Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 147' ye veda edip Alfa Romeo 159'la tam gaz devam.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crown063

Çok teşekkür ederim. En azından şimdi biraz daha içim rahat.

crown063

En son motoru elden geçirdikten sonra hafta sonu biraz 159'a vakit ayırayım dedim. Olmazsa olmaz t1 f1 direksiyon um sonunda gelmişti. Şerif usta sağ olsun temin etti. Hafta sonu da montajını yaptım. Ankara'da  klips üzerine bir firma var, arabada ki tüm eskimiş klipsleri değiştirdim ve motorun kalan parçaları geldi onları da taktık. Sonuç yine güzel. Direksiyon zaten anlatmaya gerek yok kullanan çok kişi var ve hissiyat olarak bile farklı. Eskiyen anten ve enjeksiyon sok etlerim de yurt-dışından geldi. Ön arka logolarda değişti. Bu gün epey vakit ayırdım arabaya. Şerif usta epey yardımcı oldu. Direksiyon bağlantısını fabrikasyon yaptım. Artık sökülmesi gerekirse soketli ve rahatça sökülüyor. Tertemiz oldu.

Gelen Ti F1 Direksiyonum

Tesisatın hazırlanması yeni soketler de eklendi.

Son dokunuşlar.

Yemek molası bile verdik. Ben bu işleri seviyorum sanırım. Sağ olsun Burak usta bize baktı.

Direksiyon sonunda bitti. Güzel oldu sanırım.

Eskiyen antenim de yenisi ile değişti.

Enjeksiyon sok etlerim geldi. Değiştirmek epey uğraştırdı. Çok eskimiş eski soketler.

Ti göstergeleri yakında kendim yapacağım. Şu an çalışmalara başladım. Bun dan sonra değişecek şey göstergeler.

crown063

Ti göstergeler için epey savaş verdim. Sipariş edecektim 10 bin TL gibi rakamlar aldım. Tam vaz geçiyordum ki Serkan usta Göstergeleri ti yapabileceğini söyledi. Hemen göstergeleri İzmir'e gönderdim. 3-4 gün İzmir de beklediler. Orada göstergeci parçalarına ayırdı bunu ne yazık ki ben yapamazdım çok hassas yapmışlar gösterge sökülürken çivisi eğilip yada bobin zarar görebiliyor. Bu yüzden bu işi yapan yere söktürdük. Kadran boyandı ve ledleri değişti. Epey bir uğraş verildi bu sırada. 1500TL gibi bir ücrete bana halloldu. Serkan usta epeyce bir uğraştı. İlk görünce beyaz aydınlatma çok güzel.

ozroztrk

Maşallahh :nazar: :nazar: Çok yerinde dokunuşlar olmuş, güle güle kullanın  :rock: :alfisti:

crown063

Alıntı yapılan: ozroztrk link=topic=16560.msg437919#msg437919 idate=1549474354
Maşallahh :nazar: :nazar: Çok yerinde dokunuşlar olmuş, güle güle kullanın  :rock: :alfisti:
teşekkür ederim.

ucarozcan

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

crown063

You are not allowed to view links. Register or Login
Çok güzel dokunuşlar. iyi günlerde kullanın. :clover: :nazar:
Çok teşekkür ederim.

crown063

Beklediğim ti kapı eşlikleride geldi. Normalde bej rengi olanı alacaktım ama uçuk rakamlarda satılıyor. Ne yazık ki siyah rengini satın aldım. Serkan usta sağ olsun getirdi. Siyahlardan metal kısmı ayırmak çok zor oldu bildiğiniz deli işi. Arabamdan çıkan eşliklerdeki metaller hemen ayrıldı epey eskimiş. Ti leri yapıştırdım falan derken çok uğraştım. Yapbozun bir parçası daha tamamlandı. İçime sindi. Güzel oldu.

Gelen siyah renk ti kapı eşlikleri.

Bej eşliğe metal kısmı ekleme.

