Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 TZ 6197 / Giulietta Jtdm Sport Pack2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kurzuk

Ben Brera konusunun son sayfasındaki yeni Giulietta'nın ilk koltuk temizliğindeki aşamaları ve kullanılan ürünleri hala merak ediyorum Bir kısa özet versen ne güzel olur.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben Brera konusunun son sayfasındaki yeni Giulietta'nın ilk koltuk temizliğindeki aşamaları ve kullanılan ürünleri hala merak ediyorum Bir kısa özet versen ne güzel olur.

Atas est 1:7 sulandırma
Koltuğa spreyleyip 15-20 saniye bekleyip silme:)

Bu kadar:) fırçalama yok çünkü koltuklar delikli deri, akan kiri deliklerin içine doldurmanın manası yok:)
Düz deri ise çok bastırmadan fırçalanabilir
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Kurzuk

Atas est 1:7 sulandırma
Koltuğa spreyleyip 15-20 saniye bekleyip silme:)

Bu kadar:) fırçalama yok çünkü koltuklar delikli deri, akan kiri deliklerin içine doldurmanın manası yok:)
Düz deri ise çok bastırmadan fırçalanabilir

Çok teşekkürler. Gt de de deri koltuk delikli ve bu yüzden sordum. İlk fırsatta uygulayacağım
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

murat

Volkan hayırlı olsun, güle güle kullan   :alkis:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

wolkanku

Dün gece evde canım sıkılırken yapacak iş aradım, aklıma kadranların çiziği geldi, toplam yarım saat xerapol kullanarak tüm plastik camları sıfırladım

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

yazılım değil de racechip düşünüyorum,

önceliğim arka tarafı toparlamak ( egzos ve difüzör)
ardından bixenon
sonrasında yay ve spacer.

eğer jantlarım satılırsa 19" düşünüyorum, ancak çok da satılması için çabaya girmiyorum zira şu anki yakıt tüketim ve performans dengesi çok hoşuma gidiyor, performansı azaltıp daha çok yaktırmak işime gelmiyor.

hepsinden sonra racechip gelecek, o da kasım-aralık'ı bulur.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum box. Dr.Ecu, Ecufast, PSchiptuning istediğin üçünden birine git yaptır. Zaten amaç yürümesi değil yürümüyor turbo büyütmeden. Yazılımlı 140hp TDI Golfle araya köy kasaba sokuyordum Berkayın Giu'ya :) Ekonomi ve sağlıklı bir motor için kesinlikle girme Box'a.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

ku2

Kesinlikle tavsiye etmiyorum box. Dr.Ecu, Ecufast, PSchiptuning istediğin üçünden birine git yaptır. Zaten amaç yürümesi değil yürümüyor turbo büyütmeden. Yazılımlı 140hp TDI Golfle araya köy kasaba sokuyordum Berkayın Giu'ya :) Ekonomi ve sağlıklı bir motor için kesinlikle girme Box'a.

550 TL Racechip One..
Gayet uygun. Satsan para eder. İş görür. Alt devirleri topluyor. Bence çok yeterli. Zaten amaç yürümesi değil diyorsun. Eee daha ne..? Ekonomi ve sağlıklı bir motor için box'a girme ne demek..?? Neye dayanarak bu yargıya vardın ?? Box kullanma, motoru bozar. Vs gibi bir anlam çıkıyor.

Ayrıca yürümesini istesem zaten büyük turbo, büyük intercooler..vs.. Girişirim.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Bar35

Box hangi parametreleri değiştiriyor? Rail Basıncından fazla yakıt bastırıp enjektörlerini çöp ediyor. Çevremde 3 araç zamanında lafimi dinlemediklerinden inatlarından 30-60.000km aralıktan sonra enjektör arızası yaşadı. Bu konularda bilinçli ve işin içinde olan herkes Box'un saçma bir uygulama olduğunu söleyecektir. Zamanında VW ABT boxlarla güç artışı vaad etti resmi olarak, daha sonra çıkan problemlerden bu hizmeti geri çektiler illa sonut örnek istiyorsanız.

Bulunduğunuz yer kaç rakımda, araba hangi afr'de yürüyor, hava nemlimi değil mi, sen nasıl bir güç veyada tork bandı istiyorsun? Bunlar afaki parametreler değil ki.. Box'ta Nepalde'de aynı işi yaptırtıyor, İzmirde de sizce mantıklı mı?

Yazılımda turbo basıncı-yakıt-afr vb birçok parametre ile optimum düzen sağlanıyor. Bunun sonucunda hem düzenli bir güç, hemde mantıklı kullanımda ekonomi sağlanıyor. Box'u satmışım satmamışım kısmı kişisel.

