Merhaba cok değerli forum üyeleri.
Çocukluğumdan beri hayallerimi süsleyen ve benim için bir tutku olan Alfa Romeo 2013 yılında 159 ile gerçek oldu. 2015 yılında 159’un yanına MiTo geldi. 2016 yazında 159’a veda ettim. 2017 yılının başında Giulietta almaya karar verdim. Hızlı bir şekilde MiTo’yu da sattıktan sonra, 2011 Model 1.4 Multiar Spor 2 paket Giulietta satın aldım.
Yollarda sıklıkla gördüğüm; her gördüğümde benim olmalı dediğim o otomobil artık benimdi.
Sıra gelmişti hayallerimi bir bir gerçekleştirmeye...
Yolumuz uzundu ve yapılacak çok iş vardı.
Önce mekanik olarak tüm eksikleri giderildi. Sırasıyla direksiyon kutusu,motor takozları,ön takım düzeni, V kayışı,triger seti, baskı volant, vites seçim sensörü, akü,diskler balatalar,bujiler,bobinler,yağ bakımı ve tüm filtreler Bostancı Sportivo’da titizlikle yenileriyle değiştirildi.
Arac artık mekanik olarak kusursuz hale getirilmişti.
Bir süre aracı standart haliyle kullanmaya başladım. Bu sırada araca yapacağım aksesuarları da kafamda tasarlamaya başladım.
Mart 2017’de araç tekrar Sportivo’nun yolunu tuttu.
18’’ jantlarımın rengini Veloce rengine çevirerek işe başladık. O süre zarfında sipariş ettiğim Veloce ön panjur,H&R yaylarım, yonca seti,kapı ve jant armaları, veloce kapı kolları ve ayna kapakları son olarak Eibach spacerlarımda gelmişti. Bu küçük dokunuşlardan sonra aracım daha gergin bir görüntüye kavuştu.
Bir süre daha bu şekilde aracı kullandıktan sonra; Eylül 2017’de Giulia jantı, Veloce sis yüsükleri,ön lip, MK3 QV direksiyon ve 305 mm Brembo fren kaliperlerini ekledim. Brembo kaliperlerini arac biraz daha farklı bir kondisyonda görünmesi için sarı renk tercih ettim.
Tabi biraz işin acemisi olduğum için 19’’ jantlarda 305mm kaliperlerin küçük olacağını tahmin edemedim
İlklerde gözüme güzel gözükse de 330’luk kaliperli Giulietta’ları gördükçe kusuru anlamış oldum.
Eylül ayı içinde işlerinin erbabı olan Paddock Detailing’e aracımı teslim ettim sağolsunlar zahmetli bir renge sahip olan opak siyah aracımı mükemmel kondisyona getirdiler.
Tabi yapacaklarımız daha bitmemişti. Aracı aldığımdan beri CLV 88’den cıkan Marangoni tampona gözü çoktan dikmiştim. Artık o tampona sahip olma vakti gelmişti. Kasım 2017’de QV marşbiyelleri sipariş vermemle birlikte Marangoni tamponun da montajını gerçekleştirmiş oldum.
Bu süre zarfı içinde Sercan Keklik’ten sipariş ettiğim ışıklı kapı eşik çıtalarımda gelmişti. Sercan Abi’ye teşekkürü borç bilir burdan kendisine bir selam çakarım
2018’e bomba gibi giriyorduk. Tabii yapacaklarım bitiyor muydu? Tabii ki hayır
Aracı alalı yaklaşık 1 yıl olmuştu. Bir yılda sadece 4k yol yapmıştım. Ee tabi bakım zamanı gelmişti. Yıl içerisinde sık sık uğradığım Sportivo’da periyodik bakımı gerçekleşti.
Bir süre aracı bu şekilde keyifle kullanmaya devam ettim. Aracta eskiden kalan arka difüzör ve egsoz uçları kalmıştı. Kaliperleri de atlamadan ekleyeyim.
Mayıs ayının ilk haftası yeniden 1.5 senedir kahrımı çeken Bostancı Sportivo Yılmaz Usta’nın emin ellerine aracı yeniden teslim ettim:) Kendisine buradan kucak dolusu sevgiler.
Veloce arka difüzör,330mm kaliperler,330 mm ön disk, ön arka balatalar, katlanır ayna takımı,spor pedal takımı ve akrapovic egzos başlıklarını sipariş ettim.
Bu parçalar montaj edilirken iç karbon trim parçaları ve yeni model Airbag siparişlerini çoktan vermiştim bile.
Aracımın Sportivo’da işleri bittikten bir süre sonra, sıra gelmişti karbon trim parçaların montajına..Yeni model Airbag ve iç trim parçaları Sercan Keklik tarafından titizlikle değiştirildi. Aracın içi mükemmel bir kondisyona kavuştu.
Yıl içerisinde Marangoni, QV marsbiyellerin ve arka tamponun tekrar boyanmasıyla aracımda yeniden detailing ihtiyacı doğdu. Boya işlemleri süresince oluşan hare ve kılcal çiziklerin giderilmesi için bu ay aracı tekrar Paddock’a teslim ettim.
Tabii bu detailing işlemi öncesi araca montaj ettiğim ve bu zamana kadar ‘neden yapmadım?’ dediğim Supersprint egsoz montajınıda tamamlamış olduk
Paddock’un titizlikle çalışması sonucu aracım bir kez daha müthiş bir kondisyona kavuştu.
Aracı aldığımdan bu zamana kadar benim için yara haline gelmiş olan multimedya sistemini de orjinal olarak sonunda İtalya’dan sipariş ettim. Heyecanla bekliyorum.
Aracımın bu noktaya gelmesinde emeği olan tüm abilerime tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.
Elimdeki bazı fotoların kalitesi düşük olabilir. Baştan sona paylaşıyorum. İzlediğiniz için teşekkürler!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi