Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 CLV 88 in 07 CLV 13 ile tekrar hayata dönüşü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

alberto

Hayırlı olsun, keyifli sürüşler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2007 Volvo C70 2.5 T5
2004 Peugeot 206 1.4 HDI Feeline
2007 Alfa Romeo 159 Distinctive-Plus 1.9 JTD-m
2011 Alfa Romeo MiTo 1.4 Tjet
2018 Audi A3 Sportback
2011 Alfa Romeo Giulietta Distinctive 1.4 MA
2013 Mini Cooper Paceman S
2011 Alfa Romeo Giulietta 1.75 TBI Quadrifoglio Verde
2011 Mercedes-Benz E250 Coupe AMG
2006 Alfa Romeo GT 3.2 V6
2023 Opel Corsa 1.3 GSI
2015 BMW 520i Comfort

alihan

Teşekkür ederim tekrardan.
You are not allowed to view links. Register or Login seninde aracın hayırlı olsun maaşallah baya baya dolu bir qv. Bir kaç konuda tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
2011 Giulietta QV

cAn16

Hayirli ugurlu olsun . böyle Alfaların değerini bilen ellerde kalmasi gerçekten cok sevindirici. Kazasız guzel gunlerde kullanin inşallah.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

ademirtas

Çok başarılı bir araç maşallah.

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1996 - Alfa Romeo GTV
2008 - Fiat Grande Punto
1998 - Alfa Romeo 156
2000 - Alfa Romeo 156 SS
2006 - Alfa Romeo 159 JTDm
1999 - Alfa Romeo 156 2.5 V6

omfabahsi

You are not allowed to view links. Register or Login
Öncelikle herkese merhaba yaşça büyüklerime saygılar küçüklerime sevgiler selamlar. İsmim Alihan AKGÜL antalya da yaşıyorum. Harita mühendisiyim ama baba ile beraber pastane işletiyoruz. Evliyim 1 aylık bir kızımız  var.Şimdi size hayal olan bir aracın sahibi olma hikayemi anlatacağım. Alfa romeo ile tanışıklığım çok eskiye dayanmıyor. İlk alfamızı samsunda okuyan kardeşim için araba alacağımız zaman tanıdık. Tahmini 2 yıl evvel. Kendisi 2005 mk2 kasa 147 1.6 120 varyatörlü olan motor seçeneğine sahipti. Aracı aldık ve ilk izlenimlerim 2005 model bir aracın bu kadar güzel yol tutması ve performansı olmuştu. O günden sonra alfa romeo markasına bakış açım değişti. 2018 yılında kardeşimin bana  malum satış sitesinden atmış olduğu ilanı gördüğüm anda tutuldum. Her gün ilana girip bakıyordum ama tabiki o zamanın şartlarında bindiğim aracı satsam bile almaya gücüm yoktu. Bir süre ilan ile bakışmalarımız devam etti. Sonra dayanamayıp aracın sahibini aradım araç hakkında uzun uzun konuştuk muhabbet ettim. Sonra üzülerek ve elimden bişey gelmeyerek vedalaştık. Sonra tabi ilandan kalktı araç ve zaman içinde başka giuliettalara baktım ama hiç biri bende clv nin verdiği etkiyi yaratmadı. Tabi ilandan kalkınca satılmıştır diye üzülüp yoluma devam ettim. Aradan tam 1 yıl geçmişti ve ne göreyim meşhur clv ilanda. Hal bu şekilde olunca hemen yine telefona sarıldım. Görüştük uzun uzun konuştuk yine. Hemen aracımı satılığa çıkardım. O sıralarda foruma üye oldum. Burada clv hakkında sayfalarca yazılmış yazıların bir satırını bile atlamadan saatlerce okudum . Okudukça tekrar aşık oldum araca. Bir yandanda hergün ilanı kontrol ediyor ve sahibiyle görüşüyorum. Sonunda aracımı sattım. Artık almamak için bir sebep kalmamıştı. Mantığım herzaman alma demesine rağmen mantığımı devre dışı bırakıp gönlümün istediğini yaptım. Telefonda görüşüp rica ederek aracı paddock detailing e bırakabilip bırakamayacağını sordum. Ve aracı almadan istanbulda bu işi hakkıyla yapan arkadaşlara aracı teslim ettirdik. Sonrasında orada işlemler yapılırken engin beyin tavsiyesi üzerine araçta zamanla oluşan boya eksikleri ve tamirat işleri için cahit ustayla görüştük. Ön arka tamponlar ve marşpiyerlerde ki deformasyonların giderilmesi için 3-4 gün cahit ustanın ellerine bırakıldı araç. Renk özel bir renk olduğu için heryerde plastik aksamla birebir tutturamıyorlar. Ama cahit usta sağolsun ellerine sağlık çok güzel bir işçilikle ve esnaflıkla bizlere yardımcı oldu. Tabi bu arada ben istanbula gelmeden aracın bakımlarıda yapıldı. Bu arada antalyada ikamet ediyorum ve aracı buraya getirirken acaba 34 CLV 88 olarak kalmalı mı kalmamalı mı ikilemleri yaşadım ve sonunda artık o bir antalya aracı olduğu anlaşılması için 07 ye geçiş yaptık ama burada emniyete giderek tam istediğimizi bulamasamda plakanın 07 CLV 13 olmasını sağladık böylece clv yi yaşatmaya çalıştım. Büyük gün geldi ve istanbula indim. Büyük bir heyecan ile aracı görmeye geldim. CLV beklediğimden çok daha canlı ve güzel çıktı karşıma. Sanki Okan abi bu aracı 2010 sonlarında değilde 2015 te alınmış gibiydi hem temiz hemde diri bir araç kendisi. Bu kadar iyi bakıldığı için çok teşekkür ediyorum önceki sahiplerine inşallah bende aynı temizlik ve titizlikle binmeye devam edeceğim. Araç hakkında ki ilk izlenimlerim performans konusunda gayet başarılı ve istanbul-antalya arası 120-130 km hız bandında ortalama 7.4 lt ile yolculuğu tamamladım. Araçtan memnunum iyi ki almışım diyorum. Tabi ben aracı almadan önce ne gördüm ne bindim ve bunları yapmadan aracımı satıp almaya gittim ama iyiki yapmışım. Benim için hayal olan bir arabaydı. Ve şimdi gerçek oldu. Teşekkürler herkese iyi forumlar.
Eğer becerebilirsem bir kaç fotoğraf atacağım.

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim hayırlı uğurlu olsunz Aracı aldığın akşam yüzünde ki mutluluktan belliydi uzun süredir hayal ettiğin birşeye sahip olduğun. Alfayla ilk tanışmam 3 gün içinde karar verdiğim 159 la olmuştu. üniversitede hatırlarsın.. 3.5 yıl büyük bir keyifle kullandım. Sense uzun bi süre bekleyip hayal ettiğin araca sahip oldun. Eminim ki sende büyük bir keyifle bu eşsiz CLV nin keyfini süreceksin. Kazasız belasız uzun yıllar kullanırsın inşaallah  :clover:

Jakomo

Kıymetini anlayacak ve bilecek birine gitmiş olması gerçekten güzel, ve tabii ki yine aramıza geri sönmüş olması.... Kazasız belasız iyi günlerde inşallah... Willkommen an Bord
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

alihan

You are not allowed to view links. Register or Login kardeşim teşekkür ederim evet hatırlıyorum ünide almıştın gerçekten güzel araçlar. Senide geri alfaya dönüşe bekliyorum :)
You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim inşallah gelişmeler oldukça ve ara ara buraya resimler yüklemeye çalışacağım. Şimdilik arge yapıyorum. Biraz beli doğrultunca ufak tefek bişeyler yapacağım :)
2011 Giulietta QV

ozroztrk

Güzel şeyler için bazen mantığı devre bırakıp kalbinin sesini dinlemek gerekiyor..Çok isabetli bir karar olmuş.Aracın değerini bilecek birinin aldığını bilmek güzel.  Hayırlı olsun.  Güle güle iyi günler kullanın.   :yukari-ok: :yukari-ok:

