Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login sağolsun, Cumartesi sabah saat 09:00 da maslakta Dr. Ecu'dayım.

megachips, powershop, ecufast ve dr.ecu ile görüştükten sonra en güven veren dr.Ecu oldu, yazılımı tamamen istediğim gibi yapabileceğini, ister altları doldurup, istersem üsteleri doldurabileceğimi söyledi.

ben son hızlar ve yüksek hızlar peşinde değilim, o yüzden alt devirlerde dolu gitmesini talep edeceğim.

You are not allowed to view links. Register or Login senin yazılımın nasıl bir yazılım, yani benim eski 159'un yazılımı mesela üstlerde de etkindi. nasıl diyeyim alt devirler de , orta devirler de doluydu, üst devirlerde biraz azalıyordu basınç.
Qtronic için nasıl bir yazılım öneriyorsun?

Volkan ne fiyat verdi Dr Ecu ? Özelden de gönderebilirsin.

Bu arada biz eski 159 lara maslak pasaoğlunda yaptırmıştık
İlk yaptığı araç harikaydı
Sonraki yazılımlarda o tadı alamadık, beyinleri söküp vermiştik biraz yüzeysel olmuştu sanırım
Aslında yazılımın araç hareket halindeyken verileri okuyup öyle yapılması tavsiye ediliyor ama..
Dr nasıl yapıyor acaba
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ekerem

fiyatla ilgili banada bilgi verebilirmisiniz?  1-2 hafta içinde bende yaptırmayı planlıyorum. 2 araca indirim yapmadılar galiba
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

fiyatla ilgili banada bilgi verebilirmisiniz?  1-2 hafta içinde bende yaptırmayı planlıyorum. 2 araca indirim yapmadılar galiba

pek indirime yanaşmıyorlar.
bütün yazılımcılar 750 TL fiyat biçiyor bu işleme.
siz dpf iptal edecekseniz, biraz daha maliyet artar.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

wolkanku

Volkan ne fiyat verdi Dr Ecu ? Özelden de gönderebilirsin.

Bu arada biz eski 159 lara maslak pasaoğlunda yaptırmıştık
İlk yaptığı araç harikaydı
Sonraki yazılımlarda o tadı alamadık, beyinleri söküp vermiştik biraz yüzeysel olmuştu sanırım
Aslında yazılımın araç hareket halindeyken verileri okuyup öyle yapılması tavsiye ediliyor ama..
Dr nasıl yapıyor acaba

Utku 750 TL.
dr ecu'nun kendi dynosu var, sanırım dyno üzerinde hareket halinde yapıyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ArinFırat

:S 14-17 den 10-12 ye düşürme yazılım ile olabiliyorsa bende istiyorum. En kötü hali ile 14 ten 12 ye %15 eder. 28 km/h ortalama hızda tüketimim 10.9 lt. You are not allowed to view links. Register or Login Yazılımla tüketiminin 2 lt arttığını yazmıştı. Gelişmelerden haberdar edersin zaten ona şüphemiz yok.  :))
benim 159 da neden ters teptiğini anlamadım.2,5 yıldır biniyorum ve yakıt ortalamasını özellikle takip edip beynime işliyorum.yazın şehir içi 7-7.5 lt kışın ise yaklaşık 8-9 lt arası,, şehirlerarası ise 120 sabit, klima en düşük seviyede full açık halde 5.5 lt..
yazılımdan sonra yaklaşık 600 km kullandım, (her zaman kullandığım güzergah) her zamanki kullanım alışkanlığım ile yakıt ortalamasını 10.2 nin altına düşüremedim bir türlü..
sebeplerini düşündüm; acaba 159 um manuel vites o yüzden mi? makyajlı 159 versiyonları yazılıma uygun değil mi? yazılımı yaparken bişeyleri yanlış mı yaptı? bilemiyorum o yüzden 160 bg neyime yetmiyor deyip iptal ettirdim.zaten DPF ve EGR iptali olduğu için 159umun gidişi ve çekişi ile ilgili bir problemim yok.

OzgurMR

Benim de şehir içi yakıtsal problemim var. 13-13,5 litre yakıyor. Ancak ben İstanbul'a gelmişken sizlerin de yönlendirmesi ile aracımı komple göstermek istiyorum. Benim aracımda yakıtın sebebi yazılımsal olmayabilir. (Megachips yapmıştı, DPF ve EGR hem yazılımsal hem fiziksel olarak iptal edilmişti.)
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

ArinFırat

Benim de şehir içi yakıtsal problemim var. 13-13,5 litre yakıyor. Ancak ben İstanbul'a gelmişken sizlerin de yönlendirmesi ile aracımı komple göstermek istiyorum. Benim aracımda yakıtın sebebi yazılımsal olmayabilir. (Megachips yapmıştı, DPF ve EGR hem yazılımsal hem fiziksel olarak iptal edilmişti.)
bende farkında olmadan yazılım dpf egr ile ilgili yazdım.. yanlış konu başlığına yazıyoruz :)) You are not allowed to view links. Register or Login hoşgörü pls

OzgurMR

bende farkında olmadan yazılım dpf egr ile ilgili yazdım.. yanlış konu başlığına yazıyoruz :)) You are not allowed to view links. Register or Login hoşgörü pls

Ama konuya da dahil olabilecek gibiyiz.   :) Toplu fiyat vs. olursa diye yazdım.   :lol:

wolkanku

valla arkadaşlar kimse darılmasın gücenmesin, bu toplu alım işleri genelde hep bir arıza ile sonuçlanıyor..baştan yola 5 kişi çıkıyorsun ona göre fiyat konuşuluyor vs, son saniyede hastayım, cenazemiz var vb. sebeplerle 1 kişi bile katılamayınca problemler baş gösteriyor. daha önceki gerek bu forum olsun, gerek bu forum dışı olsun tüm tecrübelerim bu yönde.
fiyatı da yazdım, 50-100 tl indirim için organizasyon topuna girmeye niyetim yok.

:serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ekerem

pek indirime yanaşmıyorlar.
bütün yazılımcılar 750 TL fiyat biçiyor bu işleme.
siz dpf iptal edecekseniz, biraz daha maliyet artar.

İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim :) forumunuzu çok meşgul ettim kusura bakmayın
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Bar35

Volkan bey ben İzmirden gelip yaptırmak istiyorum birlikte sizinkiyle daha efektif olacağını düşünüyorum. Belki indirim de olur?  :serefe:
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

wolkanku

Volkan bey ben İzmirden gelip yaptırmak istiyorum birlikte sizinkiyle daha efektif olacağını düşünüyorum. Belki indirim de olur?  :serefe:

sen gel de bi, yazılımdan daha önemli işlerimiz var  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Bar35

İyi kıvırdın yine  :D

Neyse zaten özgüncüğüm elleriyle yazdı bana 150hp soft soft  :kahve:
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

gokturk01

Kelebek iptalinin yazılımla ilgisi yok. Km ile doğru orantılı olarak zamanla eskiyip, düşüyor. Genelde kelebekten önce emmenin üstündeki 4 kelebeği açıp kapatan bağlantı çubuğu düşüyor. Döküm olanlarda motor üst kapağını çıkartınca kelebeklerin faal olup olmadığı görülüyor.

Onur'un da dediği gibi döküm manifoldlarda plastik kelebekler, plastik manifoldlarda ise (makyajlı versiyon) çelik kelebekler var. İptalden kasıt bu kelebekler iptal edilip, bunları oynatan bağlantı çubuğunun bağlantı noktaları dolduruluyor. Şayet kelebekler düşerse plastik olan eriyor ama çelik olan pistonun anasını ağlatıyor. Bugün bir arkadaşım, Saab 1.9 tid'in (jtdm ile aynı) emme manifoldu dağıldığı için manifoldu şu anda sıfırı ile değiştirtiyor.

Yakın zamanda geyiğine çektiğim manifold videosu ile bağlantı çubuğunun resmini bilgi amaçlı buraya ekliyorum.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

aynen benim çubuklar açıp kapatmıyordu emmenin içini açınca zaten kurumdan görünmüyordu ve kelebekler erimişti bizde kelebekleri söküp çubukların yuvalarına basınç kaçağı olmasın diye kaynak yaptık ebay'da iptal kitleri satılıyor kör tapa gibi deliklere takılıyor zaten 2000 devire kadar açma kapama yapıyor kelebekler yakıttada 0.5lt fark eder en fazla ama kırlıp motor içine kaçması dünyalara mal olur.yazılım içinde bence en iyisi dr ecu custom yazılım yapıyor ilk önce aracın genel durumuna bakıp kondisyonuna göre yazıyor ben Adana bayisine 750tl yaptırdım gayette memnunum ara ara  basıyorum sıkıyorum 11,5lt geçemedim şehir içi. aslına haram beygirler olmayıp sadece dpf ve egr nin mekanik iptalini daha sonra yazılımsal iptalini yapmak bile yeterli 159 için.dpf hiç kestirip biçtirme derim egzozcuya söktürün içini kırıp boşaltsınlar yeter muayanede sıkıntıda olmaz sonuçta bakılınca dpf hiçbir işlem görünmüyor.

evrenalpar

Volkan yazılımdan sonra bir de şundan takıver, alt devirler çıldırsın. :))

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

wolkanku

Vites topuzu da şöyle oldu;
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Haddim olmayarak takdirlerimle... :D

iceberg156

Vites topuzu da şöyle oldu;

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

wolkanku

Yazılım bitti
170hp
408Nm

Epey rahatladı araba, şanzımanın kararsızlığından kaynaklı hantallık nispeten gitti, 1 hafta içinde yazılım tam olarak oturduğunda  daha da iyileşeceğini söylediler. Göreceğiz:)

Yazılımlı manuel 159 daha keyifliymiş yanlız onu anladım, qtronic çok baltalıyor:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

OzgurMR

Yazılım bitti
170hp
408Nm

Epey rahatladı araba, şanzımanın kararsızlığından kaynaklı hantallık nispeten gitti, 1 hafta içinde yazılım tam olarak oturduğunda  daha da iyileşeceğini söylediler. Göreceğiz:)

Yazılımlı manuel 159 daha keyifliymiş yanlız onu anladım, qtronic çok baltalıyor:)

Hayırlı olsun.  :alkis:
Bakalım yakıtta neler olacak? Yakıt da düşerse. Değmeyelim keyfinize.  :)

akıllı

Yazılım bitti
170hp
408Nm

Hayırlı olsun.  :alkis: Sonuçları bekliyoruz artık.

hi_cazz

Hayırlı olsun Kardeşim. Güle güle kullan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ekerem

Yazılım bitti
170hp
408Nm

Hayırlı olsun kullanım yorumlarınızı merakla bekliyorum :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

emreyilik

Hatta bir video mü gelse 😉

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione