Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 gitti 156 Selespeed Geldi Hoşgeldi :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

ismet

Hayırlı olsun :nazar:

Özellikle SS izlenimlerinizi merak ediyorum..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

DcD-Semih

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler.Bursa'ya gelince öğrendiğim bir terimi de kullanayım 'Allah tekerini düz bastırsın' ;).
Bir beyaza bir de bu rengine bayılıyorum 156'nın.Boyası gayet bakımlı duruyor aracın maşallahı var.

Üzerinde bulunan Parrot Asteroid Classic ana üniteden(teyp demeye dilim varmıyor) taktırmayı düşünüyorum.Tüm işlevleri çalışıyor mu memnun musun deneyimlerini  paylaşırsan sevinirim.Bir de Tr için nereden temin edilebilir bilenlerin yardımına da ihtiyacım var burası yeri değil belki ama konusu geçince belirteyim istedim.
156'ım için bende gt jantı takmayı düşünüyorum ama SS jantını öyle sevdim ki,kullandıkça,bana göre bu araç için  Vela ile birlikte en iyi jant bu(bana göre tabi).Estetik,tamamlayıcı ve abartılı olmayan bir gösterişi var.Bendeki 16'' belki 17'' düşünülebilir.

Spoiler olarak bende Sercan'ın forumda uygun fiyatlı satışa sunduğu ama yetişip alamadığım Zender gt spoiler'ı Erdem den alarak taktım.Çok kibar ve şık duruyor tavsiye ederim.Akrapovic firması genelde egsoz,düz boru ve headers gibi motora yönelik performans ekipmanları üreten bir firma diye biliyorum.Yanlışımda olabilir tabi.Deneyimli arkadaşlar buna netlik kazandıracaktır. 8)
Tekrar hayırlı uğurlu olsun ;) :alfisti:

Beyazı bende çok yakıştırıyorum 156 ya ama kırmızı olması diğer alternatiflere göre bence çok daha iyi oldukça çekici duruyor. spoiler hala aklımda düşünüyorum mutlaka. Dedigim gibi jant değişim işine girersem 17" 18"GT tek tercihim olur sanırım. :)

Parrot Asteriod uda araştırdım baktım biraz işlevlerini tamamiyle kullanıyorum güzel cihaz ancak nereden temin edilir hiçbir fikrim yok bozulsa nereye götürürüm onuda bilmiyorum :)

@ismet bey biraz daha süre geçirdikten sonra ilk defa otomatik denebilecek bir şanzımana sahip bir araç alan bur kişi olduktan sonra deneyimlerimi aktarıcam mutlaka geniş çaplı.

Iyi dileklerini sunan herkese de teşekkürler :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

sifyan

DcD-Semih

Bugün itibari ile 3 günlük birlikteliğimizde 250 km yol yapmış bulunuyorum. Sıkışık köprü trafiğinde de gecenin köründe bomboş otobanda da mahalle içinde ara sokaklarda da bolca kullandım.

SS gerçekten güzel bir şanzıman. Konforsuz denebilecek bir takım özellikleri var geçişleri genel olarak iyi ancak bazı durumlarda benim beceriksizliğim tecrübesizliğimmi bilmiyorum sıkıntı yaşayabiliyorum. Örnek vermek gerekirse hafif rampa aşağı dur kalk trafikte boş viteste sadece fren kullanarak devam ederken trafik açılmaya gaz vermeye ihtiyaç duyduğumda mesela 20-30 km/h civarında boş vitesten aracı çıkartamıyorum vites kolu tepki vermiyor. City moduna alıp ileri tuşuna dokunduğum anda gariptir olması gerektiği şekilde 2.vitese alıp devam ediyor.
Bunların dışında kullanımı gerçekte keyifli, manuel bir şanzıman ile vites düşürürken yavaşlarken 3 pedalı kullanmazsanız devir kaybınız olabiliyordu, özellikle performanslı sürüşlerde ancak SS de harika bir hızda harika kararlılıkla vites düşürüyor.

2.0lt lik twin spark motora bayıldım diyebilirim. 1.6ts de olduğu gibi alt devirler ile üst devirler arasında tork bandında uçurum yok. Her devirde gayet tatminkar gaz tepkisi mevcut. Ara hızlanmalar veya sollamalara çıkmak oldukça keyifli.

Aracın direksiyonu bana işte budur dedirtti. Belki kule gergisi bulunduğu için tepkileri kendine aşık etti bilmiyorum ama çok beğendim. Bir arabanın sahip olması gereken direksiyon bu işte. Yüksek hızlarda kararlı, şehir içinde hafif ağır olsada turu az ve gayet kolay. Aracı şerit içerisinde konumlandırmak çok rahat.

