilik içinde başka ıvır zıvır işlerde vardı o yüzden tam olarak baskı balatanın işçiliği sayılmaz
Volanla birlikteyse çok iyi fiyat.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

SkY

Volanla birlikteyse çok iyi fiyat.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evet volan baskı balata ve bilye hepsi takım çıkıyor kutudan..sanırım güncel fiyatı artmış maalesef.iyi kurtardım diye düşünüyorum. :)

SkY

kısa süreli bir 18 jantta 8C modeli denedik ama yine 17 jantta kendi jantlarına döndük.

bir süredir soğutma suyu eksiltiyordu ama uzun periyoda yayılıyordu bu eksiltme.Ben aman yolsa kalmayalım korkusuyla yeni emme manifoldu alıp o işi hallettim.Tabi hazır açılmışken en son 70bin km önce değişen triger devirdaim kayışlar vs hepsini de halledince bir ağır bakım daha yapılmış oldu.

kendi çağımızda motor içine yalıtım yaptık.

madem parayı saçtık bir de pasta cila yapalım da rengi kremden beyaza dönsün dedik.işler sonrası hakikaten arabam beyazmış onu anladım :)

şubat tatili başlayınca oğlanın isteğini kıramadım hafta sonuna kartepe gezisi yaptık.

70.000km de başlayan maceramız 3 sene sonunda 150.000 km de devam ediyor.arada ciddi ciddi değiştirmek için adımlar atsamda yinede bir şekilde elimde tutuyorum alfayı. bakalım kısmet ne zamana kadar

Gouki

blackgear

Sebebini bilmiyorum ama, şehir içerisinden ziyade, tatil bölgelerinde veya yollarında gördüğüm Alfa' lara daha fazla sempati duyuyorum. Geçenlerde bir arkadaş da Antalya yolundan atmıştı bir kaç fotoğraf. Dediğim gibi nedensiz bir bağlantı var aramızda  :haydi:

Maşallah, uzun yıllar Alfa ile bol ve mutlu tatil günleriniz olsun :nazar:

SkY

Nice 150 binlere  :nazar:

çok teşekkürler :)

SkY

Sebebini bilmiyorum ama, şehir içerisinden ziyade, tatil bölgelerinde veya yollarında gördüğüm Alfa' lara daha fazla sempati duyuyorum. Geçenlerde bir arkadaş da Antalya yolundan atmıştı bir kaç fotoğraf. Dediğim gibi nedensiz bir bağlantı var aramızda  :haydi:

Maşallah, uzun yıllar Alfa ile bol ve mutlu tatil günleriniz olsun :nazar:
açıkcası bugüne kadar kullandığım araçlar içerisinde en masraflısı giulietta oldu ama yine de yolda gördüğümde tekrar tekrar baktıran yada kullanırken yüzümü güldüren araba olarak bende yer etti. :) iyi dilekleriniz için teşekkürler :)

SkY

jantlar aşırı kötü değildi ama son pasta cila işlerinden sonra arabada daha çok gözüme batıyordu.Hazır kışlıklardan yazlıklara geçerken yaparım dediğim işi bugün itibariyle yaptım.

önce güzel bir temizlik..

sonrasında tertemiz bir gun metal rengiyle yeniden beraberiz.

araba leş gibi ama en azından ton farkı belli oluyor az buçuk fotolarda...biraz da böyle devam edelim satana kadar :)

SkY

gözüme hoş geldi bugün :)

elmariachi

merhaba paylaşımlarınızı ilgiyle ve her kelimesini okuyarak incelemedim.Böyle güzel paylasımlar Alfa Romeonun her modelinde olmalı Anı defteri gibi..Almak isteyemlere çok önemli bilgiler veriyor.Ben Alfa Romeo 159 1.9 dizellere hayranım ama cesaret edip alamıyorum.Sizi cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.Tasarım olarak mükemmel araçlar oılduğuna inanıyorum.Ama malesef italyanlar aracın motor iç konsol ve plastiklerini nedendir bilinmez ama kaliteli yapmamıslar.Alfa Romeo maddi sıkıntısıı olmayan aracını seven boş vakti olan araç kullanmayı seven bireyler için çok güzel bir model olsa da bazı hayati parçaların bu kadar kısa zamanda eskimesi ve büyük sorunlara yol açabilecek olması italyanlara hiç yakışmadı..hayırlı günler dilerim..

YasinC

Ama malesef italyanlar aracın motor iç konsol ve plastiklerini nedendir bilinmez ama kaliteli yapmamıslar.

