Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Hiç bir sorun olmaz. En fazla keçe aşınır. Deneme amaçlı arka davlumbazları söküp 1-2 gün tecrübe edebilirsin aslında.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Tamamdır abi bunu deneyebilirim çok teşekkür ettim sağol varol.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

TRSemih

Rica ederim. Sonucu bekliyorum.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Sürtme olayına tuhaf bir şekilde alıştık artık bildiğim yollarda yavaşlıyorum 3. Vitese kadar hiçbir şey olmuyor. Lastiklerde birşey yok davlumbaz içlerinde birşey yok. Gelmişse lastikler bugün yoksa yarın kışlıklara geçeceğim normal ölçülerde.

Bugün 70 km'lik bi yol sonrası 2000 devir sonrasında 2300e kadar aralıkta turbonun sesi değişiyor. Çekişte düşüklük hissetmedim ama bu ses farklılığını ilk kez hissettim. Hortum veya Turbonun kendisinde bir sorun olabilir mi? Bu gidişle el atmadığım birşey kalmayacak :-D

rain man

Yılan hikayesine dönen yay hikayemızde tüm radikal değişikliklerden önce plastik karter muhafazamızı -sanayide yaptırdığımız ancak herhangi bir sarkma ihtimalinde olursa eğer kaza oluşturma riskinden dolayı takmaktan vazgeçtiğimız metal karter muhafazamızı takacağız. Sürtme sorunu yaşamazsak mutlu mesut devam edeceğiz.

Tampon veya lastik çamurluk sürtmesi sanarken sadece muhafazanin sürtülmesi hep şaşırttı beni. Bir de alıştık şimdi grip'in en üst seviyede olmasına. Zor da geliyor stoklara geçmek.

Şimdi şunu soracağım (sorularım bitmiyor). Malum yazlık ölçülerim 225 45di, verdiğim kışlık siparişinde tedarik sorunu oldu getiremediler orjinal ölçü alacaktım çünkü sanıyordum ki lastikten dolayı kusur var ama araç çok düştüğü için sürtüyormuş muhafaza yere. Şimdi orjinal ölçüler ile araç daha çok yaklaşmaz mi acaba? Yani kusur sandığımız beni daha çok kurtarıyormus, lastikler daha fazla yükseklik sağlasin diye kışlıkları da 225 45 almak mantıklı mı?

An itibariyle duruşu.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sercan Keklik

yalnız kışlık için 225-45 aldığında, kar yagdıgında sıkıntı yaşarsın, camurluk ıcıne dolacak kar lastik capının büyümesinden ötürü nereye dolacak? :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
yalnız kışlık için 225-45 aldığında, kar yagdıgında sıkıntı yaşarsın, camurluk ıcıne dolacak kar lastik capının büyümesinden ötürü nereye dolacak? :)
Aşağı tükürsem

Ben de tek sorun taban arttığı için kayma riski de artar sanıyordum. 225 ile 215 45 arasındaki yükseklik farkı çok sıkıntı çıkarmaz o zaman inşallah diyeyim.

rain man

Pimp car havasına giriyoruz

Hazır kapı döşemesi sökülmüşken kapı kollarını da boyattık.

koroglubrk

10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

rain man

Abi gündüz kırmızıdan çok turuncuya çalması biraz beklemediğim birşey olsa da karanlıkta iyi olacak sanırım.

rain man

On off tuşu yapmamız iyi oldu çünkü ince hafif ama tiz bi röle sesimiz var.

Kurzuk

2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

max-ime

156'yı spor amortisör+yay ile kullanıyordum. Yokuş aşşağı  dönüşlerde 225 45 17 ile ön tekerler davlumbaza sürtüyordu. Bilgin olsun.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rain man

Boncuuk
Kırmızı gt'nin tırnağı olabilirsek ne mutlu bize
156'yı spor amortisör+yay ile kullanıyordum. Yokuş aşşağı  dönüşlerde 225 45 17 ile ön tekerler davlumbaza sürtüyordu. Bilgin olsun.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi o kadar sürtme meselesinin hiçbirinde (bir çoğunda öyle sansam da) teker davlumbaz sürtmesi olmadı.

Sadece karter muhafazam beni yarı yolda bırakıyor.

DcD-Semih

Çok tatlı olmuş abi aydınlatmalar abartıya kaçmamanda güzel gayet şık duruyorlar.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

koroglubrk

Gayet şön :) detayları alırım bir ara
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

rain man

Çok tatlı olmuş abi aydınlatmalar abartıya kaçmamanda güzel gayet şık duruyorlar.

Eyvallah dostum. Biraz daha tatlı bir hava kattı gerçekten. Özellikle gece çok tatlı oluyor.

Oradaki ustalara kalsa kapı döşemesinin üstündeki çizgi değil altına ve göğüse de yapın dediler de çok abartı durur o şekilde. Tabi bu halin patenti Onur abi'ye ait. Tüm hakları onda saklıdır diyeyim de alıntı çalıntıya dönmesin :)

Gayet şön :) detayları alırım bir ara

Ahu'nun yanına birazcık sokulsak yeter :)

ku2

Preacher.. --> Rain Man mi oldu Veysel..? :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

rain man

Preacher.. --> Rain Man mi oldu Veysel..? :)

Abi rahmetlinin tırnağı olamayız da :D Yağmurda yol gitmekten viraj almaktan çok keyif alıyorum. Üstadı anmak adına yoksa başka birşey değil.

ccc Ayrton Senna'nın askerleriyiz ccc

Tolga033

rain man

On numara durmuş .  :yukari-ok: :nazar:

Dostum sağol varol :)

rain man

Arkadaşlar selam. Muayene öncesi egzoz ve far işlerine girmemiş olsam da henüz aklımda oturtamadığım bir kaç birşey var.

Bir ara kaşıntı projesi olarak adlandırmış olsam da gereklilik var gözüyle bakıyorum aslında biraz. Stok baskı balata 10 bin önce değişmiş olmasına rağmen özellikle chipten sonra  ( o da bir kez kalkış yaptık onu da usta asr'yi kapatıp denedi) hafiften sıyırmaya başlamıştı o gün. Şu an sorun yok ama şu clutch kit'lere aklım kaymış durumda. Örnek veriyorum şu ürünlerden birini almak için volanı da değişmek gerekir mi?

Sadece volan

Ben kullandığım sürece volana el atılmadı, önceden de değişmiş mi bilmem ama jtd.performance değişmesine gerek yok dedi fakat değişecek usta şart diyor yeni volana.

Bir de bu güncellemeleri yaptıktan sonra stok intercooler yeterli olur mu şuna da ihtiyaç var mı? Bu ünlü patlayan yırtılan turbo hortumları aşağıdaki kitte yer alan hortumlar mı?

Bunlardan sonra geriye turbo ve spor amortisör kalıyor.

Performans olarak hedefim sadece 200 hp civarları. Ya da daha doğrusu daha temiz ve sorunsuz yürütmek şu anki güçte. Ama baskı balata fabrika çıkışı olan torka bile zor dayanıyor. Ne dersiniz ne yapmak gerek.

ku2

Veysel tam olarak amacın nedir..?
Aracı 200+bg mi yapmak..??

Racechip ile aracın zaten maks 180 bg ve 370 nm tork verir..Bence gayet yeterli bir güç. Mevcut baskı balata buna izin verir.
Ben GT Q2'de volanı da değiştirmiştim..Seninki değişmemiş olabilir..Ancak debriyajın erken bitebilir.

Bence ne istediğine karar ver. Daha çok güç için turbo büyütmek gerekir. Intercooler büyütmek gerekir.
Motora el atmak gerekir.. Liste uzar gider.

Ben WRX'te standart turbo ve intercooler ile sadece komple HKS egzoz ve yazılım yaparak 40 bg güç almıştım.
Motor bu güçleri kaldıracak güçte..ancak daha fazlası için motorun ve aktarmanın elden geçmesi gerekir.
Senin için de bu geçerli.

--

rain man

Veysel tam olarak amacın nedir..?
Aracı 200+bg mi yapmak..??

Racechip ile aracın zaten maks 180 bg ve 370 nm tork verir..Bence gayet yeterli bir güç. Mevcut baskı balata buna izin verir.
Ben GT Q2'de volanı da değiştirmiştim..Seninki değişmemiş olabilir..Ancak debriyajın erken bitebilir.

Bence ne istediğine karar ver. Daha çok güç için turbo büyütmek gerekir. Intercooler büyütmek gerekir.
Motora el atmak gerekir.. Liste uzar gider.

Ben WRX'te standart turbo ve intercooler ile sadece komple HKS egzoz ve yazılım yaparak 40 bg güç almıştım.
Motor bu güçleri kaldıracak güçte..ancak daha fazlası için motorun ve aktarmanın elden geçmesi gerekir.
Senin için de bu geçerli.

Amacım hem aktarmada hem de güç üretiminde sorun yaşamamak. Altyapıyı kolaylaştırarak mevcutta güçte bile ilerde sorun çıkmasını engellemek.

Bir de sanırım biraz gücü de 200+ seviyesine getirmek istiyorum. Youtube'daki gibi 270 kadar olmasa da 200 210 hp arasını görmek ve test etmek isteğim yok değil.

Standart baskı balata bir kalkışta hemen kendisini yere atıyorsa şüphe uyandırır ben de. Aldığımdan beri chipten önce 2 defa ben 1 defa da chipten sonra denendi. Onun haricinde bırak kalkış yapmayı 2. viteste 2000'e gelene kadar dünyanın en ağır arabası gibi kullanıyorum ama o chip sonrası yüklenme ve gün sonuna kadar süren debriyaj hantallığı hiçbir şeye el atmasam bile en azından baskı balatayı dayanıklı yapma isteği oluşturdu.

Turbo ve intercooler kit şu an hedefim değil ama  stage 1 baskı balata ile yeni volanı düşünüyorum. O yüzden diyorum ya bu işe komple girmem gerek (tek çekincem tavsiye edilen yazılımcı adana da, maple ilgili tüm işlemleri burada yapamayacağım) veya en azından şu an düzgün yürüsün diye baskı balatayı değişeceğim. Sorduğum soru ise sadece baskı balata mı Yoksa + volan mı :)

ku2

Volan da değişse iyi olur.
Yukarıda yazdığım gibi..

Ayrıca dizel ile kalkış yapıcak mısın..??
1.vites hemen biter..Roll daha iyi.

--