Tasarım ile ilgili görüş bildirmeme gerek yok sanırım. Asil demek yeterli, bir arabanın içi bukadar mı güzel olur be kardeşim  :haydi:

Ama birkaç problemim yok değil. Kapı kolu aldığım gün takılı kalıyordu dün tamamen bozuldu ve kapı butonu boşa çıktı araca sağdan binebiliyorum yarın kendim açıp bakıcam beceremezsem kilitçiye giderim, birde acil rot ayarı istiyor araç rotu inanılmaz bozuk. Yarın sabahtan ilk işim olacak.

tolga_ozhan

Arac ister manuel olsun isterse yarı otomatik olsun aracı boşa atarak kullanmak diye bir kavram yoktur zaten. Nispeten manuel arabada debriyaja sürekli basmak yorucu olduğu için kullanılabilir ama SS'de bu yapılan işin pek mantığıda yok. Unutmamak gerekirki yokuş aşağı boş viteste inerken rolantide tüketilen benzin tüketilmeye devam ediyor. Ancak araç uygun viteste gaza basmadan inerseniz yakıt tüketimi sıfır olacaktır. Eğer araç vites yüzünden kompresyona biniyorsada gaza çok ufak bas çek hareketi ile devam etmek gerekir.
Ben SS kullanırken uzun süreli trafik ışıkları hariç boş konuma hiç almadım. Zaten sarı ışığı görüncede vitese takıp devam ettim. Yani sürüş sırasında N moduna almak zaten aracın hamurunda olmayan birşey. Sana tavsiyem bu kullanım tarzını değiştir.

Ayrıca zaten yazılımsal olarak 40 km/s'nin üzerinde zaten N moduna geçmeyecektir. Bu zararlı kullanım tarzına karşı SS böylece kendini korumuş olur. 10 km/s'nin altında da direksiyon tuşları işe yaramaz.

DcD-Semih

Arac ister manuel olsun isterse yarı otomatik olsun aracı boşa atarak kullanmak diye bir kavram yoktur zaten. Nispeten manuel arabada debriyaja sürekli basmak yorucu olduğu için kullanılabilir ama SS'de bu yapılan işin pek mantığıda yok. Unutmamak gerekirki yokuş aşağı boş viteste inerken rolantide tüketilen benzin tüketilmeye devam ediyor. Ancak araç uygun viteste gaza basmadan inerseniz yakıt tüketimi sıfır olacaktır. Eğer araç vites yüzünden kompresyona biniyorsada gaza çok ufak bas çek hareketi ile devam etmek gerekir.
Ben SS kullanırken uzun süreli trafik ışıkları hariç boş konuma hiç almadım. Zaten sarı ışığı görüncede vitese takıp devam ettim. Yani sürüş sırasında N moduna almak zaten aracın hamurunda olmayan birşey. Sana tavsiyem bu kullanım tarzını değiştir.

Ayrıca zaten yazılımsal olarak 40 km/s'nin üzerinde zaten N moduna geçmeyecektir. Bu zararlı kullanım tarzına karşı SS böylece kendini korumuş olur. 10 km/s'nin altında da direksiyon tuşları işe yaramaz.

Hocam ben mesela köprü trafiğinde maksimum 5 km/h a çıkıp 1 metre ilerleyip duracağımız trafikte yapıyordum bu hareketi, nedense manuel gibi düşünerek böyle davranıyordum. Yoksa tabiki rampa aşağı boşa atmak akıl mantık işi değil cut-off mekanizmasını boşuna koymamışlar yakıt tasarrufu anlamında.

Bundan sonra çok sıkışık olsa, rampa aşağı dahi olsa 1 de tutarım teşekkür ettim ilgilendiğin için abi.

Bu arada kapı kolu için üşenmedim yarım saatimi harcadım az önce, evime yakın güzel aydınlatılmış bir benzinliğe çektim, başladım kapıyı sökmeye. Kapı kolu butonunun mandalı çıkmış yerinden, kilit sisteminin çalışma şekline yabancı olsam da gayet kolay oldu. Kapıyı sökerken tıkandığım yerlerde de kapı kolu butonu tamiri adlı bir konu var forumda ondan faydalandım. Kaldı rot ayarı ondan sonra bir sıkıntı kalmayacak.

oguzhansek

Rampa aşağı giderken araç N de city mode'un 2 veya 3 e atması doğal çünkü robotun görevi bu, senin hızına bağlı vitesi ayarlamak. Zaten manuel modda frene basmadan N'den değişim yapamazsın. Sonuç olarak N ye almanın bir mantığı zaten yok birincisi tolga'nın dediği gibi benzin tasarrufu diye bir şey yok, ikincisi zaten debriyaj pedalı olmadığından ayağınız yorulmaz doğal olarak, üçüncüsü burakın 1 de kalsın durkalk trafikte doğal olanı budur. Ben şahsen N'yi sadece aracı çalıştırırken kullanıyorum.
2002 156 SS

DcD-Semih

Rampa aşağı giderken araç N de city mode'un 2 veya 3 e atması doğal çünkü robotun görevi bu, senin hızına bağlı vitesi ayarlamak. Zaten manuel modda frene basmadan N'den değişim yapamazsın. Sonuç olarak N ye almanın bir mantığı zaten yok birincisi tolga'nın dediği gibi benzin tasarrufu diye bir şey yok, ikincisi zaten debriyaj pedalı olmadığından ayağınız yorulmaz doğal olarak, üçüncüsü burakın 1 de kalsın durkalk trafikte doğal olanı budur. Ben şahsen N'yi sadece aracı çalıştırırken kullanıyorum.

Hocam selespeed te olsa ilk otomatik araç deneyimimden gelen tecrübesizliklerim. İyice alıştım 500 km yol yaptım aldığımdan beri alışınca daha da keyifli kullanmak mümkün zaten, teşekkürler yorumunuz için.

oguzhansek

Selespeed otomatikten çok başka.. Keşke bir de otomatik kullansanız aradaki farkı görürsünüz.. Keyfini çıkarın, gerçekten anlatılmaz yaşanır :)
2002 156 SS

Jaaaa!

M.byrkc