Bence bunu bmw için desek daha doğru olur :)

agucba

En azından aralıksız 36 yıldır Alfa Romeo kullanan bir ailenin mensubu olarak Alfa Romeo motorlarının dayanıksız veya kalitesiz olduklarını düşünmüyorum.
Yanlış bilgi verilmiş. İstisnalar kaideyi bozmaz. :)

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

elmariachi

En azından aralıksız 36 yıldır Alfa Romeo kullanan bir ailenin mensubu olarak Alfa Romeo motorlarının dayanıksız veya kalitesiz olduklarını düşünmüyorum.
Yanlış bilgi verilmiş. İstisnalar kaideyi bozmaz. :)

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhaba motor dayanıksız dememiştim arkadasın yaptıgı bakımları okudum bazı hayati motor parçalarının erken km lerde sorun çıkarması motora büyük zararlar verebilir demek istemiştim.

elmariachi

Bence bunu bmw için desek daha doğru olur :)

kapı kollarının erken yenilenmesi örnek olabilir.arka silecek sorunu bazı motordaki hayati parçaların yada plastiklerin büyük arızalar çıkarabilmesi ki birtanesini arkadas erken farketmiş..onun dısında bence motor parçaları erkenden ömrünü doldurmasıda örnek teskil edebilir..

halil

kapı kollarının erken yenilenmesi örnek olabilir.arka silecek sorunu bazı motordaki hayati parçaların yada plastiklerin büyük arızalar çıkarabilmesi ki birtanesini arkadas erken farketmiş..onun dısında bence motor parçaları erkenden ömrünü doldurmasıda örnek teskil edebilir..

Alfa Romeo'da kullanılan dizel motorlar Fiat üretimi olup , bir çok markada kullanılmıştır,hali hazırda da kullanılıyor.motor içinde bazı parçaların erken değiştirilmesi,motorun yada parçanın kalitesiz olduğu anlamına gelmez.bu tamamen araç kullanım şekline ve bakımlarının  zamanında ve uygun yedek parçalar ile yapılmamasına bağlıdır.  siz motora uygun olmayan yağ koyarsanız,uygun antifriz kullanmassanız yada hiç antifriz koymassanız motor içinde oluşacak aşınma ve tahribatlardan kim sorumlu olur? Alfa'mı?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

elmariachi

şimdi dostum arabalardan iyi anlıyorum.amacım aracı kötülemek değil ama sahibinin düşük kilometrelerde yaptığı bakımlardan yola çıkarak fikir yürütüyorum.Ben aracı orjinal dısında hiç bir parça takmayan orjinal katolagındaki yağ ve markası dısında hiç bir marka yağ koymayan ve orjinal lastik ebatları dıısnda hiç bir lastik kullanmayan her bakımları km gelmeden önce yapan bir insanım.önceki aracım 160 bin km kullanmadım.ama aşagıda yazacağım sorunların çoğuna rastlamadım ve hızlı da kullanırım.ben Giulietta 159 ve bir kaç marka arasında tercih yapmayı düşünüyordum.ama bu blog bana çok faydalı oldu Giulietta yı kesin olarak listemden çıkartmamı sağladı..EGR kapağından su sızdırması,soğutma sisteminin hava alınmasına yarayan plastik kapağı kırılmış ve soğutma suyunu burdan atıyordu 105.000 km başlarında sanırım çoğu giuliettanın başına gelen turbo hortumu yırtılması,bu iki sorun bu kilometrede hiç olmaması gereken bir sorundur.bu parçaların dayanıksız oldugunu gösterir.sonra şanzıman alt kulağı ses yapıyordu.90 bin km sag sol salıncagın değişmesi,vites geçiş sensörümüz.motor kulağımız var bunları ben eski aracımda 160 bin kilometrede değiştirmistim.sol ön kapı kolu ve arka silecekte ilk günkü gibi çalısıyordu.159 u arastırıyorum ama bu araç nazik ve ilgi isteyen ağır bakım periyodları kısa olan maliyetli bir model olduğu kanısına vardığımdan dolayı bu modeli listemden çıkardım.ama gülü seven dikenine katlanır.bu modele binmek isteyenler bunnları gözününe alması gerekiyor.

kaanromeo

şimdi dostum arabalardan iyi anlıyorum.amacım aracı kötülemek değil ama sahibinin düşük kilometrelerde yaptığı bakımlardan yola çıkarak fikir yürütüyorum.Ben aracı orjinal dısında hiç bir parça takmayan orjinal katolagındaki yağ ve markası dısında hiç bir marka yağ koymayan ve orjinal lastik ebatları dıısnda hiç bir lastik kullanmayan her bakımları km gelmeden önce yapan bir insanım.önceki aracım 160 bin km kullanmadım.ama aşagıda yazacağım sorunların çoğuna rastlamadım ve hızlı da kullanırım.ben Giulietta 159 ve bir kaç marka arasında tercih yapmayı düşünüyordum.ama bu blog bana çok faydalı oldu Giulietta yı kesin olarak listemden çıkartmamı sağladı..EGR kapağından su sızdırması,soğutma sisteminin hava alınmasına yarayan plastik kapağı kırılmış ve soğutma suyunu burdan atıyordu 105.000 km başlarında sanırım çoğu giuliettanın başına gelen turbo hortumu yırtılması,bu iki sorun bu kilometrede hiç olmaması gereken bir sorundur.bu parçaların dayanıksız oldugunu gösterir.sonra şanzıman alt kulağı ses yapıyordu.90 bin km sag sol salıncagın değişmesi,vites geçiş sensörümüz.motor kulağımız var bunları ben eski aracımda 160 bin kilometrede değiştirmistim.sol ön kapı kolu ve arka silecekte ilk günkü gibi çalısıyordu.159 u arastırıyorum ama bu araç nazik ve ilgi isteyen ağır bakım periyodları kısa olan maliyetli bir model olduğu kanısına vardığımdan dolayı bu modeli listemden çıkardım.ama gülü seven dikenine katlanır.bu modele binmek isteyenler bunnları gözününe alması gerekiyor.

hocam siz boyle kucuk bahenelerle arabaya binemessinizki değil alfa,bmw olsun vw olsun fransızlar olsun ne bileyim her model ve markada sorunlar vardır.

misal bmw m3 ünden tutta 3.18i sine kadar sorun yasanıyor motorunda vs.. hatta en son kasasında arka balatayı 10 bin km olmadan bitiriyor diye millet forumlarda aglıyordu.
eski kasası 3.18i lerde kronik turbo egzoz monifoldu catlatıyor daha 100 bin  km olmadan.3.16i sinde su kacagı veriyor motor her yerinden, millet motorları kırdı uyarı lambası yanmadı diye davalık olanlar var:))

vw da 1.4 tsı motorlar piston kırıyor, yag yakıyor miilet bagajında yedek yag ile dolasıyor:) 100 bin km olmadan daha bircok ornek var,say say bitmez... fiat grubunun motorları genelde cıktıgında yılın motoru secılır.

hortumdur motor kulagıdır vs..bunlar yukarıdakı orneklere bakarsan devede kulak kalır...

halil

bu işler fikir yürütme ile olmuyor.istediğiniz kadar orjinal parça taktırın,bakımlarını zamanında yaptırın;aracı hor ve sert kullanıyorsanız her parçada sorun çıkar.bu kaçınılmazdır.bu sadece Alfa için değil ,her marka için geçerlidir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

elmariachi

Kusura bakma dostum ama sana katılmıyorum marka fanatikliği yapmıyorum Eşit ve doğruları söylüyorum.Fikir yürütmeye gerek yok zaten hersey ortada gözüküyor.Bu sadece Alfa Romeo da değil Bugun en çok satan Volkswagen de de böyle parçaların ömürleri kısa bu da dikkat etmezseniz çok büyük sorunlara yol açıyor.Bunu Alfa romeoyu üretenlerde You are not allowed to view links. Register or Login ne derse desin parça uzun ömürlülüğü açısından japon arabaların eline kimse su dökemez.yanlız sürüs zevki heyecan mutluluk üst düzey yol tutus  gibi konularda Alfa Romeo ilk sıralarda gelir.Bence amacı A noktasından B noktasına gitmek olmayanların Alfa Romeo otomobilini sevenler otomobili ile bağ kuranların tercih edebileceği bir markadır.

SkY

çok teşekkürler :)

çok teşekkür ederim hepimie kazasız belasız sürüşler olsun :)

SkY

yaklaşık 100.000km ve 5 seneyi bulacak bir giulietta tecrübesi yaşıyorum.daha önce polo,golf,audi a3,corsa,grand cherokee,megane coupe gibi değişik markalardan kullandım arabalar.açıkcası kullanım km'sine göre en hassas olan alfa romeo oldu çıkardığı sorunlar itibariyle ama yaşattığı keyif için benim gözümde grand cherokee den sonra en özel arabam da giulietta m oldu.zamanla eskiyen tüm arabalar illaki sorun çıkartıyor.bunu da gözardı etmemek lazım tabi.

SkY

2 seneden fazla olmuş buraya güncelleme yapmayalı..güncel kilometremiz 210.00 oldu..bu dönemde 10bin km de bir klasik periyodik bakımlarımız yapıldı..arada ön disk balatalar yenilendi..son zamanlarda baskı balatanın bitiş emareleri göstermesi ve devir daimden gelen garip sesler üzerine daha fazla cesaret edemedim ve tüm hepsini değiştirdik..bu arada aralık ayında bitecek olan muayenede başıma dert olması muhtemel ses yapan ön salıncaklarda değişti..sonrasında yapılan rot ayarında kullandığım lastiklerin dişleri olmasına rağmen pek sağlıklı görünmemesi nedeniyle kış mevsimi olmasına bakarak 4 tane de kış lastiği aldım.böylece 2018 yılından beri ilk defa bu kadar büyük bir bakım yapılmış oldu.Tabi maddi anlamda da baya yordu şu an bu bakım işi..
satmaya şimdilik niyet yok bakalım daha ne kadar kullanırız :)

Gouki

SkY

Maşallah :nazar: Nice 200 binlere.

çok teşekkür ederim.bu gidişle 300binlere geleceğiz gibi  :D

murat

Km yükseldikçe yatırım da yükseliyor ve vazgeçme durumu azalıyor. O yüzden 300 de olur 400 de  :serefe: :nazar: :clover:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)