NavigaTurk

Okan abinin masterpiece   .. Kazasız belasız zevkle  :nazar: :clover:

@alfaege

AlfistiK€R€M

Bir Alfa Romeo'ya sahip olamazsınız, onunla hayatı paylaşırsınız.
145 Quadrifoglio '97

alihan

Evet arkadaşlar bir süredir vakit sorunu yaşadığım için pek fırsatım olmadı ama dün 2 saatlik yıkama çabalarım sonrasında fotoğraf çektim. Ayrıca bu hafta yetkili servisten randevumuzu aldık eksiklerin tespitleri yapılacak sağlam bir bakım olacak. Detayları servisten sonra paylaşırım burada. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

alihan

Bugün servise gittik abs beyni amortisör takozu ve z rotlar değişecek parçaların siparişi verildi parçaları bekleyeceğiz. Abs beyni ile ilgili bilgilendirme yapmayı uygun görüyorum belki başına gelen arkadaşlar vardır çözüm için yardımı olabilir. Ani frenlerde bütün sistemlerin devre dışı kalması şikayetiyle gittim. Cihaza bağlandı iç elektronik arıza olarak tahrik valfi hatası verdi. Herkese iyi forumlar iyi akşamlar

2011 Giulietta QV

alihan

Bu arada extra olarak şunuda belirteyim. Bu ay sonuna kadar yetkili servislerde 5 yaş üzeri alfa romeo araçlar için parça ve işçilikte %25 indirim mevcut. Belki yakınlarda işi olan varsa değerlendirebilir.

2011 Giulietta QV

ekdellal

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet arkadaşlar bir süredir vakit sorunu yaşadığım için pek fırsatım olmadı ama dün 2 saatlik yıkama çabalarım sonrasında fotoğraf çektim. Ayrıca bu hafta yetkili servisten randevumuzu aldık eksiklerin tespitleri yapılacak sağlam bir bakım olacak. Detayları servisten sonra paylaşırım burada. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Dakikalarca baktım bu güzelliğe. Maşallah. Kazasız belasız kullanın.

alihan

Teşekkürler @ekdellal servisten aracımızı aldık sorunlarımız hallolmuş birşekilde artık korkmadan fren yapabiliyoruz. Abs beyni ünitesi değişerek daha önce bahsetmiş olduğum problem çözüldü. Ayrıca önden gelen sesler tamamen kesildi. Z rotlar ve amortisör takozları değişti. Şimdilik düzeltebildiklerimiz bunlar. Yakında vites körüğünü değiştirmeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş toparlanıyor şuan için görsel bir değişikliğimiz yok herkese iyi forumlar. İyi akşamlar.

2011 Giulietta QV

h.t

Maşallah, çok şanslı bir qv :nazar:

alihan

Bir süredir burayı güncelleyemedik ama boşta durmadık. Güncel km 121 bin oldu. Öncelikle aracın ön farlarından başlayabiliriz farlarımız yıllların verdiği yorgunluktan dolayı hafif solma ve çiziklerini giderip  sıvı polikarbonat buharıyla tertemiz hale getirdik. Sonra gündüz ledleriyle uyumlu olması için beyaz ışık olsun istedim ama led xenonların hem farın yapısına uygun olmamasından sonuçta üzerindeki mercek halojen için olduğu için phlisp in crystal vision 4300K ampülünü aldım. Sarı halojenle arasında bariz fark var ama öyle ledler kadar bembeyaz değil tabiki. Ama tam beyaz olmaması yağmurlu akşamlarda uzun yol için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kısalara takıp uzunları boş geçmek olmazdı. Uzunlar içinde 6000k değerinde arka fan kısmı küçük olan ve farın dağılmasını engelleyen m2 led bulb takıldı. Hem güzel aydınlatma sağlıyor hemde amacına uygun aydınlatma yapıyor. Bu süreçte balatalarımızın ömrünün azaldığı için Sercan Keklik ten orjinal balata temin ettik. Balatayı sipariş verirken yalnız kargoda canı sıkılmasın diye yanına paspas takımı vites körüğü ve el fireni körüğü siparişide verdim. Kargo hem güzel paketlenmiş hemde 2 gün içinde elime ulaştı. Sercan beye teşekkür ederim :)
Balatalarımızı bugün orjinalleri ile değiştirdik. Normalde balata aşınması belli bir yere geldikten sonra lambası yanıyor ama biz lamba yanmadan değiştirdik zaten yakmaya baya yakınmış söküldükten sonra anlaşıldı. Çıkan balatalar çatlamış zaten ömrünü tamamlamış. Görselleride ekliyorum. Yıkamadan sonraki fotolarıda ekledim. Herkese iyi forumlar.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

alihan

Herkese iyi forumlar bir süredir karşılaştığım bir arıza hakkında bilgilendirme amaçlı yazıyorum. 300-400 km de bir motor arıza ışığımız yanıyordu. Bir kaç kez cihazla bağlandık ve lamda sensör hatası olduğunu gördük. Herhangi bir titreme veya ses değişikliği olmamasına rağmen motor arıza ışığı yanıyordu. İlk yanmasında belki pis yakıt gelmiştir diyerek tekrarlama yapıp yapmayacağına baktık. 2-3 kere tekrar edince artık siparişimizi verdik yeni lamda ( oksijen ) sensörünü taktık. (Km 121 bin) Çıkan sensör kapkara olmuş normal olarak. Yeni sensörü taktıktan sonra eğer ki psikolojik değilse sanki gaz tepkilerinde bir artış olduğu yönünde düşüncelerim var. Ayrıca bu hataya en çok dizel giulietta larda rastlanıyormuş. Bilgilerinize iyi günler.

2011 Giulietta QV

alihan

Bugün insanlık için küçük ama benim için büyük bir adım oldu. Geçen günlerde bagajı kapatmak için içerdeki tutamaçtan tutup kapağı aşağı çekiyordum ki çıt diye bir ses geldi dedim hay yarabbi. Tutma kısmı arkadan çıktı heralde dedim neyse genis zamanda bakayım dedim. Bugün fırsat olunca ve geçenlerde [mention]uniquel [/mention] in aracı baştan aşağı söküp takmasından da etkilenerek dedim sökeyim bagajın iç plastik kısmını :) tabi tecrübesizlik ve bir yerine zarar veririm korkusu ile açıkçası biraz zorlandım. Pimler yerlerine sıkı oturduğu için çıkarırken biraz zorlandım ama kırmadan çıkarmayı başardım.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Sorunumuzla ilgili kısım karşımıza çıktı. Fabrika bu kısmı plastik kaynak kullanarak birbirine tutturmuş tabi plastik olunca sıcak soğuk etkisi ve kapağı çekmek için kuvvet uygulayınca elinde kalabilir arkadaşların. Daha önce yaşayan mutlaka vardır. Komple o parçayı almaya gerek yok. Zaten bende açınca ne göreyim daha önce yaşanmış benim yaşadığım olay ve oraya vida atılmış. Bende geri kalan kaynak yapılan yerleri sağlamlamak için aynı sistemle yaptım. Açıkçası görüntü itibari ile pek hoş olmadı ama zaten görmediğim bir noktada olduğu için işlevini yerine getirsin yeter. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Hazır açmışken sildim temizledim orayı ayrıca bir iki noktada ses yapma ihtimali olan plastiğin değdiği noktalara çift taraflı bant atıp kapatayım derken dedim şu 12 volt girişinin ve bagaj aydınlatma ışığının olduğu yeride  sökeyim dedim oranın görselleri yok ama açıp temizlendi yine aynı şekilde bir iki noktada ses yapmasın diye dokunuşlar oldu.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

İnsanlık adına küçük ama benim için korku dolu olan birşeydi ve gerçekten sabırlı olup acele etmeyince yapılabiliyormuş :) Tabi en sıkıntılısı kapağı yerine takmaktı biraz dikkat ile pimleri kırmadan yerine oturttuk.

2011 Giulietta QV

uniquel

Yahu korkmaya gerek yok kırınca yenisini alıyosun daha güzel oluyor  :D

Şaka bi yana, böyle böyle alışıyor insan. Cok iyi yapmıssın. Sağı solu tornavidayla zorlama, acele etme yeter. Gerisi geliyor  :)

alihan

İşte şimdi yenisini buluruz bulamayız zaman lazım felan derken çekiniyorsun ama gerçekten böyle ufak ufak başlayınca insana özgüven geliyor :)

2011 Giulietta QV

alihan

Bir kaç güncelleme yapalım. Neredeyse  2 haftaya yakın süredir clv ile aramıza biraz mesafeler girmek durumunda kaldık. Bu süreçte kardeşimin 147 si ile yola devam ettik.

Gerçekten keyifli bir alfa kendiside. Ayrı kalmamız araç üzerindeki karbon detaylarınım bazılarında oluşan deformasyonları yaptırma kararı ile başladı. Difüzörde almış olduğum günden beri gözüme batan çatlak bir kısım vardı ve harekete geçince ayna kapakları ve arka kapı kollarında oluşan vernik atmalarını da yaptıralım dedik.

Kargoladık gönderdik emin ellere.
Hazır el atmışken yine aldığımdan beri bozuk olan klima flap motorumuzunda değişimi yapıldı. Tabi tecrübeli arkadaşlar bilir epey zahmetli bir işlem kendileri müthiş bir noktada kaldığı için.

Dedik bu kadar açılmışken orjinal teyipte blue me özelliği var usb var ama aux yoktu niyetimde orjinal bir şekilde aux takmak vardı ama daha güzelini buldum. İstanbulda bir arkadaşımızdan bluetooth aparatı temin ettim. 2 günde onu bekledik. Direk soketi tak çalıştır sisteminde çalışıyor ayrıca cd changer olarak algılıyor cihazı. Sağı solu delmeden ordan burdan kablo çıkmadan bu işide halledebildiğime sevindim.

Bitti mi işlerimiz hayır tabiki de daha önce lamda sensörü hatası aldığım için 1. Sensör değişmişti bir süre arıza lambası yanmamıştı sonrasında tekrardan arıza yanınca hem bakım zamanımızda yaklaştığı için servis yolları gözüktü. Güncel km 124 bin km oldu bu arada. Bakımlarımız yapıldı yedek su deposu değişti üzerinde kılcal çatlaklar oluşmuş zamanla. Arıza için 2. Lambda sensörüde değişti umarım gerçekten arızamız çözülmüştür önümüzdeki günlerde anlayacağız. Temennimiz sorun gerçekten lambda ile çözülür. Durumu ilerleyen günlerde güncellerim çözülmez ise eğer. Güncellenen karbon difüzör ve kapaklar.

Genel araç resimlerini aklanıp paklandıktan sonra güncel atarım.

2011 Giulietta QV

alihan

Herkese selamlar

Sonunda vakit bulup bir kaç resim çekebildim. Güncel resimleri paylaşayım. Ayrıca 2 hafta önce akü süprizimiz oldu yolda kalmadan aküyüde varta ile değiştirdim. Birde malum Antalya sıcaklarını yaşayan bilir. Bundan dolayı cam filmi yaptırdım ama yan camlar orjinalden renkli cam olduğu için ve bu görseli bozmamak için sadece ön cama en açık renk seramik cam filmi yaptırdım. Dışardan ve içerden film olduğu belli olmuyor ve ciddi derecede ısıyı azaltıyor. Görüşü engellemediği ve içerisinide rahat bir şekilde gösterdiği  için sorun olacağını sanmıyorum. İyi forumlar [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2011 Giulietta QV

hi_cazz

Bu aracın marangozi tamponu ve prodrive jantlarına ne oldu demeden geçemiyor insan? Cidden neden onlar yoklar? Oysa ki o haliyle bir efsaneydi.