Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Sorunsuz olsun da gec olsun,güç olmasin. :)

ozoozo

Here we go again :) yarın antepe gitmeyi düşünüyorum son noktayı koyalım dedik :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!

DarknessHero

Dun gece denemenin sonucu ne oldu abi

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Dun gece denemenin sonucu ne oldu abi

2.-3. Viteste önlerdeyim 4 ün ortasında gelip geçiyor kardeşim 320i 170 lik f30 daha iyi vites atarsam biraz daha tutunabilirim diye düşünüyorum bakalım şimdi son ayara geldim.  Ver vites attığımda yanıma yaklaşıyor en sonda geçiyor :D fark 2 boydan fazla değildi.

OZO..!!!

fatihmehmet

Hayırlı olsun abi. Maşallah.

Merak ettiğim bir husus var. Şimdi 204 hp oldu sanırım. 170'lik diyoruz f30 için.
Benzinli dizel devir farkı filan var tamam da alıp gitmen gerekmez mi? Işin içine aktarma vs bir ton faktör giriyor ama bu 204 hp dediğimiz şişme değerler mi oluyor?

Ortada çok fazla emek var. Neredeyse 100 hp alındı. Gidişi de çok iyi oldu ama neden 170'lik geçilemiyor anlayamadım.

Tabi f30'un stok oldugunu varsayıyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ozoozo

Hayırlı olsun abi. Maşallah.

Merak ettiğim bir husus var. Şimdi 204 hp oldu sanırım. 170'lik diyoruz f30 için.
Benzinli dizel devir farkı filan var tamam da alıp gitmen gerekmez mi? Işin içine aktarma vs bir ton faktör giriyor ama bu 204 hp dediğimiz şişme değerler mi oluyor?

Ortada çok fazla emek var. Neredeyse 100 hp alındı. Gidişi de çok iyi oldu ama neden 170'lik geçilemiyor anlayamadım.

Tabi f30'un stok oldugunu varsayıyorum.

Kardeşim ortada çok fazla etken var. Dizel giulietta ekonomi için üretilmiş C sınıfı bir araç. Karşıdaki ise bmw nin gerçekten başarılı ürettiği bir araç 1.6 twinscrool turbo beslemeli 170 hp denilipte yurt dışı forumlarında under rated motor diye onaylanmış bir araba :) araba zf şanzıman bmw nin aktarımı zaten başarılı kaldı ki benzinli araba ben vites atarken adam benden en az 2000 rpm(!) daha geç atıyor. Yani sonuç normal 160 a kadar falan yan yana gidiyorum. Şimdi güncelleme bitti tamamen bitirdik aracı akşama ayrıntılı anlatıcam :) en az 2 boy daha geldi. Zaten araç sahibi de diyor çok iyi gidiyor diye , birde şöyle düşünüyorum bu denemeler benim için hayaldi adamla yan yana gidiyorum :) mesela şöyle örnek verim beettle tsi 160 hp 180-190 a kadar 184 hplik 320d nin önünde yani alıyor :) aynı şekilde bizim Ufukla denedi benim arkadaş 170 lik giu yu yine alıyor , mesela birisi 160 hp diğeri 170. İşte burda şanzıman oranları zart zurt her şey etken. Mesela karşımda 170 hp bir dizel olsa çok rahat alırım , zaten her vites attığımda adam daha da yaklaşıyor biraz daha iyi vitesle daha farklı olabilir. Birde giu eşşek ölüsü gibi ağır üzerine 18" replika jant var. Uğur abinin saab 2.0 turbo araç yazılım falan ne olduğu belli değil :D 200 e kadar 320i ile yan yana gidiyorlar , mesela 170 lik giu ile saab deneyince ayırıp gidiyor :) garip :p

Birde şişme değil aksine daha düşük , Mustang dyno bilenler bilir aksine en doğru gücü gösteren dynodur. Serp dyno olsaydı 210 veya üzeri gösterecekti. Bakalım son ayardan sonra nasıl gidicem ama artık antepe gidiyorum bulursam denerim :)

OZO..!!!

ozoozo

Ha bu arada yazmayı unuttum kardeşim , 320d 184 lüğü 1.6 170 lik 320i alıyor mesela. @fatihmehmet

OZO..!!!

milano 75

maşşallah özdemir.bu ara cumartesileri akfırata çıkyorum bazen gazcıları izlemeye,ortalık aynı senin giunun bıraktığı gibi karaduman.yüklenmiş turbo dizeller dengeleri çok bozdu çok  :))
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Doğa Tosun

ben de başta giu alır diye düşünüyodum ama 320i ed denen zalım alet ile yürümek bile yeterli ya 520i de bile fena yürüyor o motor şanzıman..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Direk beygir yüksekse geçer mantığı olmuyor işte. Birçok etken var. Dizel motor ile benzinli motor aynı ağırlık aynı şanzuman aynı hp aynı hacim olsun. Benzinli geçer diye düşünüyorum. Benzinlideki her hp Gidiş ile daha doğru orantılı geliyor bana.

Rotweiler

Tork bandı daha uzun ve istikrarlı ondan.
Diesel haram beygir yüzünden bianda patlayıp kısa devir aralığında geri sönüyor.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ozoozo

Tork bandı daha uzun ve istikrarlı ondan.
Diesel haram beygir yüzünden bianda patlayıp kısa devir aralığında geri sönüyor.

5000 devir 1.7 bar cont yürüyen dizel abi bu :)

OZO..!!!

Rotweiler

İşte her ne kadar senin araç oynanmış olsa ve bununle birlikte 5bine kadar uzayabilse bile karşındaki benzinli performance settinglerinde 5binde vites atmıyor ozo, onu kastediyorum.

Şu yani:

270Nm @ 1250-4500rpm maximum torku çıkardığı bant. Ama bunu sport settingde en az 6da felan değiştiriyordur. Yanlış mıyım?
|||||||||||||||

ozoozo

İşte her ne kadar senin araç oynanmış olsa ve bununle birlikte 5bine kadar uzayabilse bile karşındaki benzinli performance settinglerinde 5binde vites atmıyor ozo, onu kastediyorum.

Şu yani:

270Nm @ 1250-4500rpm maximum torku çıkardığı bant. Ama bunu sport settingde en az 6da felan değiştiriyordur. Yanlış mıyım?

Anladım abi dediğim olaya geliyor aynen ben vites atarken adam 2000 rpm daha çevirebiliyor , yalnız bugün son ayarı verdik çok daha iyi oldu. 165 teker gücü aldık dynoda da resmileştirdik 204 hp aldık. Hava iyi olsa bu akşamda denerdim ama artık antepe kaldı :)

OZO..!!!

Rotweiler

Kazasız belasız temiz(!) gazlamalar koç.
Dumanlara dikkat xD
|||||||||||||||

ozoozo

maşşallah özdemir.bu ara cumartesileri akfırata çıkyorum bazen gazcıları izlemeye,ortalık aynı senin giunun bıraktığı gibi karaduman.yüklenmiş turbo dizeller dengeleri çok bozdu çok  :))

abi teşekkür ederim :)  duman olayı sadece full boost geldiğinde var yani şehir içi kullanımında yok diyebilirim :) bakalım yaza inşallah istanbulda olacağım bekleyen dumanlı çok :D

OZO..!!!

hi_cazz

Polo yu geç. Onu geçmessen olmaz

max-ime

Vecihi'm benim yaa, cok tatli masallahh

ozoozo

Bugün Giulietta'm ile 2. yılımı tamamladım ve güzel dostluklar kurduğum alfistiturkey ailesine katılalım da aşağı yukarı 2 yıl küsür olmuş :) umarım daha nice yıllar tamamlarım ve güzel dostluklar kurmaya devam ederiz.  :alfisti:

Kilometrem 41 bin olmuş 2 yılda iyi yapmışım :D Allah kaza,bela göstermesin ve yola devam, yarında güzelce depoyu doldurup antepe yola çıkıyorum.

Gelelim bugün yapılanlara , 2 haftalık bir süreçte çok şükür sona geldik , yarın antepe döneceğim için bugün dyno üzerinde son oynamalarımızı yaptık ve eskiye göre hatırı sayılır güç aldık , gidiş olarak ciddi anlamda değişti.

İlk turboyu büyüttüğüm de gtb1549v taktığımda 136 whp almıştım. Şuan 17 palleri takarak gtb1749'a çevirdik. Yakıt açıldı,yazılım güncellendi,emiş büyütüldü falan derken bugün Mustang dyno üzerinde 165 whp ve 352 wtq aldık. Motorda 206 hp güç ve 400 küsür tork yapıyor. Yaz dönüşü methanol kit ile devam edeceğim daha sonra önceden bahsettiğim gibi var olan gücü daha iyi aktarmak için yürüyene el atacağım ve AlfaOwner'da verilen bir öneri var manifold restriction remove diyip duruyorlar onun üzerine yoğunlaşacağım. Bu güçlerde baskı,balata ne kadar dayanacak hiç bir fikrim yok onun için after market tarzı bir araştırma yapacağım varsa onu alacağım yoksa custom ilerleyeceğiz. Özetle iyi oldu,hoş oldu Allah herkese istediğini versin :D  :nazar: Duman olayı içinse öyle trafikte vs sürekli sim siyah duman atan bir giulietta yok ortada :) sadece full boost ta duman geliyor oda 3 bin devirde yani şehir içi kullanım da gayet normal ve 0 duman ile ilerliyoruz :)

Dyno sheet ;

erdem1904

Özdemir birde hızlanma verilerini ölçsen iyi olur aslında.. 0-100 / 3 de 80-120 vs gibi... Yürümesinde süre olarak ne değişti +100 hp yle ciddi merak ediyorum... :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

206bg,400 kusur tork.   Masallah,kazasiz belasiz.

fevkalbeser12

Adam artık QV yi yaptı, daha sonra 4C Giuleitta yapıcak:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Murad

Veriler gayet güzel görünüyor You are not allowed to view links. Register or Login
Uzun yolda denemek lazım.  :nazar: :nazar:

fatihcan

Blow off montajı yaptınız mı? 159 1.9 JTDM motor için tercihen HKS blow off düşünüyorum, remap, dpf ve egr iptali var araçta (185 bg / 380 tork). Faydaları zararları neler olacaktır?
2004 156 1.6 TS Distinctive (2012-2015)
2008 159 1.9 JTDM Distinctive (2015-2022)
2016 Giulietta 1.6 JTDM Super TCT (2022-....)

ozoozo

Kemal abi , Murad abi teşekkür ederim.

@fatihcan gerek kalmadı bov'a. Siz neden ihtiyaç duyuyorsunuz ? Saydığınız işlemlerle bov performans kazandırmaz , kaybettirir. Benim eski turboda takma ihtiyacım fazla basınç tahliyesi içindi , turbo fazla basıncı tahliye edemediği için geri tepiyordu (surge) böylece turbo ömründen yiyordu ve pallere zararı oluyordu bunuda bov ile çözümü olacaktı ancak turbo palleri büyüyünce gerek kalmadı çünkü surge yok oldu.

OZO..!!!