Merhabalar. İsmim Emre. Aslen Bursalı olsam da okul okuyacağız diye Ankara'ya gelip yanlışlıkla yerlisi olanlardanım
Bir savunma sanayi firmasında makina mühendisi olarak çalışıyorum. Kafes Fırın'daki son toplaşmaya bir uğramıştım Mito arıyorum diye, belki hatırlayan çıkar.
4 yıl kullandığım '94 model Prelude'umu kısa zaman önce yaşı kemale erdiğinden dolayı emekliliğe ayırıp
yerini dolduracak bir araç aramaya başladım. Uzun soluklu bir araştırma sonunda bütün oklar Mito'yu gösterince, "çok yakıyo bak bozuluyo" diyenlere rağmen Yiğit Bey'in Mito'sunu alarak kervana katıldım. Her ne kadar forumda konusu da fotoları da olsa da bir tane de ben koyayım, Teknokent'te sahibiyle daha tanışamadığım 159 la beraber
Kısaca bahsetmek gerekirse; 1.4 TB 155 PS lik motora sahip versiyon, 64 bin kilometreyi yeni görmüş, Yiğit Bey aldığında uzun süre binilecek diye bakımları ve düzgünce yapılmış, dolayısıyla motor ve genel mekanik durumu oldukça iyi fakat kozmetik anlamda biraz bakıma ihtiyacı olan bir baykuş kendisi. Teknik sorunlarla değil de, kozmetik anlamda araçla uğraşmayı seven biri olarak tam da istediğim gibi yani
Gidermeyi düşündüğüm eksiklikler ve üzerinde zamanla yapmayı düşündüğüm şeylerin listesi şu şekilde:
- Öncelikle sürekli olarak Bursa-Ankara uzun yol gideceğimden dolayı, (ve daha ilk uzun yolumda 472 TL ile tehdit edildiğimden mütevellit) ön ve arka plakalar cemiyet mühürlüler ile değişecek. Öne kare plaka mı taksam, yoksa 11x54 lük plaka için plakalık mı taksam bilemedim.
- Lastiklerimden pek memnun değilim. Kışa doğru Nokian WR D4'e geçip, önümüzdeki yaza da bir yazlık set alarak 4-5 sene boyunca bir daha arkama bakmak istemiyorum.
- Ön sağ çamurlukta ufak bir göçük, yine arka sol çamurlukta da göze batan çizik bulunuyor. Ön tamponda da ufak bir sürtme mevcut. Bunlar yapılacak ve komple pasta cilaya girecek araç.
- YAY! Kesinlikle yay alacağım ama daha pek araştıramadım. "GCE 24" QV'nin yay yüksekliğini çok beğenmiştim sitede gezinirken ama markasını öğrenemedim bir türlü. Gerçi Ankara için oy birliğiyle Alfin tavsiye edildiği için bakım için illa ki yolum düşecek yakın zamanda. O zaman öğrenirim
- Araç siyah ve ileride de simsiyah olacağı için buzlu beyaz zeminli farlar çok gözüme batıyor. Onlara bir karartma işlemi yapılacak sanırım. Zaten sağ farın ve krom çerçevesinin ayakları kırılmış ve biraz uydurma bir işlem yapılmış. Onlar da tamir edilecek.
- Eski aracımda oldukça düzgün ve kalite amaçlı toplanmış bir ses sistemi olduğu için, Mito'nun standart sistemi pek kesmedi açıkçası. Direksiyon işlevlerini kaybetmeden Android işletim sistemli bir double din e geçmeyi düşünüyorum ama bunun için daha çok zaman var.
- Çamurluk üstü krom yonca setleri gelecek. Belki bir de vites topuzu değişse fena olmaz gibi.
- Kısa farlardaki xenon ları söküp Nightbreaker'a geçtim ama sis farları kaldı şimdilik. Far karartma için tampon söküldüğünde (far sökülmesi için tamponun çıkması gerekiyor diye anladım alelade bir incelemeyle) onlar da değişecek.
Bir de geçen gece şiddetli bir kasisten geçerken gündüz farı uyarısı aldım. İnip baktığımda manzara şöyleydi
Bunu burdan nasıl çıkaracağımı bilen var mı ?
Neyse gece gece çok uzun yazmışım. Hoşbulduk