Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 US 8622 / Alfa 159 1.9 Jtdm Distinctive+ / Yine yeniden, ilk aşkla...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bar35

"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

gokturk01

You are not allowed to view links. Register or Login
eski 159'umda tavan kaplama hikayesini hatırlayanlar olacaktır, 1 ay randevuyu almak için uğraşıp , gittiğimde yanlış kumaşın geldiğini görüp hüsran yaşamıştım artcarda. artcar 450 TL çekerken , bostancıda da pek çok yer 1000 TL çekiyor bu tavan kaplama işine.. ki ben özellikle alcantra istemiyorum ( tek tarafa tarayıp, parmak değince leke gibi kalmasından dolayı ) ben düz siyah kumaş istiyorum.

bugün You are not allowed to view links. Register or Login ile fikir jimnastiği yaparken tekrar alevlendi bu isteğim, kısa bir araştırma neticesinde doğru adresi buldum

istediğim şey en sağ kolonun , 3. satırınca yer alan 62 numaralı siyah lakost kumaşmış :)

aradım,  1 Metre x 170 CM    17 TL imiş.. yani 5 metre alındığı durumda, arka pandizot dahil her yer rahatlıkla kaplanıyor.

85 TL kumaş + yapıştırıcı + güneşliklerin boyası ıvır zıvır max 150 TL'ye bu iş bitiyor :)

ben şimdi bombayı buraya böylece bırakayım, You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login oturup You are not allowed to view links. Register or Login 'nin aracına inceden yapma girişiminde bulunurlar :) ben havaların biraz daha ısınmasını bekleyeceğim yapmak için :)

adam nasıl yapılacağını da bir güzel anlatmış :) , yetmemiş video da eklemiş :)
2 ay önce şekerci oğlundan 5mt bej renk alkantra kumaş aldım tavan direk kapladık aslında harbi alcantra değil bildiğimiz süet kumaş alkantranın mt 20€  30€ diye duymuştum görünüm olarak güzel oldu

wolkanku

2 ay önce şekerci oğlundan 5mt bej renk alkantra kumaş aldım tavan direk kapladık aslında harbi alcantra değil bildiğimiz süet kumaş alkantranın mt 20€  30€ diye duymuştum görünüm olarak güzel oldu

bitmiş halinin fotoğrafı var mı?

tavanı kaplarken , döşemeyi dışarı çıkartmak için ön cam sökülmedi değil mi?

You are not allowed to view links. Register or Login 'ın döşeme ustası, işi yapmaya üşendiği için, tavan döşemesini dışarı alabilmek için ön camı da sökmek gerekir demiş ama öyle olmadığına eminim :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

TRSemih

Ön ya da arka kapı gergisini çıkarıp, kapılardan birinden çıkartılabilir Volkan. Ön cama lüzum yok. Nerde görülmüş cam sökümü.

Gergi ile kurtarmazsa ön sağ kapıyı (bence en mantıklı kapı) çıkartıp tavan döşemesini dışarı alabilirsin. Kapı sökümü 2 dk filan sürüyor. Bizim kapıların söküldüğü de anlaşılmıyor (somunda boya attı olayı yok). Hatta ve hatta ön koltukları da sabitleyen 2 ad somun var biliyorsun. Birde soketler. Ön yolcu koltuğunu da çıkar abi, 2 dk. Ferah ferah al tavanı..

was injected with the virus ... :)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

Ön ya da arka kapı gergisini çıkarıp, kapılardan birinden çıkartılabilir Volkan. Ön cama lüzum yok. Nerde görülmüş cam sökümü.

Gergi ile kurtarmazsa ön sağ kapıyı (bence en mantıklı kapı) çıkartıp tavan döşemesini dışarı alabilirsin. Kapı sökümü 2 dk filan sürüyor. Bizim kapıların söküldüğü de anlaşılmıyor (somunda boya attı olayı yok). Hatta ve hatta ön koltukları da sabitleyen 2 ad somun var biliyorsun. Birde soketler. Ön yolcu koltuğunu da çıkar abi, 2 dk. Ferah ferah al tavanı..

havalar ısınmıyo ki arabayla uğraşalım  :serefe:

yok mu senin istanbul tatilin :))) sökelim takalım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

TRSemih

20 gündür yağmurdan kurtulamadık burada da..

Planlı bir program yok, çoluk çocuk okul vs zor ama yolum düşerse haberin olur mutlaka ;)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

20 gündür yağmurdan kurtulamadık burada da..

Planlı bir program yok, çoluk çocuk okul vs zor ama yolum düşerse haberin olur mutlaka ;)

tamamdır  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

hi_cazz

Semih tavan sökülürken bende başındaydım. Ön iki koltuğu söktük hatta ama tavan döşemesi acayip sert olduğu için esnetme teşebbüsünde bulunamadık. Heran kırılacak gibiydi. Belki kapıyı sökerek çıkabilirdi onu neden denemediler bilmiyorum. Fakat baya uğraştık çıkarmak için. Yalnız şuda var geçen Volkanda söyledi. Belki sunroof olduğu için sert olabilir o yüzdende çıkmamış olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

TRSemih

Olabilir Halit tabii.
Senin döşemelik işin olmadığından en risksiz yolu seçmişsin ki bence doğru olanı yapmışsın. Renk değişimi için mecbur çıkacak, alternatif üretmek şart. Cam sökümü en son çare olabilir. Onda da sensör var. Sök tak ne bileyim tercih etmezdim.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

Olabilir Halit tabii.
Senin döşemelik işin olmadığından en risksiz yolu seçmişsin ki bence doğru olanı yapmışsın. Renk değişimi için mecbur çıkacak, alternatif üretmek şart. Cam sökümü en son çare olabilir. Onda da sensör var. Sök tak ne bileyim tercih etmezdim.

Aynen dediğin gibi benimkisi zorda olsa aracın içerisinde halledilebilecek bişeyde öyle yaptık.

gokturk01

bitmiş halinin fotoğrafı var mı?

tavanı kaplarken , döşemeyi dışarı çıkartmak için ön cam sökülmedi değil mi?

You are not allowed to view links. Register or Login 'ın döşeme ustası, işi yapmaya üşendiği için, tavan döşemesini dışarı alabilmek için ön camı da sökmek gerekir demiş ama öyle olmadığına eminim :)

ön camı sökmeye gerek yok ön koltuklar sökülecek ben  tabanıda yalıtım yapacağım için söktürmüştüm arka kapıdan çapraz bir şekilde çıkardık ve geri söktük arka perdelerin kanca kapakların sökmek işkence bütün trimleri kendim söktüm taktım.eğer aracımın iç kombinasyonu seninki gibi olsaydı kesinlikle antrasit renk süet yapardım.lacost kumaşta akrilik karışım fazla yok ise silindiği zaman pamuklanma tüylenme ve silindiğinde renk atma yapabilir ve kesinlikle kumaşın arka tarafında ince sünger kaplama olsun yoksa yapışkan tutmaz sarkma yapar.tavan sökülür orj kaplama çıkartılır zemini önce zımparalanır ve benzinle yapışkana hazır hale gelir yapışkan olarakta bally 1 teneke bally yetti tavana sadece direkler hariç başka yapışkan olmaz tutmaz yapıştırlıdıktan sonrada en az 2 gün beklemsi lazım kumaşın azda olsa esneme payı olmalı kıvrımlar için.süet görünüm olarak güzel el izini pek takmıyorum artık temizlik olarakta leke tutmuyor alcantra temizlik spreyleri var 2 ay oldu ben yaptıralı herhangibi bir sıkıntı yok.ama bir dahaki alacağım 159 kesinlikle antrasit süet yaptıracağım.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login bilgi ve fotoğraflar için teşekkürler.
benim simetri ve düzen takıntım var, alcantra yaptırmam gerçekten mümkün değil.. yaptırsam da her gün tüm tavanı aynı tarafa tararım, kazara 1 kişi dokunsa oradaki ters tarafa yatmış tüylerden dolayı o parmak izi beni deli eder.
ilk fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oldu mesela :)))

ben yaparsam mutlaka lakost kumaş yaparım ona eminim, sadece 2 gün kuruma süresi ve sök tak işi düşündürüyor ancak arabaya yapılacak daha bir şey kalmadığı için yazın kesin sıkılıp bu işe girişirim kendimi biliyorum. alırken arkası süngerli olmasına dikkat ederim.   :haydi:

tekrardan teşekkür ederim.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

gokturk01

You are not allowed to view links. Register or Login bilgi ve fotoğraflar için teşekkürler.
benim simetri ve düzen takıntım var, alcantra yaptırmam gerçekten mümkün değil.. yaptırsam da her gün tüm tavanı aynı tarafa tararım, kazara 1 kişi dokunsa oradaki ters tarafa yatmış tüylerden dolayı o parmak izi beni deli eder.
ilk fotoğrafı görünce tüylerim diken diken oldu mesela :)))

ben yaparsam mutlaka lakost kumaş yaparım ona eminim, sadece 2 gün kuruma süresi ve sök tak işi düşündürüyor ancak arabaya yapılacak daha bir şey kalmadığı için yazın kesin sıkılıp bu işe girişirim kendimi biliyorum. alırken arkası süngerli olmasına dikkat ederim.   :haydi:

tekrardan teşekkür ederim.
rica ederim kardeşim yine aklına takılan olursa yardımcı olurum.

francobaresi

Sapanca resimleri on numara 👍

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Cuore sportivo

wolkanku

4300k ledlerim de geldi
Farklı satıcılardan 5-6 çift 4300k led söyledim, xenonlara en yakın olanda karar kılıcam
Bu gelen çift biraz sarı.
İlk başta arıza ışığı yakıyor, 10-15 saniye sonra kayboluyor bir daha da yakmıyor.
Orijinal sarı park ampulünün birebir aynı rengi, daha güçlü yananı diyebilirim.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Güzel tarafı, üstünü siyah elektrik bandı ile kapatıp, arabayı park lambasız ve arıza ışıksız kullanabilecek olmam :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Hayırlı olsun, nihai karar için de şimdiden güle güle kullan. Geçmiş mesajlara bakmadım ama senin far sıralamasında farklılık da mı var? Yanlış mı bakıyorum?

wolkanku

Hayırlı olsun, nihai karar için de şimdiden güle güle kullan. Geçmiş mesajlara bakmadım ama senin far sıralamasında farklılık da mı var? Yanlış mı bakıyorum?

Ne gibi sıralamada farklılık?
En dıştaki xenon
İçteki park
En içteki uzun
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Ne gibi sıralamada farklılık?
En dıştaki xenon
İçteki park
En içteki uzun

Tamam. Park bu kadar güçlümüydü diye bakıyordum ki zaten yazmışsın "daha güçlü yananı diyebilirim". Tekrar okuyunca fark ettim.  :yukari-ok:

TRSemih

Ön parklar ve arka plakalıklarda Photon PH7029 kullanıyorum Volkan. Ürün garantili ve satıcı mağaza olarak hepsiburada'da şu anda indirimde. arıza yakma, parklar kapalı iken cılız yanma gibi problemler yok. Renk tonu sorunsuz. Uzun vade de mevcut ledlerinden memnun kalmazsan eğer bu ürünü al başın ağrımasın.

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

wolkanku

Ön parklar ve arka plakalıklarda Photon PH7029 kullanıyorum Volkan. Ürün garantili ve satıcı mağaza olarak hepsiburada'da şu anda indirimde. arıza yakma, parklar kapalı iken cılız yanma gibi problemler yok. Renk tonu sorunsuz. Uzun vade de mevcut ledlerinden memnun kalmazsan eğer bu ürünü al başın ağrımasın.

Semihim , eski 159un topicinden arayıp bulup ben de onları aldım ama 4300k xenonun yanında yine bir ton mavi kalıyor , o sebeple ben plakalarda kullanıyorum bunları.
Zaten eninde sonunda parksız sisteme döneceğim
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

TRSemih

Baktığın zaman en güzeli parksız bence de. Tabularımızı yıkarız umarım :))
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

hi_cazz

Peki bunun bir çözümü yok mu? Park takmadan arıza ışığını söndürmek mümkün değil mi?

la meccanica delle emozioni

fatihmehmet

Peki bunun bir çözümü yok mu? Park takmadan arıza ışığını söndürmek mümkün değil mi?

la meccanica delle emozioni

Park ampulü ile aynı direnç takılabilir.

@TRSemih Abinin 156'da uyguladığı gibi.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

wolkanku

Bugün sercana gidip orijinal Qv logosu taktım ancak düşündüğüm ile alakası olmadı
Sercan orijinal yerinin orası olduğu konusunda ısrar edince tecrübelerine güvendim ama arabaya baktıkça tiksiniyorum şu an desem yeridir
Aşırı kötü oldu hemen sökeceğim ama çöp olmadan yamultmadan nasıl sökerim yardım bekliyorum

Düşündüğüm;

Gerçekte olan;
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Abi sen bu logo konusunda zamanında uğura sinyal sonundan söktürüp, ortaya aldırmıştın diye hatırlıyorum onun konusunda sanki. hatta sökme tavsiyeleriyle beraber. Şimdi nasıl düştün bu işe?