Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2020 Giulia

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kibitzer

Muhteşem. Güle güle kullanın  :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

volcano80

You are not allowed to view links. Register or Login
hocam eicbah pro kitte sekme olmaz. giuliettada otoban suratlerinde 200 üstlerinde bile tatlı bir yumusaklık var köprü birleşim yerlerinden bile gecerken araç o kadar tatlı yaylanıyorki bagımlılık yapıyor. st yay hiç denemedim ama araca göre yapılmadıgı belli önleri çok düşürmüş giuliada. kafayı basan şahinciler gibi:)). eicbah her yayı araca göre yapıyor ring pistinde deneyerek.
v2 ile nekadar fark vardı hocam böyle seyler bir kere alınır valla iyi cesaret sertlik yumusaklık ayarı olmayan coil coil degildir:))

Biraz zar attım gibi oldu Önceki, f30 daki koniler de sertlik/yumusaklık ayarlıydı ama cok fark yoktu. Şu an çokta kötü değil zaten ,ileride böyle birsey yaparsam v2 ye yönelirim.  1500-1600 euro civarıydı.

volcano80

Muhteşem. Güle güle kullanın  :))

teşekkür ederim

volcano80

Valla KW1 olsun benim olsun :) varsın sertlik ayarı olmasın. Sadece yay dan daha tercih sebebi benim için KW coil 👍 darısı benim başıma coil için inşallah  :(
İnşallah

volcano80

Herkese merhaba. Güncelleme yapalım
3 4 ay önce satın aldıgım (2.el) 19 incleri michelin ps4 ile kombinleyerek araca taktım. Araba şimdi kendini gösterdi. Bu arac fabrikadan bu halde çıkmalı bence

Coilllerden sonra bir tık daha sertlesen arabayı yumusatmak için runflat takmadım.  Normal lastikler ile araba cok daha guzel oldu, yumusadı baya ama yol tutustan bırsey kaybetmedi.
Jantlar 9 inc genişliğinde oldugu için öne 235/40,arkaya 265/35 taktım . Yanak profili düştü ama normal lastikten ötürü konfor öncekilere göre arttı bile diyebilirim.
Genişleyen tabandan ötürü yol sesi biraz arttı.

murat

:nazar: :alkis:
Şu plakaya altlık filan olsa daha kötü mü oluyor?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

volcano80

Yandan biraz kötü durmuş, doğrudur. Arabayı aldığımda plakalık vardı ama ön sensor belli belirsiz ötüyordu, ben de baya bir araştırdım, plakalıktan olduğu  söyleniyordu, çıkarttım plakalıgı , yapıştırmak zorunda kaldım, ama sensör ötmesi bitti,şu anda olması gerektiği gibi çalışıyor. İnanması zor bir durum :) . Bu yüzden plakalık takmıyorum, belki daha düzgün, altta doğru çıkıntı olmayan altlık olursa olabilir.

agucba

Nedense Giulia'nın Fuchs jantlarını daha çok beğeniyorum.
Bunlar da güzel ama ağır duruyor.
Fuchs jantlar aynı zamanda daha hafif, zaten üreticisi de hafif jant üretim konusunda uzman.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

mustafaguleryuz

Jantlar gerçekten çok iyi olmuş, yükseklik de iyi duruyor. Hem konfor hem görüntünün optimumu yakalanmış gibi :yukari-ok:

Mesajları alt alta okuyunca You are not allowed to view links. Register or Login ile plakalıktan kastınız farklı gibi geldi bana, plakalık değil de tampona takılan plaka altlığı olarak anladım.
2015 Giulietta Bianco Lunare

cario

Jantlar çok yakışmış, önceki haline göre büyük fark etmiş. Beyaz otomobilde bu jantlar ekstra güzel durmuş. :nazar:
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

volcano80

Jantlar gerçekten çok iyi olmuş, yükseklik de iyi duruyor. Hem konfor hem görüntünün optimumu yakalanmış gibi :yukari-ok:
tesekkür ederim
Mesajları alt alta okuyunca You are not allowed to view links. Register or Login ile plakalıktan kastınız farklı gibi geldi bana, plakalık değil de tampona takılan plaka altlığı olarak anladım.
demek istediğinizi anladım , Giulietta'mda vardı. Ama giulia için bakmadım, sensor konusunu  plakalığı söküp çözünce bir şey takmadım. Ama göz tırmalıyor.  Plaka yağıştığı için sökerken deforme olacak, yeni plaka çıkarmak lazım vs uzun iş var .Ama ileride altlık bulursam takarım yeni plaka  çıkartıp

volcano80

Konuyu güncelleyeyim;
Km dolmasa da yıllık bakım zamanı gelmişti. Ön fren balatalarım da bitikti.
Bakım harici ,fren balatası bujileri yenilendi.
08Haziranda muayene bitti , 1 hafta gecikme ile muayeneyi yeniledik, az da olsa coiloverlar la geçmeyebilir endişesi vardı ama sorunsuz geçtik .

AK420

Güle güle kullan hocam.  :alfisti:

volcano80

Güle güle kullan hocam.  :alfisti:
tesekkur ederim

Rkonuksal

Merhaba, ben de 2022 Giulia Veloce ile aranıza katıldım.

Hazır başka Giulia kullanıcısına denk gelmişken sormak istediğim bir şey var. Benim aracın cam tavanı canımı sıkıyor, sizin aracınızda cam tavan var mı? Var ise tıkırtı, yüksek hızlarda belli bir hızın üzerinde çok rahatsız edici boyutta rüzgar sesi yapma gibi bir durumla karşılaştınız mı?

cario

2017 Veloce'm var, cam tavan bozuk yolda ses yapıp, yüksek süratte rüzgar sesi alıyor ama çokta dert değil  :haydi:
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Garrett159R

güle güle kullanın  :clover: :alfisti:
2006 159 1.9JTDm Manuel

volcano80

Merhaba, ben de 2022 Giulia Veloce ile aranıza katıldım.

Hazır başka Giulia kullanıcısına denk gelmişken sormak istediğim bir şey var. Benim aracın cam tavanı canımı sıkıyor, sizin aracınızda cam tavan var mı? Var ise tıkırtı, yüksek hızlarda belli bir hızın üzerinde çok rahatsız edici boyutta rüzgar sesi yapma gibi bir durumla karşılaştınız mı?

tıkırtı vb ses yok ama dediğiniz gibi 180-190 sonrası aşırı rüzgar sesi vardı. serviste ayar yaptırdım, ses gitti, ancak yine de o hızlarda normal oldugunu düşündüğüm ses var biraz.

Rkonuksal

tıkırtı vb ses yok ama dediğiniz gibi 180-190 sonrası aşırı rüzgar sesi vardı. serviste ayar yaptırdım, ses gitti, ancak yine de o hızlarda normal oldugunu düşündüğüm ses var biraz.

Cevabınız için teşekkür ederim, rüzgar sesi yüksek hızlarda illa ki olur ama bendeki anormal bir durum. Kimi zaman bildiğiniz borazan sesi gibi zırıldıyor, kimi zaman ise ıslık sesi şeklinde aracın içeriye rüzgar alma gibi bir durumu mevcut maalesef. Aşırı derecede rahatsız edici. Başlarda servise söylediğimde herkes gibi onlar da cam tavanlı araçta yüksek hızda rüzgar sesi olur dediler ama olayın videosunu çekip kendilerine izletince durumun normal bir rüzgar sesi mevzusu olmadığını anlayabildiler. Zira eski aracım W212 E serisi idi, onda da cam tavan mevcuttu ama 260km/s hızda bile böyle bir ses söz konusu değildi.

Videoda durumu idrak edince aracı inceleme için bırakmamı istediler, ben de 7 Ekim tarihine randevu aldım (Mengerler Ataşehir). Bakalım ne olacak, sanki cam fitillere iyi basmıyor, belli bir hızın da üzerine çıkınca aradan hava kaçırmaya başlayıp gürültüye neden oluyor gibi hissediyorum. Umarım sizdeki gibi ayarla halledilebilecek bir durumdur.

murat

Yıl olmuş 2080 hala aynı mevzular  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Rkonuksal

Cevabınız için teşekkür ederim, rüzgar sesi yüksek hızlarda illa ki olur ama bendeki anormal bir durum. Kimi zaman bildiğiniz borazan sesi gibi zırıldıyor, kimi zaman ise ıslık sesi şeklinde aracın içeriye rüzgar alma gibi bir durumu mevcut maalesef. Aşırı derecede rahatsız edici. Başlarda servise söylediğimde herkes gibi onlar da cam tavanlı araçta yüksek hızda rüzgar sesi olur dediler ama olayın videosunu çekip kendilerine izletince durumun normal bir rüzgar sesi mevzusu olmadığını anlayabildiler. Zira eski aracım W212 E serisi idi, onda da cam tavan mevcuttu ama 260km/s hızda bile böyle bir ses söz konusu değildi.