Yazılım'da paket program yükletmediğin (ki ben karşıyım araca ve kullanıcıya göre optimize edilmeli), iyi bir tuner olduğu sürece her zaman box'a göre avantajlı ve verimlidir.

Ben Volkanı kendime yakın ve aynı kafa da gördüğüm için uyardım.

UYARIM SADECE VOLKANI BAĞLASIN. İsteyen istediğini yaptırmakta özgür ben arkadaş olarak gördüğüm birine tavsiyede bulundum bu işlerle meraklı ve ilgili biri olarak.
"16 / Infiniti Q50 2.0T

wolkanku

Baran en azından bir 3-4 ayı bulacak benim yazılım yaptırmam veya box'ı seçmem.
dediklerin mantığıma uyuyor, ben araba dumanlar ata ata manyaklar gibi yürüsün istemiyorum, dynamic modda şu an verdiğini, normal modda bana versin, dynamictede belli belirsiz bir dumanı kabul ederek biraz yürüyebilirim.
dediğin gibi bu talepleri bir yazılımcı yapabilir, boxta böyle bir beklentim çok yok açıkçası. box'ı biraz daha az güç olarak düşünerek almayı hedefledim, yine zamanı geldiğinde tekrar değerlendirelim.

You are not allowed to view links. Register or Login selim abi sen box'ı kullanıyorsun, ve özenli bir kullanıcısın, box var diye her an her saniye rolling vs. kovalama durumları, sürekli dip gaz gitme durumların olmadığına göre, box'ın risklerini almıyorsun, o yüzden senin benim gibi kullanıcıya box hitap edebiliyor. ancak arabanın tam gücünü alıp sağda solda herkesle sidik yarıştıracak arkadaşlar için box , baranın belirttiği parametreler eşiğinde tehlike arz eder.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

Volkancım bu arada box'ın ayarına bağlı olmakla birlikle, box tam tersi daha fazla dumana sebep olur çünkü yakıt hava karışımında sadece yakıta müdahale eder, yanma tam optimum gerçekleşmez. Gerçi Giu'da da diğer yeni dizellerde de DPF olduğu için zaten duman atmazsın. Ama Boxta ayarı açarsan DPF hemen rejenarasyona gircek ve belirli bir km sonra temizleme isteyecektir.

Yazılımda hava yakıt karşımın performansa hatta yürüsün iyice derecesinde olmadığı sürece zaten duman atmazsın. Benim sattığım Golf 140hp 320nm olarak ben 15.000km'de yaptırmıştım soft gibi düşün gazlama için değildi. Şuanda 100K kmde 1 kere bile DPF ışığı yakmadı araba gerisini sen hesapla. Ki bu dediğim haliyle berkayın DPF iptalli, açık yazılımlı, komple kit hava filtreli Giusunu 4-5 boy geçiyordum. Yazılım firmalarımız da aynıydı hatta.
"16 / Infiniti Q50 2.0T

ku2

Valla Baran..bi araba laf yazmışsın :)
Sanki dediklerini, yazdıklarını, hangi parametreleri değiştirdiklerini ben bilmiyorum.
Sen nasıl öneride bulunduysan, ben de öneride bulundum.

Sonuçta bilinçli bir kullanıcı olarak gazlamak amaçlı değil, alt devirleri bir parça toplamak, bir parça daha atak bir kullanım yakalamak için aldım kutuyu. 40bin km GT'de de kullandım hatta. Sıkıntısız bindim.

Volkan kutu takar takmaz..Bilemem. Belki yazılım yaptırır. Bilemem.
Ancak ben deneyimlerimi paylaştım.

Şunu da eklemek isterim..Sen yazılımı hep masum olarak görüyorsun, soft ya da değil..Sonuçta bir sürü parametre ile oynuyorsun..Rail basıncı yazılımda da değişiyor..Yakıt+hava, performansı sağlıyor. Bunca şey değişince senin enjektörler zarar görmüyormu sanıyorsun..? Rejenerasyon olmuyormu DPF'de sanıyorsun..?
Motorun limitlerini değiştiriyoruz neticede..İster yazılım, ister kutu.
Yani kalkıp ekonomik ve sağlıklı motor diye bahsedeceksen.. En ekonomik, en sağlıklı zaten stok halidir derim o zaman.
Ben Racechip'ten sonra ister istemez gaza daha çok dokunur oldum..Bu bir gerçek. Az basarsam, doğal olarak ekonomik bir sürüş yapmış oluyorum, ama basıncada bu bana artan tüketim olarak geri dönüyor.
Tabi buradaki artışlar ve azalışlar  +/-0.5 lt civarı. Yani çok yüksek değil.