Sonunda arabaya takabildim  :o

crown063

Uzun zamandır araştırdığım parçaları sonunda başka bir ülkede buldum hepsini neredeyse sipariş ettim. İçinin eksiği daha çok. HomeLink özellikli güneşliği çok araştırdım. Türkiye'de Bursa'da var ama her zaman ki gibi astronomik rakamlarla satılıyor Sonunda Polonya'dan temin ettim. Parçaların gümrüğü falan derken epey uğraştırdı. Günlük 2 garaj kullandığım için garaj anahtarlarını taşımak zorunda kalıyorum ve hep bulana kadar sıkıntı. Bu parça bu yüzden çok isabetli bir seçim oldu. Benim için büyük kolaylık. Tabi birde 159 her zaman görünebilecek bir donanım değil. Çok nadir modelde var. Alır almaz montajını yaptım bir de hem orijinal hem de sıfır olunca içime sindi. Tabi bir çok tirim parçasını sipariş ettim parça parça geliyorlar. Kadran için alüminyum detayda geldi onu da taktım değişik durdu ben beğendim. Eriyen direksiyon düğmelerinde aldım çok komik rakamlara şimdilik geliyor parçalar. Takıldığım tek konu alarm ünitesi bütün parçaları tamam ama tavan kontrol ünitesini bulamadım aslında var ama Türkiye'ye yollamıyorlar onunda bir çözümünü bulacağım , gerekirse İtalya'dan getiririm. Benim için en önemli parçalar bu hafta gelecek Ti marşpiyel ve Ti Logolarım aksilik olmaz ise bu hafta gelir. Onları da takınca jant hariç dışı Ti olacak. İçinin daha çok eksiği var. Saten iç kapı açma kolları, Fırçalanmış ön panel parçaları, Ti pedal seti ve çok az modelde bulunan sürücü koltuğu masaj özelliği. Ti koltuk yerine masaj özelliği çok daha başarılı bence.

Yeni gelen kadran detayı. İşçiliği gayet başarılı.

HomeLink Özellikli Güneşlik.

Yeni gelen direksiyon düğme seti.

Erkay KAHYA

:yukari-ok:
Maşallah araç her geçen gün daha iyiye gidiyor.
Masajlı koltuk özelliği 159 da var mı? Başka bir modelden uyarlama mı?

crown063

:yukari-ok:
Maşallah araç her geçen gün daha iyiye gidiyor.
Masajlı koltuk özelliği 159 da var mı? Başka bir modelden uyarlama mı?
Teşekkür ederim. İtalya da bazı modellerde masaj var. Koltuk çerçevesinde yeri mevcut. 

crown063

HomeLink programlama işini de yaptım gayet başarılı. Olması gerektiği gibi çalışıyor. Programlamak için epey video seyrettim. Garajın önünde epey vakit geçirdim  :D Minik birde videosu var.

crown063

Beklediğim parçalar geldi. Arabamı bu gün Şerif ustaya bıraktım. Bu sefer epey bir işi var. Uzun süre araba bende değil. Araba genel olarak temizlik boyası yapılacak, tampon tam otursun diye yeni bağlantı parçaları geldi. Hazır sökülmüşken farlar temizlenecek ve klima radyatörü yenisi takılacak. Arkada jtdm ve 1,9 sökülecek ve ti logoları takılacak. Ti marşpiyel boyanacak o da takılacak. Bir dünya iş çıktı. Hazır başlamışken Ankara soft kaplama ile anlaştım. Fırçalanmış göğüs parçalarını almaktan vazgeçtim. Üstündekileri açık füme rengine boyatacağım çok daha hoş durdu. Start düğmesi ve araka klima ünitesi boyanacak başka da içeride göze çarpan bir yer yok.

Gelen Parçalar

Orijinal iç yalıtım malzemesi

Arabayı vermeden bir kaç foto alayım dedim.

crown063

Ve sonunda bomba parçayı da buldum bir aksilik olmaz ise yakında elimde çok zor buldum ve şu an yolda. Burada ki fiyatını duyunca bulabildiğim kadar getireceğim. Türkiye de bu parçaya o kadar saçma fiyat vermişler ki mantık içermiyor çok üzücü durumlar. Koleksiyonun bir seti de tamamlanacak yakında. alarm ünitesinin son ve en önemli parçası. Durmak yok içinin eksiği çok daha  :duvar:

Erkay KAHYA

Kocaman  :nazar:
Geriye ti jant kalmış.
Pedallara ve ayak dayamaya da el at.  :yukari-ok: (opel performance car  :haydi: )

Serhat59

Ve sonunda bomba parçayı da buldum bir aksilik olmaz ise yakında elimde çok zor buldum ve şu an yolda. Burada ki fiyatını duyunca bulabildiğim kadar getireceğim. Türkiye de bu parçaya o kadar saçma fiyat vermişler ki mantık içermiyor çok üzücü durumlar. Koleksiyonun bir seti de tamamlanacak yakında. alarm ünitesinin son ve en önemli parçası. Durmak yok içinin eksiği çok daha  :duvar:

Hocam bundaki fark nedir?

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

iceberg156

Fırçalanmış ön panel parçaları yurt dışı sitelerde sürekli kovaladığım ekipmanlar. Ama bir türlü denk getiremedim. İstanbul'da da istediğim gibi uygulayabilen bir yer de bulamadım. Sizin bulduğunuz yer neresidir?

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

crown063

Hocam bundaki fark nedir?

Bu ünitede alarm kontrol düğmesi ve alarm sensörleri mevcut.

crown063

Fırçalanmış ön panel parçaları yurt dışı sitelerde sürekli kovaladığım ekipmanlar. Ama bir türlü denk getiremedim. İstanbul'da da istediğim gibi uygulayabilen bir yer de bulamadım. Sizin bulduğunuz yer neresidir?
Polonya da epeyce var ve en değerlisi tırtıllı metal olan fırçalanmış bir tık daha ucuz. Türkiye'de ti diye 10 katı daha pahalı satıyorlar.

Serhat59

Bu ünitede alarm kontrol düğmesi ve alarm sensörleri mevcut.
Teşekkürler

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

Kılıç Kalkan

Edip Bey ; mesleğiniz nedir? Yaptıklarınıza ve size hayran olmamak elde değil. Bir de yaptığınız uygulamaların maliyetlerini yazsanız ve başka Alfa lara da uygulama yapsanız bizlerde nasiplensek güzel olurdu. :'( Aracınızı görüpde iç geçirmemek elde değil. Allah sizi ve aracınızı nazarlardan saklasın.Maşallah diyelim. :nazar: :alkis:

iceberg156

Polonya da epeyce var ve en değerlisi tırtıllı metal olan fırçalanmış bir tık daha ucuz. Türkiye'de ti diye 10 katı daha pahalı satıyorlar.

Benim aracımda ki tırtıklı metal.. Bu yüzden kaplama vs. uygulamalarında atma riski oluyor. Polonya ve İsviçre sitelerinde birkaç defa denk geldim. İsviçre çok pahalı, Polonya için de TR'ye gönderme konusunda anlaşamadık.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

crown063

Edip Bey ; mesleğiniz nedir? Yaptıklarınıza ve size hayran olmamak elde değil. Bir de yaptığınız uygulamaların maliyetlerini yazsanız ve başka Alfa lara da uygulama yapsanız bizlerde nasiplensek güzel olurdu. :'( Aracınızı görüpde iç geçirmemek elde değil. Allah sizi ve aracınızı nazarlardan saklasın.Maşallah diyelim. :nazar: :alkis:
Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Ptt e-ticaret sorumlusuyum. Aynı zamanda elektronikçiyim. Aldığım parçaların maliyetleri genelde düşük oluyor tabi parçayı Türkiye'den almıyorsam. Genelde Bulgaristan ve Polonya'dan alıyorum. Genelde 10-15 kat daha düşük fiyatları. Düşündüğünüz bir uygulama olursa anladığım bir konu ise  fikir verebilirim.

crown063

Benim aracımda ki tırtıklı metal.. Bu yüzden kaplama vs. uygulamalarında atma riski oluyor. Polonya ve İsviçre sitelerinde birkaç defa denk geldim. İsviçre çok pahalı, Polonya için de TR'ye gönderme konusunda anlaşamadık.
Polonya'dan çok rahat getirebilirsiniz. Toplam 7 parça fırçalanmış ti için panel. Vergi kargo dahil 2400-2500TL ye geliyor.Türkiye'de  sadece direksiyona  2750tl + kargo dediler. Polonya'da benim sürekli parça aldığım bir yer var. Size bilgisini veririm isterseniz. Ben fırçalanmış almaktan vazgeçtim. Çok uygun fiyata özel bir şekilde boyatacağım.