Videoda durumu idrak edince aracı inceleme için bırakmamı istediler, ben de 9 Ekim tarihine randevu aldım (Mengerler Ataşehir). Bakalım ne olacak, sanki cam fitillere iyi basmıyor, belli bir hızın da üzerine çıkınca aradan hava kaçırmaya başlayıp gürültüye neden oluyor gibi hissediyorum. Umarım sizdeki gibi ayarla halledilebilecek bir durumdur.

Güncelleme yapayım, aracı randevu günü servise bıraktım.

Randevuyu alırken cam tavandan gelen şiddetli zırıltı-üfleme-ıslık karışımı sesin yüksek hızlarda (200+) geldiğini söylediğimde usta ile beraber teste çıkılacağını söylemişlerdi. Neyse arabayı gösterdim, durumu anlattım, videolar çekmiştim, izlettim. Ayar yapalım dediler ve arabayı aşağı hasar-kaporta bölümüne indirdiler. Bir kaç saat sonra tamam diyerek teslim ettiler, ben de haliyle teste çıkıldı mı ya da test edip sorun çözülmüş mü kontrol edecek miyiz dedim. Başta test edeceğiz diyen adamlar bir anda testte o hızlara çıkamayız diye yan çizdiler??? Servise 50km mesafeden geliyorum, siz arabayı alın deneyin ses devam ediyorsa tekrar getirirsiniz diyorlar (bu aynı sorundan aynı servise 2.gelişim) >:(

Sonuç; arabayı teslim aldım. Kuzey marmara otoyoluna çıktım, haliyle hiç bir değişiklik yok. Bir de üstüne nasıl bir "ayar" yaptılarsa artık cam tavan bozuk zeminde de düz zeminde de sürekli takır tukur ses yapıyor. Öncesinde de bozuk yollarda hafif de olsa tıkırtı geliyordu ama silikon spreyle temizleyince tıkırtı sesleri gidiyordu, şimdi ne yapsam ses kesilmediği gibi tıkırtıların şiddeti de 3 kat artmış vaziyette.

Servis bu problemi biliyor ve baştan savma, geçiştirme stratejisi izliyor, öyle bir izlenim oluşturdu bende, çok yazık.

İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz bir servis, ya da bu işten iyi anlayan usta tavsiyesi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Kaan

Güncelleme yapayım, aracı randevu günü servise bıraktım.

Randevuyu alırken cam tavandan gelen şiddetli zırıltı-üfleme-ıslık karışımı sesin yüksek hızlarda (200+) geldiğini söylediğimde usta ile beraber teste çıkılacağını söylemişlerdi. Neyse arabayı gösterdim, durumu anlattım, videolar çekmiştim, izlettim. Ayar yapalım dediler ve arabayı aşağı hasar-kaporta bölümüne indirdiler. Bir kaç saat sonra tamam diyerek teslim ettiler, ben de haliyle teste çıkıldı mı ya da test edip sorun çözülmüş mü kontrol edecek miyiz dedim. Başta test edeceğiz diyen adamlar bir anda testte o hızlara çıkamayız diye yan çizdiler??? Servise 50km mesafeden geliyorum, siz arabayı alın deneyin ses devam ediyorsa tekrar getirirsiniz diyorlar (bu aynı sorundan aynı servise 2.gelişim) >:(

Sonuç; arabayı teslim aldım. Kuzey marmara otoyoluna çıktım, haliyle hiç bir değişiklik yok. Bir de üstüne nasıl bir "ayar" yaptılarsa artık cam tavan bozuk zeminde de düz zeminde de sürekli takır tukur ses yapıyor. Öncesinde de bozuk yollarda hafif de olsa tıkırtı geliyordu ama silikon spreyle temizleyince tıkırtı sesleri gidiyordu, şimdi ne yapsam ses kesilmediği gibi tıkırtıların şiddeti de 3 kat artmış vaziyette.

Servis bu problemi biliyor ve baştan savma, geçiştirme stratejisi izliyor, öyle bir izlenim oluşturdu bende, çok yazık.

İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz bir servis, ya da bu işten iyi anlayan usta tavsiyesi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Öncelikle güncelleme yapmak için kendinize ait bir başlık açabilir misiniz.  ;) Sanırım bu başlık size ait değil.  :)
Servis sorununuza gelecek olursak Fiat-Alfa-Jeep vs. yetkili servisleri Doğuş grubu vs. servislerine göre biraz daha esnaf kalıyorlar. İş yerimde Renault' tan Wag grubuna ondan BMW, Mercedes ve Range Rover'lara kadar bir çok marka için yetkili servislere araç gönderdim. Özellikle Renault ve Fiat servisleri ne yazık ki içler acısı. Bakım hizmetini bile doğru, düzgün ve zamanında veremiyorlar. Kaldı ki sunroof-cam tavan sorununa çare üretsinler. Tecrübelerime göre Birmot vs. bir tanıdık olmadan birkaç kez daha servise gideceksiniz. İnşallah bu süreçte sorun ortadan kalkar. :asagi-ok: 
Çok premiuma çıkmadan Wv servisleri bile küçük bir sorunu çözmeden aracı iade etmiyorlar.
Örnek vermek gerekirse; işyerinde kullandığım passat'ın sağ arka cam motoru bozuldu ve komple düğmesi vs. herşeyi ile değişim yapıldı. İş bittiğinde cam düğmesinin ışığı çalışmıyordu. Sebebinin eski ve yeni üretim parçalardaki pin farkları olduğunu söylediler. Zaman istediler, hiç karşılaşmadıkları bir durummuş. Üretici ile yazışma yapıp çözeceğiz cevabı aldım ve 3 hafta sonra servise çağırıp çözdüler. Kısacası tanıdık biri yoksa Alfa-Fiat servislerinde bu tarz çözümler zor.
1 hayal
5 duyu
6.his

volcano80

Öncelikle güncelleme yapmak için kendinize ait bir başlık açabilir misiniz.  ;) Sanırım bu başlık size ait değil.  :)
Servis sorununuza gelecek olursak Fiat-Alfa-Jeep vs. yetkili servisleri Doğuş grubu vs. servislerine göre biraz daha esnaf kalıyorlar. İş yerimde Renault' tan Wag grubuna ondan BMW, Mercedes ve Range Rover'lara kadar bir çok marka için yetkili servislere araç gönderdim. Özellikle Renault ve Fiat servisleri ne yazık ki içler acısı. Bakım hizmetini bile doğru, düzgün ve zamanında veremiyorlar. Kaldı ki sunroof-cam tavan sorununa çare üretsinler. Tecrübelerime göre Birmot vs. bir tanıdık olmadan birkaç kez daha servise gideceksiniz. İnşallah bu süreçte sorun ortadan kalkar. :asagi-ok: 
Çok premiuma çıkmadan Wv servisleri bile küçük bir sorunu çözmeden aracı iade etmiyorlar.
Örnek vermek gerekirse; işyerinde kullandığım passat'ın sağ arka cam motoru bozuldu ve komple düğmesi vs. herşeyi ile değişim yapıldı. İş bittiğinde cam düğmesinin ışığı çalışmıyordu. Sebebinin eski ve yeni üretim parçalardaki pin farkları olduğunu söylediler. Zaman istediler, hiç karşılaşmadıkları bir durummuş. Üretici ile yazışma yapıp çözeceğiz cevabı aldım ve 3 hafta sonra servise çağırıp çözdüler. Kısacası tanıdık biri yoksa Alfa-Fiat servislerinde bu tarz çözümler zor.

Uzak ama küçükyalı birmot a gdebilirsiniz veya başka birmot a , benim sorunum büyük oranda çözüldü yazdığım gibi.
Bu arada jantların ağırlığını hissettikçe pişman oldum,performansı törpüledi biraz, şimdilik böyle devam. Zaten arabaya 2-3 hafta bir haftasonu binebiliyorum.  binebiliyorum.

volcano80

Uzak ama küçükyalı birmot a gdebilirsiniz veya başka birmot a , benim sorunum büyük oranda çözüldü yazdığım gibi.
Bu arada jantların ağırlığını hissettikçe pişman oldum,performansı törpüledi biraz, şimdilik böyle devam. Zaten arabaya 2-3 hafta bir haftasonu binebiliyorum.  binebiliyorum.

Uzun zaman sonra merhaba
Cam tavandan gelen ses yine arttı, araba esnedikçe değişebiliyor sanırım. Bunun haricinde mutlu mesut devam ediyoruz. Her kullandığımda keyif alıyorum. Özellikle uzun virajlı yollarda kullanması çok keyifli( resimdeki gibi virajlar değil daha uzun :) , tam bir grand tourer olmasa da yakın. Hafta sonlarında Şile yollarında turluyorum.

MusamPa

02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+