Sevgilerle.

--

hi_cazz

Yine gelmişiz box'mı remap'mi konusuna.

Bende custom map taraftarıyım. Box işini biraz araştırırsanız ne kadar aldatmaca olduğunu rahatça görebilirsiniz.

Şimdi bir örnekle açıklayayım size. Ben racechip gibi universal bir ürün yerine birebir araç özelliklerine göre üretilmiş bir üründen ve verdiklerini söyledikleri değerler ile gerçekten verdiği değerler arasındaki farkı göstericem.

Brabus firmasını bilmeyen yoktur.

Ürün Mercedes w204 C kasa 1.8 cgi 156hp motor için üretilmiştir.

Vaadettiği kazanç +41hp +40nm
Gerçekte olan ise +16hp + 18nm

Ve bunu sadece box ile yapamıyor. Büyük intercooler ile.

Uygulama önce mustang dyno

Uygulama sonrası mustang dyno

Araca özel üretilmiş bir box kitten alınabilen güç bu kadarken, universal olarak hazırlanmış racechip gibi bir üründen alınanın daha iyi olabileceğini düşünmüyorum.

Not : stok motorun 162 hp çıkmasının sebebi. Orjinal amg egsoz'a ve hava filtresine sahip olması.

Tapatalk

Bar35

Abi yanlış anlama tabiki yazıcam burası forum sende bende yerli/yabancı forumdan okuyarak birçok şey öğrenip bilgi-fikir sahibi oluyoruz. Okuyan insanlar bilmeyebilir. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Yazılımda da yakıt gönderiyorsun tabiki göndermesen o alt devirdeki torku gücü nasıl alıcaksın :) Ben box'ın sadece tek parametreyi değiştirdiğini o yüzden verimsiz olduğunu belirttim. Yazılımda yakıta ek olarak diğer parametrelerle bu verimin artırıldığını, daha fazla avantajı olduğunuu belirttim.

Sonuçta iki uygulamada motorun fabrika tarafından belirlenen ömründen yiyor. Ancak ben bu arabayı 450.000km kullanmayacağım. Motorun ömrü 300.000km'ye düşsün açıkçası çoğu kullanıcıyı etkilemez.

Dediğim gibi ben kıl adamım bana üstüne para da versen ben kalkıp arabama box takmam ama takana da aa neden taktın demem. Herkes nasıl memnunsa öle devam etsin  :arkadasim:
"16 / Infiniti Q50 2.0T

ku2

Ben alt devirleri toplasın yeter bana diyorum. Bunun için yazılıma bir sürü para vermeye gerek yok. Anlatamadım derdimi..
--

Bar35

Yazılım 750TL, siz Racechip'e 550TL vermişsiniz, 200TL için mi herşey  :p Ki ikili ilişkiler ve samimiyet derecesiyle fiyatı aşağı çekmek mümkün. Ayrıca ben Volkana yazdım, sizin konunuz olsa ve bunu belirtseniz zaten yorum yazmazdım size yönelik yazmıyorum yani yanlış anlamayın.  :serefe:
"16 / Infiniti Q50 2.0T

ku2

Yazılım 750TL, siz Racechip'e 550TL vermişsiniz, 200TL için mi herşey  :p

Ha ha ha :)))
Ben her zaman Racechipi paraya çevirebilirim. Ben bunu avantaj olarak görüyorum. Ayrıca kullanım ihtiyaçlarımı da karşılıyor.

Mesela WRX varken yazılım yapıldı. Intercooler büyüdü. Büyük enjektör takıldı. Komple egzoz eklendi. :)) Benzin pompası büyüdü. :))
Kullanım ihtiyacım o yöndeydi. Kutu asla düşünmedim.
--

Bar35

:yukari-ok: Alan memnun satan memnun problem yok.

Benim WRX'im olsa ilk iş şanzıman ve yürüyeni STI'a çevirmek olurdu mesela  :) Malum şanzıman kronik.  :-[
"16 / Infiniti Q50 2.0T

ku2

:yukari-ok: Alan memnun satan memnun problem yok.

