Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 RV 055 - BURSA

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tsmsk

Merhaba arkadaşlar.
Aracımı 13/04/2015 tarihinde 148250 km de teslim aldım. Araç söylendiğine göre bakımlı ve masrafsızdı. Buna rağmen elbette araç üstünde değişeceğimiz ve yapacağımız şeyler olacaktır. Herkese iyi forumlar  :alfisti:

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Bazı zamanlardaki performans düşüklüğü ve kafama takılan mevzulardan dolayı değişti denilen bujileri kontrol edelim derken resimdeki manzara ile karşılaştık. Bu nedenle bir takım buji alıp hemen değiştirdik.

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

Kurzuk

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız keyifle kullanın. Rengi çok hoşuma gitti ve diri duruyor. :clover: :alfisti:
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Gouki

Tarık bey aramıza hoşgeldiniz.

tfnsmsk

Biran kendi rumuzum zannettim,
Hoşgeldiniz aramıza.
sportif ruh.

tsmsk

Ön takımdan bazı sesler geliyordu ve ayrıca arka diskler ile balatalar artık bitmişti. Bizde hem ön takımda ki bazı parçaları değişelim hemde ön-arka disk ve balataları yenileyelim dedik.
Ön Disk (Opar) = 150 TL/Tk
Arka Disk (TRW) = 150 TL/Tk
Ön Balata (Orjinal) = 145 TL/Tk
Arka Balata (Orjinal) =140 TL/Tk
Rot Mili (Teknorot) = 60 TL/Tk
Z Ön Rot (Teknorot) = 50 TL/Tk
Rot Başı (Teknorot) = 60 TL/Tk

Servis olarak EVKE Oto'yu kullanıyorum. Hem deneyimliler ( Daha önceden Fiat'ta çalışıyorlardı. ) Hemde kurumsal ve temiz işçiliğe sahipler. İşçilik olarak hepsini yapmaya 180 TL verdim.

Ayrıca El Freni Düğmemiz Kırıktı.Onu da You are not allowed to view links. Register or Login den 30 TL ye temin ettik.
Ve Cam Önü ızgarasındaki tapalarımız mevcut değildi. Çiftini alfayedekden 20 Tl ye temin ettik.

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

You are not allowed to view links. Register or Login
Tarık bey aramıza hoşgeldiniz.
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız keyifle kullanın. Rengi çok hoşuma gitti ve diri duruyor. :clover: :alfisti:
Biran kendi rumuzum zannettim,
Hoşgeldiniz aramıza.

Hoşbulduk arkadaşlar. daha öncede bir tanışma konum vardı. Burada yaptıklarımı anlatan bir liste gibi olsun diye tekrardan konu açtım.  :alfisti:
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Ayrca resimlerde gördüğünüz gibi LPG tesisatımızda hoş olmayan bir işçilik mevcut. Bununla alakalı olarak Bursa BRC Bayisi Nira mühendislik de Ramazan Bey İle görüşerek komple tesisat yenilemeye karar verdik. İşlev kadar görüntüde önemli olmalı. Bu nedenle 7 Temmuz'da aracı teslim edip 9 Temmuz da alacağız.
Tahmini olarak 300-350 arası bir fiyat biçildi. Komple elektrik tesisatı ile Su borularının değişimi ve mevcut LPG parçalarının sabit ve daha uygun yerlere montajlanması.
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Müzik Sistemimizde klasik radyo hışırtısı ve fonksiyonel olmamasından dolayı. Değişiklik yapmaya karar verdim. Bu nedenle ;
Alpine CDE-178BT Ana Ünite You are not allowed to view links. Register or Login -400Euro
Alpine SPG-17C2 (2Tk) Koaksiyel Hoparlör You are not allowed to view links. Register or Login -128Euro
Alpine PMX-F640 Koaksiyeller için 640W Amplifikatör You are not allowed to view links. Register or Login -156Euro
Alpine SWE-815 Aktif Subwoofer (Bagaj için) You are not allowed to view links. Register or Login -160 Euro

Ayrıca işçilik ve kablolama için de 300 TL gibi bir para verdim. Görünen fiyatlar liste fiyatı. Alpine Distrubütörü arkadaşım olduğundan liste fiyatları üzerinden %20 indirim alarak 9 taksit yaptırdım ;)
Yani 2079 TL Malzemelere vererek Toplamda Müzik Sistemine yaklaşık 2400 TL ödedim ve gayet tatmin edici bir sistem oldu.  :alkis:

Alpine den ürün almak isteyen arkadaşlarımız olursa İndirim yaptırabilirim bilginize arkadaşlar. :alfisti:
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

Makineci

Aracınız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Bende Bursa'da ikamet ediyorum da bir sorum olacaktı.Ben bakımları AR bilmeyen bir ustama yaptırıyorum.Kendisinin yapmadığı araba karşılaşmadığı problem kalmadığı için şuana kadar bir sıkıntı çekmedim.Varyatör ve triger değişimi yapıcam yetkili servis düşünüyordum fakat bu Evke otomotiv de yaptırıyorum bakımlarını yazmışsınız.Alfa Romeo kabul ediyorlarmı bir aparat vardı triger değişimi için ellerinde var mıdır bir bilginiz varmı.

schumi

Hoşgeldiniz,aracınız hayırlı olsun...Evke oto Bursada mı?

tsmsk

Evet arkadaşlar Alfa kabul ediyorlar. Bakımı yapan zaten daha önce fiatda Alfa ustasıymış arabayı gayet iyi tanıyor ve ilgili bir arkadaş. Evke oto Bursa diye aratırsanız internette sayfalarına ulaşırsınız. Sahibi Hakan bey gayet güleryüzlü birisi selamımızı söylerseniz yardımcı olurlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Bugün aracımızı Bursa BRC Bayi olan Nira Mühendisliğe teslim ettik. 2 gün süren bir bekleyiş başladı. Arada bir gidip kontrol edeceğiz ama 2 gün boyunca uzağız. Resimde mevcut hali gözüküyor. Komple LPG Tesisatı sökülüp elektrik ve su tesisatı yenilenerek tekrar düzgün montaj yapılacak. Maalesef bazı ustacıklar motor yapıldığında baştan savma montaj ederek kalitesini belli ediyor.

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Bu arada aracı ilk aldığımız tarihlerde ;

Klima ornigleri ve gaz basımı
Şoför koltuk ayarı,
Airbag ışıkları yandığından dolayı arka bagajdaki soketlerin sağlamlaştırılması ve ışığın söndürülmesi
Karter Koruma Montajı
Arka Z-Rot değişimi
Ön cam daki taş çatlağından dolayı ön cam değişimi
gibi işlemleri yaptık. bunların bize toplam maliyeti = 750 TL tutmuştu
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

Gouki

İmrenerek takip ediyorum bu konuyu. Ne şanslı 156'ymış. :clover:

Murad

Rengin hastasıyız.  :nazar:
Bakımlar ve yapılanlar için de tebrik ederim.

tsmsk

İmrenek takip ediyorum bu konuyu. Ne şanslı 156'ymış. :clover:

Keşke bende biraz Şanslı olsaydım ama olsun arabamı seviyorum ilerde satacak olsam bile kendime laf edilmesini sevmem. Saygılar

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

Adza

Ayrca resimlerde gördüğünüz gibi LPG tesisatımızda hoş olmayan bir işçilik mevcut. Bununla alakalı olarak Bursa BRC Bayisi Nira mühendislik de Ramazan Bey İle görüşerek komple tesisat yenilemeye karar verdik. İşlev kadar görüntüde önemli olmalı. Bu nedenle 7 Temmuz'da aracı teslim edip 9 Temmuz da alacağız.
Tahmini olarak 300-350 arası bir fiyat biçildi. Komple elektrik tesisatı ile Su borularının değişimi ve mevcut LPG parçalarının sabit ve daha uygun yerlere montajlanması.

Ramazan Bey' in oğlu Levent'e selamımı söyle Abi.
Alfacı' ya biraz indirim yapsın :D

tsmsk

Ramazan Bey' in oğlu Levent'e selamımı söyle Abi.
Alfacı' ya biraz indirim yapsın :D

Ben direkt Ramazan abiden indirim aldım

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

Adza

O daha iyiymiş :)
Çok şanslı bir 156 valla. Maşallahı var :)

cAn16

Hosgeldin Tarik . Cok sıkı bir giris yapmissin masallah . Tekrardan hayirli olsun kazasiz belasiz kullanman dilegimle ;)
2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

tsmsk

Evet Arkadaşlar. Aracı bıraktığımız Bursa BRC Bayi olan Nira Mühendislikten aracımızı bu akşam teslim aldık. Yapılan işlemler konusunda özellikle ortaklardan Ramazan abinin çok yardımı oldu. Yaptığımız işlem ise komple tesisat söküldü ve yeniden yeni ekipmanlarla montaj yapıldı. gaz girişleri manifoldda yanlış ve ters istikamette idi. eski girişler kapatıldı manifoldda yeni ve uygun delikler açıldı. Su tesisatı yenilendi. Elektrik tesisatı yenilendi ve sistem düzgün bir şekilde tekrar montajlandı. Resimler aşağıda. eski halini daha önceki iletide görebilirsiniz. Bu işlemin bize maliyeti ise 275 TL cik oldu :) Saygılar

2005 Alfa 156 1.6 TS-120

tsmsk

Bu arada triger in olduğu yerdeki kapaktaki kırmızı fitil yoktur gördüğünüz gibi. Bunu en uygun nasıl temin edebiliriz. Sadece lastik olarak mevcutmudur. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yenisini buldum 255 tl ama montaj falan 500 gibi bir rakamı bulacak. o fitil çıkan birşeyse sadece onu temin edip takmak daha kolay olacak.

Ayrıca birde detaylı temizlik durumu kaldı. Bursa da varmı memnun kaldığınız detaylı temizlik konusunda tavsiye edebileceğiniz bir yer.Önerilerinizi bekliyorum. :alfisti:
2005 Alfa 156 1.6 TS-120

schumi

Bu arada triger in olduğu yerdeki kapaktaki kırmızı fitil yoktur gördüğünüz gibi. Bunu en uygun nasıl temin edebiliriz. Sadece lastik olarak mevcutmudur. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yenisini buldum 255 tl ama montaj falan 500 gibi bir rakamı bulacak. o fitil çıkan birşeyse sadece onu temin edip takmak daha kolay olacak.

Ayrıca birde detaylı temizlik durumu kaldı. Bursa da varmı memnun kaldığınız detaylı temizlik konusunda tavsiye edebileceğiniz bir yer.Önerilerinizi bekliyorum. :alfisti:

Detaylı temizlik konusunda Heykelden aşağıya inerken sağda SS Garage var...Meguiars ürünleri kullanıyorlar. Tavsiye ederim yıkamaya oraya götürüyorum ben...

tsmsk

Evet arkadaşlar gelelim bu hafta yaptıklarımıza.  :) Kapı direklerinde ki siyah kaplamalarımızın kimisi solmuştu kimisi yırtılmıştı. Bizde bunları yaptırmak için bir yer arayışına girdik ve ARR CAM FİLMLERİ nde karbon kaplamayı bulduk. ordaykende film fiyatlarını sorunca dayanamadım sadece ön cam hariç komple llumar film montajı yaptırdım :) Cam filmleri ve kapı kaplamalarının bana maliyeti 330 TL oldu.  Ayrıca yapış yapıl olan cam açma düğmelerimide boya ve zımpara ile sıfır gibi bir duruma getirdim çokda güzel oldu. bunun maliyeti ise yaklaşık 25 tl ye mal oldu. boya resimlerde gözüküyor yapmak isteyen olursa yardımcı olurum.  :alfisti: :nazar:

2005 Alfa 156 1.6 TS-120