Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

5 yıllık özlem ve sonunda 159 JTDm 2009 Dist.Plus

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adza

Çok güzel olmuş valla elinize sağlık. :alfisti:
Piano black çok premium duruyor gözümde, son zamanlarda dandik modellerde de bu düşünülerek kullanılıyor ama bej ve pianoblack kesinlikle gümüş griden iyi ..

Erkay KAHYA

Vites etrafındakini yapıştırırken çerçeve kısmını sökmek gerekiyor.
Sol taraftaki silecek kolunu düzeltseniz daha iyi olmaz mı?

ArinFırat

You are not allowed to view links. Register or Login
Çok güzel olmuş valla elinize sağlık. :alfisti:
Piano black çok premium duruyor gözümde, son zamanlarda dandik modellerde de bu düşünülerek kullanılıyor ama bej ve pianoblack kesinlikle gümüş griden iyi ..
teşekkürler..bencede bej ve siyah uyumu griden daha iyi oldu,,double teybin montajında 1-2 çizik vuruk meydana gelmişti ve gözüme çok batıyordu..

ArinFırat

Vites etrafındakini yapıştırırken çerçeve kısmını sökmek gerekiyor.
Sol taraftaki silecek kolunu düzeltseniz daha iyi olmaz mı?
uygularken çerçeveyi sökmem gerektiğini anladım biraz kastırdım baktım olmuyor, zorlayayım dedim kırılacak gibi oldu vazgeçtim.ama inan o riski almaya değmez, çatlamasını veya kırılmasını göze alamadım..silecek kolunu gelince :) aldığımda böyleydi ve silgi işleminde de hiçbir sorun olmayınca daha 3-5 ay öncesine kadar da orjinali öyle diye biliyordum :) orjinalinin böyle olmadığını öğrendim ve kendim düzelttim(düzeltmeye çalıştım), bu kez de silerken boşluklar falan oluşturuyordu ince ayar yapamadığım için yine eski haline aldım.pek gözüme batmıyor ama haklısınız,fırsat bulup sanayiye uğrarsam düzelttireyim.

ArinFırat

Geçen sene DPF ve EGR iptali yapmıştım ancak yazılım için tereddütte kalıp yaptırmamıştım.ancak sürekli aklımın bir köşesini kurcalayıp duruyordu nitekim dayanamayıp ECUFAST te soft yazılım uyguladım.. +30 bg ve +50 tork iddaaları var.hadi hayırlısı.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

diğer konu başlığımı kilitlediğim için 159 ile ilgili güncellerimi bu başlıktan paylaşacam..

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

yazılım ile birlikte yakıt tüketimim arttı,  15 gün içerisinde cayma hakkım olduğu  için orjinalliğe devam dedim ve yazılımı iptal ettirdim..7.5 olan şehiriçi tüketimim 10 un altına düşmedi bir türlü..DPF ve EGR iptali var.

ArinFırat

bakım sonrası kahve molası vermek için avm otoparkında poz yakalamaya çalıştım..biraz kirliyiz ama olsun,içi sararmış sis farları yenilenince bakışlar daha güzel oldu..
her yaz klasiğim olan Diyarbakır-İzmir yolculuğum öncesi; ön düzen rot balans ayarları yapıldı, sıvılar yenilendi ve henüz değişime 6 bin km kalmasına rağmen yılı dolduğu için castrol edge 5-30 yağ konuldu ve tüm filtreler rixemberg* marka kullanıldı..
*marka olarak iyi mi kötü mü tatmin eder mi bilemiyorum[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ArinFırat

kimse 159 çok yakıyor demesin..yol bilgisayarı ve yakıt göstergesine bakar mısınız..
410 km yol, depodan 2 çizgi azaldı, genel ortalama 4.8 lt/100 km..kalan km 1150 diyor :)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

agucba

İlk dur kalk ve şehir içi turunda kalan menzil ansızın 500'e düşer

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

murat

Miktarı kullanıma çok bağlı olmakla birlikte 159 az yakan bir araç değildir, hele o menzili yapabilmek mümkün değil maalesef. Gidilen 410 km. nin nerden neresi olduğuna da çok bakar. Şöyle izah edeyim, benim eski 159 ile Sinop'a aynı sürüş ile her gidişim, dönüşümden 1-1,5 lt. kadar farklı tüketim yaratıyordu. Çünkü aynı yolun gidişinde Bolu dağı tırmanması var, diğer yerlerde de gidişte daha çok tırmanma mesafesi var. Ha bence uzun yolda 6 Lt. civarları 159 için çok güzel rakamdır :) Sizin espiri yaptığınızı biliyorum da biri ciddiye alıp 159 yakıtı için koşmasın diye yazdım
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ArinFırat

bu anlık saat 14.47

ArinFırat

otoban, klima kapalı ve yalnızım.yük 1 2 valiz var.tin tin geldim ve hız ortalamam 91..şuan msjı kulkanırken yazıyorum.
bir önceki yolculuğum tam aksine klima açık 120 km hız ve 3 kişi ile 5.6 nın altına düşmedi ortalama

ArinFırat

İlk dur kalk ve şehir içi turunda kalan menzil ansızın 500'e düşer

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk
Diyarbakır-Konya yolculuğum bitti,tamam aşırı sakin kullandım ve hızım 100 ile 115 aradıydı hep ama inanın bende şaşırdım..845 km yol yaptım ve genel ort. 4.9 ile yolculuğu bitirdim. 2.resimde depo yarımın hemen altında bir çeyrek azaldı vd kalan 3 çeyrek ile en az 400 km daha uzun yol gider.bence sakin kullanım ile manuel 159 1 depo ile 1250 km rahat görür..
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Serhat59

Diyarbakır-Konya yolculuğum bitti,tamam aşırı sakin kullandım ve hızım 100 ile 115 aradıydı hep ama inanın bende şaşırdım..845 km yol yaptım ve genel ort. 4.9 ile yolculuğu bitirdim. 2.resimde depo yarımın hemen altında bir çeyrek azaldı vd kalan 3 çeyrek ile en az 400 km daha uzun yol gider.bence sakin kullanım ile manuel 159 1 depo ile 1250 km rahat görür..

Zaten öyle de yakıyor hocam. Ben manuel aracımla  bir depo ile karma 1000 km rahat yol yapıyorum. Ortalama da 6.2 gösteriyor zaten. Mantık olarak 70 lt depoda 1000 km' yi geçmesi de lazım zaten.

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Serhat59

Depoyu her zamanki gibi fulleyip kilometreyi sıfırladım, fotoğrafları da ekledim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

ArinFırat

Depoyu her zamanki gibi fulleyip kilometreyi sıfırladım, fotoğrafları da ekledim.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

sizin de manuel mi?

Serhat59

Evet manuel.

ArinFırat

Miktarı kullanıma çok bağlı olmakla birlikte 159 az yakan bir araç değildir, hele o menzili yapabilmek mümkün değil maalesef. Gidilen 410 km. nin nerden neresi olduğuna da çok bakar. Şöyle izah edeyim, benim eski 159 ile Sinop'a aynı sürüş ile her gidişim, dönüşümden 1-1,5 lt. kadar farklı tüketim yaratıyordu. Çünkü aynı yolun gidişinde Bolu dağı tırmanması var, diğer yerlerde de gidişte daha çok tırmanma mesafesi var. Ha bence uzun yolda 6 Lt. civarları 159 için çok güzel rakamdır :) Sizin espiri yaptığınızı biliyorum da biri ciddiye alıp 159 yakıtı için koşmasın diye yazdım
yakmıyor adeta kokluyor kokluyor..

ArinFırat

Evet manuel.

zaten herkes bilir manuel vites otomatik vitese göre 1 lt daha ekonomik..
bu arada 2 ay önce 2016 1.6 dizel dsg octavia'sı ile  Diyarbakır-İzmir arası 5.1 ort ile gitmiştik. düşününce 1.9 ve güncel olmayan eski teknoloji bir motorun 5 lt nin altını görmesi fena değil

umitkilic

Geçen ay tatile gittim.4 kişiydik ve bagaj da doluydu.sahil kasabalarına gire çıka yaptığım seyahatte klima sürekli açıktı. 950-1000 km de lamba yandı genelde.1 depoyla 1250 km için iddiaya bile girmem.manuel ve bakımlı 159 1300 km yapar,amaç hedef tutturmaksa

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

Geçen ay tatile gittim.4 kişiydik ve bagaj da doluydu.sahil kasabalarına gire çıka yaptığım seyahatte klima sürekli açıktı. 950-1000 km de lamba yandı genelde.1 depoyla 1250 km için iddiaya bile girmem.manuel ve bakımlı 159 1300 km yapar,amaç hedef tutturmaksa

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
deneyecem.hedef 1350 km

akıllı

80 Litre depo ve 5.92 ortalama ile alırsınız o yolu. Ciddi dikkat ve can sıkıntısı ile mümkün gözüküyor manuel vitesde. Size kolay gelsin

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

80 Litre depo ve 5.92 ortalama ile alırsınız o yolu. Ciddi dikkat ve can sıkıntısı ile mümkün gözüküyor manuel vitesde. Size kolay gelsin

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ilk 850 km lik yolu 4.9 ortalama ile geldim..yani 42 lt ile geldim..aynı tempoda devam edersem 1400 1500 bile olurdu lakin artık mümkün değil..o yolu yalnızdım, acelem yoktu ve tin tin takıla takıla geldim..artık ailem ve valizlerimiz var..deneme başka bahara..en azından 159 uzun yolda sakin kullanıldığında tasarruflu olduğunu ispatlamış olduk.

ArinFırat

yoğun bakımdaki bir hastaya pencereden bakar gibi..içeri almadılar kuduruyorum :)) servis bulmuşken carbonclean yapayım dedim.