0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yine de sana soruyorum bazı şeyleri Sonunda akdeniz yollarında bu arabayla koşturdum,verdiği güven hissi tatilimi daha iyi hale getirdi.Perşembe günü kırık olan yağ çubuğunu bulup aldım , fahiş fiyata bile olsa almak zorunda kaldım yağ emiş hortumu terlemişti hortum gitmiş değiştirdim.Cuma günü arabayı yeni sahibine teslim ettim,hayırlı olsun.Otomobil sektörünün içinde olan ve işten anlayan birine teslim ettiğim için gönlüm rahat verilen emeğin farkında.Stok olarak bu kadar yola oturan bir 156 kullanmamıştım,kullandığım süre boyunca zorlasamda istemediğim sürece hiç kaymadı,korkutmadı.Şuan makyajlı bir Selespeed 156 sahibiyim yakında,karşılaştırma yapacağım.Makyajsız sahibiyken daha iyi olduklarını söylediğimde havada kalıyordu artık rahatça söyleyebilirim Walter De Silva tasarımlı 156 gerçek 156.
Herkese güzel bir pazartesi gününden merhabalar. 2 aylık alfa 156 arayış serüveninde nihayete erdirmenin mutluluğu ile yazıyorum. Bu geçen sürede 4-5 farklı aracı test etme şansım olmuştu fakat nedense bir yerden ısınamamıştım araçlara yada sahipleri yeterli güveni verememişti bana. Sürekli bir hevesle arabaların yanına gidip hüsranla dönmek üzücüydü.. Bu süre sonunda forumdan araç aradığımı yazdım ve sağolsun @Testarossa iletişime geçti benimle, seviyeli bir muhabbetin ardından 34VD9753 'ün sahibinin yeni bir işe geçtiğini ve arabaya ihtiyacının olmadığını istersen görüşüp anlaşabileceğimi söyledi. Her şey çok net , konuştuk, anlaştık, İstanbuldan - İzmire yolculuk ve noter. Artık büyük emeklerle işlenmiş kondisyonu çok iyi durumda olan bir 156 sahibiydim. Km olarak çoğu arabam modelli olmasına rağmen 100k altındaydı. Fakat 34VD9753 bana şunu ispatlamış oldu, km sadece sayılardan oluşan bir gösterge. Eğer araba düzgün ellerde bakılmış ve ona değerini verebilecek düzgün sahipleri tarafından kullanılmışsa işleyen demir ışıldar misali km gerçekten önemini yitiriyor. Dönüş yolum normalde çok daha kısa sürebilirdi fakat ben sürekli kendime bahane üreterek 3-4 tesiste durdum. Arabaya dışarıdan bakmaya doyamıyordum çünkü. Bir kaç fotoğraf ile bu anları sizinle de paylaşmak isterim.. Artık evimize geldik bu araçlar için galiba şunu söyleyebilirim iyi ki yol bilgisayarı yok ve istediğim zaman güzelim motor sesini dinleyebiliyorum, tüketim görmediğim için her şey yolunda ilerliyor.. Yakıtın ortalama 45 ₺ olduğu bir devirde keyif alırken bazı rakamları görmemek işime geliyor.Yeni evinden bir kaç fotoğraf; Açıkta görsel şölenimizi sergiledikten sonra artık kapalıya geçiş yapabiliriz.Bu arada tüm bu süreçlerde hatta satın aldıktan sonrasında bile hala görüşüp konuştuğum aklıma ne gelirse sorduğum @Testarossa Emrecan'a sonsuz teşekkürlerimi sizinde önünüzde tekrardan dile getirmek isterim. Gerçekten Alfa camiasında güzel bir dostluk dayanışma var. İlk Alfam ile bu camiaya girmenin mutluluğu içerisindeyim. Herkese iyi forumlar dilerim. Araç ile ilgili gelişmeler bu konu adı altında paylaşılmaya devam edecektir..
Çok güzel bir 156 satın aldın,Jantı lastiği, direksiyonu, alpıne teybi, deri koltukları olsun harika bir araç.Ben mekanik bir restoreye soktum beni hiç yollarda üzmedi ,benden sonra baya bir yol yaptı senden önceki sahibini de üzmeyip benide mahcup etmedi hiç.Artık elinde sayfa sayfa bakım kayıtları olan , geçmişi bilinen ,orjinal alarmı aktif , 2kırmızı anahtarlı bir 156 var güle güle kullan.Alfistalar arasındaki dostluklar olmasa bu arabalara çoğumuz böyle sıkı sıkı bağlanamazdık Gelişmeleri bire bir takipte olacağım, şuan acil plakalık gerekiyor onlarda bende, yanıma geldiğinde arabana takarım.
Alfistalar arasında gezmiş, güzel bir araç almışsınız hayırlı olsun Emrecan gibi alfista olanlar zaten araç ayrımı yapmayız. Her alfaya kendi aracımız gibi destek olmayı seviyoruz. Onun için özel bir aileyiz Keyifle, kazasız belasız sürüşler dilerim
Hayırlı olsun @Ebayazıt , benim de beğendiğim, kullandığım, klimasıyla Antalya'da üşüdüğüm bir 156'ya sahip olmuşsunuz. Emrecan çok kıymet verdi bu arabaya ve ilgisini de esirgemedi. Keyifli sürüşler dilerim.
Hayırlı olsun yuvaya dönmesi güzel oldu
Eline sağlık Erdem. Eksiklikleri gidermen benim açımdan çok keyif verici, arabayı benden almamış olsan bile eski otomobilim olduğu için yakın takipteyim.Dostluk konusuna gelirsek, bu dostluklar olmasa bir çok alfista daha erken vazgeçerdi bu markadan ve gerçekten hala çok kaliteli ,bilgili alfa romeo kullanıcıları var, otomobiller bahane oluyor bir süre sonra dostluk için Keyifli sürüşler,bu arada altında hala bir damla yağ görünmüyor