Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 JL 1469 is Loading :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

Hayırlı olsun  :yukari-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan bey aramıza hoşgeldiniz. Yay şart :clover:

Ben yazacaktım sen erken davranmışsın . :p

Doğa Tosun

maşallah, çok iyi görünüyor  :nazar:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Volk02

Arkadaşlar tamam
Vallahi ilk iş yay takıcam
Yemin ederim takıcam
Cidden takıcam
Takmayan ne olsun
Harbiden farkındayım
:)

Teşekkürler efenim :)
La Meccanica Delle Emozioni 🏁

Gouki

Arkadaşlar tamam
Vallahi ilk iş yay takıcam
Yemin ederim takıcam
Cidden takıcam
Takmayan ne olsun
Harbiden farkındayım
:)

Teşekkürler efenim :)

Volkan, "yay şart" lugatı bizim forumumuzda çoğu zaman her gelene söylenir, gelenekseldir. Kişisel algılama :)

Volk02

Eyvallah Özgün abi :)

Yok canım ben de işin şakasındayım . Yoksa yay şart yani :)

wolkanku

maşallah araç çok güzel, güzel de ilerliyor ancak gözüm şu la meCCCanica ya çok takıldı.

baştan yaptırma şansınız varsa plakalığı , la meCCanica olarak yaptırın ki kusursuz olsun :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Volk02

Öncelikle sağolun :)

1 satte aldım derken 1.4 MA 170 TCT tüm araçları malum siteden fiyat performans açısından inceledim. Yani km, kaza, boya, değişen açısından.

Sonra birçoğu elendi tabi. Sıra geldi renk donanım sportiflik v.s

Ben açıkçası denk gelirse belli bi oranda yüklenmeye başlamış bi araba almak istiyodum. Yani benim yapacaklarım en azından başlangıç seviyesinde soft olarak yapılmaya başlanmış olsun araç bi oranda hazır olsun diyodum.

E işte buldum :) 40 binde kırmızı kaza boya değişen yok. Difüzör tamam aktif çift çıkış tamam jant lastik tamam sticker tamam mat krom ayna kapakları tamam. Yani yüklenmeye soft olarak başlanmış :)

Donanıma gelirsek far sensörü yağmur sensörü cam tavan ayna kapama oto klima olunca bana yetiyo da artıyo bile :)

Örnek vermek gerekirse deri koltuk umurumda değil. Bi xenon umurumda değil. Fabrika çıkışı spor süspansiyon umurumda değil. Araç öyle böyle denk gelmedi anlayacağınız. Dedim ya bikaç saat içinde oldu bitti her şey :)

Aracımda keşke olaydı dediğim tek ama tek şey f1 vites kulakları. Belki bi de qv direksiyon. Ama bu bile olmasa da olur. Yalnızca f1 aslında :)

Bu arada ilk alfam ama çok araç aldım sattım bugüne kadar. Bu işleri bilirim yani. E kendimi de biliyorum ne isteyip istemediğimi bu yüzden sıkıntı olmuyo :)

Tekrar sağolun :)

Volk02

Sağol adaş :)

Abi sorma taktıktan bi gün sonra farkettim desem o CCC yi. Grafikerin hatası :) ama pek kafaya takmadım.  Afistilerin gözünden kaçmayacağını biliyodum ama :)

Theillest

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin keyifli sürüşler

Xperia Z3 cihazımdan gönderildi

Jakomo

Kazasız belaız her daim keyifle binmeniz dileği ile: Willkommen an Bord
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

depeche101

Kazasız belasız keyifli sürüşler  :nazar:

Volk02

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim :)

wolkanku

15mm arka spacer atacağım demişsin ancak,

orjinal 18" 8c jantlarının ölçüsü ET 41.
replica 18" 8c jantlarının ölçüsü ET 35

dolayısıyla en ET 35 olan janta 15 mm spacer atarsan ET 20 'ye düşürmüş olursun ve jantlar inanılmaz derecede dışarı çıkar, h&r yayla da sürtme yaşamaman imkansız hale gelir.

yayları taktırıp, 2-3 gün kullanıp, rot ayarı yaptırdıktan sonra göreceksin ki, spacer'a gerek kalmamış :)

ben de mesela jantlarımın et 35 olmasını isterdim, tam çamurluk hizzasına geliyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Volkan abi inanır mısın bugün yarın spacer ile ilgili konu açacaktım ne yapmak ne etmek lazım bu ET değerleri nedir diye :)

Güzel cevaptı sağolasın dediğin gibi yapıcam :)

Volk02

Yaylanmamız 2 ayı bulacak sanırım..

H&R lar 2 aya kadar anca gelir diyolar :)

wolkanku

Yaylanmamız 2 ayı bulacak sanırım..

H&R lar 2 aya kadar anca gelir diyolar :)

e dedim:)
kur sabitleme yok. yani 240 euro diyor, geldiğinde kur 3,4 olursa senin zararına.
ne zaman geleceği belirsiz.
yoksa ben düşük olsun diye delirirken, niye gidip eibach alayım :)

alfistishop'a da boşuna kasma, stoklarında yok, ve tarih veremiyorlar :) mailleştik onlarla da.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Demez olaydın 😀

Eibach da içime sinmiyo be ya. H&R cuk oluyo arabaya :)

O zaman şöyle sorayım bi de Eibach sportline var prokitten hariç nedir farkı acep :)

wolkanku

Demez olaydın 😀

Eibach da içime sinmiyo be ya. H&R cuk oluyo arabaya :)

O zaman şöyle sorayım bi de Eibach sportline var prokitten hariç nedir farkı acep :)

eibachın içine sinmeyen yanı nedir? üstelik çok düşük olsun da istemiyorsun..ben eibachı alırken, ulan ya düşmezse diye içime sinmeyen bir kısmı vardı, tam istediğim gibi düştü.

eibachta prokit -3 , sportline -5 düşürür ancak giulietta için 1 tane kod var o da prokit, -3 diyor. ve gerçekten de -3 düşürüyor

hr -3,5 diyor 4 düşürüyor.

ben sercanın yorumlarından sonra eibachtan uzaklaşmıştım, h&r peşine düşmüştüm ancak başka bir kullanıcı yorumu ise, standart amortisör + h&r uygulamasının çok vibrasyonlu bir sürüş oluşturduğu yönünde olduğu için (ki kendisi ilk başta stok + eibach, ardından stok + hr, şu anda da bilstein b8 + hr kullanıyor), eibachı tekrar değerlendirmeye aldım.
2 gün 2 gece baya kullanıcı yorumu okudum, baya fotoğraf inceledim, sonunda eibach'ta karar kıldım.
henüz takılalı çok yeni, 1 hafta bile olmadı, yorum yapmak için erken, ama sertlik hissetmiyorum, pat küt ses yok.
ve dediğim gibi kıyas yapabileceğim şekilde h&r kullanmışlığım yok.
2 farklı kullanıcıdan, 2 farklı yay markası yorumu dinleyip, kendim de araştırıp bir noktada son buldum. iyi de oldu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Doğru çok düşsün istemiyorum ama h&r tamam gibi sanki Sercan Keklik te gördüğüm kadarıyla. Ya da fotolardan yanılıyorum. Çünkü 4 diyosunuz...

Abi konfor konusu tolere edilebilir açıkçası eibach tan konfor sıkıntısı çekeceğimi sanmıyorum.

Tamam zaten h&r  olmazsa olmaz demiyodum olursa iyi olur diyodum madem dediğin gibiymiş eibach ikna ettin beni. İsimden kazanıyosun zaten kafadan :)

Sipariş vereyim birazdan. K&n filtre siparişi de verdim. Cumartesi Bahattin ustada hem yayı hem filtreyi taktırayım madem.

Çok yardımcı oldun abi eyvallah :)

wolkanku

Doğru çok düşsün istemiyorum ama h&r tamam gibi sanki Sercan Keklik te gördüğüm kadarıyla. Ya da fotolardan yanılıyorum. Çünkü 4 diyosunuz...

Abi konfor konusu tolere edilebilir açıkçası eibach tan konfor sıkıntısı çekeceğimi sanmıyorum.

Tamam zaten h&r  olmazsa olmaz demiyodum olursa iyi olur diyodum madem dediğin gibiymiş eibach ikna ettin beni. İsimden kazanıyosun zaten kafadan :)

Sipariş vereyim birazdan. K&n filtre siparişi de verdim. Cumartesi Bahattin ustada hem yayı hem filtreyi taktırayım madem.

Çok yardımcı oldun abi eyvallah :)

ne demek :)
sercan da ben de çok düşük arabaları seviyoruz. ( air mair basan apaçi tarzı değil, çamurluk jant arası mesafe 1 parmak ideal geliyor bize)
geçen hafta aynı ikilemleri ben yaşadığım için, son kararı da eibachtan yana kullandığım için yardımcı olabildiysem ne mutlu.

tekrar söylüyorum, sercan ile yanyana gelsek sercanınki mutlaka benden daha düşük olacaktır 1 cm kadar, belki daha konforlu da olabilir kullanmadan bir şey diyemem. ancak burada ne konfor ne de çok düşük olması senin kriterin değilken, hiç uğraşmadan ver siparişini yüksek binme :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Volk02

Senin fotolara göz gezdirdim abi oruçtan mı ne ikinci bakışımda çok hoşuma gitti seninkiler. İlk baktığım da sıcaktan beynime oksijen gitmiyodu heralde objektif bakamadım :)

Aynen dediğin gibi bunlar da fazlasıyla iş görür konfor olarak da yükseklik olarak da sert arabaya alışkınım zati. Sipariş verdim cumartesi yaylanıp filtreleniyoruz :)

Volk02

Geçen hafta yaylandık ve filtrelendik.

Yay olarak Eibach prokit 3.5 mm tercih ettik. Aracın sürünmesini istemiyordum açıkçası ve düşüklük tam istediğim gibi oldu diyebilirim. Konforda da olumlu yönde hissedilir bi değişiklik oldu. Bu işten memnun kaldım :)

Filtre olarak ise klasik K&N 2991 modelini tercih ettik. Ben filtreden sonra pek bi performans değişimi hissetmedim açıkçası. Çok ufak bi değişim olmuşsa bile ben farkedemedim. Zaten öyle aman aman bi performans beklentisiyle takmadım filtreyi. Araç stock filtreye göre azıcık rahat nefes alsın yeterdi benim için sanırım bu amacıma ulaşmışımdır.

İşlemler ufak ufak yapılmaya devam edecek. Ufak ufak devam edecek because money is talks :)

ku2

15mm arka spacer atacağım demişsin ancak,

orjinal 18" 8c jantlarının ölçüsü ET 41.
replica 18" 8c jantlarının ölçüsü ET 35

dolayısıyla en ET 35 olan janta 15 mm spacer atarsan ET 20 'ye düşürmüş olursun ve jantlar inanılmaz derecede dışarı çıkar, h&r yayla da sürtme yaşamaman imkansız hale gelir.

yayları taktırıp, 2-3 gün kullanıp, rot ayarı yaptırdıktan sonra göreceksin ki, spacer'a gerek kalmamış :)

ben de mesela jantlarımın et 35 olmasını isterdim, tam çamurluk hizzasına geliyor.

Önce yazılanları hep okurum :)))
İyi de ederim.

Volkan ağzına sağlık..Aklımdan geçenleri yazmışsın.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

..

E.Ç.M. (MiTongin)

Cok yakışmış volkan  :yukari-ok: sirada spor marspiyel olsun ;)
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )