Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Volan da değişse iyi olur.
Yukarıda yazdığım gibi..

Ayrıca dizel ile kalkış yapıcak mısın..??
1.vites hemen biter..Roll daha iyi.

Dediğim gibi kalkıştan vites geçişlerinin daha rijit ve debriyajın tam bırakıp kavramasını istiyorum. O zaman clutch set + volan değişimi makul duruyor. En azından bunu şimdi yaparsam ileride yapacağım bir projeye zemin hazırlamış olurum.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

master

Arkadaşlar selam. Muayene öncesi egzoz ve far işlerine girmemiş olsam da henüz aklımda oturtamadığım bir kaç birşey var.

Bir ara kaşıntı projesi olarak adlandırmış olsam da gereklilik var gözüyle bakıyorum aslında biraz. Stok baskı balata 10 bin önce değişmiş olmasına rağmen özellikle chipten sonra  ( o da bir kez kalkış yaptık onu da usta asr'yi kapatıp denedi) hafiften sıyırmaya başlamıştı o gün. Şu an sorun yok ama şu clutch kit'lere aklım kaymış durumda. Örnek veriyorum şu ürünlerden birini almak için volanı da değişmek gerekir mi?

Sadece volan

Ben kullandığım sürece volana el atılmadı, önceden de değişmiş mi bilmem ama jtd.performance değişmesine gerek yok dedi fakat değişecek usta şart diyor yeni volana.

Bir de bu güncellemeleri yaptıktan sonra stok intercooler yeterli olur mu şuna da ihtiyaç var mı? Bu ünlü patlayan yırtılan turbo hortumları aşağıdaki kitte yer alan hortumlar mı?

Bunlardan sonra geriye turbo ve spor amortisör kalıyor.

Performans olarak hedefim sadece 200 hp civarları. Ya da daha doğrusu daha temiz ve sorunsuz yürütmek şu anki güçte. Ama baskı balata fabrika çıkışı olan torka bile zor dayanıyor. Ne dersiniz ne yapmak gerek.

Diyoruz kalkış yapmayın diye, bir sebebi var :) Geçmiş olsun. Volanı da değiştirmek iyi olacaktır. Zaten ileride volan değişirken debriyaj da değişecek, iki kere işçilik vermek yerine tek seferde hallolur.

Ayrıca Stage 3 debriyaj tavsiye etmem, çok büyük ihtimalle günlük kullanım için işleri zorlaştıracaktır. Hedef de 210-220hp olduğuna göre gerek yok, stage 1 yeter. Volanı da bu siteden alma bence, orjinal volan diyor ve fiyatı Türkiye'de daha ucuz.

Debriyaj değişince intercooler'ı değişmeye gerek yok. Bunlar fazla güç vermeyecek, sadece fazla güçle başa çıkmayı sağlayacak parçalar. Yırtılan turbo hortumu intercoolerla alakalı değil. Lower turbo hose 147 yazınca çıkar.

Yazılım sonrası debriyaja daha nazik olmak gerekiyor, normalde gücü kaldırır ama fazla sportif kullanımı törpülemek lazım.

Eğer hedef 200hp üzeri ise güzel bir örnek var:

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login o zaman stage 1 yeterli abi :) Valla diyorum ya hep diyorsunuz ama biz yapmasak başkaları yapıyor :( en güvendiğimiz adamlar dahi.

O zaman sadece baskı balatayı alıp volanı buradan tedarik etmek daha mantıklı. intercooler ve tur***it'i onlar değişecek değil değişmişken sokak seviyesindeki performansı tamamlamak için. Ne bileyim turbo çabuk dolsun, soğutma işi olduğundan daha güzel olsun çok daha sorunsuz 60-100, 100-200 yaparım.

Zaten normalde kullanırken dahi kalkıştan çok 60-100 falan yapıyorum. Performans yetiyor ama ah şu neden olmasın duygusu. :)

Her ikinize de teşekkürler q2 abilerim :)  :alfisti:

ku2

Önder..o Q2 projesi ne güzelmiş yahu :)))

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ealprsln

Bolt-on olmayıp manifold vs. modifiye etnek gerçekten cesaret isteyen bir iştir diye düşünüyorum. Yazılan güçler alındı ise gerçekten başarıdır, sağlıklı sıhhatli yürümesi koşulu ile.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

rain man

Arkadaşlar selam.

Korktuğumuz başımıza geldi. Dün böyle Turbo hortumunu çıkar tak yaparken gece kullanmak için arabayı kaldırdığımda 2k devir üstüne çıkınca çekiş düşüp hava sesi gelmeye başladı.

Lifte kaldırıp baktım araca. Alt Turbo hortumunda yırtık gördüm.

Nasıl hallederim. Usta ile konuştum idareten bir hortum uyarlayip orjinal veya silikona geçmek en mantıklısı ama temininde sıkıntı var.

İstanbul Bayrampaşadayım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Kurzuk

Geçmiş olsun Veysel, bizim ilacımız şu: You are not allowed to view links. Register or Login

Ama tabii ki senin işin acil orjinal hortum için Sercan'la görüştün mü?
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

blackgear

ku2

Yırtılan yer düz ise..metal bir boru uydur içine, sonra etrafını güçlü bir paket bandı ile sar.
İdare edersin.

80-90 TL olması lazım yeni borunun..
Benim GT'de de değiştirmiştim.
--

rain man

Kadir abi teşekkür ederim. Küçük bir sorun ama tatili allak bullak etmiş olması kötü oldu. Başka birşey canımı sıkmadı.

Burak abi sercan abiyle görüşüyorum. Ellerinde hazır yok temini de hemen yapabilir miyim bilmiyorum.

Daha yola çıkmadan almaya çalıştım ama yurtdışından geleceği için ilk aklımda olanı almakta çok geç kaldım. Hatta bu konuya da yazmıştım. Peki ya Turbo hortumları diye :-) kısmet.

Selim abi o söylediğin son çarem. Bugün geç farkettiggm ve araba lazım olduğu için gidemedim. Şu an böyle kullanıyorum ve o yırtık artık düz bi alanda ise de değil. Yarın ya tekrar bostancıya gideceğim ya da maslak'ta arayacağım çözümü. Bakalım. Ama sanırım şu bizim silikon hortumları istanbulda satan yok?

max-ime

Geçmiş olsun Veysel.

Motor üzerine yapacağın iyileştirmeleri merakla bekliyorum.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozoozo

Geçmiş olsun veysel. Benim turbo işlemlerimde yaptığım gibi ve bir daha yaşamamak adına samco vs tarzı silikon hortum al 2 tanede keleçepleyle sık kurtul. İlla marka olması da şart değil herhangi silikon hortum yapan yerde , borunun çapını ölç ona göre alabilirsin. Ben ankarada ostimde fabrikadan almıştım.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

rain man

Geçmiş olsun Veysel.

Motor üzerine yapacağın iyileştirmeleri merakla bekliyorum.

Planlar büyük yer uzak abi.

Yoksa hava filtre kiti, yeni Turbo, bolt on uyacak DP ve düz boru, intercooler ve hortum kiti aklımda olanlar. Ancak bunları tedarik etsem bile güvenebilmem gereken bir yazılımcıya ihtiyacım var. +/- 200 hp.

Motor dışında bir de powerflex kit, coil planım var. Ama onlar şimdilik çok uzakta.

max-ime

Zamanla olur, büyütme gözünde.

O güçlere çıkacaksan coil şart olur zaten :)

rain man

Geçmiş olsun veysel. Benim turbo işlemlerimde yaptığım gibi ve bir daha yaşamamak adına samco vs tarzı silikon hortum al 2 tanede keleçepleyle sık kurtul. İlla marka olması da şart değil herhangi silikon hortum yapan yerde , borunun çapını ölç ona göre alabilirsin. Ben ankarada ostimde fabrikadan almıştım.

Özdemir eyvallah dostum. Sağolasın. Yarın ya bostancı ya da maslak'ta planım o tarz birşey bulmak olacak. Zaten planlarda vardı. Neredeyse aklımızdaki herşeyi yaptık o kaldı ne diyeyim.

ku2

Veysel..
Önce yapacağını..sonra yaptın..
Zor yoldan oldu biraz :)
Olsun.. Sağlık olsun :)

--

rain man

Abiler yarın kısmetse bostancıda olacağım gelenlerle görüşüp tanışırız artık.

İstanbul dönerleri benden :-P

kuti147

Bugun hangi saatler arasında bostancida olursun Veysel. İş çıkışı uğramaya çalışıyorum yanına
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

rain man

İstanbul'dan dönerken peder beyin içi rahat etmedi. Beraber geldik onunla. Yıllardır balina kasa 300 sel kullanan adamın 147 q2 tecrübesi oldukça zevkli oldu. Şehir içinde aracın alçaklığından şikayet ederken otoban da ağzı kulaklarındaydı. Hızlanma ve yol tutuşa hayran kaldı.Bir de dönmeden bir gün evvel nasıl başarıldığını çözemediğim, park yerinde meydana gelen bir nur topu çizik ve göçüğümüz mevcut oldu. Büyük bir şey değil ama can sıkıcı tabi.

Güncel çekelim, Sercan bey tekrar sağolsun, eskiden görmüyormuşum o far ayarları ile. Bana "zaten kronik sorunlu bunlar abicim" denilerek geçiştirilen farlarla bir sene yol aldıktan sonra gerçek ayarlarında rahatlıkla gece kullandım aracı ilk kez. Ve xenon işlemini arkaya alabileceğimi farkettim. En azından şu an fuzuli benim için :)

Bir süre birşey yapmayı planlamıyorum. Proje parçaları birikene kadar araca dokunmayacağım, sorun olarak tanımlayabileceğim karter muhafazası sürtme durumuna da alıştık, en azından yaylar satılana kadar böyle bineceğiz aciliyeti yok. Ne varsa dokunduk zaten biraz binelim artık. Sonra tekrar toplu bir girişimim olacak, belki şubat belki de nisan sonrasını bulur :) Bu sefer kaportaya el atmak şart oldu. Ne olursa olsun deyip iyi bir usta bulup arka çamurluk teker üstü göçüğü düzelttirirken noktasal göçükleri bu kez halledeceğim. Diyarbakır veya Antep'e gitmem gerek sanırım onun için. Bir yoluna bakacağız.

ku2

--

wolkanku

şu kapı altındaki sticker ile ne güzel durdu şu arabaya :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

rain man

Kocaman Maşallah :)

Racechip'in ayarı f3'e düşürdükten sonra benim hissedebileceğim bir performans eksikliği oldu, hala canavar ama şu an sorunsuz. Sanırım turbo beslemesi fazla gelince hata verdi öncesinde.

Bir de araç uzun yol yapınca mıdır bilmem. İnanılmaz bir isteklilik geliyor. Peder beyle yer değiştik yolun yarısında, ben fix 2300 rpm kullanıyorum o 3k'da gitti uzunca bir süre. Ondan sonra arabaya binince arabanın çekişi artmış gibi geldi :)

Ara ara negatif yorumlar da alsam genel kanı o yönde abi. Ben de çok yakıştırıyorum. Çıkarma planım vardı ama çıkarırsam çok çıplak gelecek diye ellemiyorum şu an. Gerçekten duruşu değişti.

Adalı35

maşallah :nazar:
sticker ile kaliper renk uyumu da bütünlük sağlayıp güzel durmasını sağlıyor bence :serefe: :alkis:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

rain man

maşallah :nazar:
sticker ile kaliper renk uyumu da bütünlük sağlayıp güzel durmasını sağlıyor bence :serefe: :alkis:

Kendi güzelliğinden öyle görüyorsun abi :) Teşekkür ettim.

Kurzuk

Kocaman Maşallah :)

+ Birsürü

Ben de olumlu düşünenlerdenim. Tarzı hususi oldu Veysel'in yaptığı herşeyle.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]