Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Adana'dan 2004 Model 156 1.6 TS Distinctive

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

01hakan

You are not allowed to view links. Register or Login
Keşke yaptırmadan önce sorsaydınız. Bence de fiyatlar yüksek. İşçiliğe bir şey söyleyemiyorum, işçiliğin piyasası farklı işliyor benim gözümde ama parça fiyatları genel olarak yüksek. Aşağıdan karşılaştırın bir; başka yerler de bulunabilir ama biz Adana'dan birkaç Alfista olarak oradan getirtiyoruz tüm ihtiyaçlarımızı:

www.alfayedek.net

Neyse, bir adımda pek çok şey tamamlanmış diyelim. Bundan sonra kısmetse mekanikte rutin bakımlar yeterli gelir bir sonraki triger değişimine kadar. Sizi benim ustaya yönlendireyim rutin bakımlara. Periyodik bakım parçalarını alfayedek'ten alıyorum, şu anda tüm filtreler takım olarak 70TL. Motor yağını Grup III sentetik Lukoil Genesis Premium 5W-40 kullanıyorum, 4 litresi 64TL. İşçilik de 35-40TL alıyor. Rutin bakımdan 200TL altında çıkarsınız.

Motor yağını bir kontrol edin. 5 litre almaz o motor. 4.2 litre civarı alması gerek. Fazla koymuşlarsa bir miktar çektirin. Sanılanın aksine fazla yağ iyi değildir, Twin Spark'ta geçerli olmayabilir ama bazı motorlarda fazla yağ koyunca köpürme filan yapabiliyor.

Ayrıca Twin Spark'larda çok önemli olarak, motor yağının eksildiğini yol bilgisayarı ekranında veya diyagnozda söylemez. Arabayı yeni aldınız, bu aralar aklınıza geldikçe, hiç olmadı haftasonunda mutlaka, yağ ve tüm sıvıları kontrol edin. Özellikle yağı başka araçlara göre fazlaca eksiltmesi normaldir TS'nin. Ne kadar eksildiğini takip edin, gelecekte çok işinize yarar. Normalde 1000km'de 300ml eksiltirken 600ml'ye çıktığını görürseniz sebebini araştırır ve eğer bir sorun varsa büyümeden çözersiniz.
Reklam Gibi olmasin ama alfa team turkey facebook sayfamiz ile ordaki herkes size yardimci olacaktir

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

octinum

Reklam Gibi olmasin ama alfa team turkey facebook sayfamiz ile ordaki herkes size yardimci olacaktir

Bana değil, sonery'ye. :)

Sonery1

Sağolun arkadaşlar You are not allowed to view links. Register or Login i gözden geçirmiştim.. bundan sonra oradan bakarız artık. Ön arka armalardan başlayacağm. Aliexpress dekileri tavsiye eden olurmu acaba.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

01hakan

Sağolun arkadaşlar You are not allowed to view links. Register or Login i gözden geçirmiştim.. bundan sonra oradan bakarız artık. Ön arka armalardan başlayacağm. Aliexpress dekileri tavsiye eden olurmu acaba.

Ben aldim tavsiye ederim 7 dolara direksiyon jant ve on arka logo almıştım

COURE SPORTİVO

01hakan

Bana değil, sonery'ye. :)
Niye siz uyemisiniz o sayfaya

COURE SPORTİVO

Sonery1

Alfa team Türkiye grubu mu? Sayfa olarak bulamadım da.

01hakan

Aynen grup bekliyorum aracinoz ile giris yapin

COURE SPORTİVO

octinum

Yok yahu, bu konuda yardıma ihtiyacı olan sonery, sen benim yazıyı almışsın hocam. :) Bir bakayım Facebook'tan. Teşekkürler.

01hakan

Yok yahu, bu konuda yardıma ihtiyacı olan sonery, sen benim yazıyı almışsın hocam. :) Bir bakayım Facebook'tan. Teşekkürler.
Orda herkes size zevkle yardimci olacaktir

COURE SPORTİVO

01hakan

Soner gruba birdaha istek at simdi baskan ile konustum kabul edecekler

COURE SPORTİVO

Sonery1

Soner gruba birdaha istek at simdi baskan ile konustum kabul edecekler

Attım

Majo

Parça fiyatları yüksek. Bence işçilik de yüksek. Neredeyse 2.000 tl fazla totalde. Aracınız hayırlı olsun canınızı sıkmayalım ama bu masraflar için max 6.000 tl harcarsınız. Komple motor yaptırdım ben. Yürür aksam z rot salincaklar vs. Ön arka disk ve frenler brembo sıfır. Arka fren hortumları sifir. Abs revize edildi. Arka denge kolu yoktu çıkma takıldı. Termostat devirdaim su deposu sıfır. 4 piston sekman ana yatak kol yatak sıfır. Alternatör ve rulmanlar revize edildi. Bujiler ve buji kablosu sıfır. Triger kayış ve bilyaları değişti. Motor yağı, şanzıman yagi değişti. Filtreler değişti. Klima kompresörü elden geçti. Gaz basildi. Marş motoru elden geçti kömürleri yenilendi. Şanzıman revize edildi. Kalorifer rezistansi degisti, klima kontrol ünitesi yapildi. Elektrik aksam yapildi. 4 cam otomatigi yapildi modül takildi (kilitleyince kapaniyor). Uzaktan kumanda takildi. Sag kapi kilidi degisti. Arka sol amortisör çıkma takildi.  Silindir kapağı taşlandı. Bir ton torna işi yapıldı. 72 amper akü takildi. 4lü pipo takıldı. Atiker tüp takıldı. Ben tüm bunlara 8.500 verdim. Ustam Mersinde. İhtiyacın olursa bana ulaş üstadım.
Risk yoksa ben de yokum.

halil

Bineceğim için masraf yapayım dedim ama heryerinden bişey çıktı. Arabayı ustası dışında herkes kurcalamış özellikle hatayda suriyeli ucuz işçilere emanet edilmiş.. kozmetik olarak da elden geçireceğim evet.
Parça fiyatları mı yüksek sizce?

parça fiyatları yüksek tabi ki.debriyaj baskı balata bilya yaklaşık 500 tl ike ,size 630 tl yazılmış.övn viraj demiri lastikleri 30 tl dir.size viraj demiri stabilizatör lastik değişimi diyerek 200 tl yazılmış.bu malzemeleri kendiniz ,epey indirimli alabilirdiniz.

arkadaşlar belirtmiş.yağıda mutlaka kontrol edin.5 lt yağ koymuşlarsa mutlaka fazlasını  aldırın.motorun yağ hacmi filtre ile beraber 4,6 lt dir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

01hakan

Attım

Dostum alfa teamda bir paylas kendini neler lazim san aen uygununu buluruz bu arada Hakan Gözen facebook adim alfayi gorursun zaten ekle hemen halledelim

COURE SPORTİVO

Sonery1

Güncelleme 😉
Geçen hafta @octinum Emirhan hocam ile tanıştık ve debriyaj sensörü takılı kaldığı için hız sabitleyicinin devreye girmediğini tespit ettik ve arızayı giderdik. İyi ki varsınız.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bugün de diş macunu ile far temizliği yaptım. Ön nikelaj ve plastik yerleri wd40 ile temizledim. Tavsiye ederim 👍
Motoru da Metro marketten aldığım Engine Degreaser ile temizledim bulaşık süngeri ve diş fırçası yardımıyla.

HVRF.Y

Soner kardeşim hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin inşallah.

H2VRF.Y

HRV.Y

Sonery1

Soner kardeşim hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin inşallah.

H2VRF.Y
Sağolun teşekkürler. 😊

S.Asil

Hoş Geldiniz Hayırlı Olsun , Adana+1  :yukari-ok:  :clover: :nazar:
Alfa Romeo 156 SW mk2 (1)
Alfa Romeo 156 1.9JTD mk1.5 (2)

Sonery1

Hoş Geldiniz Hayırlı Olsun , Adana+1  :yukari-ok:  :clover: :nazar:
Hoşbulduk sağolun. Siz de mi Adana dan?

S.Asil

Hoşbulduk sağolun. Siz de mi Adana dan?

Evet Adana'dan Şefim   :)

Sonery1

Evet Adana'dan Şefim   :)
Süper valla bi Adana buluşması yaparız inşallah.

S.Asil

Süper valla bi Adana buluşması yaparız inşallah.

İnşallah , Şefim Size Bir Sorum Olacak Benim Araçta Hararet Yükselmesi Var 90'ı Geçiyor Sizde Böyle Bir Durum Var Mıydı ?

Sonery1

Benim hiç olmadı hatta direk radyatöre bi boru çekmişler 90a bile uzun yol dışında çıktığını görmedim. Çok fazla çıkıyorsa kontrol ettirin aman başka şeylere neden olmasın.

S.Asil

Benim hiç olmadı hatta direk radyatöre bi boru çekmişler 90a bile uzun yol dışında çıktığını görmedim. Çok fazla çıkıyorsa kontrol ettirin aman başka şeylere neden olmasın.

Adana'da Alfayı Götüreceğim Bir Yer Yok Yada Ben Bilmiyorum , Uzun Yolda Yapmıyor Ama Rampada Şehir İçi 90'ı Geçiyor Buda Benim Tuhafıma Gidiyor Sırf Bu Yüzden Antifiriz Değişimi Yapmayı Düşünüyorum...

Sonery1

Adana'da Alfayı Götüreceğim Bir Yer Yok Yada Ben Bilmiyorum , Uzun Yolda Yapmıyor Ama Rampada Şehir İçi 90'ı Geçiyor Buda Benim Tuhafıma Gidiyor Sırf Bu Yüzden Antifiriz Değişimi Yapmayı Düşünüyorum...
Öncelik kendi bildiğiniz güvendiğiniz bir usta olsun. İyi usta olduktan sonra anlar bence.