Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

iyi günler volkan bey aracınız çok muhteşem. Kazasız belasız binin inşallah. Acemi bir alfasever olarak yaptıklarınızı takip ediyorum. bende 159uma dpf egr iptali ve soft bir yazılım düşünüyorum. en iyi uygulamayı kimin yapıcağını siz daha iyi bilirsiniz. Fiyat için eğer birden fazla araçta indirim yapılacaksa beraber gelebirim. Yada forumda 159 yazılım etkinliğimi başlatsak :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login

Bu 20-30lu hızlarda da anlık tüketim 14-17 arası değerler gösteriyor, cumartesi baktırttım herşey normal gözüküyor. Yazılım ile o hızdaki anlık değerleri 10-12 arasında görebilmeyi umut ediyorum.

:S 14-17 den 10-12 ye düşürme yazılım ile olabiliyorsa bende istiyorum. En kötü hali ile 14 ten 12 ye %15 eder. 28 km/h ortalama hızda tüketimim 10.9 lt. You are not allowed to view links. Register or Login Yazılımla tüketiminin 2 lt arttığını yazmıştı. Gelişmelerden haberdar edersin zaten ona şüphemiz yok.  :))

wolkanku

iyi günler volkan bey aracınız çok muhteşem. Kazasız belasız binin inşallah. Acemi bir alfasever olarak yaptıklarınızı takip ediyorum. bende 159uma dpf egr iptali ve soft bir yazılım düşünüyorum. en iyi uygulamayı kimin yapıcağını siz daha iyi bilirsiniz. Fiyat için eğer birden fazla araçta indirim yapılacaksa beraber gelebirim. Yada forumda 159 yazılım etkinliğimi başlatsak :)

yarın 2 araç için bir fiyat alayım bakalım ne diyecekler.
başka yazılım yaptırmak isteyen istanbulda üye varsa sayıyı arttırabiliriz.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

:S 14-17 den 10-12 ye düşürme yazılım ile olabiliyorsa bende istiyorum. En kötü hali ile 14 ten 12 ye %15 eder. 28 km/h ortalama hızda tüketimim 10.9 lt. You are not allowed to view links. Register or Login Yazılımla tüketiminin 2 lt arttığını yazmıştı. Gelişmelerden haberdar edersin zaten ona şüphemiz yok.  :))

önceki 159'umun tüketim değerlerine baktığımda , neredeyse %30-35 fark var.. burada tabi ki jant ağırlık farkı , taban/yanak farkı , şanzımanın tüketim değeri farkı etkin rol oynuyor.

yazılımla bir nebze olsun şehir içi tüketimi azaltabilirsem, ben tatmin olurum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

önceki 159'umun tüketim değerlerine baktığımda , neredeyse %30-35 fark var.. burada tabi ki jant ağırlık farkı , taban/yanak farkı , şanzımanın tüketim değeri farkı etkin rol oynuyor.

yazılımla bir nebze olsun şehir içi tüketimi azaltabilirsem, ben tatmin olurum.

O zaman şu şekilde de sorayım. Ben ekstra beygir-tork da istemiyorum diyelim. Egr ve dpf ipatli de olmayacak. Var olanı daha alt devirlerde kullandırır mı bana? Mesela ben tatlı tatlı giderken (acelem olmadan pedala normal basarken) araç tam 70 km/h te 4. vitese geçiyor. Bunu daha düşük hızda yapabilir mi yazılımla? Konu ile ilgili ilk mesajında dediğin gibi 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçişlerde deviri çok bekliyor, emin olamıyor sanki. Bunu aşağı çektirebilsem yakıt biraz düşer, bu da bana yeter. Manuel kullanmak istedim/denedim, onu da araba beğenmiyor, dıt dıt edip kendi bildiğini okuyor.

wolkanku

O zaman şu şekilde de sorayım. Ben ekstra beygir-tork da istemiyorum diyelim. Egr ve dpf ipatli de olmayacak. Var olanı daha alt devirlerde kullandırır mı bana? Mesela ben tatlı tatlı giderken (acelem olmadan pedala normal basarken) araç tam 70 km/h te 4. vitese geçiyor. Bunu daha düşük hızda yapabilir mi yazılımla? Konu ile ilgili ilk mesajında dediğin gibi 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçişlerde deviri çok bekliyor, emin olamıyor sanki. Bunu aşağı çektirebilsem yakıt biraz düşer, bu da bana yeter. Manuel kullanmak istedim/denedim, onu da araba beğenmiyor, dıt dıt edip kendi bildiğini okuyor.

yazılımın temeli turbo basıncıyla oynanarak yapılıyor.
turbo basıncına müdahele edilince de tork değerleri değişiyor.
dediğinizi tork hp ile oynamadan yapmak bence mümkün değil. o direkt olarak şanzımanın yazılımı + dişlilerin oranları ile ilgili diye düşünüyorum.

benim yapmaya çalıştığım şey, turbo basıncının etkin olduğu aralığı değiştirip torka müdahele ederek, o tatlı tatlı giderken gazı yarım yokladığımda aynı viteste kalacaksa da turbonun fazla basınç basarak hantallığı bertaraf etmesi.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

yazılımın temeli turbo basıncıyla oynanarak yapılıyor.
turbo basıncına müdahele edilince de tork değerleri değişiyor.
dediğinizi tork hp ile oynamadan yapmak bence mümkün değil. o direkt olarak şanzımanın yazılımı + dişlilerin oranları ile ilgili diye düşünüyorum.

benim yapmaya çalıştığım şey, turbo basıncının etkin olduğu aralığı değiştirip torka müdahele ederek, o tatlı tatlı giderken gazı yarım yokladığımda aynı viteste kalacaksa da turbonun fazla basınç basarak hantallığı bertaraf etmesi.

İstemiyorumdan kastım bg-tork Allah'ın emri değil anlamında. Olmasa da olur yani. Mecbur değişecekse amenna. Aslında soruma cevapta var gibi. Demişsin ki "... turbo basıncının etkin olduğu aralığı değiştirip... gazı yarım yokladığımda aynı viteste kalacaksa da turbonun fazla basınç basarak hantallığı bertaraf etmesi." Burada iki değişken var: 1-etkin olduğu aralık mı? (burada kastının devir aralığı olduğunu düşünüyorum) 2-turbo basıncı mı?

1. değişken için yazılım; devir aralığını düzenleyecekse, zaten vites değişimleri de düzelir ve yakıta olumlu katkısı olur diye düşünüyorum.

2. değişken için Yazılım turbo basıncını değişiyorsa hantallık ortadan kalkar ki istenilen o, ama aynı viteste bu işi yapacağı için yakıta çok etkili olmaz diye düşünüyorum. İlk durumda vitesin değişmesi gerektiği ile ilgili fikrimi buraya koyamıyorum ama.

Umarım anlatabilmişimdir. Yanlışım varsa lütfen düzelt. Kimse yanlış bir şey öğrenmesin.  :-[

wolkanku

Her devir için turbonun basıncı farklı, standart grafiği hiç incelemedim şöyle örnek vereyim

1300 devirde turbo aktif olsun diyelim
3500 devirde max nm verip üstğne çıktıkça da eğri aşağı insin diyelim . Aşağı yukarı böyledir güç grafiği

Şu anda 70le giderken 1300 devirde turbo var yok desek, yarım gazda anlık 0.9 basmaya başlayıp 1.1 lere doğru artsın diyelim.
Benim yapmak istediğim 70le yine 1300devirde giderken yarım gaza dokunduğunda 0.9 yerine 1.1 barı basması ve 1.3 bara doğru tırmanması.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Her devir için turbonun basıncı farklı, standart grafiği hiç incelemedim şöyle örnek vereyim

1300 devirde turbo aktif olsun diyelim
3500 devirde max nm verip üstğne çıktıkça da eğri aşağı insin diyelim . Aşağı yukarı böyledir güç grafiği

Şu anda 70le giderken 1300 devirde turbo var yok desek, yarım gazda anlık 0.9 basmaya başlayıp 1.1 lere doğru artsın diyelim.
Benim yapmak istediğim 70le yine 1300devirde giderken yarım gaza dokunduğunda 0.9 yerine 1.1 barı basması ve 1.3 bara doğru tırmanması.

Aynı şeyi istiyoruz vesselam.  :yukari-ok:  :))

ekerem

Sizin ortalamaları gorunce gozum korktu Ya benim suanki trip b gostergesinde ortalama tuketimim 7.2. Simdiye kadar olcumlerimde de 8.6 yi hic gecmedi. Beykozdayim Bölge bu kadar etkili olabiliyomu acaba ortalamada? Egr dpf iptali ne kadar etkiler acaba ortalamayi?
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Doğa Tosun

80 bin km'de yazılım yapıldı 190 binde turbo 200 binde şanzıman değişti tabi bunda yaşın ve şanzıman yağı değiştirmemenin etkisi daha büyük. Yazılımsız 159'a açık söyleyim 2 gün tahammül ederim 3.gün satar dizel giu alırım hiç değilse yakmaz. Ki Volkan Abi zaten yazılımlı arabanın daha ziyade turbolu arabanın kullanım prensiplerini bilen, dikkatli biri olarak bence vakit kaybediyorsun. 159 servisteyken yazılımsız stock 159 kullandım birkaç kez, araba devir çeviriyor haldır haldır. Ne bileyim gaz pedalı aşırı tepkisiz, bayağı bi basarsan vites düşüyor sanki gidecekmiş gibi ama yok. Ben 2,300 devri geçmiyorum çoğu kullanımımda, güç olduğu için şanzıman tak atıyor bi sonraki vitese. Hatta bazen kendine güvenip vites düşmüyor. 6.vites 1.400 rpm'de tırmanıyorum stock 159'un 4'e düşsem mi dediği yeri.

ki yazılım yapıp performanslı kullanıma geçilmediği sürece yakıtta artış varsa ki hele bide 2 litre gibi bir artış varsa o yazılımı mümkünse çamaşır suyu ve tiner ile arabadan çıkarmak gerek.

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

gokturk01

2007 otomatik 159'uma 1,5 ay önce dr ecu da yazılım yaptırdım henüz dynoya çıkmadım ama tahmini 190hp civarı torkuda 400de sınırlandırdık yazılımdan önce emme manifuldunu açıp temizlettim kelebekleride iptal ettirdim kırılıp motor içine kaçmasın diye zaten kapanmıyordu kelebekler sırası ile egr iptali conta ile sonrasında dpf için boşalttık yazılımsız o halde bile aracın kalkışı gaz yemesi çok fark etti yazılımdan sonra dahada fark yaptı ama yakıt yine aynı Adana'da artık yer yer pis trafik  var genellik aynı güzergahı kullanırım  karma tüketim 10lt civarı geziyorum ama ara sıkmalarım çok oluyor duman olayımda 0 durumda.yazılım ve iptallerden önce 13lt civarıydı.keşke şanzumanda dsg ler gibi upgrade imkanı olsa.

wolkanku

2007 otomatik 159'uma 1,5 ay önce dr ecu da yazılım yaptırdım henüz dynoya çıkmadım ama tahmini 190hp civarı torkuda 400de sınırlandırdık yazılımdan önce emme manifuldunu açıp temizlettim kelebekleride iptal ettirdim kırılıp motor içine kaçmasın diye zaten kapanmıyordu kelebekler sırası ile egr iptali conta ile sonrasında dpf için boşalttık yazılımsız o halde bile aracın kalkışı gaz yemesi çok fark etti yazılımdan sonra dahada fark yaptı ama yakıt yine aynı Adana'da artık yer yer pis trafik  var genellik aynı güzergahı kullanırım  karma tüketim 10lt civarı geziyorum ama ara sıkmalarım çok oluyor duman olayımda 0 durumda.yazılım ve iptallerden önce 13lt civarıydı.keşke şanzumanda dsg ler gibi upgrade imkanı olsa.

kelebek iptalini ilk defa duydum ama orjinalinde orada olan bir parçayı iptal ettirmeye pek girmem diye düşünüyorum.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Volkan suna bi goz at istersen;You are not allowed to view links. Register or Login

Kelebek iptaline baya onem veriyo ownerscilar, ozellikle plastik manifoldun kelebekleri celik oldugu icin koptugu an riskli

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

wolkanku

Volkan suna bi goz at istersen;You are not allowed to view links. Register or Login

Kelebek iptaline baya onem veriyo ownerscilar, ozellikle plastik manifoldun kelebekleri celik oldugu icin koptugu an riskli

yok benim aklıma pek yatmadı, dediğim gibi zaten geceleri çıkıp 2 boy açtım 5 boy geçtim kovalayıp arabayı sürekli sıkıştırmayacağım. yakıt tüketimini iyileştirmek ve hantallığı gidermek tüm amacım. o yüzden bu tür uygulamalar belki sürekli redlineda sürekli max torkla yürüyecek araçlar için mantıklı olabilir.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

yok benim aklıma pek yatmadı, dediğim gibi zaten geceleri çıkıp 2 boy açtım 5 boy geçtim kovalayıp arabayı sürekli sıkıştırmayacağım. yakıt tüketimini iyileştirmek ve hantallığı gidermek tüm amacım. o yüzden bu tür uygulamalar belki sürekli redlineda sürekli max torkla yürüyecek araçlar için mantıklı olabilir.
Kelebeklerin sikintisi gazlamaktan degil volkan, egrnin agzindan gelen kurum balcik gibi oluyor ve kelebekleri balcikimsi kurum icinde birakiyor sonra dq kopmasina sebep oluyor yani 70 kmyi hic gecmeyen adaminda ayni sorunu yasamasi muhtemel

Cuore sportivo

wolkanku

Kelebeklerin sikintisi gazlamaktan degil volkan, egrnin agzindan gelen kurum balcik gibi oluyor ve kelebekleri balcikimsi kurum icinde birakiyor sonra dq kopmasina sebep oluyor yani 70 kmyi hic gecmeyen adaminda ayni sorunu yasamasi muhtemel

hem yazılımsal , hem de fiziksel olarak EGR iptal edildikten sonra kurum gelmeyecek. o zaman bu tamamen amaçsız bir uygulama olmaz mı?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Egr iptal edilirken kelebekleri kontrol ettirirsen dedigin gibi gerek kalmaz iptalina, kelebeklerin esas sorunu egrden gelen kurum. Sen de sadece dpf iptal degil miydi?

Cuore sportivo

hi_cazz

Yok tam tersi plastik manifoldda sıkıntı yok. Sıkıntılı olan aluminyum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

wolkanku

Egr iptal edilirken kelebekleri kontrol ettirirsen dedigin gibi gerek kalmaz iptalina, kelebeklerin esas sorunu egrden gelen kurum. Sen de sadece dpf iptal degil miydi?

bende dpf iptal.
yazılımcılar ile görüşürken egr'nin durumunu bilmediğimi, ancak egr iptali de istediğimi söyledim.
yazılımsal olarak zaten iptal edeceğiz dediler.. fiziksel olarak iptal edilmiş mi edilmemiş mi ona da bakarız, gerekli görürseniz iptal ederiz dediler.
her halukarda egr iptal olacak.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

TRSemih

Kelebek iptalinin yazılımla ilgisi yok. Km ile doğru orantılı olarak zamanla eskiyip, düşüyor. Genelde kelebekten önce emmenin üstündeki 4 kelebeği açıp kapatan bağlantı çubuğu düşüyor. Döküm olanlarda motor üst kapağını çıkartınca kelebeklerin faal olup olmadığı görülüyor.

Onur'un da dediği gibi döküm manifoldlarda plastik kelebekler, plastik manifoldlarda ise (makyajlı versiyon) çelik kelebekler var. İptalden kasıt bu kelebekler iptal edilip, bunları oynatan bağlantı çubuğunun bağlantı noktaları dolduruluyor. Şayet kelebekler düşerse plastik olan eriyor ama çelik olan pistonun anasını ağlatıyor. Bugün bir arkadaşım, Saab 1.9 tid'in (jtdm ile aynı) emme manifoldu dağıldığı için manifoldu şu anda sıfırı ile değiştirtiyor.

Yakın zamanda geyiğine çektiğim manifold videosu ile bağlantı çubuğunun resmini bilgi amaçlı buraya ekliyorum.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Bar35

"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun, Cumartesi sabah saat 09:00 da maslakta Dr. Ecu'dayım.

megachips, powershop, ecufast ve dr.ecu ile görüştükten sonra en güven veren dr.Ecu oldu, yazılımı tamamen istediğim gibi yapabileceğini, ister altları doldurup, istersem üsteleri doldurabileceğimi söyledi.

ben son hızlar ve yüksek hızlar peşinde değilim, o yüzden alt devirlerde dolu gitmesini talep edeceğim.

You are not allowed to view links. Register or Login senin yazılımın nasıl bir yazılım, yani benim eski 159'un yazılımı mesela üstlerde de etkindi. nasıl diyeyim alt devirler de , orta devirler de doluydu, üst devirlerde biraz azalıyordu basınç.
Qtronic için nasıl bir yazılım öneriyorsun?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

francobaresi

Yok tam tersi plastik manifoldda sıkıntı yok. Sıkıntılı olan aluminyum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Halit plastikle ilgili sikinti kelebeklerin celige donmus olmasi, emme manifoldunun dokme olani sorunlu ama kelebektede plastik olan sorunlu

Cuore sportivo