Bu başlığı güncellemeyeli tam 2 sene olmuş.
Öncelikle bu dönemde neler yapıldı kısaca bahsetmek gerekirse;
- Öncelikle lastiklerimizi değiştirdik. Goodyear EfficientGrip Performance XL lastiklerimizle neredeyse 1,5 senedir birlikteyiz. Gayet memnunum.
- Aracın daha önce sadece su ile kullanılmasından kaynaklı üst kapak contası problemi ile karşılaştık.
- Tüm alt takımı yeniledik.
- Yakın zamanda arka fren disklerini ve tüm balataları değiştirdik. Önümüzdeki bakım ön diskler de değişecek.
- Katalizörün dağılmasından dolayı, hazır problem çıkarmışken iptal ettik.
- Kalorifer ve klimanın verimsiz çalışmasından dolayı onların temizliği ve bakımı gerçekleştirildi.
- Tüm kadran ve iç aydınlatma yenilendi.
- En büyük sorunlardan biri olan sunroof problemimizi çözdük.
https://www.alfistiturkey.net/forum/modifiye/156-sunroof-tamiri/msg438201/#msg438201- Ve şu anda aklıma gelmeyen birçok büyük ve küçük bakım.
Son olarak birlikte 170000km'yi devirdik. Şu anda problemsiz, bakımlarımızı düzenli yaptırarak devam ediyoruz. Bir sonraki bakımda triger seti ve ön diskleri değiştirerek devam edeceğiz.
Yapılanların haricinde, yapmak istediğim birkaç ufak detay var.
- Şoför koltuğundaki bozulma sebebi ile koltukları yaptırmak yerine orijinal deri koltuk takımı arıyoruz.
- Park halinde iken arkamda olan aracın iterek çıkması sonrası arka tamponda meydana gelen boya çatlağı sebebi ile tamponun boyatılması.
- Boyası atmış scudetto, ızgaraların ve açıktaki tüm plastik aksamların boyanması. Bir ızgaranın parçası seyir halindeyken düşmüştü. Çok uygun fiyata bulup almıştım ancak rengi krom olduğu için henüz takmadım.
- Farların mercek fara dönüştürülmesi.
- Eskimiş kapı fitillerinin değiştirilmesi.
- Yaza girmeden de iyi bir pasta cila ve boya koruması.
- Alt devirleri toparlamak için yazılım.
- Ve her şey bittikten sonra belki jant ve yay.
Yukarıda saydıklarımla ilgili olarak;
Mercek far dönüşümü sonrasında led ampul kullanmak istiyorum ancak led hakkında internette bir çok problem var. Daha önce kullanmış olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
Led ampüllerin, halojen ampul yuvalarına sığmadığı ve far kapağının kesilmesi gerektiği söyleniyor. Ne kadar doğrudur?
Yine led ampullerin farı zamanla yaktığı söyleniyor. Bu konu hakkında tecrübesi olan var mıdır?
Yazılım konusunda ise bizim araçlar hakkında çok bilgi bulamadım. Kimi yerde +13hp ile +5hp arasında değerler gösteriliyor. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Atmosferik olduğu için çok bir beklentim de yok açıkçası, derdim aracı beygir olarak yükseltmek değil zaten. Sadece alt devirlerde aracı biraz rahatlatmak, mümkünse torku yükseltmek istiyorum.
Daha önce yazılımı yaptırmış ve deneyimlemiş arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.
Yapılanlar ve yapılacaklar bir arada olunca biraz uzun oldu kusura bakmayın