Benim WRX'im olsa ilk iş şanzıman ve yürüyeni STI'a çevirmek olurdu mesela  :) Malum şanzıman kronik.  :-[

İşte bak gene aynı mevzu :))
WRX için ideal 300 bg geçmeyecek. Şanzıman sağlıklı gidersin o Zaman. Daha fazlası için kesinlikle STi :)

Konuyu mahvettik :)
Pardon Volkan :)
--

wolkanku

kapılar kilitliyken , anahtardan kapıları açma tuşuna bastığımızda farların ve stopların yanmasını nasıl kapatıyoruz?
araç menüsünde bulamadım  :S
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Serhat59

Karşılama ve uğurlama sanırım. Follow me home diyor ecnebi arkadaşlarımız. Diğer firmalarda araç beynine dışardan bir aparat yardımı ile bağlanıp çeşitli özellikler eklenip çıkarılabiliniyor imkanlar dahilinde, sanırım o şekilde kapanabilir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

admin

RaceChip üniversal bir ürün deniyor ama siz gidip herhangi bir kutu almıyorsunuz. 2012 model Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM2 diyerek alıyorsunuz ve onlar ona göre veriyorlar bu kutuyu. Yoksa Ahmet'e üretilmiş kutuyu ver Mehmet'e, o da kullansın değil durum. Zaten You are not allowed to view links. Register or Login da kendi RaceChip'ine ilan verirken açıklamasını yapmış.

Not: Giulietta jtdm harici araçlara dizel ise istoç racechip'ten istenen yazılım güncellemesi, benzinli ise yazılım güncellemesi + ilave kablo ile uygun hale getirilebilir. Bu işlemin maliyeti 100₺ olup bedeli alıcıya aittir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

wolkanku

kapılar kilitliyken , anahtardan kapıları açma tuşuna bastığımızda farların ve stopların yanmasını nasıl kapatıyoruz?
araç menüsünde bulamadım  :S

Karşılama ve uğurlama sanırım. Follow me home diyor ecnebi arkadaşlarımız. Diğer firmalarda araç beynine dışardan bir aparat yardımı ile bağlanıp çeşitli özellikler eklenip çıkarılabiliniyor imkanlar dahilinde, sanırım o şekilde kapanabilir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kendi soruma kendim cevap buldum, belki işine yarayan olursa diye buradan da paylaşayım.
kullanıcı el kitabını okuduğumda , takometrenin sol yanındaki far aşağı yukarı mekanizmasını kontrol eden tuşun ortasından girilen menüde, menüden çıkışın 1 'üstünde yer alan Courtesy Lights'ı bizim çok sevgili Alfa Romeo Türkiye İç aydınlatma olarak çevirmiş.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Dolayısıyla o ayarı off yapınca, herkes gibi ben de iç ışıkların yanmayacağını düşünüyordum.
oysa ki Courtesy Lights genel manada, arabanın kapısı açıldığında yanan lambalar demek, yabancı forumlarda özellikle welcoming lights'ı , courtesy lights olarak, arabadan inip kapıyı kitledikten sonra yanan ışıkları da follow me home diye kullanırlar.

hadi bakalım kapatalım bunu dedim, ayarı off yaptım , kapıyı kilitledim , tekrar kapı açmaya bastığımda dışarıda hiç bir ışık yanmazken , içteki tüm ışıklar yandı. Tam olarak da istediğim buydu.

Sebeplerine gelecek olursak;
yarın öbür gün Xenon'a geçiş yaptığımda, arabayı her açtığımda balastlar boş akım çekecek + 15saniye yanacağı için xenonlar tam ısısına ulaşmadan sönecek ve marşla beraber tekrar yanacaktı, ampul ömürlerini kısaltacaktı.  Bu şekilde tam istediğim gibi oldu hem tüm ampullerimin, hem de akü ömrümü uzatmış oldum.  :rock:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

telefon çekimiyle pek fikir verememe ihtimali olsa da şu eq ayarlarını bir deneyin bakalım beğenecek misiniz?

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Yaz sonunda D2S bixenon yaptırana kadar, en azından önümü görebileyim düşüncesi ile, Cumartesi sabah You are not allowed to view links. Register or Login ile birlikte yedpaya gidip , H7 4300K xenon kiti aldık.

Deniz sağolsun farları sökmeden, ampulleri takmak için müthiş bir çaba sarf etti ve başardı :)

sonuç çok başarılı, halojen ampullere göre aydınlatma çok çok arttı, 4300k olduğu için herşeyi net olarak görebilir hale geldim. D2S yepyeni mercekler ile bixenon yaptırdğımda eminim ki çok daha başarılı bir aydınlatma olacak.

4300K , farın orjinal ledleri ile de birebir aynı renk tonunu yakaladı, hiç sırıtmıyor bu da çok iyi oldu.
(fotoğraflarda biraz sarı gibi gözükse, ledler de sarı gözüküyor, orjinal ledlerin rengini bilenler, far ampulünün de rengi konusunda fikir edineceklerdir)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

4300 lerin gece yere vurduğu ışık bu renk (sol ampulü tekrar oturtmamız lazım yola düşen ışıkta bir yer gölge kalıyor farkındayım)

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia