0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçen yıl 156 arayıp bulamamıştım keşki böyle bir 156ya denk geleydim 156 bulamayıp 147 satın aldım mk2, şuan için iç döşeme işi bitip mekanik işlemleri için ustamda bu dönemde ciddi anlamda otomobil toplamak zor iş yaşı olan otomobillerde değişen boya olayını da anlamıyorum Elinize emeğinize sağlık
Bolca emek, para ve sabırla ne müthiş bir araç çıkmış ortaya, böyle restorasyonlar görünce kendim sahip olmuşum kadar seviniyorum. Ellerinize sağlık, her şey harika görünüyor.Güvenli ve keyifli sürüşler dilerim
Gerçekten takdire şayan bir süreç olmuş. Ne kadar maddi manevi yorulmuş olsanız da sonuç değmiş. Yaşına göre neredeyse kusursuz bir 156 mk1 çıkmış ortaya. Mk2 156-147 lerde temiz bulmak biraz daha kolay ama yaşı gereği böyle mk1 çok zor. Güle güle kullanın.
Eline emeğine en önemlisi de cebine sağlık Can iyi uğraştırmış seni bu arkadaş Bundan sonra kafan rahat biner keyfini çıkarırsın
Bu resme bakıyorum da yay şart bence bu jantlara
156 larda yay ile birlikte 225 yanak lastik sürtme yapıyor. Bu lastikler ile yay önermem. Yay ve sağlıklı kullanım için 215 şart.
Emeğinize sağlık, kesenize bereket. Bu kadar emek, ugras, böyle zor bir dönemde yüklü maddi harcamalara rağmen arabadan inince arkana baktıgında mutlu edebilecek nadir araçlardan bir tanesi. O yüzden mantık olarak olmasa da manevi olarak mutlu ediyor araç. Güzel günlerde güzel yollarda keyifli sürüşler
Tüm hikayeyi 2 kez okudum baştan sona. Emek, para, zaman ve bolca sevgi içeriyor. Bunlardan biri eksik olsa bu Alfa bu halde olmazdı keyifle, yüzünde bolca gülümseme ile kullanman dileğiyle. Başkasının aracı da olsa emek harcandığı ve güzelleştiğini gördükçe kendim arabammış gibi seviniyor mutlu oluyorum
Maşallah ben nedense mk1 hastayım özellikle 2.0 manuel... gaz telli çok güzel tepkisi ve gücü.. emeğinize değmiş gibi görünüyor, umarım bir gün buluşursak görürüm yakından.. saygılar.
Maşallah, vuruntu sensörü tamiri bölümüne bayıldım. 156'nız ile güzel anılar biriktirmeniz dileklerimle
Hayırlı olsun Emre. İlk 156'ında tadı alırsın inşallah SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.alfistiturkey.net/forum/teknik/156-1-6ts-benzin-2-vites-de-yigilma/msg455562/#msg455562Benim bir konu vardı bilenler bilir geçen haftalarda açtığım bir konu aracı aldığımdan beri tadım tuzum yoktu... derdimi sizlere açınca sağolsun CAN Testarossa kardeşim gel ben bir bakayım abi, elimde sağlam yedek var deneriz dedi.. bugün yanına Kartal a gittim. beni elindeki debimetreyi takmadan baktı motor sesini beğendi, araç çalışırken sadece Debimetre fişini çekti biraz gaz verdi sonra tekrar taktı. tabi bu durum ilk kez yapıldı benim arabama.. daha önce hiç çalışırken sökmemiştik.. sonra haliyle arıza uyarısı yandı ve "abi atla bakalım bir test edelim" dedi.. Rampalarda durduk kalktı gazladı.. "abi senin aracın çok iyi hiç bir şey yok" dedi.. ben de "sen öyle diyorsan öyledir kardeşim şimdi içim rahat etti" dedim.. bu arada benim sol ön lastik iniyordu, beni bir işine ehil bir lastikçiye götürdü onu da aradan çıkarttık.. biraz sohbet muhabbet. Can kardeşim gerçekten kara düzen bir adam değil. tam bir prof.. mühendis gibi konuya yaklaşan dolu bir genç kardeşim.. hiç bir bilgisi sallama değil, ve sallama işi ve bilgiyi kabul etmeyen realist bir kişilik.. tabi kendi aracına bir cold start yapınca mk1 2.0 ın motor sesi çok güzeldi. çıt yok tabiri caiz ise.. benim araba soğukken dizel gibi muhabbet sonrası ben atladım dönüş yoluna geçtim ama ilk 2 dk benim jeton düşmedi... Bir gariplik var. araba 1. vites de sanki önceden 0.5 yarım vites gibi olan 1. vitesde şimdi fırlıyor!. 2. vites de bırak yığılmayı araba yokuşta hızlanıyor.. 1. vitese düştüğüm kasislerde neredeyse 3. den 2ye atmadan ilerler oldum.. alla alla bu işte bir iş var.... tabi araç bugüne kadar çalışırken hiç sökülmeyen debimetre fişi tekrar sökülüp takılınca yeniden mapping gibi birşeyler yaptı, arıza yandı tabi tekrar kontak yaptık söndü ve bir daha yanmadı.. arabam resmen kendine geldi ayarları değişti. sesi değişiti gaz yemesi değişti. umarım bu ayarlar tekrar bozulmaz. gerçekten 156 dan aşırı keyif aldım diyebilirim.. Teşekkürler Can.. Bir fotoğraf çektiremedik ya ona yanarım...
Vay be Emrecan, Alfa sevgisi seni kendi arabanın yarım ustası olma yoluna itti, bu da yetmez gibi çevrene de teknik destek sağlar hale gelmişsin. Konuyu geç de olsa okudum bir solukta ama okumadan önce zaten akdeniz yollarında canlı canlı test etmiştim emeğine sağlık, arabanın geçirdiği iyileşme süreci gerçekten de meşakkatli idi ve sen başardın. Keyifli sürüşlerin olsun bol bol