Öncelikle uzun aradan sonra foruma tekrar konu açmak beni sevindirdi. uzun bir arayış sonrası TR de belki sayılı temizlikdeki 147 1.9 JTDm Q2 lerden birini 8 aylık ısrar sonucu ile eski sahibinden aldık. 1 yıldır birlikteyiz. kara oğlan ile elden geçirilmesi gereken herşeyi sırası ile özellikle Sercan ve Turgay Abi ile Sırası ile değiştirdik. bir kaç küçük işlem haricinde kafamdaki Q2 Tamamen bitti sayılır.
Öncelikle Aracın geçmişinden başlayalım. benden önce sahibin biraz hırpalamıştı ve bakımları gelmiş bir şekilde 184.xx km Aldım. sırası ile Aşağıdaki Ömrü dolmuş parçaları orjinal parçalar ile değiştirdik.
Debimetre
Sarj Dinamosu
Marş Dinamosu Revizyon
Baskı Balata
Termostat
Triger Set
Komple Alt Takım
Akü
Devirdaim
Yağ, Antifrez, Fren ve Direksiyon Hidrolikleri
Bakım İşlemlerinden Sonra Kötü Halde olan Q2 Jantları Kumla ve Boya işlemi için Sanayiye gitti.
Bu Arada Gulia Qv Jant ve Lastiklerimiz Sıfır olarak geldi ve Takıldı.
Sanroof umuzda Problem vardı. Sercan Sağ olsun. Sağ Sol Kızak Takımı ile Kızakları değiştirdik ve Su kanalı patenlerini Tam bitti dedik. Sanrouf motorumuz Arızalı cıktı. sağ olsun yakın bir arkadaşım italyadan Alıp gönderdi.
Görsel ile uğraşırken multimedya 9 inç olarak Taktık bence gayet güzel oldu.
yine Direksiyon Alcantra kaplandı.
Performans için Önce İnfinity Chıp tunning de Stage 1 Soft Yazılım yaptık.
mevcut verimiz
150 hp 305 nm tork dan 185 hp 380 nm Tork oldu
Şimdilik Yapılanlar Bunlar. Hedefimiz Hybrid Turbo + 6 litre İntercool Cadde tipi Stage 1 baskı balata ile Stage 2 ye yükleme ve Sonrasında Daha Güçlü Fren Kaliperleri ve Coil Over ile yere daha sağlam basmak.
iç mekanda carbon garage dan 1 Direksiyon yaptırmayı planlıyorum ve Düzgün temiz Bir Bose bulursam bunlarda ekstraları olacaktır.